مسدود کردن راه بازار خودرو

مسدود کردن راه بازار خودرو
مسدود کردن راه بازار خودرو

کم‌تر از ۱۰ روز دیگر به شروع سال جدید مانده است. آخرین عرضه خودروهای وارداتی با تنوع زیاد و ابهام در قیمت های قطعی حواس ها را به خود جلب کرده است، اما نگرانی ها و اضطراب ها به قوت خود باقی مانده است. به نظر می رسد تصمیمات تعرفه ای و ارزی بودجه سال آینده، نتیجه ای جز مسدود کردن راه بازار خودرو نداشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، برخلاف بسیاری از کشورهای صاحب صنعت و توسعه یافته و حتا در حال توسعه، متولیان صنعت خودروسازی و در نمایی کلان تر حکمرانی اقتصادی کشور اصرار عجیبی به رشد در شرایط سخت دارند. به همین علت هر گاه فشارهای اقتصادی بیش‌تر، درآمدهای ارزی کم‌تر و امکان ارتباط با سایر کشورها سخت تر می شود، به ناگاه نگاه‌شان به داخل و توانمندی ها و پتانسیل ها متمرکز و خیره می شود.

به عنوان مثال می توان به تشکیل میزهای داخلی سازی و تأکید بر تعمیق آن در دوره پیش از برجام اشاره کرد. اصراری که با گشایش ایجادشده به سرعت فراموش شد.

سوءاستفاده از شرایط بحرانی

یک بخش این فراموش کار به دلیل عدم توجه به سیاست های کلان و اسناد بالادستی از جمله سند چشم اندازاست و از سوی دیگر جهش های سیاستی و شراکتی که دولت های مختلف در پیش می گیرند.

با این حال به نظر می رسد به جای این‌که این بار آن‌ها از تکرار حوادث و اتفاقات مشابه درس گرفته و راهی جدید پیدا کنند، راه سوءاستفاده از شرایط بحرانی به نفع خود و به زیان مردم را در پیش گرفته اند.

به عنوان مثال باید به دو تصمیم خودرویی اثرگذار بر بازار اشاره کرد که در بودجه سال آینده گنجانده شده است. یکی افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه واردات خودرو و دیگری تغییر نرخ ارز محاسبه حقوق ورودی قطعات است. هر دوی این تصمیمات منجر به افزایش قیمت تمام شده و گران تر شدن خودروهای بازار خواهد شد.

با این حال به باور برخی کارشناسان افزایش سقف ارزی در بودجه و ورود خودروهای دست دوم مانع از افزایش قیمت های بازار خواهد شد. همچنین برخی معتقد هستند که این تصمیم برای بیش‌تر شدن توجه به توسعه داخلی صنعت و سرعت گرفتن عمق داخلی سازی است.

اما چرا در وضعیت فعلی مصرف کنندگان و در کل جامعه باید هزینه تصمیم ها و سیاست گذاری های اشتباه را پرداخت کند؟ غیر از افزایش فشار و بیش‌تر شدن نگرانی مصرف کنندگان راه دیگری برای توسعه و سرعت دادن به داخلی سازی و تکیه بر پتانسیل داخلی وجود ندارد؟ آیا قصد فقط افزایش درآمد نیست؟ آیا در شرایط فعلی آیا این کار امکان پذیر است؟ آیا نتیجه این تدبیر منجر به یک بی تدبیری دیگر و مسدود شدن راه بازار خودرو نخواهد بود؟

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.