صادرات جک به ۱۳۲ کشور جهان؛ ما کجای کاریم؟
به تازگی خبری مبنی بر صادرات ۳۰۰ هزار دستگاه پیکاپ به ۱۳۲ کشور جهان توسط کمپانی جک (JAC) منتشر شده است. با نگاهی به این خبر پرسشی پیش می آید که صنعت ما با ۵۰ سال سابقه، کجای این داستان ایستاده است؟
چند روز پیش کمپانی جک ۳۰۰ هزارمین پیکاپ خود را نیز از خط تولید روانه کشور مقصد کرد تا به این ترتیب ۳۰۰ هزار پیکاپ را به ۱۳۲ کشور جهان صادر کرده باشد. درحالیکه از زمان تولید اولین پیکاپ این کمپانی تا تولید ۲۰۰ هزارمین پیکاپ آن، ۱۳ سال زمان برد، جک برای تولید ۱۰۰ هزار دستگاه بعدی، تنها دو سال را صرف کرد و این یعنی یک پیشرفت عجیب و باور نکردنی. صنعت ما با ۵۰ سال سابقه، کجای این داستان ایستاده است؟
تاریخچه کمپانی جک
شرکت جک (JAC) در سال ۱۹۶۴ تأسیس و در سال ۲۰۰۱ وارد بورس شانگهای شد. محل اصلی شرکت در شهر هفی (Hefei) قرار دارد. شرکت جک (JAC) در ابتدای تأسیس تنها به تولید کامیون های تجاری یک تُنی مشغول بود، اما میل به پیشرفت سبب سنگین تر شدن محصولات تجاری جک به ۲.۵ تن و بالاتر شد و سرانجام پس از مدتی، تولید محصولات اتوبوس (تحت نام Ankai)، ون، پیکاپ، کراس اوور و سدان در سبد محصولات شرکت قرار گرفت. این شرکت در طول فعالیت خود سابقه همکاری با شرکت های مطرح خودروسازی جهان را دارد، که مهم ترین آن ها هیوندای و فولکس واگن است. همکاری جک و هیوندای به تولید محصولاتی نظیر Ruiying (برمبنای هیوندای سانتافه) و Ruifeng انجامید، که عملاً یک ریبج از محصولات هیوندای محسوب می شدند. شرکت JAC دارای مرکز تحقیق و توسعه مستقلی در شهر هفی است. اولین مرکز تحقیق و توسعه برون مرزی شرکت در سال ۲۰۰۵ در تورین ایتالیا تأسیس شد و پس از آن، در سال ۲۰۰۶ مرکز دیگری در شهر توکیو ژاپن احداث گردید. همچنین کمپانی جک در زمینه تولید پیشرانه با AVL اتریش نیز همکاری های گسترده ای داشته است. کمپانی جک در زمینه خودروهای برقی نیز پیشرفت های خوبی را در چند سال اخیر داشته است و از جمله محصولات برقی این برند می توان به iEV7،EJS1 ،EJS2 و EJS4 اشاره کرد.
پیکاپ های جک
در حال حاضر، کمپانی جک سه مدل پیکاپ T6 ،T8 Pro و T9 را روی خط تولید خود دارد و سیصد هزارمین دستگاه تولیدی نیز از مدل T9 بوده است، که به تازگی و پس از موفقیت چشمگیر T8، پایش به ایران باز شده است. در سال گذشته، کمپانی جک ۵۵ هزار دستگاه پیکاپ فروخته است که ۴۲ هزار دستگاه از آن صادراتی بوده و به کشورهای مختلفی در آمریکای لاتین، کشورهای حاشیه خلیج فارس، ایران، اروپا و استرالیا ارسال شده است. همچنین کمپانی جک در نمایشگاه پکن امسال نیز از نسخه برقی T9 به طور رسمی رونمایی نمود. این پیکاپ دارای باتری های ۸۸ کیلووات ساعتی است و طبق چرخه CLTC با هر بار شارژ کامل قادر به پیمایش ۵۰۰ کیلومتر است. پیکاپ T9 برقی دارای دو موتور برقی ( هر محور یک موتور) به قدرت های ۷۰ و ۱۶۰ کیلووات و ۱۷۶ و ۳۴۲ نیوتن متر است.
مشخصات فنی و امکانات T9 بنزینی
جک T9 یا همان KMC T9 با پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژر با حداکثر قدرت ۲۲۱ اسب بخار و گشتاور ۳۹۰ نیوتن متر به ایران آمده است. جعبه دنده این نسخه T9 از نوع ۸ سرعته اتوماتیک ZF است که در نسخه های دیزلی این پیکاپ هم استفاده می شود. در KMC T9 یا همان جک تی ۹ با دیفرانسیل یکپارچه عقب و تعلیق فنر شمش شبیه T8 مواجه هستیم.
جک T9 در بحث امکانات ایمنی و رفاهی به مواردی همچون دوربین ۳۶۰ درجه، قفل دیفرانسیل اتوماتیک عقب، گرمکن صندلی های جلو، صندلی های برقی جلو، ترمز کمکی اضطراری، جلو آمپر دیجیتال، تهویه اتوماتیک، کروز کنترل، تنظیم حالت انتقال قدرت به چرخ ها، تنظیم حالت رانندگی، سانروف، شش کیسه هوا، کول باکس، ترمز پارک برقی و… مجهز است.
ما کجاییم؟
در صنعت خودروی ما و به ویژه دو خودروساز بزرگ دولتی با بیش از نیم قرن تجربه، این روزها شاهد هستیم که یکی درگیر تولید انبوه ریرا و دیگری درگیر تولید اولیه آریا هستند. از بازار صادراتی نیز چیزی نگوییم بهتر است. سایپایی که تا روسیه رفت و دست خالی بازگشت و ایران خودرویی که با هزار سختی به چند کشور نه چندان مهم، چند صد دستگاه خودرو صادر می کند و گاهی اوقات هم خبر بازگشت خوردن خودروها به گوش می رسند. به راستی باید غبطه خورد به پشتکار چینی ها و جایگاهی که امروز برای خودشان دست و پا کرده اند. خودروسازانی که بعضاً سابقه فعالیتشان به ۵ سال نیز نمی رسد (مانند برند نتا) اما امروز می بینیم که خودروهای بسیار عجیب و جذابی را تولید و صادر می کنند.
در سال گذشته، کمپانی جک ۵۵ هزار دستگاه پیکاپ فروخته است که ۴۲ هزار دستگاه از آن صادراتی بوده و به کشورهای مختلفی در آمریکای لاتین، کشور های حاشیه خلیج فارس، ایران، اروپا و استرالیا ارسال شده است.
از زمان تولید اولین پیکاپ این کمپانی تا تولید ۲۰۰ هزارمین پیکاپ آن، ۱۳ سال زمان برد، اما جک برای تولید ۱۰۰ هزار دستگاه بعدی، تنها دو سال را صرف کرد و این یعنی یک پیشرفت عجیب و باور نکردنی.
شرکت جک (JAC) در سال ۱۹۶۴ تأسیس و در سال ۲۰۰۱ وارد بورس شانگهای شد. محل اصلی شرکت در شهر هفی (Hefei) قرار دارد. شرکت جک (JAC) در ابتدای تأسیس تنها به تولید کامیون های تجاری یک تُنی مشغول بود، اما میل به پیشرفت سبب سنگین تر شدن محصولات تجاری جک به ۲.۵ تن و بالاتر شد.
به نظر من ساختار اقتصادی کشور بشدت نیازمند یک نوسازی هستش که این نوسازی قطعا باید از موضوع روابط بین الملل و سیاست خارجی شروع بشه و وارد سیاست های کلان فرهنگی داخلی بشه و بعدش وارد سیاست های کلان و خرد داخلی بشه. بدون این زیرساخت قطعا تا چند سال آینده با وضعیت اقتصادی که مردم باهاش مواجه هستند خودرو ساز داخلی مجبور به پایین آوردن هزینه هاش میشه که قطعا باید از کیفیت بزنه و عملا بازار داخل تقاضایی برای این خودروها نخواهد داشت و در خارج از کشور هم که هیچوقت تقاضای جدی برای خودروهای ایرانی وجود نداشته چه برسه از همین کیفیت دست و پا شکسته هم کم بشه. در کل امسد چیزی خوبیه بشرطی که واقع بینانه باشه. در شرایط فعلی واقعا امیدی به بهبود شرایط اقتصادی نباید داشت. چین هم تمام این مراحل رو پشت سر گذاشته که امروز میتونه قدرت نمایی کنه
بازار سازی برای لگن چینی، نیاز به این اراجیف خودساخته نیست ایرانی جناعت مجبوره و مایله چینی بخره نیاز به خالی بندی نیست، به اندازه خپدم کشورهارو رفتم ۱۷ کشور حتی یک چینی هم ندیدم حتی یکی حتی یکی
من خودم جک اس پنج دارم قبلش دنا پلای داشتم تازه میفهمم ماشین اینه نه لگن های داخلی
نتیجه شایسته سالاری چینی ها و پخمه گزینی ما، از این بهتر نخواهد شد.
نخرید،،،وارد نکید،البته تمام ماشین سازان و تولیدکنندگان موتور ،بالگرد، هواپیما ،ماشین ،ووو همه سهام دار دارن،و یک ریس،و یک هیت مدیره،،ما هم ماشین خوب اجازه وارد نمیدیم ،میدیم هم اینطور میگن،خودمون ام میخاهیم بسازیم میگن مافیا،،مافیا درکار نیست این اصل ۴۴ درست پیاده نشده،خرابکاری ،تعهد ،و پیشرفت و نوآوری و بدی رو کی گردن میگیره،،معلوم نیست میندازن گردن هم.وگرنه اول سازمان استاندارد، بعد اتحادیه ،بعد بازرسی ،وو..باید ما مثل قدیم هم ماشین خوب وارد کنیم.هم ماشین سازی های ما بهترین کارشون رو بدن مشتری چه داخلی چ خارجی، نه پرشیا بسازن از همچی اون کم بزنن ودزدی بشه،سقف آهن نداره ،شاسی ظعیف،تجهیزات داخل ماشین رفاهی برداشته شده،پراید میزنن مثل کاغذ،یا هرماشینی زدن تو این ۸وسال و زمان خاتمی بدرد نخور بوده ،فقط پول میگیرن و میزنن و میرن دست مردم نه حساب جاده وترافیک میکنن نه فکر تعویض عمرماشین ۵تا۷ نه ۱۰ سال،باید با شرایط بدن مصرف کننده،همش هم میگن سرمایه گذار خارجی بیاریم،ایران کمثروت داره،بعدم خود ایرانی ها بجا هرز و طلا دعوت کنن ب همکاری برا تولید ماشین بالگرد کشتی تفریحی باری وو.
۱- رفتار غیر حرفه ای مثل ما موجب رونق تولید در فلان کشور نیست؟
۲- اگر خودرو جک به ۱۳۲ کشور ارسال میشود، اجازه بدهیم( در یک رقابت آزاد) ببینیم بین خودرو اروپایی و حتی کره ای کدام خودرو طالب واقعی دارد؟؟؟
…..