مقایسه رنو تلیسمان و مرسدس بنز C۲۰۰
انتخاب در بازار سدان های لوکس همواره تصمیمی دشوار بوده است. به این منظور در این متن به مقایسه رنو تلیسمان و مرسدس بنز C۲۰۰ پرداختیم. از یک طرف، کسی که به فکر خرید سدان لوکس باشد، باید قید کراس اوورهای هم قیمت را بزند.
به گزارش خودروچی، گذشتن از خرید یک کراس اوور در جامعه امروز که تب شاسی بلند سواری دارد، به معنای ریسک کردن است و این انتخاب حتی ممکن است از سوی عده بسیاری، مورد سرزنش واقع شود. چرا که به عقیده بسیاری از مردم، پرداخت پول زیاد برای خرید یک سدان، کاری اشتباه است!
به خصوص زمانی که بتوان با بودجه مشابه، یک کراس اوور را در اختیار داشت. از طرفی، تنوع مدل های موجود در بازار سدان های لوکس به گونه ای است که همواره خریدار را دچار سردرگمی می کند.
هر چند در بازار کشور ما، سدان های نیمه لوکس (سگمنت D) هم در رده لوکس ها جای گرفته اند! اما دوراهی انتخاب میان سدان های لوکس و نیمه لوکس، همیشه شکلی متداول ندارد. یعنی همیشه نمی توان گفت تلیسمان یا اپتیما!
گاهی هم خریدار بین تلیسمان و C کلاس می ماند!
انتخاب بین محصول لوکس رنو و سدان محبوب مرسدس بنز، انتخابی بس دشوار است. در یک سو، هزینه های نگهداری کمتر و طراحی مدرن تر رنو را داریم و در سویی دیگر، برند پر افتخار و اصالت چندین ساله بنز که به تنهایی می توانند مشتری را برای انتخاب کلاس C، قانع کنند.
طراحی ظاهری
تلیسمان فرزندی جدید از رنو است که پیشینه دور و درازی ندارد.
تلیسمان برای جایگزینی با رنو لتیتود و سفران معرفی شد. سدانی در سگمنت D که انقلابی در طراحی های رنو به پا کرد. تلیسمان اولین عضو از محصولات رنو با زبان طراحی جدید این شرکت بود.
تلیسمان نشان داد که یک رنو هم می تواند زیبا باشد!
در نمای جلو، چراغ هایی ظریف را می بینیم که به زیبایی هر چه تمام تر با جلو پنجره ادغام شده اند. جلو پنجره از نوار های کرومی افقی تشکیل یافته که به وسیله یک فلاپ مشکی پیانویی به دو نیم تقسیم می شوند. این فلاپ مشکی، لوگوی لوزی بزرگ رنو را هم در بر می گیرد.
اما اصلی ترین المان زبان طراحی جدید رنو، دی لایت های C شکل هستند که نیمی از آنها هم در بیرون کاسه چراغ قرار گرفته اند. سپر طراحی ساده و شیکی دارد و دو پروژکتور کوچک هم در طرفین آن، مشاهده می شوند.
اما C کلاس بر خلاف تلیسمان، خودرویی رگ و ریشه دار است. هر چند که C هم به اندازه دیگر محصولات بنز، قدیمی نیست و تاریخچه تولید اولین مدل های آن به دهه ۹۰ میلادی باز می گردد.
مدلی که امروز در این مقایسه پیش رو داریم، فیس لیفت نسل سوم این خودرو است. نسل سوم C از سال ۲۰۰۷ معرفی شده بود، اما این فیس لیفت در سال ۲۰۱۱ بر روی آن اعمال شد.
مهم ترین تغییر ظاهری این فیس لیفت، چراغ های جلو هستند که از فرم بادامی به حالت خمیده تغییر شکل دادند. گرافیک چراغ ها ساده تر از تلیسمان است. جلو پنجره اصیل مرسدس بنز با سه خط نقره ای ضخیم و لوگوی درشت ستاره سه پر، خود نمایی می کند.
در دو طرف سپر هم دو ردیف چراغ روشنایی روز تعبیه شده اند. کلاس C ظاهری جذاب و کاریزماتیک دارد و همان چیزی است که یک بنز باید باشد.
در نمای کناری، تلیسمان در نقش یک سدان بزرگ و شیک اروپایی ظاهر می شود. خط شانه به شکلی کم رنگ ترسیم شده است. اما در پایین درها می توان بازی بیشتری با خطوط را مشاهده کرد.
برجستگی گلگیرها به اندازه است. لچکی عقب به زیبایی نمای جانبی افزوده است. آینه ها طراحی پویا و آیرودینامیکی دارند. بر روی گلگیر جلو هم یک آبشش تزئینی طراحی کرده اند. رینگ های تلیسمان به صورت کروم – مشکی هستند و به جذابیت ظاهر کلی خودرو می افزایند. در نمای عقب، بار دیگر شاهد پیاده سازی امضای طراحی رنو هستیم.
چراغ های عقب به شکل نئون های افقی طراحی شده اند که هر کدام از طرفین تا وسط درب صندوق که محل نصب لوگو است، امتداد یافته اند. جا پلاکی به روی سپر انتقال یافته و در پایین آن هم یک دیفیوزر را می توان مشاهده کرد که دو رفلکتور و دو خروجی اگزوز تقلبی را درون خود جای داده است.
نمای کناری C کلاس، از استاندارد های طراحی دیگر محصولات بنز پیروی می کند. خط شانه غلیظ تر از تلیسمان است. درها و ستون ها طرحی منطقی دارند. آینه ها نیز مشابه دیگر تولیدات بنز هستند و میدان دید مناسبی در اختیار راننده می گذارند.
رینگ های C کلاس بسته به تیپ و پکیج قابل سفارش بر روی این خودرو، تغییر می کنند. در نمای عقب، C کلاس چهره ای مهربان و منطقی از خود به نمایش می گذارد.
چراغ هایی نه چندان بزرگ که در مدل های فیس لیفت، با گرافیک نئون عرضه شده اند. در مدل های AMG پکیج، دیفیوزر پلاستیکی با سر اگزوز های فلزی به نمای عقب اضافه می شوند. بالچه اسپرت صندوق عقب را هم به آنها بیفزایید. در مجموع باید C کلاس را یکی از منطقی ترین و پخته ترین طراحی های تاریخ مرسدس بنز نامید.
طراحی کابین
رنو نه تنها با تلیسمان، زبان طراحی خارجی محصولاتش را دگرگون کرد، بلکه دستی به سر و روی طراحی های داخلی اش هم کشید و موفق شد در داخل کابین نیز، رضایت خریداران را جلب کند.
طراحی داخلی تلیسمان نیز مانند طراحی بیرونی اش، به امضایی ثابت در محصولات امروزی رنو تبدیل شده است. دریچه های تهویه مرکزی به صورت عمودی هستند و نمایشگر چند رسانه ای خودرو به سبک نمایشگر های تسلا، به صورت قائم در فاصله این دو دریچه قرار گرفته است.
دو کنترلر گردان و چند کلید دیگر نیز در پایین آن مشاهده می شوند که برای تنظیمات تهویه مطبوع و سایر آپشن های خودرو، کارایی دارند. بر روی کنسول وسط صندلی ها افزون بر اهرم تعویض دنده، موس کنترلر و کلید ترمز پارک برقی را می توان مشاهده کرد.
داشبورد مقابل سرنشین با یک لایه چرم دوزی تزئین شده است و جلوه ای لوکس دارد. صفحه نشان دهنده های پشت آمپر به صورت تمام دیجیتالی است که رنگ و تم آن را می توان بسته به حالت دینامیکی خودرو، تغییر داد.
غربیلک فرمان تلیسمان، فرم D کات دارد و ابعاد آن نیز برای در دست گرفتن، بسیار به اندازه و خوش دست به نظر می رسد. شاید جذاب ترین نکته طراحی داخلی این سدان فرانسوی، نور پردازی مخفی زیر داشبورد و رودری ها است که کابین تلیسمان را به خودروهای تجملاتی بازار، نزدیک می کند.
مرسدس بنز در طراحی داخلی C کلاس، به سبک دیگر محصولات خود عمل کرده است.
کابین C کلاس نمایانگر یک سدان نیمه لوکس آلمانی است که اصالت برند سازنده خود را حفظ کرده است. دریچه های تهویه فرمی افقی دارند. بر روی قیسمت مرکزی کنسول وسط، تعداد بسیار زیادی دکمه را می توان مشاهده کرد که در نگاه اول، اندکی گیج کننده به نظر می رسند.
در پایین ترین بخش کنسول هم کنترلر های تهویه را داریم که باز هم به شکلی شلوغ و در هم، طراحی شده اند. مانیتور مولتی مدیای مرکزی، در بالاترین بخش داشبورد قرار گرفته و با یک سایبان و باکس پلاستیکی، محافظت می شود.
کنسول بین دو صندلی جلو، خلوت تر از تلیسمان به نظر می رسد. اهرم تعویض دنده هم ظاهر کلاسیک تری از اهرم دنده رقیب فرانسوی دارد و بنز بر روی آن هم، لوگوی خود را چسبانده است!
بر روی رودری ها می توان چرم دوزی را مشاهده کرد اما در داشبورد مقابل سرنشین، اثری از چنین چیزی دیده نمی شود. صفحه کیلومتر به شکل سه استوانه کرومی طراحی شده که در استوانه وسط، افزون بر آمپر عقربه ای، یک نمایشگر دایره ای هم دیده می شود که اطلاعات ضروری را به چشم راننده می رساند.
غربیلک فرمان در مدل های اولیه به صورت چهار شاخه بود، اما در اکثر C کلاس فیس لیفت های وارد شده به کشورمان، از فرمان D کات سه شاخه استفاده شده است که شاخه سوم آن، به شکل دو بازوی کرومی در می آید.
امکانات رفاهی و ایمنی
رنو تلیسمان در دو تیپ E۲ و E۳ وارد کشورمان شده است.
برای این مقایسه به سراغ نمونه فول تر، یعنی مدل E۳ رفتیم. کروز کنترل، سیستم کنترل ایستایی در سر بالایی، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری، سیستم انتخاب حالت رانندگی (۵ حالت)، اتو پارک، کنترل سیستم تعلیق به صورت الکترونیکی، نمایش زمان مناسب برای تعویض دستی دنده در حالت اکو، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور باران، سنسور فشار باد تایرها، رادار نقطه کور، سنسور تشخیص اشیا متحرک، ترمز پارک برقی، ترمز کمکی، دی لایت، اتو لایت، نور بالای اتوماتیک، سیستم تنظیم اتوماتیک ارتفاع نور چراغ های جلو، چراغ های مه شکن جلو و عقب، سیستم چرخش چراغ های جلو در پیچ، لامپ های تمام LED جلو، چراغ خوش آمد گویی، چراغ بدرقه، فرمان مجهز به کمک برقی و حساس به سرعت، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، تنظیم موقعیت ۴ حالته ستون فرمان، روکش چرم فرمان، داشبورد، صندلی ها و رودری ها، سیستم صوتی حرفه ای Bose با ۱۳ بلندگو و قابلیت تشخیص صدا، مانیتور ۸٫۷ اینچی لمسی، نویگیشن، سیستم هد آپ دیسپلی، دوربین عقب، ۶ کیسه ایمنی هوا، پشت سری های فعال شونده در تصادف، کارت هندزفری رنو، سیستم ورود بدون کلید، استارتر دکمه ای، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه، دریچه تهویه عقب، سیستم کنترل رطوبت، کول باکس، تنظیم برقی ۸ حالته صندلی راننده و ۶ حالته سرنشین، حافظه صندلی راننده، گرم کن صندلی های جلو، ماساژور صندلی راننده، سیستم ایزو فیکس صندلی های عقب، خروجی برق ۱۲ ولت، سیستم صندوق پران هوشمند، آینه وسط الکترو کرومیک، سقف شیشه ای پانورامیک، آینه های جانبی گرم کن دار برقی تاشو، حافظه تنظیم آینه ها، پرده عقب و شیشه بالابر های آنتی ترپ بخشی از اصلی ترین امکانات تلیسمان E۳ را تشکیل می دهند.
مرسدس بنز C کلاس در تیپ ها و ورژن های مختلفی وارد ایران شده است. با توجه به اینکه واردات این مدل به صورت شخصی انجام شده، گوناگونی زیادی در میان C کلاس های موجود در بازار، مشاهده می شود.
اگر مبنا را مدل C۲۰۰ فیس لیفت بگذاریم، از امکانات استاندارد آن می توانیم به کروز کنترل، سیستم کنترل ایستایی در سر بالایی، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری، سیستم انتخاب حالت رانندگی (۲ حالت)، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور باران، سنسور فشار باد تایرها، سنسور خواب آلودگی راننده، ترمز کمکی، دی لایت، اتو لایت، نور بالای اتوماتیک، مه شکن جلو و عقب، سیستم چرخش چراغ های جلو در پیچ، شستشو دهنده چراغ های جلو، لامپ بای زنون چراغ های جلو، فرمان حساس به سرعت با نیروی کمکی الکتریکی، قابلیت تنظیم موقعیت ۴ حالته ستون فرمان، دکمه های کنترلی روی فرمان، پدال های تعویض دنده پشت فرمان، حافظه تنظیم فرمان، تریم چرم کابین، سیستم صوتی پیشرفته هارمن کاردون با ۱۲ بلندگو و چنجر ۶ تایی، مانیتور ۶٫۵ اینچی، دوربین عقب، بلوتوث، ۷ ایربگ، پشت سری های فعال در تصادف، سیستم ورود بدون کلید، استارتر دکمه ای، تهویه مطبوع اتوماتیک دو منطقه ای، کانال تهویه عقب، کول باکس، تنظیم ۴ حالته صندلی راننده و سرنشین همراه با تنظیم گودی کمر، حافظه صندلی های جلو (سفارشی)، گرم کن و سرد کن صندلی های جلو و عقب (سفارشی)، سیستم ایزو فیکس صندلی های عقب، پدال های اسپرت AMG (سفارشی)، آینه الکترو کرومیک وسط، آینه های جانبی تاشو برقی مجهز به گرم کن، سقف شیشه ای پانورامیک، پرده برقی عقب، حافظه تنظیمات آینه و کیت بدنه AMG (سفارشی) اشاره کنیم.
تجربه رانندگی
رنو تلیسمان با پیشرانه های مختلفی به بازار جهانی عرضه شده است. تلیسمان های ایران از سایت رنو – سامسونگ در کره جنوبی تامین می شدند.
تلیسمان با پیشرانه ای ۱٫۶ لیتری و توربو پا به بازار ما گذاشت. پیشرانه ای که ۱۹۰ اسب بخار قدرت و ۲۶۰ نیوتن متر گشتاور تولید می کند. رنو در این خودرو از یک گیربکس پیشرفته استفاده کرده است. یک نمونه ۷ سرعته دو کلاچه سرعت عمل بالایی در معکوس کشیده و تعویض دنده ها دارد. این عملکرد بی نقص گیربکس در کنار قدرت زیاد موتور نسبت به حجم آن، شتاب اولیه فوق العاده ای به تلیسمان می بخشند.
به گونه ای که تلیسمان از رقیب هایی با موتورهای پر حجم تر هم پیشی می گیرد. مزیت دیگر پیشرانه توربو تلیسمان، ارائه حداکثر گشتاور در دور پایین است که شتاب ثانویه خوبی هم برای آن به ارمغان می آورد.
مرسدس بنز C۲۰۰ به پیشرانه ای ۱٫۸ لیتری مجهز شده است که ۱۸۴ اسب بخار قدرت و ۲۷۰ نیوتن متر گشتاور تولید می کند. یعنی اعدادی تقریبا نزدیک به خروجی پیشرانه تلیسمان. مرسدس هم به مانند رنو، از یک جعبه دنده ۷ سرعته برای انتقال قدرت به چرخ ها استفاده کرده است.
با مشخصات ذکر شده، به نظر نمی رسد که C۲۰۰ اتومبیل تنبلی باشد. این خودرو در مدت زمان حدودی ۸ ثانیه خود را از سرعت ۰ به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می رساند. حداکثر سرعت آن هم ۲۳۰ کیلومتر بر ساعت اندازه گیری شده است. با این اوصاف، باید توانایی های حرکتی این دو خودرو را بسیار نزدیک به یکدیگر دانست.
تلیسمان کیفیت سواری قابل قبولی دارد. نمی گوییم که به نرمی تویوتا کمری است، اما می تواند یک سواری خانوادگی متوسط را ارائه دهد.
هر چند که عملکرد فنر بندی و سیستم تعلیق آن به گونه ای است که برای رانندگی پر هیجان و جوان پسندانه هم می تواند راضی کننده باشد. در واقع تلیسمان را باید از لحاظ نرمی در حد فاصل رقبای کره ای همچون سوناتا و اپتیما و خودرو های ژاپنی همچون آکورد و کمری قرار داد.
فرمان پذیری تلیسمان نیز بسیار نرم و دقیق است و در حالت های مختلف رانندگی (اسپرت، نرمال و کامفورت)، تفاوت محسوسی در میزان سفتی فرمان می توان احساس کرد. به لطف وجود انواع سامانه های پایداری و لاستیک های فاق کوتاه، تلیسمان چسبندگی کافی را به آسفالت دارد.
کیفیت سواری در محصولات مرسدس بنز بی نظیر است. کمتر کسی می تواند از سواری خودروهای بنز ایراد بگیرد. با این حال باید سواری C کلاس را اندکی خشک تر از برادران بزرگترش همچون E و S کلاس بدانیم. در بحث هندلینگ، مدل های اولیه C کلاس که در سال ۲۰۰۷ به بازار آمدند، با نقص هایی روبرو بودند که پایداری آنها را خدشه دار می کرد. اما در تمام مدل های فیس لیفت، شاهد ارتقای هندلینگ هستیم. به گونه ای که دیگر اثری از آن کم فرمانی مدل های اولیه مشاهده نمی شود.
در فاکتور مصرف سوخت، تلیسمان نه تنها بر کلاس C برتری دارد، بلکه از بسیاری از سدان های هم رده اش هم کم مصرف تر است. تلیسمان در سیکل ترکیبی، حدودا ۰٫۷ لیتر کمتر از بنز C می سوزاند.
رنو تلیسمان E۳
کلاس بدنه | سدان متوسط |
ابعاد بدنه (mm) | ۴۸۴۸*۲۰۸۱*۱۴۳۶ |
فاصله محوری (mm) | ۲۸۰۸ |
تعداد سیلندر | ۴ |
حجم موتور (cc) | ۱۶۱۸ |
تعداد سوپاپ | ۱۶ |
حداکثر قدرت (hp) | ۱۹۰ |
حداکثر گشتاور (n.m) | ۲۶۰ |
گیربکس | ۷ دنده اتوماتیک دو کلاچه |
ترمز جلو | دیسکی خنک شونده |
ترمز عقب | دیسکی |
نوع فرمان | الکتریکی |
وزن خالص (kg) | ۱۴۴۴ |
مصرف سوخت ترکیبی (lit/۱۰۰ km) | ۶.۲ |
ظرفیت باک (lit) | ۵۱ |
مرسدس بنز C۲۰۰ فیس لیفت
کلاس بدنه | سدان متوسط |
ابعاد بدنه (mm) | ۴۵۹۱*۲۰۰۸*۱۴۴۷ |
فاصله محوری (mm) | ۲۷۶۰ |
تعداد سیلندر | ۴ |
حجم موتور (cc) | ۱۸۰۰ |
تعداد سوپاپ | ۱۶ |
حداکثر قدرت (hp) | ۱۸۴ |
حداکثر گشتاور (n.m) | ۲۷۰ |
گیربکس | ۷ دنده اتوماتیک |
ترمز جلو | دیسکی |
ترمز عقب | دیسکی |
نوع فرمان | الکتریکی |
وزن خالص (kg) | ۱۴۹۵ |
مصرف سوخت ترکیبی (lit/۱۰۰ km) | ۶.۹ |
ظرفیت باک (lit) | ۶۶ |
رنو تلیسمان E۳
نقاط مثبت: طراحی مدرن و جوان پسند، موتور قدرتمند، شتاب بالا، هندلینگ مناسب، امکانات مناسب، مصرف سوخت اقتصادی، محبوبیت زیاد در بازار
نقاط منفی: قطعات یدکی کمیاب، امکانات رفاهی کمتر از رقبای کره ای
مرسدس بنز C۲۰۰ فیس لیفت
نقاط مثبت: اعتبار بالای برند سازنده، طراحی عامه پسند، شتاب بالا، هندلینگ عالی، کیفیت سواری مناسب، امکانات مناسب، بازار خرید و فروش پر رونق
نقاط منفی: قطعات یدکی گران قیمت، هزینه نگهداری بالا
دیدگاه ها