تجربه رانندگی با ب ام و X4 مدل ۲۰۱۷
رقابت میان خودروسازان آلمانی را می توان مثل لیگ فوتبال این کشور قلمداد کرد. فاصله برای تصاحب صدر جدول بهترین ها آن قدر کم است که با کوچک ترین غفلت از سوی هریک از برندها، رقیب دیگری جای او را خواهد گرفت که همین موضوع باعث شده همواره محصولات جذابی از خطوط تولید خودروسازان آلمانی راهی بازار شود.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، «ب ام و» که یکی از همان خودروسازان برتر آلمانی است، همواره برای رقابت با آئودی و مرسدس بنز در تلاش است تا جدیدترین تکنولوژی و دستاوردهای خود را در محصولاتش پیاده کند. در این میان هر از چندگاهی شاهد تغییراتی بنیادی در سبد محصولات این شرکت هستیم. به طور مثال، این کمپانی در سال ۲۰۰۸ با معرفی محصولی جدید به نام X6 تحولی اساسی در سگمنت خودروهای شاسی بلند ایجاد کرد. در واقع X6 نخستین شاسی بلند کوپه جهان بود که با ظاهری متفاوت توانست به عنوان خودرویی هنجارشکن شناخته شود.
پس از دریافت نقطه نظرات مثبت و منفی فراوانی که علاقه مندان به این خودرو از خود نشان دادند، مدیران ب ام و دریافتند که عطش بازار برای شاسی بلندهای کوپه همچنان به قوت خود باقی است و سرانجام در سال ۲۰۱۴ دومین محصول خود در این سگمنت را با نام X4 به بازار عرضه کردند. ایکس ۴، که یک رده پایین تر از ایکس ۶ قرار می گیرد، در واقع کراس اووری با فرم بدنه کوپه است که می تواند طیف وسیع تری از خریداران را پوشش دهد، زیرا با قیمتی به مراتب کمتر از ایکس ۶ می تواند امکاناتی درخور و شایسته از خود ارائه دهد.
در واقع ب ام و در سال ۲۰۱۳ با به نمایش در آوردن نسخه مفهومی ایکس ۴، در نمایشگاه خودرو نیویورک، نوید عرضه محصولی جدید را به مخاطبان خود داد و با عرضه آن در سال ۲۰۱۴ توانست سهم عمده ای از بازار کراس اوورهای میان رده را از آن خود کند. این خودرو، که در سایت کارولینای جنوبی واقع در ایالات متحد آمریکا تولید می شود، به بسیاری از کشورها از جمله ایران نیز راه پیدا کرده است. البته همین موضوعِ تولید در آمریکا حواشی بسیاری را برای ایکس ۴ در بازار ایران به همراه داشته است، زیرا پیش از ممنوعیت واردات خودرو به کشور آخرین محموله های دریافتی این خودرو پس از چندین ماه خاک خوردن در گمرک های کشور با مشکلات فراوانی توانستند مجوز ترخیص بگیرند و راهی نمایندگی های فروش «پرشیاخودرو» شوند. بااین حال، درحال حاضر آخرین مدل از ب ام و ایکس ۴ در بازار متعلق به سال ۲۰۱۸ است که با اندکی تفاوت در نوع رینگ ها و آپشن ها به دست مشتریان رسیده است.
نگاهی بر طراحی ظاهری
همان طور که می دانید اصالت در طراحی خودروهای آلمانی حرف اول را می زند. به همین دلیل با مروری بر انواع مدل های ب ام و می توان زبان طراحی مشترکی را دید که با اندکی تغییر بسته به نوع کلاس بندی خودرو تبدیل به محصولی خاص شده است. ایکس ۴ نیز در این رویه صادق بوده و با همان چهره آشنا و جلوپنجره کلیوی معروف ظاهر شده است. طبق سنت دیرینه، کمپانی ب ام و محصولات خود را با تیپ بندی های گوناگونی به بازار عرضه می کند که علاوه بر متغیر بودن امکانات رفاهی، ظاهر این تیپ ها نیز تفاوت هایی در نوع رینگ ها، فرم کلی سپرها، جزئیاتی نظیر خروجی اگزوزها، ادوات تزئینی بدنه و جلوپنجره با یکدیگر دارند. بر این اساس باید گفت که خودروی موردنظر در این مقاله از نوع X-Line بوده که تفاوت هایی در ظاهر دارد. به عنوان مثال، در نمای جلو شاهد استفاده از سپری نسبتاً حجیم هستیم که دریچه های ورودی هوا به درون موتور را در مرکز و دو طرف خود جا داده است. همچنین دیفیوزر نقره ای رنگ از مشخصه های بارز در این تیپ است که ظاهری جذاب را برای آن پدید آورده است. در نمای کناری زه های کرومی تعبیه شده در قسمت زیرین درها مختص به این تیپ است.
همچنین در بخش عقب، به تبعیت از سایر بخش ها، ادوات کرومی و نقره ای رنگی مشاهده می شود که بارزترین آن ها دیفیوزری است که در پایین سپر تعبیه شده است. همچنین دو خروجی اگزوز در سمت چپ این دیفیوزر، چهره ای اسپرت تر به این نما داده است.
طراحی فضای داخل کابین
نمای ظاهری ب ام و ایکس ۴ تلفیقی از خودروهای اسپرت و خانوادگی است که ظاهری تهاجمی را به نمایش درمی آورد. اما با ورود به کابین این خودرو همه چیز به یک باره تغییر می کند. زیرا فضای کلی کابین بسیار شبیه به دیگر مدل های ب ام و است که با تغییرات اندکی همراه شده است. طرح کلی کابین برخلاف ظاهر بیرونی بوی چندانی از هیجان نبرده و از همان طرح کلاسیک بهره گرفته است. تودوزی چرمی این خودرو با رنگ قهوه ای موکا تضاد جالب توجهی با رنگ تیره داشبورد دارد. همچنین تریم طرح چوب که در قسمت هایی از کابین، نظیر رودری ها و کنسول میانی، دیده می شود ترکیب زیبایی را پدید آورده است.
اما نکته ای که درخصوص فضای کابین باید به آن اشاره کرد محدودیت در قسمت عقب است. در این قسمت به دلیل فاصله محوری نه چندان زیاد فضای کافی پا برای افراد بزرگ سال وجود ندارد. همچنین به دلیل فرم کوپه ای بدنه و شیب تند سقف، ارتفاع سقف در بخش انتهایی کابین کم می شود که این موضوع می تواند برای افراد بلندقامت مشکل ساز شود.
از سویی میدان دید نسبتاً کم نیز یکی دیگر از مواردی است که به واسطه شیشه های کناری کوتاه در این خودرو وجود دارد. این درحالی است که وجود برخی آپشن ها، نظیر دوربین ۳۶۰ درجه و رادار هشدار نقطه کور، می توانند تبعات میدان دید نامناسب را جبران کنند.
امکانات رفاهی و آپشنها
ب ام و ایکس ۴ موجود در بازار ایران یکی از کامل ترین نمونه هاست که با طیف وسیعی از امکانات عرضه می شود. از جمله آپشن های این خودرو می توان به کیسه های هوای کامل، رادارهای نقطه کور و خروج از خط، ترمز پارک برقی و اتوهلد، سیستم کمکی حرکت در شیب، امکان انتخاب حالت های مختلف رانندگی، چراغ های جلو با سیستم تطبیقی، سیستم صوتی حرفه ای هارمن کاردن، صندلی های برقی به همراه ۲ حافظه، سنسور نور و باران، کیلس و استارتر دکمه ای، بلوتوث، تهویه اتوماتیک دوگانه به همراه دریچه جداگانه برای سرنشینان عقب و آینه الکتروکرومیک اشاره کرد. همچنین در بخش ایمنی ب ام و ایکس ۴ علاوه بر ترمز ABS، به سیستم های ترمز و پایداری دیگری از جمله DSC ، EBD ، ESP ، ASR ، BAS ، TCT و BER مجهز شده است.
مشخصات فنی نیروی محرکه
نسل اول ب ام و X4 با کد اتاق F26 و با بهره گیری از پلت فرم نسل سوم ب ام و X3 طراحی و تولید شده است. به همین منظور تمامی پیشرانه های به کار رفته در این خودرو نیز برای ایکس ۴ درنظر گرفته شده است. اما جالب این که تنها نمونه ۲۸i به بازار ایران راه پیدا کرده است. این پیشرانه، که از نوع ۴ سیلندر ۲ لیتری مجهز به سیستم پرخوران توئین توربو است، قادر است نیرویی معادل ۲۴۵ اسب بخار در ۵۰۰۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۳۵۰ نیوتن متری از ۱۲۵۰ تا ۴۸۰۰ دور در دقیقه تولید کند. در واقع این موتور قوی ترین نسخه پیشرانه های ۲ لیتری ب ام و است که روی تمامی مدل ها قابلیت نصب شدن دارد. اما نکته مثبت در نیروی محرکه این خودرو جعبه دنده ۸ دنده اتوماتیک استپ ترونیکی است که به خوبی با این پیشرانه هماهنگ شده است. این جعبه دنده نیروی تولیدشده موتور را به هر چهار چرخ خودرو بسته به نوع شرایط رانندگی با نسبت های مختلف انتقال می دهد. طبق اعلام رسمی کمپانی ب ام و شتاب صفر تا صد اعلام شده برای ایکس ۴ حدود ۶٫۲ ثانیه است که برای شاسی بلندی با وزن خالص ۱۷۷۰ کیلوگرم عدد قابل توجهی به شمار می رود.
تجربه رانندگی
هنگامی که پشت فرمان ب ام و ایکس ۴ می نشینید از همان ابتدا متوجه دید کم نسبت به محیط اطراف خصوصاً قسمت عقب خودرو خواهید شد. اما با وجود سیستم های کمکی، نظیر رادار هشدار نقطه کور و دوربین ۳۶۰ درجه، می توان تاحدودی این مشکل را برطرف کرد. با روشن کردن پیشرانه صدای اندکی به کابین نفوذ می کند که نشان می دهد ب ام و در زمینه عایق بندی اتاق به خوبی توانسته عمل کند. البته باید این نکته را هم درنظر داشت که این سری از پیشرانه های ب ام و با دقت بسیار بالا و ظرافت خاصی کار می کنند که به همین دلیل صدای تولیدی آن نیز بسیار کم است.
به هرحال، با قرار دادن اهرم تعویض دنده در حالت درایو و فشار دادن پدال گاز تا نیمه، شتاب قابل توجهی را هنگام شروع حرکت تجربه می کنیم. نحوه تعویض دنده ها در این خودرو به گونه ای است که ناخودآگاه شما را به تحسین واردار می کند، زیرا جعبه دنده در کمترین زمان ممکن به فرمان راننده گوش می دهد و اقدام به تعویض دنده ها می کند. هماهنگی جعبه دنده و موتور از دیگر مواردی است که به خوبی می توان پشت فرمان ایکس ۴ مشاهده کرد. با وجود این که ایکس ۴ در رده خودروهای شاسی بلند شهری قرار می گیرد و از سطح زمین ارتفاع قابل توجهی دارد، اما در بحث هندلینگ و فرمان پذیری چیزی از یک سدان اسپرت نظیر سری ۳ کم ندارد. البته باید به این نکته اشاره کرد که به دلیل همان ارتفاع بیشتر، تکان های عرضی در آن قابل اغماض است. اما به محض این که سطح مسیر ناهموار شود و پستی وبلندهای متعددی بر سر راهش باشد این تکان ها تشدید خواهد شد. ضمن این که ماهیت اسپرتی که در ایکس ۴ رعایت شده، باعث شده سیستم تعلیق خشک و سفتی برای آن درنظر گرفته شود. به همین دلیل می توان گفت سواری ایکس ۴ نسبت به دیگر رقبا، نظیر لکسوس NX و یا پورشه ماکان، کمی خشک تر به نظر می رسد.
سیستم ترمز در این خودرو نیز به خوبی وظیفه خود را عمل کرده و می تواند از پس جثه ۱٫۸ تنی ایکس ۴ برآید. شاید برای بسیاری از علاقه مندان سؤال باشد که با وجود سیستم چهار چرخ محرک ب ام و، یا همان xDrive، می توان به دل طبیعت زد و از قابلیت های آفرودی آن استفاده کرد. در پاسخ به این پرسش باید گفت که با وجود ارتفاع بیشتر ایکس ۴ نسبت به خودروهای سواری و همچنین قابلیت چهار چرخ محرک هوشمند نمی توان از آن به عنوان خودرویی آفرودی یاد کرد. بلکه این امکانات به این دلیل تعبیه شده اند که در مسیرهای خاکی، تپه های خاکی و آفرودِ سبک مورد استفاده قرار بگیرند.
نتیجه گیری پایانی
در انتها اگر بخواهیم جمع بندی کلی از ب ام و X4 داشته باشیم، باید بگوییم اگر قصد پرداخت مبلغی حدود ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بابت خرید یک شاسی بلند شهری داشته باشید، می توانید سراغ ایکس ۴ بروید. زیرا این خودرو پکیج کاملی از امکانات رفاهی، سواری لذت بخش، پیشرانه قدرتمند و پرستیژ را ارائه خواهد کرد. اما اگر کیفیت بالاتری را مدنظر داشته باشید، می توانید با بالا بردن بودجه موردنظر، به سراغ پورشه ماکان بروید تا از متریال باکیفیت تری درون کابین برخوردار شوید.
اما اگر شما هم جزء طرف داران دوآتشه این برند باواریایی هستید و امکان پرداخت مبلغی حدود ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان را ندارید، ایکس ۳ بهترین گزینه ای است که می تواند نیازهای شما را برآورده کند، زیرا مشخصات فنی و امکانات رفاهی این دو خودرو کاملاً مشابه با یکدیگر هستند.
با توجه به گستردگی شبکه خدمات پس از فروش پرشیاخودرو و همچنین درصد تأمین بالای قطعات یدکی محصولات ب ام و، خرید انواع مدل های آن در شرایط کنونی چندان شما را با مشکل مواجه نخواهد کرد. اما از سویی باید این نکته را مدنظر داشت که محصولات ب ام و نسبت به برخی دیگر از برندهای پرمیوم از استهلاک بیشتری، خصوصاً در بخش فنی، برخوردار هستند. علت آن هم حساسیت بسیار بالای پیشرانه های آن به کیفیت سوخت است که متأسفانه به دلیل کیفیت نامطلوب بنزین در کشور مشکلات عدیده ای برای پیشرانه های توربو آن ها به وجود می آید. بااین حال، با مراقبت های جدی و انجام منظم سرویس های ادواری می توان تا حدود زیادی مانع از بروز مشکلات فنی در این خودروها شد.
در پایان از آقای آرمین طباطبائی، مالک خودرو، برای همکاری و در اختیار قرار دادن خودرو، به منظور تست و بررسی، سپاس گزاریم.
پایگاه خبری اسب بخار
سلااام مرسی از سایت خوب و بروزتون
کاشکی این خودرو رو مورد بررسی ویدئویی قرار میدادین…
عاشقشم و میخرمش🤑♥️