آپشنولوژی: میتسوبیشی میراژ امکانات بیش تری دارد یا هیوندای i10؟
هاچ بک های وارداتی همیشه گزینه هایی خاص در بازار خودرو ایران بوده اند. به خصوص هاچ بک های سایز کوچک سگمنت A که مشتریان مخصوص به خود را دارند. وگرنه حساب هاچ بک های لوکس و اسپرت همچون ب ام و سری ۱ یا آلفارومئو جولیتا که جداست.
در سگمنت A؛ معروف ترین و پرفروش ترین خودروهای بازار ایران را می توان ام وی ام ۱۱۰ و دوو ماتیز دانست، اما در دوران واردات خودرو به کشور؛ پای خودروهای گران تری از این دسته هم به کشورمان باز شد. کیا پیکانتو اولین آن ها بود. هیوندای i10، که برادر دوقلوی آن است، چند سال دیرتر و توسط شرکت کرمان موتور به شکل مونتاژی به دست خریداران ایرانی رسید. i10 هر چند در تیراژی بسیار محدود به خیابان ها آمد، اما در همان دوره رقبای مختلفی پیش روی خود داشت. میتسوبیشی میراژ یکی از مهم ترین آن هاست.
اگرچه نمی توان از خودروهای موجود در این کلاس انتظار امکانات و آپشن های فوق العاده را داشت، اما اگر بنا به انتخاب یکی از آن دو باشد، کدام یک خودروی مجهزتری است؟
رفاهی: برتری نسبی میراژ
میراژ توسط شرکت آرین موتور تقریباً به صورت فول آپشن به بازار ایران رسید، اما کرمان موتور در آن سو، نسخه ای میان رده از i10 را به خط تولید خودش آورد. نسخه ای که برخی امکانات نسخه های فول آپشن را داشت، اما اثری از سایر آپشن های لوکس در آن دیده نمی شد. کروز کنترل بر روی میراژهای بازار ایران به شکل استاندارد نصب شده است. هیوندای i10 مونتاژ کرمانی ها هم کروز کنترل را دارد، اما در این میان، i10 از یک مزیت قابل توجه نسبت به میراژ برخوردار است که باید آن را وجود سیستم کنترل ایستایی در سر بالایی دانست. آپشنی کاربردی در ترافیک که میتسوبیشی میراژ فاقد آن است. سنسورهای هشداردهنده بر روی سپر عقب هر دو خودرو تعبیه شده اند. اثری از سنسور جلو در هیچ یک از آن ها نیست. هیوندای سنسور اخطار کمبود فشار باد تایرها را هم برای i10 در نظر گرفته، حال آن که میتسوبیشی از نصب این آپشن امتناع کرده است.
در بخش تجهیزات نوری، چراغ های روشنایی روز را می بینیم که برای هر دو خودرو تعبیه شده اند. این چراغ ها در میراژ از جنس لامپ های LED هستند، اما هیوندای ترجیح داده است به جای پیروی از سبک رایج برای چراغ های روزتاب، دو چراغ دایره ای نسبتاً درشت را در کناره های جلو پنجره قرار دهد که چهره ای متفاوت و تا حدودی اسپرت به خودرو می بخشد. متأسفانه آپشن اتولایت یا همان سنسور نور، نه در میراژ وجود دارد و نه i10. پروژکتور برای جلو و عقب در هر دو خودرو نصب شده است. برای چراغ های اصلی جلو، میتسوبیشی هزینه بیش تری کرده و لامپ های زنون را در این چراغ ها به کار برده است، اما هیوندای از لامپ های هالوژن معمولی در کاسه چراغ های جلو بهره گرفته است. طبیعتاً انتظار وجود آپشن هایی همچون شستوشودهنده چراغ های جلو، نوربالای اتوماتیک و سیستم چرخش چراغ ها در پیچ را هم نباید از چنین خودروهایی داشت.
خوشبختانه سیستم فرمان در هر دو رقیب از نوع کمک الکتریکی است. البته فقط فرمان i10 نسبت به سرعت حساسیت دارد و بنابراین عملکرد هوشمندتری در سرعت های بالا از خود به نمایش می گذارد. ستون فرمان در هر دو خودرو فقط در دو جهت تنظیم می شود و قابلیت تنظیم در عمق برای آن ها فراهم نشده است. غربیلک فرمان میراژ با چرم مصنوعی روکش شده و حس خوبی به راننده می دهد. هیوندای هم روکش کردن فرمان با چرم را فراموش نکرده است. دکمه های کنترل سیستم صوتی که در دنیای آپشن ها به آن اینترفیس می گویند بر روی فرمان هر دو خودرو می توان یافت. به بخش سیستم صوتی می رسیم؛ جایی که شاید هیچ یک از این هاچ بک های اقتصادی نتوانند خریداران خود را به اندازه پولی که بابت آن پرداخته اند راضی کنند! واقعیت این است که در بازار ایران چنین خودروهایی بسیار گران تر از ارزش واقعی خودشان قیمت گذاری می شوند. بنابراین در این شرایط خریداری که به سراغ آن ها می آید، سطح توقع خود را بالا می برد و انتظار دارد به ازای چند صد میلیون پولی که بابت خرید این خودروهای کوچک هزینه کرده است از آن ها آپشن دریافت کند.
با این اوصاف باید بدانید که سیستم صوتی هیچ یک از این دو به نمایشگر لمسی مجهز نیست! البته قابلیت اتصال تلفن همراه از طریق بلوتوث در هر دو خودرو وجود دارد. ۴ بلندگو هم برای هر دو در نظر گرفته اند، اما اگر خیلی به نمایشگر مولتی مدیا علاقه دارید، می توانید با هزینه اضافی اقدام به تهیه این آپشن از بازار کنید. نمایشگر چندرسانه ای فابریک، هم برای میراژ و هم i10 در بازار به شکل افتر مارکت عرضه شده است. البته در این بین، میراژ با وجود این که از نمایشگر بی بهره است، اما دوربین عقب را به شکل استاندارد دارد و تصویر آن بر روی آینه وسط به نمایش درمی آید. جدا از بحث نبود نمایشگر، تعداد بلندگوهای کابین هر دو خودرو هم اندک است و ای کاش حداقل دو تیوتر هم برای آن ها توسط سازنده تعبیه می شد. البته اگر به کیفیت صدای سیستم صوتی اتومبیل خود هم اهمیت زیادی می دهید، می توانید در کنار تهیه نمایشگر به نصب سیستم صوتی حرفه ای که شامل ساب ووفر، آمپلی فایر و… باشد اقدام کنید.
میتسوبیشی سیستم ورود بدون کلید و استارتر دکمه ای را به صورت فابریک بر روی میراژ قرار داده است، اما کرمان موتور برای کاهش قیمت تمام شده هیچ یک از این دو آپشن را برای i10های مونتاژی سفارش گذاری نکرد. از سویی، تهویه میراژ به شکل دستی تنظیم می شود، اما i10 از تهویه اتوماتیک برخوردار است. سیستم تهویه مطبوع میراژ حتا از وجود نمایشگر هم بی بهره است و در حقیقت، به سبک خودروهای قدیم غیردیجیتال و کاملاً مکانیکی تنظیم می شود. تنظیم صندلی های جلو در هر دو خودرو به شکل دستی انجام می گیرد. متأسفانه صندلی های عقب میراژ امکان تاشوندگی را ندارند، اما i10 از این قابلیت برخوردار است. از سوی دیگر، صندلی های جلو میراژ به گرم کن مجهز شده اند که آپشنی نسبتاً لوکس برای این خودرو به شمار می رود. برای روکش صندلی ها در هر دو رقیب از پارچه استفاده شده است. آینه الکتروکرومیک در هیچ یک از دو خودرو وجود ندارد. آینه های کناری میراژ و i10 از نوع گرم کن دار هستند، اما به شکل برقی تا نمی شوند. اگر قصد خرید هر یک از این دو را دارید خوب بشنوید و بدانید که در هیچ کدام خبری از وجود سان روف نیست.
ایمنی: تک و پاتک دو رقیب!
بحث ایمنی در کلاس خودروهای کوچک همواره از اهمیت زیادی برخوردار است. عموم مردم تصور می کنند که چنین خودروهایی به دلیل جثه کوچک از مقاومت و استحکام کافی در تصادف برخوردار نیستند و ایمنی آن ها در مقایسه با سدان ها و SUVها ضعیف تر است، اما این تصور عامیانه کاملاً غلط است، چراکه معمولاً کمپانی های خودروسازی بر روی امنیت سرنشینان در این کلاس از خودروها سرمایه گذاری و تحقیقات زیادی انجام می دهند. اگر سری به تست های تصادف هر دو خودرو در مؤسسه های معتبر بزنیم، می بینیم که هم میتسوبیشی میراژ و هم هیوندای i10 هر دو موفق به دریافت ۴ ستاره ایمنی از مؤسسه اروپایی یورو انکپ شده اند. بنابراین می توان گفت که هر دو خودرو از نظر ایمنی نمره قبولی را گرفته اند، اما نکته قابل توجه این جاست که i10 در نسخه ۲ ایربگ به خط تولید کرمان موتور آمده، حال آن که میراژ به شکل وارداتی با ۶ ایربگ عرضه شده است. بنابراین باید گفت که میراژ حداقل در بازار ایران برتری خود در بخش ایمنی را به i10 دیکته می کند، اما هنوز رقابت تمام نشده است! شاید تعداد کیسه هواهای i10 کم تر از میراژ باشد، اما در عوض، محصول هیوندای به سیستم کنترل پایداری (ESP) مجهز است که برای خودروهایی چنین سبک وزن آپشنی ضروری به حساب می آید. نبود ESP در میراژ را نمی توان به سادگی هضم کرد و قطعاً بر هندلینگ خودرو تأثیر منفی می گذارد.
سپهر عظیمی
پایگاه خبری اسب بخار
با توجه به سال ساخت و قیمت می شد ام جی ۳ را هم در این رقابت وارد کرد. لطفاً در مورد آن هم مقاله ای درباره ارزش خرید یا مزایا و معایب آن بنویسید.
به نظرم کیا پیکانتو مدل ۲۰۱۶ از هر دوی این ماشینها تجهیزات ایمنی بهتری داره. کنترل پایداری و شروع حرکت در سربالایی و سیستم مدیریت پایداری (ESP & HAC & VSM) به اضافه شش ایربگ از جمله زانویی داره.
با توجه به قیمت ، سابرینا هاچبک البته اگر ESP داشت به راحتی هر دو را ضربه فنی می کرد.
سابرینا با ترمز عقب کاسه ای و دو ایربگ و بدون هیچ گونه سیستم ایمنی غیرفعال مثل ESP و TSC و VSM و … چه ربطی به میراژ و i10 داره! در مورد سایر آپشنها هم نه کروز داره و نه سیستم تهویه اتوماتیک!
هر دو ماشینهای خوبی هستن ولی من میراژ ترجیح می دم مخصوصا بعد تجربه کیفیت سواریش
دو ایراد داشت تو مشخصاتی که نوشتید اولا صندلی های عقب میراژ هم تا میشه و دوما هم اینکه میراژ همespداره وespمیراژ به صورت اتوماتیک هست و در شرایط دشوار خیلی خیلی کمک کنندس واین بازگوی این هست که تو این سگمنت بسیار خودروی ایمنی هست و بعد اینکه سیستم صوتی میراژ به مراتب هوشمند تر از i10و به راحتی می تونید تقسیم بندی صدارو داشته باشید ویا بیس صدا و …می تونید کاملا تنظیم کنید شیشه های خودرو هم صورت فابریک دودی هستش و این مزیت حساب میشه و اینکه میراژ از سیستم خنک کننده پیشرفته موتور بهره می بره و به هیچ عنوان خودرو جوش نمی کنه .میراژ های داخل کشور در مدل های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸قابلیت افزایش آپشن شرکتی هم دارن مثل رادار حفظ بین خطوط و رادار نقطه کور که به صورت فابریک در نمایندگی نصب میشه ولی هزینه بر هست .میراژ دستیار صوتی هوشمند هم داره که بدون استفاده از تلفن خیلی تماس هاتون راحت انجام میشه و این در i10نمی بینید .بنده هم لکسوس rxدارم و هم جنسیس سدان ولی برای داخل شهر از میراژ استفاده می کنم و به جرعت میگم یکی از راحت ترین و اقتصادی ترین خودرو هاس برای داخل شهر البته برای کسانی که عشق سرعت نیستند و براشون راحتی و ایمنی اولویت توسیه می کنم قطعات بسیار گرون هستش ولی ارزشش داره واسه این خودروی با کیفیت
همینطور که مشخصات مشاهده می کردم در این سایت به نظرم اشتباهات زیادی داره میراژ نسخه ۲۰۱۷و۲۰۱۸ کنترل پایداری در سربالایی داره hac هم داره ولی این شرکت خواسته به صورت کنترل دستی برداشته بشه ولی به صورت اتوماتیک داره که خیلی ها فک می کنن نداره این خودرو وقتی خودرو رو در حالت نیمه خاموش قرار می دین می فهمین کهespداره ولی هیچ دکمه ای برای غیر فعال کردنش نیس و همچنین کنترل پایداری این خودرو هم به صورت اتومات هستش و تا ۳۰ثانیه به راننده اجازه این رو میده که در حالت توقف کامل شروع به حرکت کن و خودرو به عقب حرکتی نداشته باشه ولی بعدش خاموش میشه واین خودرو خیلی چیز ها داره که بگم از پیکانتو و i10بهتره .از اسب بخار بعید بود که این توضیحات به این مهمی بی اهمیت بوده براش لطفا کمی اطلاعاتتون رو از این خودرو بالا ببرین
میراژ دارای سیستم کنترل پایداری هست اما کلید خاموش کننده نداره
تهویه میراژ در مدل های ۲۰۱۸ اتوماتیک هست ولی در مدل های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ دستی هست