زیان ایران خودرو و سایپا برابر با 900 هزار دستگاه دنا یا 1.1 میلیون دستگاه شاهین
مجموع زیان انباشته و بدهی غول های جاده مخصوص به سیستم بانکی و زنجیره تأمین به 500 همت رسیده است. این عدد مانع از افزایش تولید و برآورده شدن نیاز بازار خودرو شده است. در واقع، زیان ایران خودرو و سایپا برابر با ۹۰۰ هزار دنا پلاس توربو اتوماتیک یا ۱.۱میلیون شاهین به قیمت کارخانه است.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، مجموع زیان و بدهی ایران خودرو و سایپا به رقمی حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. نیمی از این رقم به زیان انباشته و نیمی دیگر به بدهی آنها به سیستم بانکی و زنجیره تأمین مربوط می شود. این عدد غیر از رانت توزیع شده در بازار است.
در این شرایط یک پرسش این است که چرا خودروسازان دچار چنین بدهی و زیانی شده اند و پرسش دیگر این است که آیا در حال حاضر راه چاره ای برای برون رفت از این وضعیت وجود دارد؟ آیا در شرایط فعلی دولت توان آزادسازی قیمت ها را دارد یا باید به طور تدریجی فاصله بازار و کارخانه را کم کند؟
در خصوص پرسش ابتدایی به طور قاطع این وضعیت را باید نتیجه مدیریت دولتی و غیر اقتصادی این دو خودروساز دانست. البته چندی پیش کمیسیون صنایع و معادن مجلس مدیران عامل این دو شرکت را به دلیل ناکارآمدی مدیریتی و نارضایتی از کیفیت محصولات به مجلس احضار کرده بود.
در هر صورت، این وضعیت همچنان ادامه دارد و آنگونه که شرایط ایجاب می کند به نظر می رسد که نمی توان به خروج سریع از موقعیت فعلی امید چندانی داشت. این مسئله به منزله افزایش میزان زیان انباشته و بدهی، کاهش تولید، کاهش عرضه و پابرجا بودن ناترازی بازار تلقی می شود.
با این حال شاید متولیان به دلیل مشغله های بسیار زیاد، درک زیادی از این رقم نداشته باشند. بنابراین بد نیست برای فهم بهتر اثر سیاست گذاری ها، مجموع این زیان و بدهی را به قیمت کارخانه دو محصول میان قیمت ایران خودرو و سایپا تقسیم کنیم.
اگر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بر قیمت ۵۴۵ میلیون تومانی دنا پلاس توربو اتوماتیک تقسیم شود، به عدد گردشده ۹۰۰ هزار دستگاه می رسیم. این عدد با احتساب قیمت ۴۴۰ میلیون تومانی شاهین G سایپا حدود ۱میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه می شود. اگر قیمت بازار این دو محصول را نیز در نظر بگیریم معادل ۵۰۰ هزار دستگاه دنا و ۶۵۰ هزار دستگاه شاهین جی خواهد شد.
نوع نگاه به این دو خودروساز و سیاست گذاری های عوام فریبانه، نه تنها باعث تسهیل خرید خودرو برای گروه های هدف نشده است، بلکه آنها را فرسنگ ها از خواسته خود دورتر هم کرده است. به بیان ساده تر، این سیاست گذاری ها، ظرفیت تولید حدود یک میلیون دستگاه خودرو را دود کرده و از بین برده است. تصور کنید اگر این تعداد خودرو به بازار تزریق می شد، آیا تقاضای انباشته و ناترازی همچنان به عنوان یک معضل وجود داشت؟
شرکتهای خودرو سازی که همش زیان هست یکی به دلیل حقوقهای فوق نجومی مدیران .خوب درشو گِل بگیرید.کارگرها رو هم بفرستید منزلشون با حقوق .زیان کمتری متحمل خواهیم شد.بگذارید خودروی با کیفیت وارد بشود با تعرفه پا ئین .خیلی به نفع همه است،
خداییش؛ با سهندی که ۲۰۰ تومن درمیاد. میدن ۴۶۰ تومن. شاهین ۳۰۰ تومنی میدن ۶۶۰ تومن. چطوری زیان ده هستن. کوییک جی ایکس ۳۹۰تومنی هم اضافه کنید. از بریزبپاشها؛ کم کنید. از حقوق و پاداش کم کنید. تیبا کردن ساینا. ساینا کردن سهند بدون افزایش کیفیت با قیمت دوبرابر
خدا وکیلی اگه ناراحت زیان باشید… هیچ اشکالی نداره
ما ملت راضی هستیم هر خودرو را ۴۰۰ یا ۵۰۰ میلیون
گرون کنید اگه جبران خسارت نشد مردم حاضر هستد
ی کلیه هم بفروشند بدن به شما.. به جون خودتون
اگه تعارف کنید بدم میاد…
سلام چرا خودرو سازان که اینهمه ضرر وزیان و خسارت و گرانی و مشکلات ایجاد می کنند دولت و نظام در مقابل آنها اقدامی نمی کنند. آیا از مافیای خودرو می ترسند و یا خودشان عضوی از مافیا هستند. پیشنهاد حل مشکل . واردات خودرو توسط افراد حقیقی با ارز خودشان را آزاد کنید تا همه مشکلات و مافیای خودرو حل شود.
برای این که شما اصلان بلد نیستین .چون از هزار نفر بیش از هشتصد و پنجاه نفر سیاهی لشگر هستند و بدرد هیچی نمیخورند چون خیلیها با پارتی استخدام شدن که حقوق بگیرند . چرا تولید پراید از بنز گرونتر در میاد .همین سیاهی لشششششش
راه حل چیه ؟ شما هم مثل پزشکیان فقط آیه ی یاس می خوانید . انگار ما نمی دانیم مدیریت این شرکت ها دولتی است! خصوصی هم دیدیم ! مالی نبودند ! بهمن خودرو میلیاردها دلار ارز گرفت ، الآن کلاغ میاره جای طوطی رنگ می کنه می فروشه
چرابا اینکه زیان آور هستند بازم اینهمه ساله اشغال تولید میکنن درشونو تخته کنند تو سالنهاشون گوسفند نگه داری کنند سودش بیشتره
میانگین پرداختی دستمزد ، علی الخصوص نور چشمی ها بالاست . اگه دیوان عدالت و سازمان بازرسی کل کشور ورود کنن شاید زیان انباشه نداشته باشن . یه راه دیگه اینکه خصوصیش کنن بره . تا وقتی دولت و یه عده خاص دارن نون میخورن قرار نیست خوب بشه
به امید نابودی ایران خودرو و سایپا . به علت ریختن خون ۲۵۰۰۰ هزار انسان بیگناه در سال. الی لعنت الله قوم الظالمین.
باور کنید اگه قیمت ها سرکوب نمیشد و تولید بالاتر می رفت قیمت های بازار و کارخانه یکی بود و خیلی ا قیمت های بازار امروز کمتر میشد. و قیمت آنروز حدودی عددی بین کارخانه و بازار می شد…
این همه زیان میدن چیجوری ۴۵ ساله این شرکت های ارابه مرگ سرپا هستن تولید نکنید ضرر نکنید
والا درک نمیکنم..قیمتهای شما چندین برابر بالاتر تر از بقیه نقاط جهان میباشد..چرا هر چه گران میکنید..و در بازار آزاد نیز خودرو میفروشند هر روز بدهکارترین و مفلس تر میشوید..؟
اشکال از عدم مدیریت و شفافیت شماست
چاپ پول بدون پشتوانه و سیاست تعاملی خارجی ضعیف و اقتصاد انحصاری نتیجش قطعا همینه و بد تر هم میشه
تعطیلش کنید تا هم خودروسازان و هم ملت ایران اینقدر زیان ندهند، به شعور مردم توهین می کنید!!
مسخره ترین حرفی که میشه زد همین ضرر ده بودن خودرو سازهای ماست،خندوانه کمتر مارا بخندان
خب چرا در هردوتاشو گل نمیگیرند؟ تعطیل کنند بره دیگه خودرو نخواهیم کیو باید ببینیم. جمع کنند گم بشن برن بابا.
خاک عالم بر سر دروغ گو ها بشه بزار چها تا آدم درست بیاد حساب رسی کنه بعد معلوم میشه این مثلا زیان انباشته از کجا آمده
بدون شفافیت که همه میتونن هر ادعایی بکنن
لعنت بر مدیران خیانت کار دنیا پرست خود به جهالت زده