باج گیری در بازار خودرو
با توجه به اظهارات رئیس جمهور تصور می شد تعرفه واردات خودرو روند نزولی پیدا کند، اما درآمد در نظر گرفته شده از این محل در بودجه سال ۱۴۰۴ نشان می دهد باج گیری در بازار خودرو همچنان ادامه خواهد داشت و کاهش قیمتی در راه نخواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، واردات خودرو بعد از ۶ سال ممنوعیت با ادعای افزایش رقابت، کیفیت و کاهش قیمت در زمان صدارت فاطمی امین و در سال ۱۴۰۱ آغاز شد.
به رغم سرعت گرفتن ورود و عرضه این خودروها اما تاکنون منجر به کاهش قیمت ها در بازار نشده است و رقابتی هم شکل نگرفته است. زمانبر شدن و بروز برخی مشکلات اجازه تحقق اهداف را نداده است. البته افزایش تعرفه و حقوق ورودی این خودروها نیز به نوبه خود مانع از شکستن سد قیمت ها شد.
دولت سیزدهم برخلاف آنچه می گفت، حقوق ورودی خودروهای وارداتی را افزایش یافت و به این شرح تغییرکرد: «تعرفه خودروهای بنزینی کمتر از ۱۰۰۰ سی سی ۱۶ درصد، بنزینی ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ سیسی ۶۶ درصد، بنزینی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سیسی ۹۱ درصد، بنزینی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی ۱۳۱ درصد، بنزینی ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ سی سی ۱۶۱ درصد و بنزینی بالاتر از ۳۰۰۰ سیسی ۱۷۱ درصد.»
این میزان تعرفه به نوبه خود منجر به گرانی این خودروها و تعجب مردم و کارشناسان شد.
مسعود پزشکیان هم در خلال مناظرات انتخاباتی به این موضوع انتقاد کرد و گفت: «خودرویی را که ۲۰ هزار دلار قیمت دارد، به مردم ۱۰۰ هزار دلار میفروشیم، آن هم به مردمی که حقوقشان در ماه ۱۰۰ دلار است. اگر لندکروز با قیمت واقعی خودش وارد کشور شود ۲ میلیارد تومان قیمت دارد، در حالی که، در این مملکت آن را ۲۰ میلیارد تومان می فروشند؛ مردم چه گناهی دارند که با آنها این کار را میکنیم و آن ها را مجبور به استفاده از تولیدات داخلی میکنیم؟ این در حالی است که اگر مرز را باز کنند تا خودرو وارد شود این اتفاق نمیافتد.»
با این انتقاد به نظر می رسید که وی به شدت برای کاهش تعرفه ها برنامه دارد. اظهارنظر وی در اوایل مرداد ماه این گمانه زنی را تقویت کرد؛ پزشکیان در جمعی خصوصی، ضمن گلایه از بالا بودن تعرفه ها و گفتن جمله «این دیگر تعرفه نیست، باج گیری است»، اعلام می کند که در دولت جدید باید کاهش تعرفه واردات خودرو سریعاً اعلام شود.
اما بودجه سال آینده نشان می دهد که هیچ کدام از این انتقادها منجر به نتیجه ای خاص برای بازار و مصرف کنندگان نشده و دولت با پیش بینی درآمد ۱.۸ میلیارد یورویی، به طرز عجیبی روی واردات خودرو حساب کرده است. البته دریافت تعرفه، عوارض و حقوق ورودی می تواند در شرایط فعلی اقتصادی برای دولت درآمد خوبی کسب کند، اما با این حساب باید قید کاهش تعرفه ها و تحقق اهداف وارداتی را زد.
در این میان هر چند تعرفه واردات به نظر آقای پزشکیان باج گیری بوده است، اما گویا این باج به مزاج دولت سازگار آمده است و آنها نیز قصد دارند از این خوان گسترده بهره ای داشته باشند.
به همین خیال باشید که دولت خودرو را ارزان کند !!! مردم اهمیت ندارند مهم درآمد بیشتر برای دولت هاست
مشکل اصلی آیین نامه تعرفه نیست… مشکل اصلی محدودیت های بی مورد از جمله سقف قیمتی مسخره ۲۰ هزار یورویی، واردات انحصاری از چین، ممنوعیت واردات توسط افراد و ممنوعیت موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی و ممنوعیت واردات ماشین امریکایی است…
کلا کسایی که نماینده میشن دید کاملی نسبت به بودجه و دارن و وقتی که سمت میگیرن تازه متوجه میشن که بودجه کجاها باید مصرف بشه و در نتیجه باید راهی برای تامینش پیدا کنند که هیچ راهی راحت تر از جیب مردم وجود نداره برای همین تو مناظرات انتخاباتیشون بی پروا صحبت میکنند و شعار میدن و بعد از کسب آرا ۹۹ تازه متوجهشون میکنن که باید از خواب بیدار بشن و با شعارهاشون خداحافظی کنند و به واقعیت برگردند