
پیشرانه و محصول جدید ایران خودرو رونمایی می شود + مشخصات

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در آخرین گفت و گوی تصویری خود با باشگاه خبرنگاران جوان، اعلام کرده است که ۲۳ دی ۱۳۹۹ نمونه نهایی پیشرانه سه سیلندر این شرکت رونمایی می شود و از سویی در دهه فجر پیش رو، محصولی جدید مطابق به این پیشرانه معرفی می گردد.


به گزارش پایگاه خبری «اسب بخار»، مدت هاست که شرکت «ایپکو» (تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو) پروژه پیشرانه های سه سیلندر یا همان سه استوانه را آغاز کرده است. حال با گذشت زمان شاهد هستیم که قرار است تا نسخه نهایی این پیشرانه در ۲۳ دی ۱۳۹۹ رونمایی شود. البته فرشاد مقیمی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، اعلام کرده است که این پیشرانه برای انجام آزمایش فنی بر روی خودرو نصب شده و چند وقی است که پروژه طراحی و نمونه سازی آن به اتمام رسیده است. همچنین به گفته مقیمی، در بهمن ماه پیش رو و به مناسب دهه فجر، این خودروساز برنامه دارد تا خودرویی جدید را مطابق با قوای محرکه جدید رونمایی کند.
پیش از آغاز تحریم های آمریکا علیه ایران و صنعت خودروی کشور، قرار بود تا ایران خودرو با کمپانی «ماهله» و گروه خودروسازی سایپا با کمپانی «AVL» بحث طراحی و تولید پیشرانه های سه سیلندر را پیش ببرند. اما مسائل مربوط به تحریم باعث شد تا این پروژه ها به تعویق بیافتد و از سویی در محافل خبری اطلاعاتی از فرایند ساخت این موتورها به بیرون نیاید. بعد از گذشت چند ماه از سکوت خبری برای پیشرانه های سه سیلندر ایرانی، مشخص شد که شرکت «تیوان» از زیرمجموعه های گروه بهمن بحث مهندسی و احداث خط تولید پیشرانه های سه سیلندر گروه خودروسازی سایپا و AVL را در دست انجام دارد و از سویی ایپکو هم پروژه پیشرانه های سه سیلندر به نتیجه نهایی نزدیک کرده است. اما در این مدت شرکت های ایرانی مانند ایران خودرو، سایپا، تیوان و ایپکو صحبتی از مهندسی معکوس و یا همکاری برای طراحی پیشرانه های سه سیلندر AVL و ماهله را مطرح نکرده اند.
با توجه به اشاره فرشاد مقیمی در مورد رونمایی از محصولی جدید و مطابق با پیشرانه سه سیلندر ایران خودرو، احتمال آن زیاد است که خودرویی بر اساس پلتفرم PF1 در مرکز تحقیقات این خودروساز طراحی شده باشد. در چند وقت اخیر شاهد بودیم که با توجه به تعلیق همکاری PSA با ایران خودرو، این خودروساز ایرانی از ظرفیت های قراردادش با «پژو» استفاده کرد و به صورت قانونی تغییراتی را بر روی پلتفرم PF1 اعمال نمود و در گام نخست پروژه K132 یا همان «ایران خودرو تارا» را به بازار معرفی کرد. پیش از صحبت اخیر مدیرعامل ایران خودرو، مدیران این خودروساز گفته بودند که هاچ بک K121 و کراس اوور K125 هم بر مبنای این پلتفرم جدید طراحی شده اند. همچنین در بازدید اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس از ایران خودرو در چند ماه گذشته، مشخص شد که سدان جدیدی هم بر روی پلفترم PF1 و سازه تارا طراحی شده است.

در شرکت ایپکو خانواده موتورهای سه سیلندر طراحی شده است و بر اساس اعلام وبسایت رسمی این شرکت مهندسی، خانواده پیشرانه های سه سیلندر ایران خودرو «3FX» نام دارد و در آینده ۵ نمونه از آن بر روی محصولات مختلف نصب خواهد شد. پیشرانه های سه سیلندر ایپکو با دو حجم ۱ لیتری و ۱.۳ لیتری طراحی شده اند و در بخش زیر به معرفی اجمالی این پیشرانه های جدید می پردازیم:
موتور سه سیلندر 3F0N
اولین پیشرانه از خانواده 3FX با نام 3F0N شناخته می شود و ۱ لیتر حجم دارد. این پیشرانه از نوع تنفس طبیعی بوده و ساختار CVVT دوگانه دارد و ۷۲.۳۶ اسب بخار را با گشتاور ۹۸ نیوتن متر تولید می کند. در اولین عضو خانواده 3FX مانند سایر نمونه ها ۱۲ سوپاپ در آن دیده می شود. پیشرانه سه سیلندر 3F0N استاندارد آلایندگی یورو ۶ را دارد و بدیهی است که بر روی خودروهای کلاس A و یا B قابل استفاده خواهد بود.
موتور سه سیلندر 3F3N
دومین عضو خانواده 3FX با نام 3F3N بر روی سایت ایپکو معرفی شده است. این پیشرانه ۱.۳ لیتر حجم دارد و مانند پیشرانه یک لیتری ۱۲ سوپاپ دارد و CVVT دوگانه بر روی آن دیده می شود و همچنین یک پیشرانه تنفس طبیعی به حساب می آید. باید در نظر داشت که پیشرانه 3F3N مبنای طراحی سه نسخه بعدی در ایپکو بوده است. این پیشرانه ۸۷.۱ اسب بخار را با گشتاور ۱۲۲ نیوتن متر تولید می کند و استاندارد آلایندگی یورو ۶ در آن در نظر گرفته شده است. موتور 3F3N هم قاعدتا در خودروهای کلاس A و B قابل استفاده خواهد بود.
موتور سه سیلندر 3F3L
پیشرانه 3F3L می تواند به محبوب ترین و رایج ترین عضو خانواده 3FX تبدیل شود. این پیشرانه ۱.۳ لیتر حجم دارد و با ۱۲ سوپاپ و CVVT دوگانه، فناوری توربوشارژ بر روی آن دیده می شود. نکته جالب در مورد موتور 3F3L، دوگانه سوز بودن آن است و به صورت استاندارد با بنزین و گاز CNG کار می کند. این پیشرانه سه سیلندر و یورو ۶ توان ۱۲۰.۶ اسب بخار را با گشتاور ۱۸۵ نیوتن متر تولید می کند و بدیهی است که می توان به عنوان یک گزینه اقتصادی بر روی خودروهای کلاس B و C نصب شود.
موتور سه سیلندر 3F3M
چهارمین عضو خانواده 3FX با نام 3F3M معرفی شده است. این پیشرانه بر خلاف نسخه های معرفی شده در بخش فوق، در کنار فناوری CVVT دوگانه به پاشش سوخت مستقیم هم مجهز است و با حجم ۱.۳ لیتر و فناوری توربو، ۱۲۷.۳ اسب بخار را با گشتاور ۲۰۰ نیوتن متر تولید می کند. این پیشرانه نیز مطابق به استاندارد آلایندگی یورو ۶ طراحی شده و می تواند به عنوان یک پیشرانه به نسبت قوی و کم مصرف بر روی خودروهای کلاس C و C پلاس نصب شود. البته که با این توان اعلام شده، امکان استفاده از موتور 3F3M در خودروهای کراس اوور جمع و جور نیز وجود دارد.
موتور سه سیلندر 3F3H
آخرین و قوی ترین عضو خانواده موتورهای سه سیلندر 3FX گروه صنعتی ایران خودرو، 3F3H نام دارد. این پیشرانه ۱.۳ لیتری به فناوری توربو، CVVT دوگانه و پاشش سوخت مستقیم مجهز است و ۱۴۸.۷۴ اسب بخار را با گشتاور ۲۴۰ نیوتن متر تولید می کند. استاندارد آلایندگی پیشرانه 3F3H مانند سایر اعضای این خانواده موتور، یورو ۶ است و بدیهی است که می توان از این پیشرانه در خودروهای کلاس C، C پلاس، D و کراس اوورها استفاده کرد.
پایگاه خبری اسب بخار
*تصویر اول جنبه تزئینی دارد.
با توجه به وسعت کشور آیا استفاده از پیشرانه ۳ سیلندر منطقی هست؟؟ پیشرانه ۳ سیلندر ۱ یا ۱.۵ لیتری برای کشورهای اروپایی خوبه که وسعت زیادی ندارن!
من که باورم نمیشه .به نظر نمایش تبلیغات است
قطعا ارزون نمیدن ولی ایرانخودرو یه چیزی مثل ام وی ام ۱۱۰ رو کپی کرده با سه سیلندر معمولی میخاد تولید کنه که رقیب نداشته باشه تو بازار
قدرت پیشرانه وقتی مشخص میشه که روی اتومبیل نصب بشه این اعداد اسب بخار و گشتاور باید دید در عمل چگونه هست روی کاغذ که خوبه
این یه اتفاق خیلی خوب و مبارک در صنعت خودروسازی کشوره به هر شکلی که شده باید از مونتاژ کاری خلاص بشیم و محصول خودمون رو تولید کنیم بازار صادراتی بزرگی هم اطراف کشور وجود داره تو داخل هم اگر تو بحث قیمت گذاری منطقی و اصولی عمل بشه قطعا حمایت خیلی خوبی اتفاق میافته. این موتور های سه سیلندر هم برای مصرف شهری و مسافت های جاده ای کوتاه بسیار مناسبه و صرفه جویی زیادی تو مصرف سوخت و کاهش آلایندگی خواهد داشت.
۵۰ ساله نتونستن یه موتور ۴ سیلندر غیر کپی درست کنن حالا ۵ تا موتور سه سیلندر… آخرش که ببینی همون TU5 هست که یه سیلندرشو برداشتن..میگی نه ببینید.
وسعت کشور چه ربطی به تعداد سیلندر های ماشین داره؟!! جواب های متعصبانه و بدبینانه تون رو بیارید تو قالب بحثای فنی که یه ذره بهانه هاتون قابل قبول باشه
“سین”عزیز: شما اول تحقیق کن و دانسته هات رو افزایش بده، بعد بیا از عبارت “بحث فنی” استفاده بکن. سوال: چرا از موتورهای کوچک و کم حجم توی کشور پهناوری مثل آمر.یکا استفاده نمیکنن؟
شنیدن کی بود مانند دیدن!
تا تولید نشده و امتحانشو پس نداده من باور نمیکنم.
فعلا که فقط حرفشو زدن….
وقتی در کشورهای پهناوری مثل چین و روسیه و حتی کشورهای پهناور با اقتصاد های در حال توسعه مثل برزیل و هند به دلیل مصرف سوخت پایینتر و قدرت مناسب از این موتور ها استفاده میکنند میزان وسعت کشور در تعداد سیلندرهای موتور یه موضوع بی ربط میشه دوست عزیز
اول ؛ همین که زنجیر تایم داره مزیته ، دوم ؛ اگر قطعات اصلی با متریال و آلیاژ خوب ساخته بشه این موتور ها دوام خوبی دارند ، سوم اینکه با توجه به گرانی نایاب شدن سوخت در دهه آتی گزینه خوبی میتونه باشه، چهارم ؛ بنظرم گزینه ۱.۳ لیتری با توان ۱۴۸ hpو گشتاور ۲۴۰ بسیار مطلوب و عامه پسنده ، پنجم اینکه با توجه مشترک بودن قطعات اصلی این چند کلاس موتور ، هزینه نگهداری کمتری خواهد داشت ، ودر آخر اینکه مردم ما به خودرو نگاه هما جانبه دارند یعنی اینکه خودرویی میخوان که بتونن همه جا اعم از کوه ، جنگل ، خاکی ، عروسی و … برن و لزوما کمتر برن تعمیر گاه پس کیفیت و دوام نباید قربانی موارد دیگه بشه و در آخر باز هم میگم گزینه ۱۴۸ hp مطلوب خواهد بود 👌