واقعیت ماجرای ادامه روند تولید محصولات سیتروئن در سایپا

سری جدید سیتروئن C3-XR معرفی شد؛ خودرویی که باید در تهران رونمایی می شد!
در روزهای گذشته خبرهایی در فضای رسانه ای کشور منتشر شد که شرکت «سایپا-سیتروئن» برنامه دارد تا سیتروئن C3 را دوباره تولید نماید.

آریزو 8 آریزو 8

این خبر در شرایطی منتشر شده که طرف فرانسوی بازار ایران را ترک کرده و مدت ها است که مونتاژ C3 در کاشان انجام نمی شود. سیتروئن C3 خودرویی است که در گام نخست با تیراژ حدود دو هزار دستگاه و به روش SKD وارد خط تولید سایپا-سیتروئن شد. بعد از تولید و عرضه اولیه این خودرو، قرار بود تا مجددا پیش فروشی برای C3 انجام شود و در آینده نمونه های دیگر این هاچ بک فرانسوی در کنار سایر محصولات سیتروئن به روش CKD در کاشان تولید شوند. اما آغاز تحریم های آمریکا باعث شد تا کمپانی سیتروئن، تنها تعهدات اولیه خود را اجرا کند و محموله قطعات C3 را به ایران ارسال نماید.
حال در شرایطی که «ایران خودرو» و «ایکاپ» بدون حضور شریک تجاری اش تولید «پژو ۳۰۱» را با داخلی سازی فراتر از ۶۰ درصد آغاز کرده و قرار است تا در سال ۹۹، این سدان اقتصادی را با عمق ساخته داخل فراتر از ۸۰ درصد به دست مشتریان برساند، خبرها حاکی از آن است که سایپا و سایپا-سیتروئن هم به دنبال تولید محصولات سیتروئن بدون حضور شریک فرانسوی هستند. در همین میان برخی منابع می گویند که سایپا به دنبال داخلی سازی C3 رفته و به احتمال زیاد بزودی این اتفاق را رسانه ای می کند. اما با کمی بررسی آمار و تحلیل بازار، می توان نتیجه گرفت که این اطلاعات آن چنان جامع و کامل به دست رسانه ها نرسیده است.
پیش از آغاز تحریم ها مدیران فرانسوی و ایرانی شرکت سایپا-سیتروئن اعلام می کردند که پس از تولید سیتروئن C3، خودروهای کراس اوور و سدان این نشان تجاری را به بازار کشور معرفی خواهند کرد. واقعیت ماجرا اینجاست که سیتروئن C3 در جایگاه یک خودروی هاچ بک می تواند محصولی جذاب و محبوب باشد. اما وقتی بحث بازه قیمتی و تحلیل بازار به میان می آید، طیف مشتریان ایرانی در بازه قیمتی مورد نظر برای خودروهای هاچ بک آن قدر نیست که داخلی سازی سطح بالا برای خودروساز به صرفه باشد. به عبارت ساده تر، بازار خودروهای هاچ بک با قیمت متوسط (۲۵۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان) حداکثر به ۲۰ هزار دستگاه در سال می رسد و این در حالی است که برای داخلی سازی یک محصول با عمق فراتر از ۸۰ درصد، به بازار حدود ۱۰۰ هزار دستگاهی در سال دوم تولید نیاز است. برای همین است که امروز ایران خودرو پروژه داخلی سازی پژو ۳۰۱ را دنبال می کند و از سویی اگر سایپا هم بخواهد تا محصولی از سیتروئن را بدون حضور شریک فرانسوی تولید کند، باید به دنبال خودرویی باشد که صرفه اقتصادی را در چرخه تولید و قطعه سازی داشته باشد. پس می توان نتیجه گرفت که C3 آنچنان گزینه مناسب و منطقی برای پروژه های داخلی سازی نیست و سایپا باید به سراغ خودرویی دیگر از سیتروئن برود. از طرفی خودروی مورد نظر سایپا باید جز پروژه های تعریف شده با فرانسوی ها باشد و مقدمات آن پیش از آغاز تحریم ها فراهم شده باشد.
سری جدید سیتروئن C3-XR معرفی شد؛ خودرویی که باید در تهران رونمایی می شد!
حال اینجاست که شاید نام C3 اطلاعات دقیق تری و نزدیکتر به واقعیت را در اختیار ما قرار دهد. قبل از خروج آمریکا از برجام و آغاز تحریم های ظالمانه علیه ایران، فرانسوی ها و مدیران سایپا-سیتروئن برنامه داشتند تا یک کراس اوور جمع و جور را به بازار کشور معرفی کنند و با توجه به نیاز بازار، داخلی سازی سطح بالایی برای آن در نظر گرفته شده بود. خودروی مورد نظر که مانند پژو ۳۰۱، برای بازارهای در حال توسعه و آسیایی، آفریقایی و آمریکای جنوبی طراحی شده بود، چند سالی عرضه در کشورهای مختلف را تجربه می کرد و قرار بود تا نمونه فیس لیفت آن در ایران رونمایی و عرضه شود. این کراس اوور که به نشان فرانسوی ها مزین بود، سیتروئن C3-XR نام داشت و بر پایه پلتفرم مشترک PF1 گروه PSA ساخته شده بود. C3-XR از نظر بسیاری از اصول سازه و پلتفرم با خودروهایی چون پژو ۲۰۰۸، پژو ۳۰۱، سیتروئن C3 و… اشتراک دارد و برای همین داخلی سازی آن امری به صرفه به نظر می رسید.
حال با توجه به اطلاعات موجود، گویا قرار است تا شرکت سایپا-سیتروئن با سیاستی مشابه به ایران خودرو بدون حضور فرانسوی ها تولید سیتروئن C3-XR را با داخلی سازی بالا در کشور آغاز نماید. یکی از ویژگی های قابل توجه و به صرفه برای تولید این کراس اوور در کشور، قطعات فنی و مشترک آن با پژو ۳۰۱ است که می تواند به راحتی عمق ساخت داخل C3-XR را در کشور افزایش دهد.
پس احتمال آن وجود دارد که در آینده نزدیک گروه سایپا بحث تولید «سیتروئن C3 ایکس آر» را با مشخصاتی مشابه به پژو ۳۰۱ در فضای رسانه ای مطرح نماید. کراس اووری که با نشان فرانسوی و بدون حضور شریک خارجی در کشور تولید خواهد شد و در گام نخست با پیشرانه EC5 پا به جاده های ایران می گذارد.


شما مخاطبان اسب بخار می توانید با کلیک بر روی لینک، ویدیوی تست و بررسی سیتروئن C3 و ویدیوی شتاب سیتروئن C3 را تماشا نمایید.

پایگاه خبری اسب بخار

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.