ری را ؛ ویدیو معرفی + مشخصات فنی و تصاویر

رنگ های ری را
رنگ های ری را

ری را نخستین کراس اوور ملی ایران خودرو به حساب می‌آید که بر اساس پلتفرم IKP1 توسعه پیدا کرده است.

آریزو 8 آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، ری را که در ابتدا با پروژه K125 شناخته می‌شد، برای اولین بار در سال ۱۴۰۱ در مرکز تحقیقات ایران خودرو به نمایش درآمد. زمان معرفی تا عرضه این خودرو در بازار حدود دو سال به طول انجامید. ری را نخستین کراس اوور ملی به حساب می‌آید که بر اساس پلتفرم IKP1 طراحی و توسعه پیدا کرده است.

ویدیو معرفی ری را

طراحی بدنه ری را

ابتدا قرار بود که پروژه K125 با طراحی دیگری معرفی شود، اما با تغییر در روند طراحی های خودرو در جهان، ایران خودرو هم تصمیم به تغییر این خودرو گرفت. البته به اعتقاد بسیاری از کارشناسان طرح قبلی پخته تر به نظر می رسید.

در قسمت جلو طرح متداول این روزهای صنعت خودرو را می بینیم که در آن چراغ های روشنایی روز در قسمت بالا قرار گرفته و چراغ های اصلی در گوشه سپر قرار می گیرد. این همان طرحی است که در خودروهایی نظیر هیوندای کنا و هیوندای سانتافه دیده بودیم و چینی ها هم مدتی است که این نوع طراحی را بکار می برند. برای مثال الگوهای مشابهی را در خودروهای چینی بازار ایران نظیر KMC K7 و لاماری ایما هم دیده بودیم.

رنگ جلوپنجره، آینه های جانبی و سقف مشکی در نظر گرفته شده تا تضاد رنگی مناسبی را در طراحی کلی بدنه داشته باشیم. در نمای جانبی که شاید پخته ترین قسمت بدنه باشد خطوط ملایمی را با برجستگی در گلگیر ها می بینیم که باعث می شود خودرو پهن تر و عضلانی تر بنظر برسد. رینگ های بکار رفته هم طرحی جدید دارند ک البته بهتر بود با این سبک طراحی از رینگ هایی از نوع تراش خورده و دو رنگ استفاده می شد که در این بخش کج سلیقگی طراحی در ایران خودرو را می بینیم و رینگ ها هماهنگی خوبی را با طراحی کلی بدنه ندارند. در عقب خودرو طراحی بسیار مشابه به پژو ۲۰۰۸ جدید را می بینیم.

چراغ ها در پنلی مشکی قرار گرفته اند و درب صندوق هم بصورت دو رنگ طراحی شده است. این نوع طراحی بدنه اگرچه جذابیت های خاص خودش را دارد اما می توان چالش هایی را هم در مونتاژ داخلی ما داشته باشد و باید دید در نهایت محصول نهایی هم همین ویژگی ها را خواهد داشت با نه.

پلتفرم ایران خودرو ری را

رنگ های ری را

ری را بر اساس پلتفرم IKP1 طراحی شده است. این پلتفرم که نسخه بومی پلتفرم PF1 گروه PSA است، در حال حاضر برای تارا استفاده شده و قرار است تا این کراس اوور دومین محصول ایران خودرو بر اساس این پلتفرم باشد. ابعاد و اندازه اولین کراس اوور ملی ایران خودرو، در دسته کراس اوورهای B پلاس بازار جهانی قرار می گیرد و می تواند ری را را در ابعاد و اندازه به پژو ۲۰۰۸، سیتروئن C3-XR، نیسان جوک و… نزدیک دانست.

مشخصات فنی ایران خودرو ری را

ری را در ابتدا قرار بود با پیشرانه TU5 پلاس، که نسخه ایرانیزه شده EC5 به حساب می‎آید به تولید برسد. اما سرانجام برای این کراس اوور موتور EF7PTC انتخاب شد. این پیشرانه با ظرفیت ۱۶۴۵ سی‌سی، توانایی تولید ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. 

ری را مجهز به گیربکس شش‌سرعته اتوماتیک (AT) است و در مدت ۱۰.۴ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. حداکثر سرعت ری را بنزینی ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت و مصرف سوخت ترکیبی آن ۷.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.

امکانات ری را

ری را

از امکانات ایمنی ری را می توان به کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، سامانه کنترل هرزگردی چرخ ها (TCS)، دوربین ۳۶۰ درجه، سامانه کمکی حرکت در سربالایی و سراشیبی (HAC & DAC)، چهار عدد کیسه هوا و رادار نقطه کور اشاره کرد.

کلاستر دیجیتال، نورپردازی داخل کابین با قابلیت تغییر رنگ، چراغ خوش‌آمدگویی، خروجی برق ۱۲ ولت، اهرم تعویض دنده الکترونیکی (Shift By Wire)، مولتی مدیای ۱۲ اینچی لمسی، سیستم صوتی با ۹ بلندگو، فرمان کمکی برقی، قابلیت تنظیم غربیلک فرمان در چهار جهت، دکمه های کنترلی روی فرمان، کرنرینگ لایت، محدودکننده سرعت، کروز کنترل، ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، سانروف برقی، رینگ های ۱۸ اینچی، سنسور نور، سنسور باران، اتولایت و کیک سنسور، ترمز پارک برقی، اتوهلد، سنسور پارک جلو، TPMS، صندلی های برقی جلو، گرم کن صندلی های جلو  نیز از امکانات رفاهی و آپشن های مهم این کراس اوور ملی محسوب می شوند.

تجربه رانندگی

تست درایو ری را
تست درایو ری را

با قرار گرفتن پشت فرمان ری را نخستین موردی که به چشم می آید، ارگونومی مناسب داشبورد است. دسترسی راننده و سرنشین جلو به مانیتور و سایر کلیدهای کنترلی خوب است. صندلی ها به خوبی شما را در بر می گیرند و دریچه های تهویه نیز ردیف اول را کاملاً خنک می کنند. اما دقیقاً نکته همین‌جاست که دریچه ها صرفاً ردیف اول را خنک می کنند و باد آن‌چنان که باید به ردیف دوم نمی رسد یا بهتر بگوییم که پرتاب باد چندان مناسب نیست.

خودرو در شروع حرکت با تأخیر مواجه است و این تأخیر مادامی که پشت فرمان هستید زیر پای‌تان احساس می شود. دنده ها اگرچه خوب تعویض می شوند، اما معکوس خودرو به یک در سرعت بسیار پایینی انجام می شود و عملاً هنگامی که خودرو به یک معکوس می دهد سرعت چیزی در حدود ۲۰ کیلومتر بر ساعت است که عملاً برای خودرو دیگر جان و توانی باقی نمانده است. شتاب ثانویه خوب است و ری را در پیچ ها حس اطمینان لازم را به راننده و سرنشینان می دهد. انصافاً باید گفت ری را علیرغم کراس اوور بودنش سواری به نسبت نرم و پایداری دارد و ای کاش که تعلیق عقب این خودرو از نوع مولتی لینک طراحی شده بود تا این پایداری و حس خوب دوچندان شود. ترمزها نیز عملکرد مناسبی دارند. به طور کلی باید گفت ری را به اندازه یک خودروی ۱۶۰ اسب بخاری یا حداقل به اندازه پژو ۲۰۰۸ به هیچ وجه سریع و چابک نیست، اما سواری قابل قبول و تعویض های مثبت خوبی دارد، ضمن این که، مدل شیفترها نیز در القای آدرنالین حداقل به صورت نمادین، مؤثر، مفید و جذاب هستند.

در قیاس ری را با ۲۰۰۸ به خوبی می توان تفاوت مهندسی گیربکس های آیسین ژاپن و تعویض های معرکه اش را در مقابل گیربکس ری را دریافت. با تمام این تفاسیر و نقدها، سواری ری را، ارگونومی آن و امکاناتش را می توان کاملاً یک سر و گردن بالاتر از تمام خودروهای ملی تا به امروز دانست و باید گفت ری را می تواند دریچه ای برای گام های بلندتر گروه صنعتی ایران خودرو برای مبدل شدن به یک خودروساز در تراز جهانی باشد.

قیمت ری را

قیمت مصوب ری را در مرداد ماه ۱۴۰۳ معادل ۱،۱۳۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان است.

گالری تصاویر

سوالات متداول

مشخصات فنی ایران خودرو ری را چیست؟

پیشرانه EF7PTC ری را با ظرفیت ۱۶۴۵ سی‌سی، توانایی تولید ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. 

امکانات نسخه فول آپشن ریرا چیست؟

از امکانات ایمنی ری را می توان به کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، سامانه کنترل هرزگردی چرخ ها (TCS)، دوربین ۳۶۰ درجه، سامانه کمکی حرکت در سربالایی و سراشیبی (HAC & DAC)، چهار عدد کیسه هوا و رادار نقطه کور اشاره کرد.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.