هیوندای اکسنت کارکرده یا نیسان سانی صفر؛ با بودجه یکسان کدام سدان اقتصادی؟

مقایسه اکسنت سانی
مقایسه اکسنت سانی

نیسان سانی و هیوندای اکسنت از جمله سدان های اقتصادی حال حاضر بازار کشورمان هستند که طرفداران بسیاری هم دارند. در این محتوا به سراغ مقایسه این دو محصول پرداخته تا ببینیم با بودجه‌ای یکسان کدامیک ارزش خرید دارند؟ 

سدان‌های اقتصادی همیشه در بسیاری از بازارها خصوصا بازار کشورمان طرفداران مخصوص خود را دارد. این دسته از خودروها به دلیل استهلاک پایین و قیمت مناسب همیشه در راس توجهات قرار داشته و بسیاری برای استفاده روزمره و شهری به سراغ این محصولات می‌روند. 

قیمت بازار نیسان سانی

نیسان سانی از جمله جدیدترین محصولات وارداتی به کشورمان است که در دور جدید واردات توسط جهان نوین آریا پایش به کشورمان باز شد، البته با مدل ۲۰۲۳ و فیس قدیم. این محصول ژاپنی الاصل یک خودروی کاملا اقتصادی در بازارهای جهانی است و تاکنون فروش بسیار بالایی را خصوصا در کشورهای حوزه خلیج فارس کسب کرده و جزو موفق ترین خودروهای برند نیسان است. 

مقایسه تارا اتوماتیک با هیوندای اکسنت
مقایسه اکسنت سانی

هیوندای اکسنت هم که دیگر نیازی به تعریف ندارد، محصولی که سال هاست میهمان جاده های کشورمان بوده، از زمانی که در کشورمان ورنا نام داشت تا همین حالا که نسخه‌های صفر کیلومترش البته به صورت محدود وارد کشور شده‌اند. اکسنت کارکرده‌ای که با نیسان سانی در یک رده قیمتی قرار دارد در واقع نسخه مونتاژی است که توسط کرمان موتور در اواخر دهه ۹۰ وارد بازار شد، البته نسخه‌های وارداتی هم از آن در بازار وجود دارد. 

مقایسه طراحی ظاهری سانی و اکسنت

اکسنت کارکرده همین ابتدای کار باید بگوییم طراحی بسیار بهتری از سانی فیس قدیم دارد. سانی یک خودروی بسیار ساده با طراحی در معمولی ترین حالت ممکن است که هیچ‌ جذابیت بصری ندارد اما در مقابل اکسنت با اینکه چند سال از طراحی‌اش گذشته اما همچنان یک سر و گردن از رقیب بالاتر است. 

هیوندای اکسنت در نمای جلو چراغ هایی کشیده با فرمی اخمگین داشته که در ترکیب با جلو پنجره دو تکه که امضای طراحی هیوندای در آن سالها بود را دارد. نیسان سانی اما در این بخش چراغ‌هایی بسیار بزرگ دارد که برم نامشخصی داشته و جلوپنجره هم به صورت دو تکه طراحی شده اما هیچ هماهنگی میان آنها وجود ندارد.

نیسان سانی در نمای عقب چهره به مراتب بهتری از نمای جلو داشته و با اینکه ظاهر ساده‌ای دارد اما به سبب چراغ های کشیده و بزرگ با گرافیک مناسب قابل قبول است. در مقابل هیوندای اکسنت مونتاژی هم ظاهر هماهنگی با نمای جلو داشته و چراغ های نسبتا باریک و کشیده آن در ترکیب با حجم پردازی های مختلف چهره بهتری از رقیب دارد. 

کابین 

درون کابین هر دو خودرو هم همچنان شرایط بیرونی حکم فرماست. همچنان در این بخش هم برتری مطلق از آن اکسنت مونتاژی است چرا که در بسیاری از بخش ها و موارد نیسان سانی واقعا ساده و بی آلایش است. 

اکسنت وارداتی داشبورد مدرنی داشته و تریم داخلی آن هم به رنگ مشکی است. در بخش داشبورد میانی ابتدا دریچه های سیستم تهویه مطبوع قرار گرفته و پس از آن هم سیستم مالتی مدیا و پنل کنترل تهویه مطبوع خودرو تعبیه شده‌اند. مقابل راننده هم یک کلاستر آنالوگ به همراه کامپیوتر سفری و یک فرمان سه شاخه با کلیدهای کنترلی وجود دارد. 

نیسان سانی اما این سوی میدان رقابت تقریبا با دستی داخلی وارد کشورمان شده اما از نظر کیفی واقعا خودروی قابل قبولی است. بیشتر نسخه های وارد شده با تریم روشن بوده اما تریم مشکی رنگ هم در برخی مدل ها وجود دارد. داشبورد میانی سانی های وارداتی به غیر از دریچه های تهویه میزبان سیستم یک مالتی مدیا و پنل دستی کنترل سیستم تهویه مطبوع است. 

از نظر فضا تقریبا هر دو خودروی این رقابت شرایط یکسانی داشته اما کمی نیسان سانی به دلیل فاصله محوری و عرض بیشتر کابین جادار تر و راحت تری دارد. از نظر کیفیت متریال به کار رفته هم با اینکه هر دو خودرو محصولات اقتصادی در بازارهای جهانی هستند اما وضعیت قابل قبولی دارند. 

مقایسه مشخصات فنی سانی و اکسنت

هیوندای اکسنت مونتاژ در بخش فنی به یک پیشرانه ۱.۶ لیتر ۴ سیلندر تنفس طبیعی مجهز شده که می تواند حداکثر ۱۲۲ اسب بخار قدرت و ۱۵۶ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این قدرت از طریق یک گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل می شود. 

پرهزینه‌ترین خودرو‌های جهان : Hyundai Accent

نیسان سانی وارداتی هم به یک موتور ۱.۵ لیتر ۴ سیلندر تنفس طبیعی تجهیز شده که این موتور توان تولید تنها ۱۰۸ اسب بخار قدرت و ۱۳۴ نیوتن متر گشتاور را دارد. گیربکس سانی هم از نوع ۴ سرعته اتوماتیک با قابلیت اوردرایو است که نیروی پیشرانه را به چرخ های جلو ارسال می کند. 

مقایسه اکسنت سانی

بدین ترتیب در بخش فنی هم برتری قدرتی با هیوندای اکسنت است چرا که هم قدرت و گشتاور بالاتر و هم مصرف سوخت پایین تری دارد. اما در مقابل نیسان سانی طبق سابقه‌اش در دنیا استهلاک بسیار پایینی داشته و قطعا در صورت نگهداری درست تا سال ها بدون دیدار با مکانیک به خدمت خواهد پرداخت. 

امکانات ایمنی و رفاهی

نیسان سانی در بخش امکانات هم از رقیب کره‌ای کارکرده‌اش یعنی اکسنت حرفی برای گفتن ندارد. از معدود امکانات این سدان اقتصادی ژاپنی می توان به سیستم تهویه مطبوع دستی، شیشه‌های برقی جلو و عقب، آینه‌های جانبی برقی، نمایشگر مرکزی ۶ اینچی، پورت USB و بلوتوث، سیستم صوتی با ۴ بلندگو، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، کنترل پایداری، ترمز کمکی و ۲ کیسه هوا اشاره کرد.

اکسنت مونتاژی هم به آپشن های بهتری همچون تهویه مطبوع اتوماتیک، سانروف، رینگ‌های اسپرت ۱۶ اینچی، استارت دکمه‌ای، روشنایی خودکار چراغ‌های اصلی، نمایشگر لمسی ۷ اینچی با ۴ بلندگو و ۴ تیوتر، درگاه‌های USB و AUX برای پخش سرگرمی‌های چندرسانه‌ای، ناوبری ماهواره‌ای سازگار با نقشه‌های ایران، کامپیوتر سفر و دوربین پارک همراه با سنسور عقب مجهز شده است.

مزایا و معایب نیسان سانی

مزایااستهلاک پایین
سواری نرم
کیفیت ساخت مطلوب
معایبطراحی بسیار ساده 
امکانات فوق العاده کم
قدرت معمولی
مقایسه اکسنت سانی

مزایا و معایب هیوندای اکسنت

مزایاطراحی قابل قبول
امکانات خوب
خدمات پس از فروش مناسب
کیفیت ساخت خوب
معایبفضای کم ردیف عقب
قیمت قطعات بالا

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.