تجربه رانندگی با نسل دوم آئودی TT

تجربه رانندگی با نسل دوم آئودی TT

عدم تنوع خودروهای اسپرت در بازار ایران باعث شده اغلب مردم شناخت کافی در مورد این خودروها نداشته باشند. از سویی دیگر، این موضوع باعث شده گاه خودروهای اسپرت قدیمی که طی سال‌های گذشته توانسته‌اند راهی بازار کشور شوند، همچنان در خیابان‌ها جلب توجه کنند و نگاه را به سمت خود جذب کنند.

آریزو 8 آریزو 8

نسل دوم «آئودی TT» یکی از همان خودروهای اسپرتی است که در سال‌های گذشته تعداد اندکی از آن توسط شرکت‌های «گری‌مارکت» به بازار عرضه شد. این در حالی است که نسل اول این کوپه اسپرت آلمانی نیز به تعداد بسیار محدودی پا به خاک ایران گذاشته و یکی از نمونه‌های نسبتاً کمیاب در بازار شناخته می‌شود.

های بانک های بانک

برند «آئودی» یکی از برندهای محکوم به شکست در بازار ایران است که هرگز نتوانست به صورت رسمی فعالیت خود را در کشور دنبال کند. البته در ابتدای دهه ۹۰ زمزمه‌های ورود این نشان باسابقه تجاری به کشور به گوش می‌رسید تا سرانجام در سال ۹۴ شرکت «رامک‌خودرو» خود را به عنوان نماینده رسمی آئودی در ایران معرفی کرد و طی مراسمی چندین مدل از محصولات این برند را به صورت رسمی به بازار معرفی کرد. اما این بار هم علی‌رغم راه‌اندازی شوروم و پیش فروش برخی از مدل‌ها، باز هم سرنوشت این برند نامعلوم شد و هرگز نتوانست به رقابت با رقبای دیرینه خود در بازار ایران بپردازد.

تجربه رانندگی با نسل دوم آئودی TT

آئودی TT که در دو نسخه کوپه و کانورتیبل به بازار عرضه شده است، به منظور رقابت با خودروهایی نظیر پورشه کیمن، باکستر، ب‌ام‌و Z4 و مرسدس بنز کلاس SLK پا به عرصه رقابت گذاشت. ما نیز قصد داریم در این مقاله به سراغ یکی از نمونه‌های موجود از این خودرو در کشور برویم و ببینیم این کوپه بااصالت آلمانی پس از گذشت بیش از ۱۰ سال از عمرش در چه وضعیتی قرار داشته و می‌تواند به ‌عنوان گزینه‌ای معقول در بازار خودروهای کارکرده ایفای نقش کند یا خیر!

آشنایی با آئودی TT

آئودی در سال ۱۹۹۸ برای سهم‌خواهی بیش تر از بازار خودروهای اسپرت، مدل TT را در دو نسخه کوپه و کانورتیبل به بازار معرفی کرد. نسل اول این خودرو تا سال ۲۰۰۶ روی خط تولید بود و سرانجام در همان سال نسل دوم آن با ظاهر ارتقایافته و پیشرانه‌های جدید به بازار عرضه شد.

نکته جالب این جاست که نسل دوم TT یک سال پس از معرفی جهانی، راهی بازار ایران شد و توانست رقابتی تازه در بازار ایران ایجاد کند. گفتنی است تعداد نسخه‌های کوپه واردشده به کشور بسیار بیش تر از نسخه‌های کانورتیبل است.

ظاهر دل‌فریب و جذاب

بدون شک می‌توان آئودی TT را یکی از جذاب‌ترین کوپه‌های موجود در بازار دانست که با ظاهر تخم مرغی و آیرودینامیکی‌ای که دارد، هنوز هم قابلیت جذب نگاه‌ها را در خیابان دارد. این مدل نخستین تجربه آئودی در ساخت محصولی در سگمنت کوپه اسپرت بوده که به راستی می‌توان گفت تجربه‌ای موفق به شمار می‌رود.

هماهنگی خطوط و زوایا در تمامی بخش‌های بدنه از نکاتی است که باعث شده چهره TT بسیار جذاب و دل‌فریب به نظر برسد. در نمای جلو شاهد قرارگیری جلوپنجره بزرگی در دماغه خودرو هستیم که به نوعی امضای طراحی آئودی است. از آن‌جایی که این خودرو دارای کیت بدنه اسپرت است، دریچه‌های ورودی هوای بزرگی در دو سوی سپر و قسمت زیرین چراغ‌ها تعبیه شده است که ظاهر TT را بسیار شبیه به برادر بزرگ‌ترش یعنی آئودی R8 کرده است.

تجربه رانندگی با نسل دوم آئودی TT

در نمای کناری مهم‌ترین نکته‌ای که توجه را به خود جلب می‌کند، شیب زیاد سقف و شیشه عقب است که در واقع از گلگیرهای جلو آغاز شده و تا قسمت انتهایی خودرو امتداد یافته است. این پدیده باعث می‌شود  TT به‌عنوان یکی از آیرودینامیک‌ترین محصولات در این رده شناخته شود. از سویی دیگر، بال کوچک بازشونده‌ای که روی در صندوق قرار گرفته، وظیفه ایجاد نیروی پایین‌برنده یا همان Down Force را برعهده دارد.

تجربه رانندگی با نسل دوم آئودی TT

در نمای عقب نیز شاهد طرحی اسپرت و مهیج هستیم که مهم‌ترین بخش آن را چراغ‌ها تشکیل داده‌اند، زیرا چراغ‌های عقب این خودرو که هماهنگی قابل توجهی با چراغ‌های جلو دارند، دارای گرافیک داخلی بسیار جذابی هستند که بی‌شباهت با سایر مدل‌های آئودی، نظیر R8، نیستند. کیت بدنه اسپرت در نظر گرفته شده برای این خودرو نیز در قسمت عقب دقیقاً مشابه با آئودی R8 است و دارای دریچه‌های خروجی هوا در دو سوی سپر است. همچنین دیفیوزر مشکی رنگ نصب شده در قسمت زیرین سپر که چهار خروجی اگزوز را در دل خود جا داده است، ظاهر اسپرت TT را دوچندان کرده است.

یکی از موارد جالب در مورد آئودی TT شاسی آن است که از ترکیب ۶۹ درصد آلومینیوم و ۳۱ درصد فولاد ساخته شده، که البته در نسخه رودستر این نسبت متفاوت است. آئودی بیش ترین قسمت فولاد را در عقب خودرو به‌کار گرفته تا بتواند تعادل وزن مناسبی را برای خودرو فراهم کند.

کابین اسپرت و مهیج

با ورود به کابین آئودی TT با فضایی اسپرت روبه‌رو خواهید شد که علاوه‌بر متریال باکیفیت، دارای طراحی ارگونومیک و کاربردی است. طراحی داشبورد این کوپه آلمانی به گونه‌ای است که پس از گذشت چندین سال از عرضه، همچنان جلب توجه می‌کند و می‌تواند نظر بسیاری از علاقه‌مندان را به خود جلب کند. در مرکز داشبورد یک صفحه نمایش لمسی قرار گرفته که تجهیزاتی نظیر سیستم صوتی و سیستم ناوبری را در خود جای داده است. هرچند که باید گفت این صفحه نمایش توسط مالک خودرو نصب شده است، چراکه این خودرو از نوع نیمه فول بوده و به صورت استاندارد دارای سیستم صوتی معمولی است. کمی پایین‌تر از آن سیستم تهویه مطبوع تعبیه شده که در این خودرو از نوع الکتریکی با تنظیم اتوماتیک است. جالب است بدانید کلیدهای کنترلی این بخش از نوع ولومی است که هماهنگی قابل توجهی با سه دریچه دایره‌ای ورودی هوا به کابین دارند.

صندلی‌ها و تودوزی خودرو با چرم طبیعی آلکانترا پوشانده شده‌اند که حس و حالی لوکس به فضای کابین TT بخشیده‌اند. با وجود آن‌که این خودرو از وضعیت چندان مناسبی برخوردار نبوده و مراقبت‌های کافی در نگهداری از آن صورت نگرفته است، با این حال، کیفیت بالای چرم و متریال مصرفی درون کابین کاملاً قابل لمس است.

تجربه رانندگی با نسل دوم آئودی TT

به رسم خودروهای آلمانی، در این مدل نیز کلیدهای تنظیم چراغ‌ها در سمت چپ داشبورد جای گرفته است. همچنین غربیلک فرمان D-Cut علاوه‌بر سهولت سوار و پیاده شدن راننده، چاشنی اسپرت بودن کابین را دوچندان کرده است. اما نکته جالب توجه این است که در این خودرو خبری از استارت دکمه‌ای نیست و پیشرانه به وسیله کلید روشن می‌شود. هرچند در آن زمان این آپشن چندان برای خودروهای اسپرت رایج نبود.

تجربه رانندگی با نسل دوم آئودی TT

امکانات رفاهی و آپشن‌ها

همان‌طور که می‌دانید آئودی TT در سگمنت اسپرت کوپه حضور داشته و تمام تلاش تیم فنی و مهندسی برای بهبود عملکرد و پرفورمنس به کار گرفته شده است. بنابراین نمی‌توان توقع چندانی داشت که این محصول در بخش امکانات رفاهی و آپشن‌ها با دست پر در میدان حاضر شود. هرچند نسخه‌های پایه آن از حداقل امکانات اولیه برخوردارند و می‌توانند از پس نیازهای کلی خریداران برآیند.

از جمله آپشن‌های موجود در این مدل می‌توان به مواردی از قبیل کیسه هوا برای سرنشینان جلو، کیسه‌های هوای کناری برای صندلی‌های جلو که از سر و قفسه سینه سرنشینان محافظت می‌کنند، شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، تریم چرم داخلی با چرم آلکانترا، فرمان چرمی، سیستم صوتی ۱۴۰ واتی با ۹ بلندگو و یک پخش کننده CD، بلوتوث، چراغ مه‌شکن، اسپویلر عقب خودکار و رینگ‌های آلیاژی ۱۸ اینچی، سیستم های ترمز ABS، EBD و EBA، سیستم کنترل پایداری، نگهدارنده های فعال جلو خودرو و نمایشگر باد تایرها اشاره کرد.

ویژگی‌های فنی قوای محرکه

آئودی TT با چندین نوع پیشرانه به بازارهای جهانی عرضه می‌شود، اما مهم‌ترین و پرتقاضاترین پیشرانه برای این کوپه دوست‌داشتنی آلمانی از نوع TFSI است که از سال ۲۰۱۰ به بعد به فهرست پیشرانه‌های آن اضافه شد. این موتور در کنار جعبه‌دنده ۶ سرعته اتوماتیک دوکلاچه S-Tronic نیرو را به چرخ‌ها انتقال می‌دهد.

تجربه رانندگی با نسل دوم آئودی TT

لازم به ذکر است تمامی نمونه‌های واردشده به کشور نیز دارای همین مشخصات فنی هستند. در واقع، این پیشرانه ۴ سیلندر ۲ لیتری مجهز به سیستم توربوشارژ قادر است نیرویی معادل ۲۱۱ اسب‌بخار و حداکثر گشتاور ۳۵۰ نیوتن متر را تولید و روانه چرخ‌ها کند. شتاب صفر تا صد اعلام شده برای این خودروی ۱۴۰۵ کیلوگرمی حدود ۶٫۱ ثانیه است، که با توجه به وزن و مشخصات پیشرانه قابل قبول به نظر می‌رسد.

نکته مهمی که باید به آن اشاره شود، این است که تمامی آئودی TTهای واردشده به کشور از نوع دیفرانسیل جلو هستند. این در حالی است که در بسیاری از کشورها این کوپه آلمانی با سیستم چهار چرخ محرک عرضه می‌شود که عملکردی مثال زدنی دارد.

تجربه رانندگی

با نشستن پشت فرمان آئودی TT به دلیل ارتفاع کم و موقعیت قرارگیری صندلی‌ها، ناخودآگاه حس و حال یک کوپه اسپرت به راننده و سرنشینان منتقل می‌شود که همین موضوع می‌تواند یک نکته مثبت و تأثیرگذار در تجربه رانندگی به شمار رود. این خودرو نیز مانند سایر کوپه‌های اسپرت، دارای پنجره‌های کوچک و کم ارتفاعی در دو طرف است که شاید میدان دید چندانی از اطراف خودرو در اختیار راننده قرار ندهد.

با روشن کردن پیشرانه صدای اسپرت و جذابی از پیشرانه به گوش می‌رسد که نوید تجربه‌ای لذت‌بخش از راندن را به راننده و سرنشینان می‌دهد. البته این صدا به لطف سیستم اگزوز اسپرت دوچندان شده و به عنوان یک چاشنی محرک، میزان آدرنالین خون را افزایش می‌دهد.

تجربه رانندگی با نسل دوم آئودی TT

از آن‌جایی که این خودرو دارای پیشرانه مجهز به سیستم توربوشارژ است، حداکثر گشتاور در دورموتورهای پایین در اختیار راننده قرار می‌گیرد که همین موضوع سبب شده شتاب اولیه هنگام شروع حرکت قابل توجه باشد. پس از بالا رفتن دور موتور شاهد شنیدن صدای جذابی از خروجی‌های اگزوز هستیم. صدایی که دقیقاً مشابه محصولات اسپرت آلمانی است و به نوعی نمایانگر اصالت این محصول است. اما در مقام مقایسه باید گفت که آئودی TT نسبت به رقبای هموطن خود از جمله پورشه کیمن و ب‌ام‌و Z4، از شتاب کم تری برخوردار است.

جالب است بدانید که عملکرد جعبه‌دنده اتوماتیک این خودرو بسیار دقیق و هوشمندانه است و در کم ترین زمان ممکن به فرمان راننده عکس‌العمل نشان می‌دهد. این در حالی است که هنگام رانندگی در سطح شهر، این جعبه‌دنده کاملاً نرم و آرام دنده‌ها را تعویض می‌کند و سعی بر فراهم کردن آسایش سرنشینان دارد.

در این خودرو نیز مانند بسیاری دیگر از خودروهای کوپه اسپرت، سواری خشک و سفتی را تجربه خواهید کرد که به واسطه ارتفاع کم نسبت به سطح زمین و سیستم تعلیق و فنربندی خشک ایجاد شده است. در واقع، این موارد باعث می‌شود هندلینگ و پایداری خودرو ارتقا پیدا کند و تجربه‌ای مثال‌زدنی از راندن را داشته باشید.

نتیجه‌گیری

اگر بخواهیم جمع‌بندی کلی از آئودی TT داشته باشیم باید بگوییم که این کوپه اسپرت با بهره‌گیری از دانش فنی مهندسان آلمانی توانسته راحتی و آسایش را توأمان با هیجان و قدرت در اختیار مالکان خود قرار دهد. در ایران نیز این محصول، که از اوایل سال ۲۰۰۸ وارد بازار شد، توانست تحولی در بازار خودروهای اسپرت ایجاد کند، اما متأسفانه به دلیل عدم تداوم عرضه و همچنین نبود خدمات پس از فروش استاندارد و تأمین قطعات مناسب، رفته‌رفته به خودرویی منزوی و فراموش شده تبدیل شد.

در واقع، اگر بخواهیم از ارزش خرید این خودرو صحبت کنیم، باید به این موضوع نیز اشاره‌ای داشته باشیم که آئودی TT همچنان قابلیت برآورده کردن نیازهای کسانی که خواستار رانندگی اسپرت هستند را دارد، اما به دلیل کمبود قطعات، نیروی متخصص در زمینه ارائه خدمات پس از فروش و همچنین بازار نه چندان خوب خرید و فروش ممکن است دردسرهایی را برای مالک به همراه داشته باشد.

در پایان بد نیست اشاره‌ای به قیمت این کوپه دوست داشتنی در بازار داشته باشیم. در حال حاضر، قیمت نمونه‌های کوپه موجود در بازار حدود ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است. این در حالی است که اواسط دهه ۸۰ شمسی قیمت این خودرو حدود ۴۶ میلیون تومان اعلام می‌شد. همچنین قیمت نسخه کانورتیبل حدود ۵۷ میلیون تومان اعلام می‌شد.

پایگاه خبری اسب بخار

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.