ایمنی سورن پلاس و سورن ELX چگونه است؟ + ویدیو تست تصادف

تست تصادف سورن پلاس سورن ELX

پس از پیشتازی گروه خودروسازی سایپا در انتشار ویدیوی تست تصادف شاهین، امکان دسترسی عمومی به ویدیوهای تست تصادف سورن هم فراهم شده است.

به گزارش پایگاه خبری «اسب بخار»، آن طور که از ویدیوهای موجود بر روی وبسایت ایران خودرو مشخص است «سورن ELX» که مبنای «سورن پلاس» به حساب می آید، سال ها قبل و پس از تجهیز به دو کیسه هوا به مراکز ایمنی سنجی فرستاده شد. با توجه به نشان های موجود بر روی ویدیوی تست تصادف سورن می توان به این مسئله پی برد که این سدان ایرانی بر اساس اصول ECE آن سال ها و استانداردهای ۵۵گانه ایران در یکی از مراکز تست تصادف آسیایی حاضر شده است. البته که قطعا مرکز تست انتخاب شده برای سورن دو ایربگ در چین نبوده و اصولا خودروسازان ایرانی برای انجام تست های ایمنی و اخذ استانداردهای ECE، مراکز تست تصادف تایوانی، ژاپنی کره ای، ایتالیایی، آلمانی و اسپانیایی را انتخاب می کنند. بدیهی است که مراکز مورد نظر باید امکان ارائه اعتبارنامه ECE و ای-مارک را داشته باشند.

حتماً ببینید: تست تصادف ECE R95 سایپا شاهین منتشر شد + ویدیو و تصاویر

در حال حاضر ایران خودرو ویدیوی تست تصادف بخشی از جلوی خودرو (Frontal Offset Crash Test) و تست تصادف برخورد ۱۰۰ درصد از رو به رو (Frontal Full Impact Crash Test) بر روی وبسایت خود قرار داده است. به گفته مهندسان این خودروساز، سازه سورن با دو کیسه هوا توانسته تا سطوح ایمنی اجباری برای استاندارد ECE را اخذ کند و با توجه به اینکه سازه و ساختار ایمنی سورن ELX کاملا برابر با سورن پلاس است، این نتایج برای نمونه فیس لیفت سورن هم قابل استفاده خواهد بود و به این ترتیب، سورن پلاس هم اعتبارنامه های لازم ECE را در اختیار دارد.

در ویدیوهای منتشر شده از تست تصادف سورن ELX (که قابل انطباق برای سورن پلاس است) دیده می شود که کیسه های هوای خودرو در زمان مناسب فعال می شوند و از سویی صورت و سینه سرنشینان را در هنگام برخورد از رو به رو در بر می گیرند. همچنین با توجه به این ویدیوها، گویا عملکرد کمربندهای ایمنی سورن و همچنین ساختار صندلی ها هم منطقی و مناسب بوده است.

در بحث ویدیو تست تصادف بخشی از جلوی سورن دو ایربگ می بینیم که فشار از طریق ستون های A به سقف وارد می شود و این بخش از خودرو حالت اولیه خود را از دست می دهد. همچنین شیشه جلو شکسته می شود و تا حدی بیشترین فشارها به محدوده ستون A و پایه های آن وارد می گردد. این تست در مجموعه استانداردهای ECE با نام R94 شناخته می شود و مدت هاست که با قانون برخورد ۴۰ درصد جلوی خودرو با سرعت ۵۶ کیلومتر بر ساعت به مانع برگزار می گردد. همچنین تست ایربگ هم با توجه به قوانین جدید ECE با سرعت ۵۶ کیلومتر بر ساعت انجام می شود و خودروهای جدیدی مانند شاهین، دیگنیتی، تارا و… بر اساس این قوانین مورد بررسی قرار می گیرند.

لازم به ذکر است که بخش انتهایی ویدیوی تست تصادف موجود سورن در وبسایت اسب بخار (بخش باز شدن کیسه های هوا از نمای شیشه جلو) از یک ویدیوی تبلیغاتی برای محصولات ایران خودرو برداشته شده است.

مهندسان ایران خودرو تاکید کرده اند که «دنا پلاس» در بحث ایمنی فراتر از سورن ظاهر شده و با ۴ کیسه هوا توانسته تا نتایج خوبی را در ۴ تست تصادف رایج داشته باشد. این خودروساز چند سال قبل و هم زمان با عرضه دنا پلاس به بازار، تصاویر تست تصادف این خودرو را در مجله داخلی خود منتشر کرد. همچنین به گفته مدیران ارشد گروه صنعتی ایران خودرو، پروژه K132 و سدان «تارا» از نظر ایمنی بهترین محصول این خودروساز خواهد بود و بیشترین امتیازهای ایمنی را به خود اختصاص می دهد. در حال حاضر دو دستگاه ایران خودرو تارا برای انجام تست های ایمنی به اسپانیا صادر شده و گویا قرار است فرایند ایمنی سنجی این سدان جدید ایرانی در موسسه «آیدیادا» بررسی شود.

حتماً بخوانید: فوری/ صادرات «ایران خودرو تارا» برای تست های تصادف آغاز شد + تصاویر

معرفی سورن پلاس:

سورن فیس لیفت مدت هاست که با نام سورن پلاس به بازار عرضه شده و فعلا نسخه تنفس طبیعی آن به مرحله تولید انبوه رسیده است. ایران خودرو برنامه دارد تا در آینده نزدیک نسخه ۶ دنده دستی، اتوماتیک AMT، توربو و توربو CNG این سدان ارتقا یافته را به بازار عرضه کند.

نمونه تنفس طبیعی از سورن فیس لیفت، ساده ترین نسخه سورن پلاس است و با توجه به قوانین فروش خودرو، فعلا در قالب طرح های فروش فوق العاده ایران خودرو عرضه می شود و بدیهی است که امکان خرید و فروش قانونی آن در بازار وجود ندارد.. در این خودرو از پیشرانه ۱۶۴۶ سی سی EF7 با قدرت ۱۱۳ تا ۱۱۵ اسب بخار استفاده شده و گشتاور ۱۵۹ نیوتن متر از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلوی این خودرو می رسد. سورن پلاس تنفس طبیعی نسبت به سورن ELX فعلی ۲۱ تفاوت اصلی و فنی دارد. لازم به ذکر است که این ۲۱ تفاوت در نسخه های کامل تر سورن پلاس هم وجود خواهد داشت.

سورن پلاس تنفس طبیعی در بحث امکانات، ویژگی های زیر را دارد:

دو کیسه هوا

ترمز ABS، EBD و BA

فرمان هیدرولیک

غربیلک فرمان جدید (طرح دنا)

کنترل سیستم صوتی از روی فرمان

چراغ روشنایی روز

سنسور پارک سه گانه عقب

تنظیم ارتفاع چراغ از کابین

تودوزی جدید صندلی و رودری

صندلی های جلوی دستی با پشتی برقی

کامپیوتر سفر ارتقا یافته

نمایشگر جدید روی داشبورد

راهنمای لاین

گرافیک جدید کاسه چراغ های جلو و عقب

جلو پنجره جدید

دستگیره های جدید (مشابه دنا)

شیشه های عقب دودی

رینگ آلومینیومی جدید

لاستیک R15 195/60

تزئینات جدید رودری، غربیلک و داشبورد

دسته دنده جدید

تهویه اتوماتیک

اسپویلر روی درب صندوق

دسته سیم های بهبود یافته

نمد سقف با متریال جدید

کروز کنترل

پایگاه خبری اسب بخار

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.