فورس F-38 دوگانه سوز یا کامیونت کاویان؛ کدام دوگانه ارزش خرید بیشتری دارد؟

فورس F-38 دوگانه سوز یا کامیونت کاویان
فورس F-38 دوگانه سوز یا کامیونت کاویان

فورس F-38 دوگانه سوز و کامیونت کاویان K-103 دو کامیونت جدید در بازار کشورمان هستند که هر دو به صورت دوگانه سوز روانه بازار شدند. در این محتوا به سراغ مقایسه این دو محصول جدید خواهیم پرداخت. 

خودروهای کار و تجاری مانند خودروهای سواری طیف بزرگی از محصولات و کلاس ها را شامل می شود که کامیونت ها یکی از همین دسته خودروهای کار و تجاری هستند. کامیونت ها در بازار ایران اکنون تنوع زیادی پیدا کرده و بسیاری از برندهای دولتی و خصوصی اقدام به مونتاژ مدل ها و تناژ های مختلفی از کامیونت ها هستند. 

کاویان یکی از برندهای نسبتا با سابقه در ایران بوده که در اصل متعلق به کاریزان خودرو می باشد. این شرکت در جدیدترین قدم خود اولین کامیونت دوگانه سوز بازار را با نام کاویان K-103 روانه بازار کرد تا رقیبی جدید را برای وانت های شهری در بحث حمل بار آماده خدمت کند. 

کامیونت فورس F-38 دوگانه سوز نیز محصولی جدید از بهمن دیزل بوده که پس از نسخه بنزینی چندی پیش رونمایی شد. کامیونت فورس F-38 دوگانه سوز در بازار خودروی کشورمان رقیبی گردن کلفت برای وانت های قدیمی شهری است که حالا با این نسخه دوگانه به رقیبی هم برای کامیونت کاویان تبدیل شده است. 

طراحی ظاهری

کامیونت کاویان K-103 از نظر طراحی ظاهری چندان کامیونت مدرنی با توجه به طراحی جدیدترین محصولات در این سگمنت محسوب نمی شود اما نمی توان چندان به ظاهر آن نقدی وارد کرد. در نمای جلوی این کامیونت جدید طراحی ساده‌ای حکم فرماست که البته نسبت به قبل جلوپنجره آن پوشیده شده است. بر روی سپر جلو نیز ورودی هوایی برای موتور و چراغ های مه شکن تعبیه شده است.

فورس F-38 دوگانه سوز اما از نظر چهره و طراحی ظاهری از رقیب شرایط بهتری دارد. فورس F38 گازسوز در نمای جلو چراغ های بزرگ و نسبتا ساده‌ای داشته که همراستا با جلوپنجره طراحی شده‌اند. همچنین بر روی سپر هم تنها چراغ های مه شکن و یک لیپ سپر مشکی رنگ قرار گرفته است. 

در مجموع اگر بخواهیم یکی از این دو کامیونت را از نظر طراحی برنده اعلام کنیم قطعا فورس F-38 دوگانه سوز طراحی به مراتب امروزی‌تر و جذاب تری از نماینده کاویان دارد. البته که شاید برای بسیاری طراحی یک خودروی کار و تجاری اهمیتی نداشته باشد و چه بسا هرچه ساده‌تر باشد برایشان بهتر است اما در کل کامیونت فورس بازار پسندتر است. 

کابین 

فورس F38 گازسوز در بخش کابین هم طراحی بروزی داشته و مطابق انتظار از نکات قابل توجه این کابین هم جادار بودن و ارگونومی بالاست. در قسمت پشت سر راننده یک فضا قرار داده شده تا هم وسایل مختلف قرار گرفته و هم صندلی ها امکان جابه‌جایی داشته باشند. داشبورد فورس F38 هم دیگر نقطه قوت این محصول نسبت به رقبایش محسوب می شود، داشبوردی که طراحی بهتری دارد و امکانات قابل قبولی همچون سیستم مالتی مدیا بر روی آن به کار رفته است. 

کاویان K-103 در بخش کابین اما ابعاد چندان بزرگی نداشته و به صورت بدون جای خواب است که شاید برای برخی مورد مهمی باشد. داشبورد کامیونت کاویان K-103 هم طراحی کاملا ساده‌ای داشته و در بخش میانی آن تنها پنل دستی تهویه مطبوع، سیستم پخش خودرو، دریچه ها و چند فضای خالی تعبیه شده است. مقابل راننده هم یک فرمان دی کات مولتی فانکشن به کار رفته تا فضای پای راننده بیشتر باشد.

در بخش کابین مجموعا همچنان نماینده فورس برتر از کامیونت کاویان است چراکه هم داشبورد با امکانات بیشتر و طراحی بهتری دارد و هم فضای کوچکی پشت سر راننده بوده که سبب می‌شود تا به راحتی صندلی‌ها امکان تغییر را داشته باشه و وسایل هم راحت‌تر جا بگیرند. 

مشخصات فنی

کامیونت کاویان دوگانه سوز
کامیونت کاویان دوگانه سوز

کامیونت گازسوز کاویان K-103 در بخش فنی یکی از جدیدترین و شاخص ترین خودروهای کار و تجاری سبک ایران بوده که به صورت دوگانه سوز است و این یعنی پیشرانه این محصول با گاز CNG نیز سازگار خواهد بود. قلب تپنده کامیونت کاویان K-103 یک پیشرانه دوگانه سوز ۴ سیلندر بوده که توانایی تولید ۱۱۵ اسب بخار قدرت و ۳۸۵ نیوتن متر گشتاور را دارد. گیربکس کاویان K-103 هم از نوع ۶ سرعته دستی بوده که ساخت برند زد اف است. 

ظرفیت مخزن گاز این کامیونت ۸۰ لیتری است و باک بنزین آن هم ۳۰ لیتر حجم دارد. طبق اعلام شرکت عرضه کننده این کامیونت ظرفیت بارگیری این کامیون بین ۱.۵ تا ۲ تن را داشته و وزن خالص آن هم حدود ۱.۷ تن است. استاندارد آلایندگی این کامیونت نیز یورو ۵ بوده که در میان محصولات کنونی بازار کشور رایج است.

فورس F38
فورس F38

کامیونت فورس F38 گازسوز هم دیگر کامیونت دوگانه سوز کشورمان بوده که به مراتب نسبت به نسخه بنزینی ارزش خرید بیشتری دارد. فورس F38 گازسوز در بخش فنی و قوای محرکه به یک پیشرانه ۲ لیتر ۴ سیلندر تنفس طبیعی دوگانه سوز مجهز شده است که در حالت بنزینی ۱۳۹ اسب بخار قدرت و ۱۹۶ نیوتن متر گشتاور و در حالت گازسوز ۱۲۵ اسب بخار و ۱۸۵ نیوتن متر را می‌تواند تولید کند. گیربکس این محصول از نوع ۵ سرعته دستی ساخت برند DAE است که نیرو را به محور عقب ارسال می کند.

سیستم تعلیق این کامیونت در جلو از نوع فنر پارابولیک به همراه کمک فنر و در محور عقب از نوع فنر تخت به همراه میل موج‌گیر و کمک فنر است. ترمزهای فورس F38 گازسوز در چرخ های جلو از نوع دیسکی و در چرخ های عقب از نوع کاسه‌ای است. ظرفیت حمل بار ۲.۴ تن اعلام شده است.

بدین ترتیب مجددا کامیونت فورس هم قدرت بالاتری داشته و هم توان حمل بار بیشتری نسبت به رقیب دارد. البته که این قدرت و حجم موتور بیشتر به مراتب مصرف سوخت بالاتری را هم در پیش داشته و به همین خاطر بسیاری خرید کامیونت گازسوز کاویان را ترجیح بدهند. 

نتیجه گیری

کامیونت‌های شهری اکنون یکی از انتخاب‌های بسیار خوب برای حمل بار خصوصا در شهرها بوده و خصوصا در کشوری همچون ایران که وانت‌های کار و تجاری اغلب برای ده ها سال پیش بوده و به هیچ وجه ارزش خریدی ندارند این گزینه‌ها حتی با وجود قیمت بیشتر حداقل برای سرنشینان ارزش قائلند! اکنون دو محصول جدید به صورت گازسوز در این کلاس وارد کشورمان شده که هر دو تقریبا در یک سطح قرار دارند. 

کامیونت کاویان K-103 نسبت به رقیب قیمت پایین‌تری داشته اما به مراتب هم قدرت و ظرفیت حمل بار کمتری دارد و هم امکانات ناچیز تری اما برای افرادی که این موارد برایشان اهمیت ندارد قطعا گزینه خوبی است. 

کامیونت F-38 دوگانه سوز اما به مراتب هم کمی بزرگتر بوده و قدرت و توان بیشتری دارد و هم امکانات بسیار بهتری، از طرفی قیمت آن نیز کمی بالاتر است که خب این قیمت بالاتر به دلیل مواردی است که اشاره کردیم. بنابراین F-38 دوگانه سوز به درد افرادی می‌خورد که علاوه بر حمل بار هم آپشن برایشان مهم است هم قدرت بالاتر.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.