![](https://asbe-bokhar.com/wp-content/litespeed/avatar/52aacd6754fef84a0a896d35c3470f01.jpg?ver=1736329317)
ارزش خرید آریسان ۲ ؛ پیکاپ کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان در بازار
![خرید آریسان ۲](https://asbe-bokhar.com/wp-content/uploads/2022/12/IKCO-Arisun-2-13-900x506.jpg)
در این محتوا به سراغ بررسی اجمالی آریسان ۲ به عنوان ارزنده ترین پیکاپ کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان در بازار آمده ایم.
![تیگو 8](https://asbe-bokhar.com/wp-content/uploads/2025/01/tiggo-8-pro-max.gif)
![تیگو 8](https://asbe-bokhar.com/wp-content/uploads/2025/01/tiggo-8-pro-max.gif)
فهرست مطالب
بازار وانت بارهای سبک در ایران همواره یکی از پرتقاضاترین بخش های کار و تجاری بوده است، به نحوی که تقریباً ما و پدرانمان، موفقیت های شکل های مختلف پیکان وانت، نیسان آبی و وانت مزدا را به یاد داریم. این روزها با افزایش قیمت وانت زامیاد و وانت کارا و عبور آن ها از مرز ۵۰۰ مبلیون تومان، عملاً دو گزینه نسبتاً ارزان تنها برای مشتریان باقی مانده است. وانت پراید یا سایپا ۱۵۱ و وانت آریسان. در این محتوا قصد داریم اندکی به آریسان ۲ بپردازیم.
مشخصات فنی آریسان ۲
پیکاپ ایران خودرو به نام آریسان ۲ از پیشرانه XU7 پلاس بهره می گیرد. این پیشرانه قادر به تولید بیشینه قدرت ۹۷ اسب بخار و گشتاور ۱۴۶ نیوتن متر است و نیروی تولیدی پیشرانه از طریق یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل می شود. آریسان ۲ بدون احتساب وزن سرنشین ها قادر به حمل بار مجاز تا سقف ۶۰۰ کیلوگرم است.
وانت آریسان ۲ دیگر عقب محرک نیست و نیروی تولیدی موتور به چرخ های جلو منتقل می شود. بدین ترتیب، دیفرانسیل عقب و میل گاردان از زیر خودرو حذف شده، که این موضوع فضای بیشتری در زیر بدنه فراهم کرده است.
به لطف حذف میل گاردان و دیفرانسیل عقب، فضای زیادی در زیر بدنه وانت آریسان ۲ خالی شده و ایران خودرو از این فضا برای افزایش حجم مخزن CNG (گاز طبیعی) و جانمایی مخزن بنزین استفاده کرده است. جانمایی مخزن CNG در زیر بدنه باعث شده است به هیچ عنوان از فضای بار وانت آریسان ۲ کاسته نشود. حجم مخزن CNG وانت آریسان ۲ معادل ۷۵ لیتر است.
امکانات ایمنی و رفاهی آریسان ۲
آریسان ۲ در بخش امکانات به مواردی همچون سیستم کنترل پایداری و کشش، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، ترمز جلو دیسکی با سیستم خنک شونده، ترمز عقب کاسه ای، سیستم ترمز ضد قفل (ABS و EBD)، سیستم کمکی ترمز (HBA)، سیستم کمک در سربالایی (HSA)، دو عدد ایربگ، رادیو پخش با پورت یو اس بی و AUX، دی لایت و پوزیشن لامپ، شیشه بالابر های برقی، ایموبیلایزر، قفل مرکزی، کمربندهای ایمنی ۳ نقطهای با قابلیت تنظیم ارتفاع، سنسور دنده عقب، پایش فشار باد لاستیک ها، فرمان تلسکوپی و… مجهز است.
کمبود چه امکاناتی در آریسان حس می شود؟
با ورود به کابین آریسان ۲، نخستین موردی که به آن نیاز است، بی تردید تنظیم ارتفاع صندلی راننده است. این صندلی اگرچه در جهت طولی تنظیم شده و پشتی آن هم جای حرکت و تنظیم دارد اما از نظر ارتفاع نیاز به تنظیم دارد. مورد بعدی نیاز مبرم این خودرو به سیستم بلوتوث است، چراکه ورودی کابل AUX در اکثر تلفن های همراه امروزی حذف شده است و عمدتاً برایشان از اپل کارپلی و اندروید اتو و یا سیستم بلوتوث می بایست استفاده کرد. در آخر نیز باید گفت امکان تنظیم آینه ها به صورت برقی هم می تواند راحتی دوچندانی را برای راننده ایجاد کند.
سخن پایانی
آریسان ۲ با توجه به فضای بار مناسب و امکان حمل ۶۰۰ کیلوگرم بار در کنار پیشرانه به نسبت قابل قبول، سواری مناسب و امکاناتی همچون سیستم کنترل پایداری و کنترل شروع حرکت در سربالایی، اکنون یکی از بهترین گزینه های زیر ۵۰۰ میلیون تومان است و در مقایسه با سایپا ۱۵۱ نیز بسیار سرتر است. با این حال، برخی ایرادهای مونتاژی و کمبود آپشن در این خودرو احساس می شود که انتظار می رود گروه صنعتی ایران خودرو در راستای مرتفع سازی آن ها بکوشد.
با توجه به مصرف بالای موتور باک بنزین جواب گوی جاده نیست حداقل یه باک ۶۰ لیتری نیاز مبرم می باشد نه۳۰ لیتری
کیفیت قطعاتش پایینه. مدل ۱۴۰۲دارم با ۸۰۰۰کارکرد نیاز به تعویض صفحه کلاچ شد. که گارانتی هم بی گارانتی. هزینه سرویس تعویض روغن ۲ میلیون
اگه بخاییم کلی در نظر بگیرم هیچ خودرویی به نسبت قیمت داخل ایران رضایت بخش نیس مثلا ما پیکاپ مثل هایلوکس حتی یه وانت مثل تندر ۹۰ نداریم که صفرش بخریم منظورم وانت که سگ جون باش استهلاک پایینی داشته باش اما اگه وضعیت موجود در نظر بگیرم با توجه به اینکه هر دو این خودرو صفر کیلومتر داشتم باید بگم اریسان سیستم پخش داره دوگانه سوز متریال بهتری داره البته بدون ایراد نیس پایداری ماشین خوب ضمنا توان موتور هم خوب البته اگر انتظارات حداقل باش قیمت نسبت به باقی محصولات ایران خودرو پایین با توجه به اینکه قیمت بنزین بره بالا گازسوز بودنش بزرگترین مزیت و قیمتش خیلی راحت میتون تا ۵۵۰ بیاد بالا حتی بیشتر چون نیسان گاوی الان ۷۰۰ تومن
بالای ۲ سال دارم این آریسان ۲ رو حتی بیشتر از ۱ تن هم بار زدم ولی خداروشکر به جز لوازم مصرفی خرج دیگه ایی نداشت اینم بگم بین شهری هم زیاد باهاش کار کردم
اریسان ۲ مدل ۴۰۲ گرفتم بعداز یکسال متوجه شدم که اگزوز ماشین روبه پایین حالت گرفته فکر کردم مدل ساختاری همینطور ولی وقتی بردم روی چاله دیدم که متاسفانه
بدنه ماشین از زیر تحمل وزن اگزوز ۱۰ کیلو گرمی خودشو نداره
واتاق ماشین از سه نقطه جاهای که اگزوز وصل شده بود پاره شده و اصلا قابل تعمیر ودرست شدن هم نبود چونکه نمیشد اتاق ماشین صفررو کاربیت کنی خیلی ضایع بود تنها کاری که کردم دوتا پایه برااگزوز وصل کردم به میله های که گاز سی ان جی روشونه وماشین افتضاح ایران خودرو روفروختم بد ترین الیژ آهن استفاده شده برای این ماشین ضایع.
دقیقا
کلا متریال های بکار رفته در این ماشین کیفیتش صفره
چه پلاستیک و چه ورق آهن
کاپوت و جلو پنجره رودری ها دسته های تظیم صندلی مثل کاغذه
افتضاح محض
دوست عزیز قبل از اینکه عیب روی ماشین بگذارید کمی فکر کنید این ماشین شاسی مستقل نردبانی داره، مهمترین تفاوتی که کرده نه موتورش هست نه دف جلو بلکه شاسی کاملا جدید و مستقل هست مثل نیسان . خودتون زیر ماشین رو نگاه کنید متوجه میشوید برای همین به راحتی بالای یک تن میشه بار زد
اما چون جانمایی لوله اگزوز متاسفانه زیر بدنه انجام شده، به راحتی به موانع جاده گیر میکنه
شما هم همین مشکل رو داری، توی دست انداز انداختی یا به هرجایی از موانع جاده گیر کرده و کنده یا شل شده
من وانت پیکان دارم فبلا که بار یک تن میزدم خیلی چرخهای عقب داخل بدنه میرفت اما از وقتی دوطرف چرخهای عقب یه فنر تخت دیگه اضافه کردم خیلی عالی شده بنظرم تو آریسان هم اونهایی که بالای یهتن بار میزنن باید فنر اضافه کنن مشکلشون حل میشه تازه در دیگه اگزوز هم به زمین نخ اهد خورد.
حتی برچسب روی درب ماشین رو هم نمیتونن صاف بزنن 😂😂😂بعد از کیفیت و دقت مونتاژ و دوام حرف میزنن
توف به همچین صنعت خودرویی
سلام من آریسان یک را دارم ماشین خوبی برای حمل بار است تنها مشکلی که داره یکی کولر و بهاری آن و دومی هم فرمان یکم سفت آن است که فکر کنم داخل نسخه دوم این مشکلات بر طرف شده است ولی در کل ماشین خوبی است .
سلام من آریسان یک را دارم ماشین خوبی برای حمل بار است تنها مشکلی که داره یکی کولر و بهاری آن و دومی هم فرمان یکم سفت آن است که فکر کنم داخل نسخه دوم این مشکلات بر طرف شده است ولی در کل ماشین خوبی است .
اریسمان ۲ که میگن من دارم مفت نمی ارزد فقط بدرد سواری می خوره ۳۰۰ کیلو بار زدم سر پیچ اطاق عقب تاب برداشته به هیچ وجه هم درست نمی شود توصیه می کنم پولتان را خراب نکنید مزدا دو هزار سگش به این می ارزد ضمنا کارا جدیدا هم برای راه دور خوب نیست کمر درد می گیره ادم
اسم پیکاپ را خراب کردید
من اریسان یک داشتم خیلی مزخرف بود ۷ سال داشتم
الان یک سال هست اریسان ۲ دارم
ماشین خوبی هست با چند عیب کلی که عرض میکنم
۱.حرکت اولیه این ماشین راحت نیست
۲. این ماشین یه دنده کم داره و برای ۱۲۰ کیلو متر سرعت موتور ۴۰۰۰ دور میزنه. که خیلی حس بدی داره.
۳. موتور روغن کم میکنه نمایندگی میگه این طبیعی هست که این بدترین جوابه.
۴.صدای موتور داخل کابین زیاده .
اگر این عیوب برطرف بشه عالی هست
اینها رو عرض کردم انشاءالله رفع عیب بشه.
متأسفانه خودرو سازهای داخلی تولید براشون مهمتر از کیفیت هست .
به امید روزهای بهتر
از قدیم گفتن شهر که خلوت بشه قورباغه هفت تیر کش میشه یعنی از کمبود خودرو های با کیفیت دارن از این لگن ساخت داخل تعریف و تمجید میکنن
وانت کمتر از ۵۰۰ میلیون و کیفیت کمتر از آشغال!