معرفی 206 خودران؛ تسلای بنزینی ایرانی

206 خودران
۲۰۶ خودران

۲۰۶ خودران یکی از خودروهای حاضر در نمایشگاه تیونکس بود که به طور کلی توسط یک شخص طراحی و ساخته شده. در ادامه امکانات، قابلیت ها و ویژگی های مهم این خودروی خودران را مورد بررسی قرار می دهیم.

آریزو 8 آریزو 8

به راحتی می توان گفت یکی از مهم ترین بخش های نمایشگاه تیونکس، معرفی پژو ۲۰۶ خودران بود که صفر تا صد طراحی، کالیبراسیون و آماده سازی اش به تنهایی توسط مهندس عباسی صورت گرفت و توجه بسیاری از بازدیدکنندگان را به خود جلب کرد.

ویدیو معرفی پژو ۲۰۶ خودران

ویژگی های مهم ۲۰۶ خودران چیست؟

از مهم ترین امکانات و ویژگی های این خودرو می توان به رانندگی خودکار و بین خطوط، مجهز بودن به رادار تابلو خوان و تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی، قابلیت تشخیص وضعیت هوشیاری راننده و … اشاره کرد که همان طور که پیش تر گفته شد، برنامه ریزی و طراحی همه این امکانات توسط یک شخص صورت گرفته است.

رانندگی خودکار و بین خطوط

در رانندگی خودکار و بین خطوطی که برای ۲۰۶ خودران در نظر گرفته شده از اطلاعات سنسورها و رادارهایی استفاده می شود که دور تا دور خودرو نصب شده اند و دیتایی (Data) کلی از اطراف خودرو در اختیار کامپیوتر مرکزی قرار می دهند. در نهایت مغز مرکزی کنترل کننده با استفاده از برنامه ریزی ها و الگوریتم های تعریف شده و اطلاعاتی که در اختیار دارد، خودرو را به صورت اتوماتیک کنترل می کند.

رادار تابلو خوان

درون کابین این ۲۰۶ علاوه بر دوربین تشخیص میزان هوشیاری راننده، دوربین دیگری نیز رو به بیرون قرار دارد که تابلوها و علائم راهنمایی و رانندگی را تشخیص می دهد و رانندگی خودکار را مطابق با دستورات راهنمایی و رانندگی پیش می برد.

تشخیص میزان هوشیاری راننده

برای تشخیص میزان هوشیاری و سلامت راننده نیز از یک دوربین که رو به روی صورت راننده قرار دارد استفاده می شود. کامپیوتر مرکزی با استفاده از تصویر این دوربین چهره راننده را تجزیه و تحلیل می کند و میزان هوشیاری اش را تشخیص می دهد. در صورت بدحالی و یا بی هوش شدن راننده هم خودرو به طور کاملاً خودکار در کنار خیابان متوقف می شود و با مرکز اورژانس تماس می گیرد. به این ترتیب هم از بروز حادثه رانندگی جلوگیری می شود و هم اورژانس در جریان بدحالی راننده قرار می گیرد.

برای ۲۰۶ خودران از چه سنسورهایی استفاده شده است؟

به طور کلی در دور تا دور خودرو از سنسورهای ماکروویو استفاده شده (جلو، عقب و درون گلگیرها) که اطراف خودرو را برای کامپیوتر به تصویر می کشند. از طرفی دیگر در جلو علاوه بر سنسورها از یک رادار نیز بهره برده شده است تا کامپیوتر مرکزی فاصله از خودروهای جلویی را تشخیص دهد و برای رانندگی خودکارو و کروز کنترل تطبیقی از اطلاعاتش استفاده کند.

کنترل پدال ها و فرمان در ۲۰۶ خودران چگونه انجام می شود؟

از آن جایی که پروژه ۲۰۶ خودران بر روی یک ۲۰۶ تیپ ۶ یا اتوماتیک انجام شده لذا نیاز بود تا برای کنترل غربیلک فرمان و پدال های گاز و ترمز از موتورها و عملگرهایی برقی استفاده شود. با توجه به این موضوع، مهندس عباسی برای دو پدال گاز و ترمز و همچنین ستون غربیلک فرمان از موتورهای الکتریکی استفاده کرده که از کامپیوتر مرکزی دستور می گیرند و تغییرات لازم را اعمال می کنند.

۲۰۶ خودران چه امکانات و آپشن هایی دارد؟

این خودرو علاوه بر ویژگی های مربوط به رانندگی خودکار، مجهز به آپشن ها و امکانات دیگری هم هست که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

باز شدن درها با فشار دادن دکمه

برای باز شدن درهای این خودرو نیازی به کشیدن دستگیره نیست و شخص فقط با فشار دادن یک دکمه می تواند در را باز کند.

کلاستر کامل دیجیتال

این روزها یکی از الزامات هر خودروی هوشمندی مجهز بودن به کلاستر دیجیتال است که ۲۰۶ خودران هم از این قاعده مستثنی نیست و تمام اطلاعات لحظه ای مجموعه پیشرانه آن در یک کلاستر کاملاً دیجیتال نمایش داده می شود.

صفحه نمایش مرکز هوشمند

طی بازدید از این خودرو متوجه شدیم که طراح برای صفحه نمایش مرکزی از یک سرفیس پرو ۳ استفاده کرده تا راننده و کمک راننده از طریق آن بتواند بخش های مختلف خودرو مانند سیستم تهویه و سیستم صوتی را کنترل کند.

دستیار صوتی

علاوه بر امکانات و آپشن های گفته شده، این خودرو مجهز به دستیار صوتی هوشمند هم هست تا شخص بتواند از طریق حرف زدن با آن، دستورات مورد نظرش را به خودرو بدهد. برای مثال در صورت گرم بودن هوا، فرد می تواند با بیان این موضوع به خودرو بفهماند که نیاز دارد تهویه روشن شود و در دمای مناسبی قرار گیرد تا درون کابین مطابق با نیاز افراد حاضر در خودرو خنک شود.

در پایان باید گفت که طی مصاحبه ای که با طراح و سازنده این خودرو، یعنی مهندس عباسی، صورت گرفت متوجه شدیم که تمامی مراحل حتی نصب قطعات و بخش های مکانیکی هم توسط خودش و بدون دخالت و کمک شخصی دیگر انجام شده. البته ناگفته نماند که ایشان در گفتگو با ما خاطر نشان کردند که سخت ترین بخش تولید این خودرو مربوط به تعریف کردن الگوریتم ها، برنامه نویسی و کالیبره کردن بود و در دنیا نیز این سه بخش اند که هزینه تولید خودروهای خودران را بالا می برند.  

گالری تصاور ۲۰۶ خودران

سوالات متداول

ویژگی های مهم ۲۰۶ خودران چیست؟

از مهم ترین امکانات و ویژگی های این خودرو می توان به رانندگی خودکار و بین خطوط، مجهز بودن به رادار تابلو خوان و تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی، قابلیت تشخیص وضعیت هوشیاری راننده و … اشاره کرد.

کنترل پدال ها و فرمان چگونه انجام می شود؟

از آن جایی که پروژه ۲۰۶ خودران بر روی یک تیپ ۶ انجام شده لذا نیاز بود تا برای کنترل فرمان و پدال ها از موتورها و عملگرهایی برقی استفاده شود. با توجه به این موضوع برای دو پدال گاز و ترمز و همچنین ستون غربیلک فرمان از موتورهای الکتریکی استفاده شده که از کامپیوتر مرکزی دستور می گیرند.

۲۰۶ خودران چه امکانات و آپشن هایی دارد؟

باز شدن درها با فشار دادن دکمه – کلاستر کامل دیجیتال – صفحه نمایش مرکز هوشمند – دستیار صوتی

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.