ده واقعیت جالب در مورد آلفارومئو که شاید ندانید
اگرچه امروز «آلفارومئو»، مثل «فراری» و «لامبورگینی»، بر سر زبان ها نیست اما این نشان، یکی از مهم ترین برندهای تاریخ اتومبیل سازی ایتالیا و جهان محسوب می شود.
آلفارومئو شرکت خودروسازی ایتالیایی با بیش از ۱۰۰ سال قدمت است. این شرکت از همان ابتدا به ساخت خودروهای مخصوص مسابقه نیز میپرداخت. درحال حاضر، آلفارومئو به ساخت خودروهای اسپرت گران قیمت شهرت دارد. آلفارومئو در سال ۱۹۸۶ توسط «فیات» خریداری شد و از سال ۲۰۰۷ به عنوان یکی از شرکت های تابعه کمپانی فیات به فعالیت خود ادامه داد.
در این مقاله به بیان ده واقعیت جذاب در مورد آلفارومئو می پردازیم که ممکن است شما از آن ها بی اطلاع باشید.
آلفارومئو: قدیمی تر از آن چه فکر می کنید
در سال ۱۹۱۰ کمپانی به نام «آلفا» تأسیس شد که بعدها به آلفارومئو تغییر نام داد. با مطالعه دقیق ترِ تاریخچه این کمپانی متوجه می شویم کمپانی در واقع با نام مخفف “SAID” در سال ۱۹۰۶ فعالیت خود را در ناپل ایتالیا آغاز کرده بود، که بعدها به دلیل موقعیت بهتر به میلان نقل مکان کرد. برخلاف باور عمومی این کمپانی یکی از قدیمی ترین خودروسازان ایتالیاست.
تولید تجهیزات نظامی در جریان جنگ جهانی اول
در جریان جنگ جهانی اول آلفارومئو خودرو تولید نمی کرد، اما مشغول تولید تجهیزات و قطعاتی مثل موتور هواپیماهای جنگنده، کمپرسور و ژنراتورها برای تجهیز ارتش بود. نکته جالب در این مورد آن است که ژنراتورهای تولید آلفارومئو، در آن زمان، برپایه پیشرانه خودروهایش ساخته می شد و هنوز به عنوان بخشی از تاریخ کمپانی از این تجهیزات یاد می شود.
ملی شدن برند و کنترل دولت ایتالیا بر آلفارومئو
در سال ۱۹۳۳ و پس از ورشکستگی «نیکولا رومئو»، مالک کمپانی، دولت کنترل کمپانی را به دست گرفت. پس از دولتی شدن آلفارومئو این برند دست به تولید خودروهای خاص و مخصوص ثروتمندان زد. لیموزین های تشریفاتی که در ایتالیا استفاده می شد همه تولید آلفارومئو بودند.
داستان ساخت خودروهای کوچک آلفارومئو
درحالی که کمپانی به ساخت خودروهای بزرگ و تجملاتی و خودروهای اسپرت بی همتا مشغول بود، در بازه ای از تاریخ، ساخت خودروهای کوچک و خودروهای پلیس به آلفارومئو تحمیل شد. این اتفاق در دهه ۶۰ میلادی آغاز شد و از آن سال ها آلفارومئو تعداد زیادی از خودروهای پلیس ایتالیا را ساخته است. ساخت خودروهای کوچک توسط این نشان همچنان ادامه دارد و یک نمونه از مدل های نسبتاً جدید و کوچک این برند «میتو» نام دارد که در ایران هم این مدل را دیده ایم.
تجربه ساخت اتوبوس و تراک
شاید دیدن نشان آلفارومئو روی یک اتوبوس یا تراک به نظر عجیب بیاید، اما کمپانی این محصولات را در دهه ۳۰ میلادی تولید کرده است. تولیدات کمپانی در جریان جنگ جهانی دوم و تجهیز ارتش ایتالیا رونق خوبی هم داشت و تعداد زیادی از تراک ها و اتوبوس ها با نشان آلفارومئو تولید شد. در هر حال تولید این نوع وسایل نقلیه در تاریخِ این نشان ادامه دار نشد و در سال ۱۹۶۷ متوقف شد.
لوگوی عجیب آلفارومئو
آلفارومئو یکی از عجیب ترین نشان ها را در میان خودروسازان دارد، اما مفاهیم و معانی عمیق و تاریخی در آن نهفته است. این نشان از دو بخش تشکیل شده است. بخش سمت چپ، صلیبی سرخ را نشان می دهد که زمینه سفید دارد و مربوط به نماد تولد برند، یعنی میلان، است. در سمت راست یک موجود سبزرنگ بزرگ وجود دارد که شبیه به اژدها یا ماری است بر روی زمینه آبی رنگ با تاج روی سر که نیمتنه پایینی یک انسان را در دهان خود دارد. اما چالش اصلی درباره نشانِ این برندِ کهنهکار مربوط به همان قسمت حیوان و انسان است. می دانیم که این نشان را «اوتونه ویسکونتی»، مؤسس خانواده قدرتمند ویسکونتی که در آن دوران بر میلان حکمرانی میکردند، در جریان شکست یک شوالیه عرب موری (از مسلمانان اسپانیا در جریان جنگ های صلیبی) به دست آورده و به نماد خانواده خود تبدیل کرده است. دقیقاً مشخص نیست حیوان مورد بحث یک اژدهاست یا یک مار غولپیکر، اما گفته شده که انسانی که در دهان دارد نه در حال بلعیده شدن، بلکه به تعبیر باستانی، تطهیر و درحال تولد دوباره است. همچنین در برخی منابع آوردهاند که این نشان مضمونی نژادپرستانه دارد و بلعیده شدن یک فرد مسلمان توسط حیوانی درنده را به تصویر میکشد.
بمباران کارخانه آلفارومئو در جریان جنگ جهانی دوم
همچون بسیاری از کارخانه های استراتژیک دیگر، آلفارومئو هم در جریان جنگ جهانی دوم بمباران شد. آسیب ناشی از این بمباران به حدی بود که بسیاری از دستگاه ها و تجهیزات خط تولید کمپانی به طور کامل از بین رفت. یکی از دستگاه هایی که در بمباران نابود شد دستگاه تولید و نصب نشان آلفارومئو بود و به همین دلیل است که در آن سال ها لوگوی متفاوت زیر را روی محصولات آلفارومئو می بینیم.
آلفارومئو قرار بود زیرمجموعه فورد باشد
یکی دیگر از وقایعی که در مورد آلفارومئو وجود دارد و اغلب طرف داران این برند از آن بی خبر هستند، این است که روزگاری قرار بود «فورد» آلفارومئو را خریداری کند. درواقع اگر در سال ۱۹۸۶ فیات صددرصد سهام آلفارومئو را نمی خرید حالا بخشی از آلفا متعلق به فورد بود و زیرمجموعه فورد محسوب می شد. اما حالا که فیات مالکیت این برند را دارد، آلفارومئو در کنار رقبای قدیمی اش، مازراتی و لانچیا، زیرمجموعه های فیات کرایسلر هستند.
سابقه درخشان در مسابقات اتومبیل رانی
همچون دیگر برندهای قدیمی ایتالیایی، آلفارومئو هم سابقه درخشانی در مسابقات اتومبیل رانی دارد و حتا برای خودروهای مسابقه اش نشان مجزا به کار می برده است. اولین بار این نشان را یک راننده مسابقه در تیم آلفا روی خودروی خود استفاده کرد. نشان برگ شبدر چهارپر در سال ۱۹۲۳ روی خودروهای مسابقه ای آلفا می درخشیده و حالا روی نسخه های با عملکرد بالا قرار می گیرد تا از نمونه های استاندارد متمایز شود.
ارتباط آلفارومئو و فراری
آلفارومئو یکی از مهم ترین ارکان تکامل صنعت خودروسازی در بخش مسابقات است. در واقع، در بخش عملکرد خودروهای مسابقه زمانی آلفا حرف اول را می زد و درست همان زمان بود که «انزو فراری»، خالق سوپراسپرت های جذاب فراری، پیش از تأسیس فراری در آلفارومئو مشغول به کار شد و در آن جا بود که مهارت های بسیاری را در زمینه طراحی موتورها با عملکرد عالی به دست آورد. همچنین در طول تاریخ و تا امروز همیشه تبادل دانش مهندسی بین این دو نشان ایتالیایی برقرار بوده است.
محمدرضا پاداش
پایگاه خبری اسب بخار
مقاله خیلی مفیدی بود، سپاس.
ممنون .مقاله عالی بود.
آلفا یکی از باحال ترین هاست…