رانا پلاس پانوراما یا سهند پارس خودرو ؛ کدام سدان اقتصادی ملی ارزش خرید دارد؟
سهند و رانا پلاس از جمله سدان های اقتصادی بازار هستند که یکی تازه وارد بوده و دیگری چند سالی است تولید می شود. در این محتوا به سراغ مقایسه این دو خودرو رفته تا ببینیم کدامیک برتر است.
سدان های اقتصادی همیشه یکی از رده های مهم در بازار خودرو بوده که میزبان قشر های مختلفی از جامعه است. خودروهایی که از بیشتر جهات در رده های متوسط قرار داشته و برای استفاده روزمره و یا مسافرت های کوتاه گزینهای بسیار مناسب و جذاب خواهند بود. این دسته از خودروها هم قیمت چندان بالایی نداشته و هم از نظر استهلاک و هزینه های نگهداری آنها هم برای مالک آنچنان زیاد و اذیت کننده نخواهد بود، البته که با توجه به شرایط بازار همین خودروهای اقتصادی نیز برای بسیاری افراد متاسفانه تبدیل به آرزویی دست نیافتنی شده!
سهند، جدیدترین سدان سایپا خودرویی است که در واقع به عنوان نسل جدید ساینا معرفی شد و نسبت به ساینایی که خود نسخه بروز شده تیبا بود بهبودهای مهمی پیدا کرد. سهند را زیرمجموعه بزرگ سایپا یعنی پارس خودرو بر عهده داشته و قرار است تا در تیپ های مختلفی از جمله تیپ S و G به بازار پر هیاهوی کشور عرضه شود. سهند پارس خودرو پس از خانواده شاهین گران ترین محصول سایپا شناخته می شود که رقبای مختلفی از جمله رانا پلاس پانوراما ایران خودرو را مقابل خود دارد.
رانا پلاس سقف شیشهای یا همان پانوراما عضو جدید خانواده رانا ایران خودرو محسوب شده که در اوایل دهه ۱۴۰۰ شمسی روانه بازار شد. رانا در اصل نسخه جدیدی از پژو ۲۰۶ صندوقدار بود که ایران خودرو قصد داشت آن را با قیمتی از کمتر از پژو ۲۰۶ SD روانه بازار کند، که البته نشد! پس از حضور موفقیت آمیز رانا نسل جدید آن توسط ایران خودرو و با اضافه شدن پسوند “پلاس” تحت عنوان رانا پلاس رونمایی و تا به حال در دو تیپ رانا پلاس و رانا پلاس پانوراما تولید شده و می شود.
طراحی ظاهری
سهند پارس خودرو از نظر طراحی ظاهری واقعا نسبت به ساینا و البته تیبا بسیار بهتر و بروزتر شده و حداقل می توان آن را نگاه کرد. نمای جلوی این سدان جمع و جور فرم چراغ های کشیده شده و متصل به جلوپنجرهای است که نشان پارس خودرو را در دل خود جای داده است. همین مورد باعث شده تا نمای جلوی سهند ظاهری خشن را به خود گرفته و جذابیت های بصری آن بیشتر شود.
نمای جانبی این خودرو نسبت به برادران بزرگترش یعنی ساینا و تیبا هیچ تفاوتی نداشته و تنها فرم آینه های جانبی تغییر یافته است. نمای عقب اما همچنان چراغ های اصلی کشیده و باریک طراحی شده اما خبری از متصل بودن بهم نیست. سپر هم بسیار ساده طراحی شده و تنها میزبان یک دیفیوزر ساده دو رنگ و محل نصب پلاک است.
رانا پلاس اما برخلاف خودروی رقیب تفاوت چندانی با نسل قبل خود نداشته و همچنان همان ناموزونی رانا و پژو ۲۰۶ صندوقدار را دارد! در نمای جلو این خودرو ابعاد و فرم چراغ های اصلی نسبت به نسل پیشین تغییری نداشته اما گرافیک بروزتری را پیدا کرده و همچنین پوزیشن لایت نیز در این خودرو حضور دارد. میان چراغها یک جلوپنجره نسبتا باریک و کشیده تعبیه شده و بر روی سپر هم چراغهای مهشکن و ورودی هوای ثانویه قرار گرفتهاند. ضمنا در نسخههای جدید رانا پلاس چراغ دیلایت داخل قاب چراغ مهشکن حضور دارد.
از نمای بغل تنها آینه های جانبی کمی بروز شده اما همچنان همان فرم قبلی آشکار و پیداست، انگار که به زور یک صندوق عقب را به انتهای پژو ۲۰۶ چسبانده و آن را بزک کرده باشند! در نمای عقب نیز که همچنان تنها گرافیک داخلی چراغ های عقب بروز شده و باقی قسمت ها دست نخورده باقی ماندهاند. در مجموع نظر در مورد طراحی ظاهری سلیقهای است اما سهند به مراتب طراحی هارمونیک تری نسبت به رانا پلاس دارد.
کابین
داخل کابین هر دو خودرو شرایط تقریبا یکسان بوده اما به مراتب طراحی داشبورد و رودری های سهند بهتر و بازار پسندتر است. البته که متریال به کار رفته در جای جای کابین هر دو خودرو سطح پایینی داشته و کیفیت پایینی دارند. سهند در تیپ G خود حالا به صورت فابریک سیستم مالتی مدیا را در بالاترین بخش خود داشته که در رانا پلاس پانوراما خبری از آن نیست. همچنین پنل کنترل سیستم تهویه مطبوع هم با اینکه در هر دو خودرو اتوماتیک نیست اما در سهند پنل به صورت دیجیتالی تعبیه شده است.
رانا پلاس سقف شیشهای تریم داخلی تمام مشکی داشته اما در سهند تریم داخلی دو رنگ است. ضمن اینکه فضای کابین در هر دو خودرو مشابه بوده و همچنان فضای عقب هر دو سدان تنگ و گرفته است. از نظر حجم صندوق هم تقریبا هر دو خودرو شرایط یکسانی داشته اما رانا پلاس کمی از سهند سایپا حال و روز بهتری دارد.
مشخصات فنی
رانا پلاس سقف شیشهای در بخش فنی زیر کاپوت خود نسل جدید پیشرانه TU5 که با نام TU5 پلاس شناخته میشود را جای داده است. این پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری حداکثر توانایی تولید ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور را دارد. در این سدان اقتصادی ایران خودرو شاهد یک گیربکس جدید هستیم که از نوع ۶ سرعته دستی بوده و نیرو را به چرخهای جلو خودرو منتقل میکند.
خوشبختانه استفاده از پیشرانه TU5 پلاس در کنار جعبه دنده ۶ سرعته دستی سبب شده تا هماهنگی میان موتور و گیربکس در این خودرو بهتر از قبل شده و مصرف سوخت هم کمتر شود. مصرف سوخت ترکیبی رانا پلاس پانوراما ۶.۹ لیتر اعلام شده که برای این خودرو عددی معقول و منطقی است.
سهند پارس خودرو هم این سوی میدان به نسل جدید پیشرانه معروف M15 مگاموتور مجهز شده که با کد M15 GSi شناخته میشود. پیشرانه M15 GSi یک پیشرانه ۴ سیلندر ۸ سوپاپ ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی است و توانایی تولید حدود ۹۰ اسب بخار قدرت و ۱۳۵ نیوتن متر گشتاور را داراست. این قدرت از طریق یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلوی سهند منتقل شده و هماهنگی خوبی هم میان موتور و گیربکس این خودرو وجود دارد، البته که از رانا قدرتی کمتر دارد.
پیشرانه ارتقا یافته سهند نسبت به M15 معمولی عملکرد بهتری دارد اما همچنان ۸ سوپاپ است. تغییرات این پیشرانه شامل برقی شدن دریچه گاز، تغییرات در سیستم پاشش سوخت و جرقه زنی و سرسیلندر متفاوت نسبت به نسخه قبلی است. همچنین خوشبختانه این پیشرانه به فناوری زمان بندی متغیر سوپاپ های سوخت یا همان VVT هم مجهز شده است. البته از نظر مصرف سوخت و استهلاک سهند ممکن است از رانا اوضاع کمی بهتر داشته باشد.
امکانات رفاهی و ایمنی
در بخش امکانات این دو رقیب در هر بخش برتری ها و یا کاستی هایی نسبت به یکدیگر دارند. لیست تجهیزات این سدان اقتصادی ایران خودرو شامل دو کیسه هوا، ترمزهای ABS و EBD، صندلی های تاشو عقب، فرمان کمکی برقی، کروز کنترل، بلوتوث، تهویه دستی، سنسور پارک عقب، تریم داخلی پارچه ای، شیشه ها و آینه های برقی، سقف شیشه ای با سایه بان دستی و… را داراست. البته نسخههای جدید این خودرو به سیستم کنترل پایداری و چراغ مخصوص روز نیز مجهز شدهاند.
سهند پارس خودرو هم البته در تیپ G امکاناتی نظیر دو کیسه هوا، فرمان هیدرولیک، سیستم تهویه الکتریکی دستی، سیستم مالتی مدیا، کروز کنترل، سنسور نور، دیلایت، آینه های جانبی برقی، سیستم کنترل پایداری، دوربین عقب، سنسور پارک، تریم داخلی دو رنگ، رینگ آلومینیومی، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، سانروف، آنتن کوسهای، نشانگر تعویض دنده (GSI) و سامانه پایش باد تایرها (TPMS) به کار رفته است.
مزایا رانا پلاس پانوراما نسبت به سهند | مزایا سهند نسبت به رانا پلاس سقف شیشهای |
قدرت پیشرانه بالاتر | وجود برخی امکانات رفاهی بیشتر |
گیربکس ۶ سرعته دستی | تریم داخلی زیباتر |
کابین جذابتر با مونروف | مصرف سوخت کمتر |
داشتن فرمان برقی | استهلاک پایینتر |
لطفا تست و مقایسه سهند و ساینا اس رو تو برنامه تون بذارید
اونایی که کوییک GX با موتور جدید سایپا دارند میگن با اینهمه تغییرات باز هم مثل موتور قبلی یورو ۴ شده هست و همچنان کند و تنبل هست..یه بررسی بذارید مشخص بشه بهبودی داشته یا نه
با سلام خدمت دست اندر کاران اسب بخار لطفا سهند s را تست و بررسی کنید
فقط رانا
فقط رانا ودیگر هیچ
قطعا رانا
با توجه به استهلاک کمتر سهند، بنظرم قطعا سهند بهتره.
این دو تا رو اگه روی ترکیب کنیم چیز خوبی میشه
رانا پانوراما دارم ، سهند سوار نشدم تا نظر بدم . معایب رانا پانوراما : گیربکس فقط دستی ، تاخیر دریچه گاز برقی که حتما باید ریمپ کنید ، نداشتن سیستم کمکی حرکت در سربالایی . البته به خاطر قیمت پایینی که نسبت به مثلاً ۲۰۷ و شاهین داره میشه از نداشتن رینگ و مانیتور چشم پوشی کرد چون اون پولی که نمیدید رو میدید یه مانیتور بهتر و رینگ و دش کم و غیره میندازید ، باله و رکاب و فلاپ هم داره که قیافه اش رو بهتر میکنه . کلا ۴۰ میلیون هم نمیشه . مزایا هم که هر دو آفتابه لگن هستند و مجبوریم بخریم . وگرنه اگه پول بود حد اقل اریزو ۶ میخریدم !!!
رانای ترکیده میرزه به دمپائی حموم
البته نقد جالبی بود اما با نگفتن محاسن به مراتب بالاتر رانا به صورت هوشمندانه سهند رو بهتر جلوه دادید
بجز ۴ مورد از امکاناتی که ذکر کردید باقیش رو رانا هم داره اما سیستم فرمان برقی اتولاک پایش دربهای خودرو از طریق میکرو سوئیچ تنظیم ارتفاع صندلی اعلام باز بودن دربها داشتن سیستم MBCM جهت کنترل و پایش سیستمهای خودرو صندلیهای تاشو عقب کفی های متحرک عقب مشایعت سرنشین تا درب منزل با اتو لایت و… منصف باشیم این خودرو حداقل طراحی به مراتب منطقی تری نسبت به خانواده تیبا داره حداقل هنگام ترمزگیری دلت نمیلرزه که ترمز از لرزش بسیار زیاد ممکنه از ناحیه جلوبندی متلاشی بشه.
از هر نظر که دقت کنی میبینی که رانا بهتره ولی سهند هم مثل بقیه ماشینای سایپا فقط قرو فرش دادن و ظاهره
از هر نظر که دقت کنی میبینی که رانا بهتره ولی سهند هم مثل بقیه ماشینای سایپا فقط ظاهر شازی شده
اگه صفحه آخرو بخونید میفهمید که رانا بهتر از قوطی کبریت سایپاس
داشبورد سهند انگار اسباب بازی
بنده ۷ سال رانا داشتم. مشکل اصلیش بی کیفیتیشه، اگه ماهی یه بار نمی رفت تعمیرگاه شک می کردم