با تیپ های مختلف پژو ۳۰۱ آشنا شوید + تصاویر
صبح امروز با آغاز به کار رسمی خط تولید پژو ۳۰۱ در کارخانه ایران خودرو، امکان آن فراهم شد تا اصحاب رسانه بازدیدی از مراحل تولید و مونتاژ آزمایشی آن داشته باشند.
پژو ۳۰۱ قرار است که به مرحله داخلی سازی ۸۰ درصد برسد و در حال حاضر با داخلی سازی حدود ۶۰ درصد وارد خط تولید ایکاپ و ایران خودرو شده است. این خودرو در مرحله تولید آزمایشی با مشخصات فنی و رفاهی مختلفی در دست مونتاژ است و برای همین سعی داریم تا در این خبر، مشاهدات خود را از تیپ های مختلف پژو ۳۰۱ بیان نماییم.
اشتراک میان تیپ های مختلف ۳۰۱ چیست؟
باید این را بدانید که تمام تیپ های پژو ۳۰۱ با پیشرانه EC5 تولید می شود. این پیشرانه نمونه ارتقا یافته TU5 است که به زمان بندی هوشمند سوپاپ ها مجهز شده و پمپ روغن متغیر در آن نصب گردیده است. همچنین با اصلاح برخی ساختارها، مصرف سوخت EC5 حدود ۱۵ درصد نسبت به TU5 کاهش پیدا کرده و نوسان دمای کمتری را تجربه می کند. پیشرانه ۱٫۶ لیتری ۱۶ سوپاپ EC5 توان آن را دارد که ۱۱۴ اسب بخار را با گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر تولید کند.
یکی دیگر از اشتراک های میان تیپ های مختلف این سدان جدید وجود فرمان کمکی برقی (EPS) است. تمام نمونه های پژو ۳۰۱ تولید داخل دارای فرمان کمکی برقی هستند و این قابلیت در تیپ های مختلف نیز دیده می شود.
تریم داخلی تمام پارچه از ویژگی های دیگر تمام تیپ های ۳۰۱ تولید داخل است. همچنین نسخه های مختلف این خودرو دارای چراغ روشنایی روز LED هستند و قرار نیست که این ویژگی به صورت آپشن انتخابی در خودرو وجود داشته باشد. از سویی در تمام نسخه های پژو ۳۰۱ تولید داخل تنها دو کیسه هوای سرنشینان جلو نصب شده است.
عمده تفاوت تیپ های مختلف پژو ۳۰۱ چیست؟
امروز نسخه های مختلفی از ۳۰۱ در خط تولید ایکاپ و ایران خودرو مونتاژ می شوند که در بحث سیستم انتقال قدرت، امکانات رفاهی، رینگ، سامانه های پایداری و کنترلی، اکسل، ترمز و تزیینات داخلی با هم متفاوت هستند. شاید این که بخواهیم متوجه شویم، در تولید آزمایشی چند تیپ پژو ۳۰۱ در ایران خودرو مونتاژ می شود، کار سختی باشد. اما می توان بر اساس موارد ذکر شده تفاوت را میان نمونه های مختلف تولیدی این خودرو در نظر گرفت.
پژو ۳۰۱ تیپ ۱؛ ساده ترین مدل
در این تیپ سدان جدید ایران خودرو جعبه دنده ۵ سرعته دستی BE4 وظیفه انتقال قدرت را به چرخ ها دارد. پژو ۳۰۱ تیپ ۱ دارای رینگ های فولادی ۱۵ اینچی و قالپاق است و تنها شیشه های جلو آن برقی هستند و کامپیوتر سفر دارد. آینه های جانبی، شیشه های عقب و سیستم تهویه در این ساده ترین نسخه ۳۰۱ به صورت دستی تنظیم و مکانیکی تنظیم می شوند. سیستم صوتی پژو ۳۰۱ تیپ ۱ هم قابلیت پخش CD، USB و AUX را دارد و می توان تلفن همراه را از راه بلوتوث به آن متصل کرد.
در این نمونه امکان کنترل سیستم صوتی از پشت فرمان فراهم است. ترمزهای عقب ۳۰۱ تیپ ۱ از نوع کاسه ای هستند و ترمز ABS، EBD و BA به صورت رسمی در این نمونه دیده می شود. صندلی های عقب این مدل هم از نوع ساده هستند و پشتی صندلی ها در بخش عقب به صورت ساده طراحی و ساخته شده اند. توجه داشته باشید که تیپ ۱ پژو ۳۰۱ آینه های جانبی مشکی مات و غیر همرنگ بدنه دارد.
پژو ۳۰۱ تیپ ۲: دنده ای فول آپشن
در این تیپ پژو ۳۰۱، شیشه های عقب و آینه های جانبی هم برقی هستند و امکاناتی نظیر کروز کنترل، محدودکننده سرعت، رینگ آلومینیومی ۱۵ اینچی، مانیتور لمسی، سنسور پارک عقب همراه با دوربین، کنسول میانی جلو و قابلیت اتصال مستقیم گوشی های آیفون به آن اضافه شده است.. ۳۰۱ تیپ ۲ از نظر جعبه دنده مشابه به نمونه تیپ ۱ است و همچنان ترمزهای عقب کاسه ای در آن دیده می شود. صندلی های عقب پژو ۳۰۱ تیپ ۲ دارای سه پشت سری قابل تنظیم است.
پژو ۳۰۱ تیپ ۳؛ ارزانترین نسخه اتوماتیک
سومین تیپ پژو ۳۰۱ در بحث فنی نسبت به دو تیپ قبل متفاوت است و از جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک آیسین بهره می برد. این نمونه از نظر امکانات رفاهی مشابه به ۳۰۱ تیپ ۲ است و تفاوت خاصی در بحث امکانات رفاهی میان تیپ ۳ و ۲ وجود ندارد. اما در بحث امکانات کنترلی شاهد هستیم که ۳۰۱ تیپ ۳ دارای سیستم کنترل پایداری و هرزگردی است و دکمه آن بر روی پنل کناری روی داشبورد نصب شده است و سیستم کنترل فشار باد لاستیک هم در این نمونه دیده می شود. از سویی در نخستین تیپ اتوماتیک ۳۰۱ ترمزهای عقب هم دیسکی است و می توان گفت که قطعا در بحث ایمنی و کنترلی می تواند قویتر از نمونه های دنده ای ظاهر شود.
پژو ۳۰۱ تیپ ۴؛ اتوماتیک فول آپشن
در کنار وجود تمام ویژگی های پژو ۳۰۱ تیپ ۳ در نمونه تیپ ۴، شاهد هستیم که امکاناتی نظیر آینه های جانبی تاشو برقی، سانروف، رینگ های تراش خورده آلومینیومی، سیستم تهویه دستی الکتریکی و تزیینات کابین با طرح پیانیویی در این نمونه دیده می شود. همچنین آینه های جانبی پژو ۳۰۱ تیپ ۴ دارای قاب های مشکی براق هستند و تا حدی این رنگ با خطوط روی رینگ ها هماهنگ شده است. سر اگزوز استیل و نمد کاپوت از دیگر تمایزهای تیپ ۴ با تیپ ۳ در پژو ۳۰۱ است.
شاید برخی امکانات به ۳۰۱ تیپ ۱ و ۲ اضافه شود!
در بازدید از خط تولید پژو ۳۰۱ شاهد بودیم که برخی نسخه های تیپ ۱ و ۲ این خودرو، در پنل روی داشبورد مجهز به دکمه تنظیم فشار باد لاستیک و سیستم کنترل پایداری بودند. گویا این نمونه ها به صورت آزمایشی تولید شده اند و قرار است که عملکرد ESP و TCS بر روی نسخه های دنده ای با ترمز عقب کاسه ای مورد بررسی قرار گیرد. بدیهی است که در صورت عملکرد مناسب سیستم کنترل پایداری بر روی این نمونه ها با توجه به نزدیک شدن به الزام استانداردهای جدید، امکاناتی نظیر ESP، TCS و کنترل فشار باد لاستیک به صورت رسمی در تمام نسخه های پژو ۳۰۱ نصب خواهد شد.
توجه کنید! شاید این تیپ بندی ها قطعی نباشد
آن طور که مشخص است، ابتدا پژو ۳۰۱ در نمونه دنده ای وارد بازار کشور می شود. اما اینکه “آیا این تیپ بندی دقیقا در زمان تولید انبوه رعایت می شود؟” سوالی است که هنوز پاسخ مشخصی را برای آن نگرفته ایم. به گفته برخی کارکنان خط مونتاژ پژو ۳۰۱، در این مدت نسخه های مختلفی در بحث امکانات رفاهی و ایمنی در ایران خودرو تولید شده اند و حتی نمونه های از ۳۰۱ اتوماتیک در این خط تولید ساخته شده که دارای ترمز عقب کاسه ای بوده است!
در پایان باید به این نکته اشاره کرد که خط تولید ۳۰۱ در ایران خودرو به صورت آزمایشی فعالیت می کند و از چند هفته دیگر وارد فاز تولید انبوه خواهد شد. با توجه به قواعد تولید خودروهای آزمایشی، شاهد هستیم که از قطعات کابین نمونه (سَمپِل) در فرایند تولید آزمایشی استفاده می شود. لذا اگر در تصاویر پلاستیک های براق را روی داشبورد و کنسول ها می بینید، به معنای عرضه این خودروها به صورت نهایی نیست و داشبوردهای براق مشکی، به نوعی قطعات آموزشی و آزمایشی در نصب به حساب می آیند.
پژو ۳۰۱ تولید داخل:
خط تولید پژو ۳۰۱:
پایگاه خبری اسب بخار
با سلام
با تشکر از گزارش کاملتون
ممنون
مترلیالو ببین خدااااا
به بخش آخر خبر دقت کنید
۲۰۰ میلیون و ترمز عقب کاسه ای ؟!
آخه اون هدیونیت ۲۰۶ چیه تو تیپ ۱ ؟!
– چیزی که از تصاویر به وضوح مشخص است نامرغوب بودن جنس مواد بکار رفته در داخل خودرو بعنوان نمونه اولیه است. (مشابه کیفیت تمامی محصولات صفر کیلومتر خانواده پژو بعد از ایرانی سازی)
– لذا می شود پیش بینی کرد که کیفیت قطعات فنی نیز مشابه دیگر خودروهای صفر کیلومتر داخلی بسیار نامرغوب خواهد بود. (۱- قطعاتی که دوستان زحمت داخلی سازی اش را کشیده اند ۲- قطعاتی که دوستان چینی زحمتشو کشیده اند ۳- معدود قطعاتی که به دلیل نیاز به تکنولوزی بالا و از سر اجبار از نوع مرغوب استفاده است)
– طراح پیانویی و زرق و برق داشبورد ، رینگ و … هم کاملا جوادی است!
– آخرش هم حتما قراره بریم بابت یک سانروف و فرمان D شکل ۲۰۰ -۳۰۰ میلیون پول بدیم یک محصول کسل کننده دیگر را از کمپانی بابابزرگ ها (پژو) بخریم که داخلی سازی هم شده است.
ملت آماده در صف به پیش …
* بدیهی است موارد بالا سلیقه و دیدگاه شخصی بنده است.
به بخش آخر خبر دقت کنید!
پس موتور ep6 ارائه نخواهد شد. امکانش هست در آینده با چنین موتوری بیاد؟؟
اقای دلاور . با چه قیمنی می خواد بیاد بیرون . من هر چند از این کمپانی خوشم نمیاد ولی اگر واقعا بچه های ایران به هر صورت و حتی بدون موتور اصلی بتونن این رو تولید کنن . خودش انقلابی تو صنعت تولید قطعاته ایرانه . امیدوارم دوباره از قطعات بی کیفیت برادران چینی توش قرار ندن و اینکه انیدوارم این درس هبرتی بشه برای پژو و امیدارم این اخرین باری باشه که ایران خودرو محصولی از پژو تولید میکنه و امیدوارم بخاطر بد قولی های این شرکت در اینده کلا از تولید محصولات جدید این کمپانی بکشه بیرون و درهای شرکت رو روی شرکای واقعی باز کنه نه فرانسویهای دم دمی مزاج و بد قول و تک خور
بهترین کار اینه که اولین فروشش ثبت نام کنید خیلی سود داره.
به امید نابودی مونتاژکاران داخلی….
با سلام به آقای دلاور ، ظاهرا طبق اعلام سایت ایران خودرو ، این ماشین در ۳ تیپ و واریانت عرضه خواهد شد که دو نمونه دستی و یک نمونه اتوماتیک خواهد بود. با تشکر از پوشش خبری کاملتون
خداییش ۲۰۷ sd از این بیشتر نمیارزه!
اخه اینهمه تیپ از کجاشون در آوردن
۲۰۶ اینقدر تیپ نداره
فک کنم به تولید انبوه برسه وارد تیپ های جدیدی میشیم
میگم بالابر های جلو جاش مثل e46 ه 😂
اقا به چی بخش اخر دقت کنیم این یه آشغال به تمام معناست که مطمئن باش وقت تولید انبوه شد کیفیت پایین ترم میاد قیمتم که نجومی
جدا از این که داشبوردش پروتوتایپ هست باید اذعان کرد که طراحی داخلیش بشدت زشته…
این ها توی رینگ ۲۰۷ موندن دارن با قالپاق میدن بعد همچین رینگی روی پژو ۳۰۱ اتومات فول خنده داره بیرون یک سری ۲۰۶ هاشون مانیتور سفری نداره بعد صفحه لمسی گذاشتن که باز اونم عمرا 😂🤙 با موتور ۲۰۶ ایرانیزه که مطمئن باشید از اونم بدتره برای همچین بدنه ای در واقع میشه گفت طرحی برای جمع آوری پول های مردم بدون تحویل خودرو در اخر خوردن یک سری مردم که پول خودشون رو تو دهن این ها ریختن به در های بسته 😂
جالبه الان تو دیدگاها همه دارن ازش بد میگن فقط موقع ثبت نام عمه ی من میره میخره.
یکی از دوستام ساندویچی داره-هر بار میریم ازش ساندویچ میگیریم یه چیزی جدید اضافه یا کم شده- ازش پرسیدیم شما چرا اینجوری کار میکنی(یه روز کتلت میزنی با چیپس، یه روز چیپس نداره زیتون گذاشتی،یه روز کاهو میذاری یه روز سبزی) گفت داداش بستگی داره تو مغازه چی داشته باشم.
حکایت همین ایران خودرو هست که با توجه قطعات موجود توی بازار nتا تیپ تعریف کرده.بطوری که در آینده خواهیم دید از تیپ ۴ خودش سه تا نمونه متولد میشه (یکی ترمز دیسکی بدون سانروف-یکی ترمز کاسه ای با سانروف- و الی ماشا الله)
یه سوال از آقای دلاور داشتم: آیا بازدیدی از مرکز تحقیقات ایران خودرو هم داشتید یا نه ؟چون ظاهرا در تصاویر مصاحبه صداوسیما با رییس مرکز تحقیقات ایران خودرو در روز گذشته، نسل جدید سمند و کراس اوور ملی جهت بازدید مسئولین آماده سازی شده بود.
نمد کاپوت از تمایز ها هست!! واقعا نمد کاپوت آپشن هست؟
باید صبر کنیم ببینیم قیمت چند میاد.
فلان میلیون تومن قراره پول بدن
بعد شیشه عقبش برقی نیست !!!!!
وات د فاز(ف.ک)!!!!
مرسی آپکو:/
خانم ها اقایان تبریک . نمد کاپوت هم به سایر امکانات خودروی تولید ایران اضافه شد .
تلاشها قابل ستایشه، ولی حیف اینهمه منابع، زحمت و تلاش و انرژی و نیروی انسانی و هزینه که میتونست صرف مرسدس و تویوتا بشه ، صرف ماشینی کردن که هویت نداره. و حتما بخاطر اون برند پژو و تحت لیسانسش باید کلی پول بریزن تو حلق این شرکت دمدمی مزاج
قیمتشو یه جوری میزارن مردم توان خرید نداشته باشن
این ماشین با این شرایط اقتصادی ۷۰ تومن می ارزه که عموم بتونن بخرن وگرنه شما بیا بذار ۲۵۰ کی میتونه بخره؟
به نظرم پروژه ۳۰۱ از هم اکنون شکست خورده خواهد بود خودروی ۳۰۱ یک خودروی اقتصادی در حد رنو سیمبل ( نسل سوم رنو لوگان) محسوب میشه و در چین تولید و عرضه میشه و اصلاً در بازار اروپا حضور نداره و با توجه به سابقه ایران خودرو در قیمت گذاری چنین خودروهای بعید میدونم قیمت این خودرو از ۲۵۰ میلیون کمتر باشه که به نظر بنده خودروهای ژاپنی و کره ای مثل مزدا ۳ قدیم و الانترا و اکسنت و… حتی با کارکرد بالای ۱۵۰ هزار تا به چنین خودرویی شرف دارن
طراحی داشبورد واقعا” ضایعست، صد رحمت به داشبورد پیکان و پراید !!
به لحاظ قیمتی باید با چینی ها رقابت کنه چون محصول رده پایین پژوئه و اگر بخواد بیاد خودشو به سراتو و بقیه کره ای ها نزدیک کنه به سرنوشت ۴۰۷ مبتلا میشه این حتی توان رقابت با یاریس ۲۰۰۹ دور رنگم نداره! البته اگر موفق بشه تا ۲۰ سال دیگه تولیدش میکنن
سلام با تشکر از سایت شما.اما فکرکنم موفق نشن.چون صد درصد قیمتش رو بالای ۲۰۰ میگن.فقط خریدارش کسایی هستن که تو مغزشون کردن هرچی اسمش پژو بود بخرین.پژو خودش اشغال سازه حالا اینا هم اومدن توش دست زدن.چه شودددددد
ببینید ایران خودرو توانایی ساخت ماشین های خیلی خوب یرو داره اما مدیرانش میگن با سمند و ۴۰۵ کارمون راه میوفته(سود میبریم) چه کاری حالا پول طراحی جدید بدیم.
این ماشین هم تنها در صورتی میتونه فروش خوبی داشته باشه که تیپ یک حداکثر ۵۵ میلیون باشه و تیپ چهار هم حداکثر ۱۸۰ تا ۱۹۰ میلیون در غیر این عمرا به فروش برسه
مخصوصا برای اینکه داخلی هست و اینکه در تیپ های ۱ و ۲ و ۳ واقعا چیزی نیست که بخوایم براشبیش از ۱۵۰ میلیون خرج کنیم.
من خودم عاشق اینم که یک ماشین داخلی با کیفیت و قیمت معقول ساخته بشه تا مردم بتونن به اینکه ماشینه ایرانی سوار هستند افتخار کنن
ببینید ایران خودرو توانایی ساخت ماشین های خیلی خوب یرو داره اما مدیرانش میگن با سمند و ۴۰۵ کارمون راه میوفته(سود میبریم) چه کاری حالا پول طراحی جدید بدیم.
این ماشین هم تنها در صورتی میتونه فروش خوبی داشته باشه که تیپ یک حداکثر ۵۵ میلیون باشه و تیپ چهار هم حداکثر ۱۸۰ تا ۱۹۰ میلیون در غیر این عمرا به فروش برسه
مخصوصا برای اینکه داخلی هست و اینکه در تیپ های ۱ و ۲ و ۳ واقعا چیزی نیست که بخوایم براشبیش از ۱۵۰ میلیون خرج کنیم.
من خودم عاشق اینم که یک ماشین داخلی با کیفیت و قیمت معقول ساخته بشه تا مردم بتونن به اینکه ماشینه ایرانی سوار هستند افتخار کنن
ماشین خوبیه. ولی ۷۰ تومن. نه اینکه بیاد ۲۰۰ تومن. این ماشین باید در رنج توان خرید قشر کارمند متوسط با حقوق ۳ الی ۴ تومن باشه.
سیستم auto light و سنسور باران در تیپ فول اتومات یادتون رفت بگین ؛ ضمنا اون داشبورد پلاستیکی بدقواره قراره روش روکش طرح چرم بخوره همچنین رو key less هم داره کار میشه (همان که در متن نیز بدان جسته گریخته اشاره شد)