دولت مشکلات خودرویی کشور را شفاف بیان کند
دیر یا زود با توجه به شرایط حاکم بر بازار خودرو، دولت باید یک تصمیم سخت اتخاذ و در ابتدای راه افزایش قیمت ها را ابلاغ کند. شاید امر قطعاً با واکنش منفی مواجه می شود، بنابراین دولت چاره ای ندارد جز اینکه مشکلات خودرویی کشور را شفاف بیان کند.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، دولت جدید در زمانی سکاندار امور اجرایی کشور شده است که شرایط برای خودروسازان مانند سایر صنایع و بازارها چندان مساعد نیست. دروازه های ورودی و خروجی کشور به سبب تحریم مسدود است. ایران به رغم مزیت ها و توانمندی ها قادر به همکاری مستقیم با بسیاری کشورها و شرکت های مطرح و صاحب تکنولوژی نیست، هیچ کدام از شرکای برجامی حاضر به همکاری و ادامه کار نیستند، حتا شرکت هایی که بیش از دو دهه در خودروسازی ایران حاضر بوده و سرمایه گذاری کرده اند هم بنا به شرایط بین المللی اگر هم بخواهند، ترجیح می دهند که فعلاً قید حضور در ایران را بزنند، حتا سرمایه گذاری های برجامی نیز دیگر کارایی ندارند، طی مدت زمانی که از خروج شرکا گذشته، صنعت خودروسازی جهان به شکل وحشتتاکی توسعه یافته و تغییر کرده است.
خودروسازان ایرانی اما سهمی از این توسعه و پیشرفت ندارند، شاید تنها دلخوشی متولیان قرار داشتن ایران در بین ۲۰ تولیدکننده برتر جهان باشد، اما به رغم حضور در این فهرست خودروسازن هیچ سهم و جایگاهی در بازارهای بین المللی ندارند. بازارهای روسیه، عراق و سوریه هم در قبال رقبا بیشتر یک شوخی تلخ گزنده است. حضور در این بازارها مانند سرمایه گذاری در ونزویلا و سنگال بی فایده است.
در همین شرایط، درآمدهای ارزی کشور هم صرفاً از طریق دور زدن تحریم ها حاصل می شود. غیر از چین هم کسی حاضر به همکاری با ایرانی ها نیست. البته مدل همکاری این کشور با خودروسازان وطنی نیز نسبت به سایر کشورها بسیار متفاوت است. در این اوضاع، حکمرانی اقتصادی و دولت برای کاهش فشار اقدام به اتخاذ تصمیماتی کرده اند که حتا در کوتاه مدت هم جواب نداده است. در مقابل، فشار بر دو طرف تولید و مصرف را بیشتر و بیشتر کرده و آینده را با ابهام و پیچیدگی مواجه کرده است. دولت در این حال از یک سو با تغییرات قوانین و مصوبات جدید تلاش می کند درآمدهای خود را افزایش بدهد و از سوی دیگر مانع از اصلاح قیمت ها می شود.
در این شرایط هر چند قیمت تمام شده افزایش یافته است، اما برای جلوگیری از افزایش نارضایتی ها مانع از تعدیل آن ها می شود. این وضعیت سبب شده است که میزان تولید رفته رفته با هدف گذاری فاصله پیدا کند، یعنی با ادامه وضع موجود شکاف عرضه و تقاضا بیشتر شده و بهشت دلالان و رانت خوران کوچک و بزرگ پرنعمت تر می شود. این طرز تفکر فقط برای همین طیف دستاورد به همراه دارد.
آیا ادامه این وضعیت به نفع کشور و مردمی است که همیشه مرغ عزا و عروسی شده اند؟ در این شرایط به نظر می رسد دولت جدید باید شجاعت بهخرج دهد و با شفافیت تمام مشکلات را آن گونه که هست بیان کند. مردم دیگر روش های مرسوم و معمول را از بر شده اند. هر چند دولت جدید باید بار دولت قبلی را به دوش بکشد، اما اول این که با علم به چنین وضعی عهده دار امور شده است، دوم این که مردم با لطفی که داشته اند توقع رفع مشکلات را دارند. دولت می تواند با بیان شفاف مشکلات مردم را به درستی روشن کند و از مشارکت و همراهی آنان بهره مند شود؛ یعنی می تواند کاری کند که چرخ های صنعت خودروسازی به جای چین برای ایران بچرخد، چین به اندازه کافی بازار، تکنولوژی و توانایی دارد؛ چراغ خانه خودمان را باید روشن نگه داشت.
مشکلات رو معمولا با کسی درمیون میگذارند که محرم آدم باشه . مردم ایران که محرم دولت ها نیستند . ما فقط مشتری و عابر بانک دولت ها هستیم . رسما تو دیوونه خونه زندگی میکنیم !
شرکت های بزرگ بین المللی با تمام دفتر و دستک و خدمه و کارخانه و دم و دستگاه ، یک خودرو میسازند مثلاً ۷۰۰ میلیون تومان ، روش ۱۰۰ میلیون میخورند ، نوش جانشون زحمت کشیدن . اینجا مدیر و مسوول زیر باد کولر گازی نشسته دستور میده در کشور رو باز کنند ۱۰۰۰ تا از همون خودرو با هزار منت به مردم بدهند ، رو هر کدام ۱/۵ میلیارد تومان میخوره !!!! این فروش خودرو نیست ! این فرو کردن خودرو هستش . خیلی زحمت میکشی آقا جان . …… ات باد نکنه !