آپشنولوژی: SWM G01 پرآپشن تر است یا چری تیگو 7؟

SWM G01
SWM G01

آیا SWM می تواند با دست پرورده جدیدش، روی چری را در ایران کم کند یا نه؟ شاید فهرست آپشن ها، اولین صحنه نبرد این دو باشد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

چینی ها خیلی زود توانستند جایگاه خود را از سازنده خودروهای اقتصادی و بی کیفیت به تولیدکننده محصولاتی لوکس و نسبتاً مرغوب برسانند. تا چند سال پیش، کم تر کسی می توانست باور کند که روزی قیمت یک شاسی بلند چینی به مرز ۱ میلیارد تومان نزدیک شود! اما این اتفاق افتاد و امروز می بینیم بسیاری از افراد هم برای خرید این چینی های میلیاردی صف می کشند. چری تیگو ۷ یکی از اولین کراس اوورهای پریمیوم چینی بازار ایران بود که به واسطه طراحی جذاب، کیفیت ساخت مناسب و امکانات زیاد، مورد استقبال مشتریان قرار گرفت. در این میان، روز به روز به تنوع کراس اوورهای لوکس بازار اضافه شده است. یکی از خودروهای نسبتاً نوپا در این بخش، SWM G01 است. کراس اووری تازه نفس که توسط شرکت سیف خودرو مونتاژ می شود و حداقل در ظاهر، حرف های زیادی برای گفتن دارد.

آیا SWM می تواند با دست پرورده جدیدش، روی چری را در ایران کم کند یا نه؟ شاید فهرست آپشن ها، اولین صحنه نبرد این دو باشد.

SWM G01
SWM G01

رفاهی: نبرد برابر

طبیعتاً آپشنی همچون کروزکنترل در خودروهایی با این سطح قیمتی وجود دارد. سیستم انتخاب حالت رانندگی هم از آن دسته آپشن های جالب در خودروهای چینی است که بیش تر جنبه تزیینی دارد تا کاربردی! چراکه عملاً انتخاب حالت اسپرت به جای اقتصادی، تأثیر چندانی در پرفورمنس خودرو نمی گذارد و صرفاً دنده ها را در دور موتور بالاتری عوض می کند. این سیستم پیش پاافتاده، هم در SWM G01 و هم چری تیگو ۷ تعبیه شده است. امروز برای آسان شدن پارک خودرو آپشن های جذابی وجود دارد؛ سنسورهای پارک در جلو و عقب هر دو خودرو مورد نظر تعبیه شده اند. با این حال، هنوز جای آپشن اتوپارک در کراس اوورهای چینی خالی است. فشار باد لاستیک ها را هم در تیگو ۷ و هم G01 از طریق سیستم TPMS می توان کنترل کرد. سنسور باران فقط در تیگو ۷ وجود دارد و G01 فاقد آن است. به وسیله این سنسور، به محض بارش باران برف پاک کن ها به شکل اتوماتیک شروع به کار می کنند. ترمز پارک در SWM G01 از نوع الکتریکی است. در چری تیگو ۷ هم خوشبختانه، در مدل های جدید، ترمز پارک از اهرم دستی به نوع برقی تغییر یافته است.

در سیستم های روشنایی و نورپردازی، هر دو خودرو حرف های زیادی برای گفتن دارند. چراغ های روز در هر دو به صورت نوارهای LED به چشم می خورند. سنسور نور که از آن به عنوان اتولایت هم یاد می کنند، در این دو خودرو تعبیه شده است. اثری از سیستم های تنظیم اتوماتیک ارتفاع نور چراغ ها و نور بالای اتوماتیک در این دو رقیب نیست. چراغ های مه شکن جلو و عقب برای تیگو ۷ تعبیه شده اند، اما SWM G01 از پروژکتور یا همان مه شکن در جلو بی بهره است. نوع لامپ به کاررفته در چراغ های جلو هر دو خودرو به ادعای سازنده های آن ها از نوع زنون است. تیگو ۷ چراغ بدرقه دارد و G01 از آپشن روشن شدن موقت چراغ ها برای خوش آمدگویی بهره می برد. همچنین در تیگو ۷، هر یک از پروژکتورهای جلو با چرخاندن فرمان به سمت چپ یا راست روشن می شوند. این آپشن در حقیقت ورژن ساده ای از آپشن چرخش چراغ ها در پیچ یا همان سیستم AFS است که در خودروهای گران قیمت دیده می شود. سیستم فرمان در هر دو خودرو از نوع الکتریکی است که فرمان پذیری بسیار نرمی را به ارمغان می آورد. سنسور سرعت هم برای این فرمان ها تعبیه کرده اند که با بالا رفتن سرعت، فرمان را به طرز محسوسی سفت تر می کند تا ضریب ایمنی افزایش یابد. روکش چرمی و دکمه های کنترل سیستم صوتی هم در هر دو فرمان به چشم می خورند. متأسفانه در هیچ یک از دو خودرو، اثری از پدال های شیفتر دنده برای پشت فرمان وجود ندارد. حداقل از SWM انتظار می رفت که با توجه به دیزاین اسپرتی که برای کابین G01 در نظر گرفته است، این شیفترها را پشت فرمان خودرو نصب کند.

سیستم صوتی از مهم ترین بخش های کابین یک خودرو پرآپشن است؛ جایی که می تواند تعیین کننده تصمیم نهایی خریدار برای خرید خودرو باشد. چری از برند خاصی استفاده نکرده است و تنها با اتکا بر نمایشگر ۹.۰ اینچی لمسی و ۶ بلندگو سعی دارد سرنشینان خود را راضی نگه دارد. البته که سایز این نمایشگر واقعاً بزرگ و مناسب است. دوربین های دید عقب، دید کناری و دید ۳۶۰ درجه هم به این نمایشگر متصل می شوند و راندن خودرو در مسیرهای تنگ و پرترافیک را راحت تر می کنند. نمایشگر تیگو ۷ از قابلیت Mirror Link یا اشتراک گذاری محتویات تلفن همراه هم پشتیبانی می کند، اما SWM در G01 ترجیح داده که از سیستم صوتی HiFi با ۹ بلندگو استفاده کند که هم تعداد بلندگوهایش از تیگو ۷ بیش تر است و هم نمایشگر ۱۰.۰ اینچی بزرگ تری دارد. G01 نیز مانند تیگو ۷ از دوربین دید عقب، کناری و ۳۶۰ درجه برخوردار است. در حالی که، استفاده از نویگیشن در مولتی مدیای تیگو ۷، وابسته به استفاده از نقشه های موبایل از طریق سیستم Mirror Link است، اما در SWM G01 می توان نقشه های مسیریابی را از طریق سیستم نویگیشن به طور مستقل بر روی نمایشگر در اختیار داشت. یکی از آپشن های جالب G01، سیستم ثبت اطلاعات رانندگی است که دسترسی به آن از طریق نمایشگر مرکزی ممکن می شود.

سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه ای در هر دو رقیب تعبیه شده اند. سیستم تهویه در هر دو از نوع اتوماتیک با تنظیم دوگانه درجه حرارت است و خوشبختانه هم چری و هم SWM فراموش نکرده اند که برای سرنشینان عقب هم دریچه تهویه طراحی کنند. SWM از کول باکس هم بهره می برد، اما تیگو ۷ فاقد آن است. در بخش تنظیمات صندلی ها، هر دو خودرو فقط برای راننده امکان تنظیم برقی را فراهم می آورند و صندلی شاگرد در این خودروها به شکل دستی تنظیم می شود. صندلی های عقب هم در هر دو قابلیت تاشوندگی دوتکه را دارند. تیگو ۷ گرم کن صندلی را برای هر دو سرنشین جلو به همراه آورده است، اما G01 فقط راننده را از این آپشن، بهره مند می سازد. البته در عوض، G01 آپشن سردکن را هم برای صندلی راننده خود در نظر گرفته است. روکش چرمی صندلی ها و سیستم ایزوفیکس هم که در اکثر خودروهای جدید قابل مشاهده هستند. یکی از آپشن های جذاب SWM شارژر وایرلس است که برای شارژ کردن تلفن همراه تعبیه شده است. چنین آپشنی در تیگو ۷ وجود خارجی ندارد. هیچ یک از این دو کراس اوور، آینه الکتروکرومیک وسط را به صورت استاندارد ندارند که برای خودروهایی با این قیمت تأاسف برانگیز است. آینه های کناری در هر دو از نوع تاشو برقی گرم کن دار هستند. هم چری و هم SWM از این موضوع آگاه بوده اند که ایرانی ها چه قدر به سقف شیشه ای علاقه مند اند! کسانی که برای خرید پژو ۲۰۷ با سقف شیشه ای، حاضر به پرداخت چند میلیون پول بیش تر می شوند، قطعاً از وجود آپشن سقف پانورامیک در تیگو ۷ و G01 هم ذوق زده خواهند شد.

ایمنی: دست برتر با SWM و رادارهایش!

سیستم های کنترل کشش و کنترل پایداری، امروز دیگر به امکاناتی جدایی ناپذیر از خودروهای جدید بدل شده اند. به خصوص در کراس اوورها که با توجه به ارتفاع زیاد آن ها از سطح زمین، بحث هندلینگ و چسبندگی اهمیت بیش تری پیدا می کند. سیستم نگه دارنده در سربالایی را در هر دو خودرو می توان داشت، اما سیستم کنترل سرعت در سرازیری فقط در چری تیگو ۷ به چشم می خورد. تعداد کیسه های هوا معمولاً در اکثر خودروهای چینی یکسان است؛ هر دو خودروی رقابت امروز ما هم از ۶ ایربگ بهره می برند. اما SWM G01، برتری خود در بخش ایمنی را در بخش تجهیزات راداری به تیگو ۷ دیکته می کند! در این شاسی بلند چینی جدید شما می توانید از رادار نقطه کور، رادار هشدار تغییر لاین و حتا رادار پیش گیری از تصادف جلو استفاده کنید. حال آن که مشابه هیچ یک از این رادارها را در تیگو ۷ نخواهید یافت. حتا دوربین ثبت وقایع هم در G01 تعبیه کرده اند که واقعاً جذاب به نظر می رسد! متأسفانه پشت سری های فعال شونده در تصادف را برای هیچ از این دو شاسی بلند چینی در نظر نگرفته اند. جا داشت از سیستم های دیگری همچون هدآپ دیسپلی یا نمایش اطلاعات ضروری بر روی شیشه جلو هم در این خودروها بهره گرفته شود.  

سپهر عظیمی

پایگاه خبری اسب بخار

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.