نیسان ترا (NISSAN TERRA)؛ ویدیو معرفی و تست آفرودی / از فوجی تا دماوند

تست و بررسی نیسان ترا
تست و بررسی نیسان ترا

تست و بررسی نیسان ترا (NISSAN TERRA) و به چالش کشیدن این شاسی بلند جدید بازار در فضای شهری و آفرودی.

در قسمت یازدهم فصل دهم اسب بخار با نام “از فوجی تا دماوند” به سراغ مقایسه و بررسی ترا و تویوتا پرادو آمده ایم. سگمنت شاسی بلند های واقعی یا همان خودرو های شاسی مستقل در ایران از تنوع چندانی برخوردار نیست و اکثر شاسی مستقل های صفر کیلومتر بازار در دسته پیکاپ ها قرار دارند. در این بین خودرویی همچون ترا با بهره مندی از پلت فرم نیسان و از طرفی با توجه به شاسی مستقل بودن و امکانات و سواری مناسب، می تواند در صورت تداوم عرضه به گزینه ایده آلی مبدل شود.

این قسمت از اسب بخار را می توان نبردی میان یک تازه وارد دو رگه و یک کهنه کار با اصالت اما خالی از امکانات روز برشمرد. در این قسمت تست های گوناگونی نظیر شتاب، فضای داخلی، هندلینگ، قدرت سیستم ترمز، قابلیت بیراهه نوردی و… روی دو خودرو اعمال شده است.

در بخش دیگری از قسمت یازدهم فصل ده اسب بخار به سراغ روغن موتور سیکلت آمده ایم. موردی که شاید شنیده باشید که از روغن ماشین نیز برای موتور سیکلت می توان استفاده کرد. اما آیا واقعا اینطور است؟ در این بخش به استاندارد های مربوط به روغن موتور سیکلت نیز پرداخته ایم.

فصل دهم اسب بخار با مشارکت سمن شیمی ، تولید کننده روانکارهای خودرو با جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا تولید و منتشر شده است.

ویدیو تست و بررسی نیسان ترا

درباره مانیان خودرو

نیسان ترا - مانیان ترا
نیسان ترا – مانیان ترا

کارخانه مانیان خودرو یک واحد تولیدی پیشرفته و به‌روز در تولید و مونتاژ خودروست، که به‌تازگی در شهرستان آبیک از توابع استان قزوین احداث شده است. این مجموعه دارای بخش‌های مختلفی است که هر کدام به مرحله مشخصی از فرآیند تولید و مونتاژ خودرو اختصاص دارند. پیست تست خودرو، سالن تأسیسات، سالن انبار، محوطه انبار بدنه‌های رنگ شده، سالن آماده‌سازی بدنه، سالن مونتاژ با بخش‌های خط تریم، خط شاسی و… از بخش‌های مهم این مجموعه هستند.

مانیان خودرو به عنوان بازوی تولیدی پرشیا خودرو قصد دارد نیسان ترا یا همان پالادین بازار چین را در ایران به عنوان یک شاسی بلند شاسی مستقل، مونتاژ و عرضه کند. این خودرو در واقع همان نیسان ترا (Nissan Terra) است که در چین توسط شرکت ژنگژو-نیسان به تولید می رسد. این یعنی با شاسی بلندی طرف هستیم که اصالت و مهندسی نیسان ژاپن را دارد و با برند نیسان هم به فروش می رسد، اما در ایران شرکت مانیان خودرو این SUV را به صورت ری‌برندشده به تولید می رساند.

طراحی ظاهری نیسان ترا

در بخش ظاهری با خودرویی تنومند و با ابعاد به نسبت بزرگ مواجه هستیم که در جای جای خطوط و فرم بدنه به شما یادآوری می کند که من یک نیسان هستم. در نمای جلو، جلوپنجره بزرگ با قاب کرومی معروف نیسان را شاهد هستیم که لوگوی مانیان به‌جای لوگوی نیسان یا دانگ فنگ جانمایی شده است. لوگویی که احتمالاً با ورود خودرو به بازار، به سرعت توسط مالکان به نیسان تغییر خواهد یافت. چراغ ها گرافیک جذابی دارند و سپر نیز فرمی عضلانی و ساده دارد. در نمای کناری گویی با یک رونیز مدرن مواجه هستیم. گلگیرها نیز در نمای کناری حالتی پف کرده و عضلانی دارند که سبب شده اند خودرو بزرگ تر به نظر برسد. نمای عقب اما جذابیت لازم را به اندازه سایر بخش ها ندارد و این مورد به‌خصوص در مورد گرافیک و شکل فیزیکی چراغ های عقب بیش تر به چشم می آید.

محصول مانیان خودرو ۴,۸۸۲ میلی متر طول، ۱,۸۵۰ میلی متر عرض، ۱,۸۳۵ میلی متر ارتفاع و فاصله محوری ۲,۸۵۰ میلی متری دارد. این ابعاد یعنی با خودرویی طرف هستیم که ابعادی نزدیک به رکستون G4 دارد و کابین آن بسیار جادار است.

امکانات

تست و بررسی نیسان ترا
تست و بررسی نیسان ترا

اس یو وی جدید مانیان خودرو برای بازار ایران به فهرست امکانات ایمنی و رفاهی متشکل از تریم چرم کابین، صندلی برقی راننده به همراه تنظیم گودی کمر، مانیتور بزرگ، سیستم تهویه اتومات، شارژر وایرلس، سیستم ترمز ضد قفل، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، سیستم کنترل دینامیک خودرو، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی و کمکی حرکت در سراشیبی، سیستم ترمز هوشمند، سیستم کشش موتور، سیستم پایش فشار باد تایرها، ایربگ راننده و سرنشین (در نسخه های فول شش ایربگ) و… تجهیز شده است.

در نسخه های فول این خودرو شش ایربگ، رادار نقطه کور و رادار بین خطوط نیز وجود دارد.

مشخصات فنی و تجربه سواری نیسان ترا

مشخصات فنی ترا
مشخصات فنی ترا

مهم ترین اِلِمان در مورد مشخصات فنی نیسان ترا این است که پلتفرم F آلفا در شاسی و بدنه به کار رفته است و این یعنی عملکرد عالی مهندسی ژاپن را در این SUV می بینیم. زیر کاپوت اما پیشرانه ۲ لیتری میتسوبیشی قلب تپنده این خودرو را تشکیل داده است. ترا بازار ایران مجهز به پیشرانه ۴K31 میتسوبیشی با فناوری MIVEC است، که ۲ لیتر توربو TGDi است و توان تولید نهایت قدرت ۲۲۰ اسب بخار و نهایت گشتاور ۳۶۰ نیوتن متر را دارد.

قدرت پیشرانه از طریق جعبه دنده ۸ سرعته AT ساخت ZF آلمان به چرخ ها منتقل می شود. قدرت در حالت معمولی به محور عقب می رود، اما تنظیمات مربوط به 4X4 (چهار چرخ محرک) هم در این خودرو به صورت سنگین و سبک قابل تنظیم است. در جلو سیستم تعلیق دوجناغی دوبل را داریم و در عقب سیستم مولتی لینک و یا چند اتصاله (پنج مفصلی) به کار رفته است.

تست آفرودی و تجربه رانندگی نیسان ترا

نیسان ترا - مانیان ترا
نیسان ترا – مانیان ترا

در مرحله نخست کار را با شتاب ترا آغاز می کنیم. برای شتاب گیری با این خودرو از دستگاه درگی استفاده شد. شتاب گیری با یک لانچ کوچک شروع شد و دتده ها پشت هم تعویض می شدند. در نهایت شتاب صفر تا صد این اس یو وی، طی ندت زمان ۹‌.۴۳ ثانیه به ثبت رسید که برای این جثه، عدد بسیار مناسبی به نظر می رسد. سپس نوبت به ترمز رسید. ترا برای رسیدن از صد به صفر به ۴۰.۷۲ متر مسافت نیاز داشت که بازهم باید گفت با خط ترمز خوبی مواجه هستیم.

وقت آن رسیده که به گیربکس ترا بپردازیم‌. اول آنکه با یک جعبه دنده هشت سرعته بسیار هوشمند مواجه ایم که در سرعت های بالا با سبک شدن دنده ها شاهد دور موتور بسیار مناسبی هستیم. نکته بعد اینکه در حالت تیپ ترونیک در هر دور موتوری که باشید گیربکس به شپا معکوس می دهد. سومین مورد هم ضرایب بسیار نزدیک دنده ها به یکدیگر است که سبب می شود دنده ها پشت هم با فاصله بسیار اندکی تعویض شوند.

نیسان ترا - مانیان ترا
نیسان ترا – مانیان ترا

در خصوص تجربه سواری این خودرو باید گفت با یک SUV دو لیتری اما پرشتاب مواجه هستیم که هنگام فشردن پدال گاز ناامیدتان نمی کند، اما با توجه به کیفیت بسیار پایین سوخت داخلی، صدای ناک موتور را به خوبی می شنویم. با توجه به سگمنت خودرو تکان های عرضی را داریم، اما این مورد آزاردهنده نیست و به طور کلی، سواری خودرو بین هم‌سگمنت هایش، خوب و به نسبت نرم ارزیابی می شود. از دور موتور ۳ تا ۴ هزار تقریبا تمام گشتاور ۳۶۰ نیوتن متری را احساس می کنید که عدد بسیار قابل توجهی محسوب می شود و قابلیت های اصلی خودرو را در همین بازه مشاهده می کنید. نکته ی دیگری که لازم است ذکر شود این است که لگ توربوشارژ را تا زمان بوست کردن هنگام تخت کردن پدال گاز، اندکی در ترا احساس می کنید اما به واقع این مورد آزار دهنده نیست.

نیسان ترا - مانیان ترا
نیسان ترا – مانیان ترا

برای تست آفرودی خودرو در کنار ترا، به سراغ یک دستگاه پرادو J125 چهار سیلندر اتومات سه درب رفتیم. خودرویی که نزدیک به دو دهه از عمر آن می گذرد اما همچنان بسیار خوش خرید و فروش است.

برای تست آفرود به سراغ شیب روی رفتیم. عبور از شیب را با حالت های چهار چرخ سبک و سنگین بدون دورخیز و دور گرفتن امتحان کردیم. ترا در حالت چهار چرخ سبک به دلیل بهره مندی از سیستم کنترل پایداری و موتور توربو، توانست شیب را طی کند اما پرادو در حالت کمک سبک نتوانست. البته اگر جای دور گرفتن بود قطعا پرادو نیز می توانست این کار را به انجام رساند. همین کار با دنده سنگین پرادو انجام دادیم که به خوبی توانست از پس آن برآید.

به دلیل بهره گیری خودرو از دیفرانسیل سالید در بخش عقب، کورس چرخ های عقب یا به اصطلاح کش آمدن چرخ ها در ناهمواری بسیار خوب است اما چرخ های جلو قدری کم تر باز می شوند. قفل دیفرانسیل عقب این خودرو با یک کلید از داخل اتاق فعال می شود و عملکرد بسیار خوبی دارد. موردی که پرادو به صورت استاندارد از آن بی بهره است. در هنگامی که چرخ ها از زمین فاصله می گیرند، عملکرد قفل دیفرانسیل در عبور از چاله ها کاملا به چشم می آید. همچنین حالت های چهار چرخ سبک و سنگین نیز توسط یک کلید چرخان قابل انتخاب هستند. نکته ای که به عنوان ضعف برای ترا می توان به آن اشاره کرد عدم بهره مندی این خودرو از کروز تطبیقی است.

فضای اتاق در هر دو ردیف جلو و عقب بسیار خوب است و فضای صندوق بار نیز بسیار بزرگ است. نکته دیگری که باید بدانید هم آن است که این خودرو به هیچ وجه مناسب برای پیچ زدن با سرعت های بالا و… نبوده و اصلا برای این منظور طراحی نشده است. به طور کلی سواری ترا بسیار مشابه با پرادو ۵ درب است.

روغن موتورسیکلت سمن شیمی

روغن موتورسیکلت سمن شیمی پترولکس

در بخش دیگری از قسمت یازدهم فصل ده اسب بخار به سراغ روغن موتور سیکلت آمده ایم. موردی که شاید شنیده باشید که از روغن ماشین نیز برای موتور سیکلت می توان استفاده کرد. اما آیا واقعا اینطور است؟ در این بخش به استاندارد های مربوط به روغن موتور سیکلت نیز پرداخته ایم.

نخستین استاندارد JASO MA است. روغنی که مناسب برای موتور سیکلت های دنده ای است. در این روغن بخاطر نوع پکیج گیربکس و موتور از ادتیو های ضد سایش بهره گرفته شده است. زیرا این روغن هم در موتور استفاده می شود هم در گیربکس.
استاندارد بعدی MB است. این استاتدارد را می توان برای اسکوتر های جدید با گیربکس CVT مناسب دانست. در این مدل روغن، افزودنی ضد سایش را نداریم. استفاده از این مدل روغن در موتورسیکلت های دنده ای، قطعا سبب آسیب خواهد شد.

اما استاندارد بعدی MA2 است. بالاترین سطح استاندارد روغن برای موتور سیکلت. این استاندارد شامل اسکوتر های اتومات و موتور سیکلت های دنده ای به صورت توامان می شود.

پترولکس برای هر دو استاندارد MA و MA2 انواع گرید های ۱۰۳۰ ، ۱۰۴۰، ۱۰۵۰ و ۲۰۵۰ را ارائه کرده است. گرید ۱۰۵۰ را می توان گزینه مناسب برای موتور های ادونچر دانست و ۱۰۳۰ و ۱۰۴۰ برای اسکوتر های جدید مناسب هستند. از مهم ترین نکات نیز در خصوص کیفیت و کاربری روغن موتورسیکلت ها می توان به نرم و روان جا رفتن دنده ها، قدرت انتقال حرارت بالا، کاهش صدای انجین و پیمایش حداقل هزار کیلومتری اشاره کرد.

گالری تصاویر

گالری تصاویر پشت صحنه

روغن موتورسیکلت سمن شیمی

سوالات متداول

نیسان ترا چه مشخصاتی دارد؟

پیشرانه نیسان ترا ۲ لیتر توربو TGDi است و توان تولید نهایت قدرت ۲۲۰ اسب بخار و نهایت گشتاور ۳۶۰ نیوتن متر را دارد.

نیسان ترا چه امکاناتی دارد؟

اس یو وی جدید مانیان خودرو برای بازار ایران به فهرست امکانات ایمنی و رفاهی متشکل از تریم چرم کابین، صندلی برقی راننده به همراه تنظیم گودی کمر، مانیتور بزرگ، سیستم تهویه اتومات، شارژر وایرلس، سیستم ترمز ضد قفل، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، سیستم کنترل دینامیک خودرو، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی و کمکی حرکت در سراشیبی، سیستم ترمز هوشمند، سیستم کشش موتور، سیستم پایش فشار باد تایرها، ایربگ راننده و سرنشین (در نسخه های فول شش ایربگ) و… تجهیز شده است.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.