روش های شارژ خودروهای برقی و پلاگین هیبرید
صاحبان خودروهای تمام برقی و پلاگین هیبرید، سه روش شارژ پیش روی خود دارند که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم.
فهرست مطالب
این روزها شاهد افزایش تعداد خودروهای تمام برقی، هیبرید و پلاگین هیبرید در بازار ایران هستیم که البته از میان این سه مدل، خودروهای تمام برقی و پلاگین هیبرید نیازمند شارژ شدن هستند. از این رو با توجه به فراگیری خودروهایی که نیاز به شارژ شدن دارند، شناسایی روش های شارژ نیز اهمیت پیدا کرده و هر کدام که کمترین زمان را به خود اختصاص دهد، بیشتر مورد پسند واقع می شود.
بنابراین در ادامه به سراغ معرفی روش های شارژ خودروهای برقی و پلاگین هیبرید خواهیم رفت و توضیح خواهیم داد که کدام یک از روش ها دردسر کمتری دارد و صاحب خودروی برقی می تواند راحت تر از آن استفاده کند.
روش های شارژ خودروهای برقی و پلاگین هیبرید
۱- ایستگاه های شارژ
یکی از مرسوم ترین و شناخته شده ترین روش های شارژ خودروهای تمام برقی و پلاگین هیبرید، ایستگاه هایی هستند که در سطح شهر و بین شهرها نصب شده اند. خریداران و صاحبان خودروهایی که نیاز به شارژ دارند می توانند با مراجعه به این ایستگاه ها، خودروی خود را به برق وصل کنند تا ظرفیت باتری ها را افزایش دهند و بتوانند تردد کنند.
نکته مهم در مورد ایستگاه های شارژ اما این است که تقریباً تعداد کمی از آن ها آن هم در کلان شهر ها موجود است و از میان تمامی ایستگاه های ساخته شده نیز تعداد کمی فعال هستند و می توانند خودروها را شارژ کنند. به این ترتیب عملاً اگر فردی محل سکونتش در کلان شهرهایی مانند تهران، اصفهان و … نباشد، نمی تواند به راحتی خودروی خود را شارژ کند و از این رو مجبور است تا از شارژرهای پرتابل و وال باکس ها (Wall Box) استفاده کند.
از طرفی دیگر اگر فردی در شهری مثل تهران ساکن باشد هم نمی تواند سهولت در شارژ را تجربه کند زیرا از میان ایستگاه های موجود، تعداد کمی فعال هستند و به همین دلیل باز هم نیاز به شارژر پرتابل و وال باکس وجود خواهد داشت.
۲- شارژرهای وال باکس (Wall Box)
این دست شارژرها دیگر دردسر ماندن در صف ایستگاه های شارژ را ندارند و شما می توانید آن ها را در پارکینگ محل کار، خانه و ویلای خود نصب کنید. اکثر وال باکس های شارژ با توان ۸ تا ۱۱ کیلو وات می توانند ظرفیت باتری خودروهای شما را پر کنند. از دیگر ویژگی های این روش شارژ می توان به اتصال مستقیم آن به کنتور برق اشاره کرد تا در نهایت دیگر همسایه ها متحمل هزینه های برق شما نشوند و هزینه شارژ، مستقیماً به قبض برق واحد شما اضافه شود.
از نکات منفی شارژرهای وال باکس فقط می توان به قابل حمل نبودن آن ها اشاره کرد واِلّا قادر هستند در محلی که نصب می شوند به خوبی خودروی شما را شارژ کنند.
۳- شارژرهای پرتابل یا همراه
اما روش دیگر، شارژرهای پرتابل یا همراه هستند که دارندگان خودروهای برقی می توانند آن ها را همه جا با خود حمل کنند و از هر پریز برقی برای شارژ خودرو استفاده کنند.
اکثر شارژرهای پرتابل به واسطه اندازه کوچک و قابل حمل بودنشان، توان شارژ پایینی دارند و به همین دلیل مدت زمان زیادی طول می کشد تا ظرفیت باتری خودروها را پر کنند. لازم به ذکر است که توان شارژرهای پرتابل مپنا ۳.۵ کیلو وات است اما شارژرهای همراه جدیدی آمده اند که قادر هستند تا با توان ۷ کیلو وات خودروی شما را شارژ کنند.
با توجه به این موضوع شرکت واردکننده ای اقدام به عرضه شارژرهای وال باکس ۱۱ کیلو واتی و شارژرهای همراه ۷ کیلو واتی کرده تا خریداران خودروهای برقی بتوانند به کمک آن ها زمان شارژ را کاهش دهند و وقت تلف شده کمتری داشته باشند.
شارژر همراه ۷ کیلو واتی Zencar
شارژرهای پرتابل و همراه Zencar با وجود این که حجم کمی دارند و به راحتی قابل حمل اند اما می توانند خودروهای برقی و پلاگین هیبرید را با توان ۷ کیلو وات شارژ کنند. این در حالی است که شارژرهای همراه شرکت مپنا قابلیت شارژ با حداکثر توان ۳.۵ کیلو وات را دارند. به این ترتیب می توان گفت که مدت زمان مورد نیاز برای شارژ خودرو با دستگاه پرتابل Zencar، نصف زمانی است که یک شارژر مپنا می تواند خودرو را شارژ کند.
شارژر پرتابل و قابل حمل Zencar با قیمت ۷۳۰ دلار قابل خرید است.
شارژر وال باکس ۱۱ کیلو واتی Zencar
وال باکس های Zencar نیز قادر هستند تا خودروهای برقی و پلاگین هیبرید شما را با توان ۱۱ کیلو وات شارژ کنند تا بتوانید در طول شب و زمان هایی که خودروی خود را پارک می کنید از آن ها بهره مند شوید. مهم ترین ویژگی وال باکس های Zencar این است که مستقیماً به کنتور برق وصل می شوند تا هزینه مربوط به شارژ خودروی شما به دوش دیگر همسایه ها نیافتد.
قیمت شارژر وال باکس Zencar به همراه جعبه تقسیم اتصال به کنتور ۱۰۰۰ دلار است.
در پایان باید گفت که با توجه به تعداد کم ایستگاه های شارژ در سطح شهر و حتا کشور و افزایش روزانه تعداد خودروهای برقی بازار، نیاز به شارژرهای سریع ثابت و قابل حمل افزایش یافته و به همین دلیل بهتر است دارندگان خودروهای برقی و پلاگین هیبرید نسبت به خرید وال باکس یا شارژرهای پرتابل اقدام کنند تا بتوانند به راحتی از خودروی خود بهره مند شوند.
علاقه مندان به خرید و کسب مشاوره درباره شارژرهای وال باکس و پرتابل Zencar می توانند با شماره های زیر تماس حاصل فرمایند.
شماره های تماس :
۰۲۱-۳۳۹۵۰۶۴۴
۰۹۱۲۰۵۸۱۶۳۴
۰۹۱۲۳۱۱۱۱۷۸
چرا تو مملکتی با جیره بندی برق قرار مواجه بشیم اسرار به واردات این حجم خودرو برقی هست
چرا تو مملکتی کیفیت بنزین و گازوئیل پایین هست توقع واردات خودرو به روز داریم و از طرفی مطالبه هوای پاک!