کشنده فاو J6P برقی جدید با شارژ 20 دقیقه‌ای معرفی شد

فاو در همکاری با یک شرکت باتری چینی کشنده J6P مجهز به باتری سدیم‌ یون را در شرایط سخت آب‌ و هوایی آزمایش کرد. نتایج نشان می‌دهد این باتری در سرمای شدید عملکرد پایدار دارد و در حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه شارژ می‌شود.

شرکت فاو اخیرا نتایج آزمایش‌های میدانی یک کامیون برقی جدید را منتشر کرده است. در این پروژه کشنده J6P به یک بسته باتری سدیم‌ یون مجهز شده و طی مجموعه‌ای از آزمایش‌ها در شرایط سخت عملیاتی مورد ارزیابی قرار گرفته است. این طرح با همکاری شرکت فناوری های‌نا باتری انجام شد و هدف آن بررسی توانایی باتری‌های سدیم‌ یون برای استفاده در کامیون‌های سنگین بود.

در جریان این آزمایش‌ها، کامیون مورد نظر به یک باتری با ظرفیت ۳۳۹ کیلووات‌ ساعت مجهز شد. روند ارزیابی حدود هفت ماه به طول انجامید و در این مدت خودرو بیش از ۱۵ هزار کیلومتر مسیر را در محیط‌های مختلف و شرایط آب‌ و هوایی دشوار طی کرد. تمرکز اصلی این پروژه، سنجش عملکرد باتری در برابر چالش‌هایی بود که معمولاً در باتری‌های لیتیومی مشاهده می‌شود از جمله افت عملکرد در دماهای بسیار پایین و زمان نسبتاً طولانی برای شارژ کامل.

عملکرد قابل توجه در سرمای شدید

فاو
فاو

نتایج آزمایش‌ها نشان داد باتری سدیم یون استفاده‌ شده در این کامیون توانایی حفظ کارایی خود در دماهای بسیار پایین را دارد. طبق داده‌های ارائه‌ شده حتی در دمای منفی ۴۰ درجه سانتی‌گراد بیش از ۹۰ درصد از ظرفیت قابل استفاده باتری حفظ می‌شود. این ویژگی می‌تواند برای فعالیت کامیون‌ها در مناطق سردسیر اهمیت زیادی داشته باشد، زیرا بسیاری از فناوری‌های باتری در چنین شرایطی با کاهش قابل توجه کارایی مواجه می‌شوند.

شارژ سریع و طول عمر بالا

یکی دیگر از نکات مهم در نتایج این پروژه، سرعت بالای شارژ باتری است. بر اساس اطلاعات منتشر شده، این پک باتری می‌تواند تنها در حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه به‌طور کامل شارژ شود. همچنین دوام باتری نیز قابل توجه ارزیابی شده، به‌طوری که بیش از ۸ هزار چرخه شارژ سریع برای آن ثبت شده که نشان دهنده طول عمر بالای این فناوری در کاربردهای سنگین حمل‌ و نقل است.

افزایش توجه به کامیون‌های برقی در چین

در سال‌های اخیر توسعه کامیون‌های سنگین برقی در چین با سرعت زیادی دنبال می‌شود. دولت این کشور برنامه‌ای جامع برای گسترش استفاده از خودروهای تجاری با انرژی‌های نو تدوین کرده است. 

بر اساس این برنامه، انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰ سهم کامیون‌های سنگین برقی و سایر مدل‌های انرژی نو در بازار چین به حدود ۴۰ درصد برسد. پیش‌بینی‌ها همچنین نشان می‌دهد تعداد این خودروها تا آن زمان از ۱.۶ میلیون دستگاه فراتر خواهد رفت که معادل حدود ۲۰ درصد از کل ناوگان کامیون‌های سنگین چین است.

نقش شرکت های‌نا باتری در توسعه فناوری سدیم‌ یون

شرکت های‌نا باتری که در این پروژه با فاو همکاری داشته، یکی از شرکت‌های پیشرو در حوزه توسعه باتری‌های سدیم‌ یون در چین به شمار می‌رود. این شرکت با در اختیار داشتن مجموعه‌ای از پتنت‌های مهم در زمینه مواد کاتدی و آندی، توانسته به چگالی انرژی بین ۱۵۵ تا ۱۶۵ وات‌ ساعت بر کیلوگرم دست پیدا کند. 

فناوری‌های توسعه‌یافته توسط این شرکت علاوه بر استفاده در خودروهای برقی سبک و تجاری، در سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی در مقیاس بزرگ و برخی کاربردهای ایمنی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

موفقیت آزمایش‌های انجام‌ شده روی کامیون J6P نشان می‌دهد باتری‌های سدیم‌ یون می‌توانند در آینده نزدیک نقش مهمی در برقی‌ سازی ناوگان حمل‌ و نقل سنگین ایفا کنند و به‌عنوان جایگزینی جدی برای برخی از فناوری‌های باتری رایج مطرح شوند.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.