آمار تولید موتورسیکلت در سال 1402 + جدول

سال گذشته، حدود ۵۹۷ هزار دستگاه انواع موتورسیکلت در کشور تولید شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن حدود ۲۸ درصد افزایش را نشان می دهد. سال ۱۴۰۱ در مجموع، ۴۶۴,۵۳۷ هزار دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شد.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، میزان تولید و موتورسیکلت های فرسوده در حال تردد به هیچ عنوان با هم همخوانی و تناسب ندارد. در حالی که، 11میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت فرسوده در کشور در حال تردد هستند، کم تر از ۶۰۰ هزار دستگاه از این وسیله نقلیه به تولید رسیده است.
با توجه به افزایش کاربری این وسیله نقلیه، در کنار رشد سرسام آور قیمت ها، به نظر می رسد که برای نوسازی و خروج موتورهای فرسوده از خیابان های کشور، فاصله بسیار زیادی وجود دارد. با این حال، موتورسازان داخلی در سال گذشته با ۲۸ درصد افزایش، میزان تولید این وسیله نقلیه را به ۵۹۷ هزار دستگاه رسانده است.
براساس گزارش وزارت صمت، گروه صنعتی نیرو موتور در سال گذشته ۱۵۰,۰۸۰ دستگاه موتورسیکلت تولید کرده و رتبه اول را به خود اختصاص داده است. یکتاز سیکلت کویر با ۸۰,۱۲۳ و نیکران موتور با ۵۳,۳۸۹ دستگاه از دیگر موتورسازانی به شمار می آیند که بیش از ۵۰ هزار دستگاه تولید کرده اند.
نیکران موتور و بهرو سیکلت هم از دیگر فعالان این صنعت هستند که توانسته اند در سال گذشته تیراژ محصولات خود را به بیش از ۳۰ هزار دستگاه برسانند. در سال گذشته، جهان همتا سیکلت بناب، هانی موتور البرز و شاهین موتور نیز توانسته اند تیراژ محصولات خود را به بیش از ۲۰ هزار دستگاه برسانند، اما هیچ کدام از مرز ۲۵ هزار عبور نکرده اند. دیگر شرکت های حاضر در این فهرست همگی موفق به تولید محصولات در تیراژی مابین ۱۰ تا ۲۰ هزار دستگاه شده اند.
در گزارش تولید سالانه وزارت صمت همچنین تولید ۹۷,۲۴۸ دستگاه به سایر تولیدکنندگان نسبت داده و نامی از آنان برده نشده است. سایرین با این حجم ۱۶ درصد سهم تولید را به خود اختصاص داده اند. البته در گزارش وزارت صمت اشاره ای به جزییات تولید محصول و تفکیک آن ها نشده است. تنها به آمار تجمیعی تولید اشاره شده است و مشخص نیست که کدام موتورسیکلت، در چه تیراژی و توسط کدام شرکت تولید شده است.
آمار تولید موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲
| سهم تولید | تولید ۱۴۰۲ | تولید ۱۴۰۱ | شرکت | ردیف |
| 25 % | 150080 | 81554 | گروه صنعتی نیروموتور | 1 |
| 13% | 80123 | 86197 | یکتاز سیکلت کویر | 2 |
| 9% | 53389 | 41152 | کبیرموتور | 3 |
| 6% | 35812 | 25593 | نیکران موتور | 4 |
| 4% | 23437 | 19655 | جهان همتا سیکلت بناب | 5 |
| 4% | 21948 | 14301 | هانی موتور البرز | 6 |
| 5% | 31316 | 23612 | بهرو سیکلت | 7 |
| 4% | 22040 | 13514 | شاهین موتور | 8 |
| 3% | 15551 | 10171 | همتا خودروآذربایجان | 9 |
| 2% | 13525 | 6578 | زمردکویر | 10 |
| 2% | 12878 | 14330 | متین خودرو | 11 |
| 3% | 15154 | 9544 | توسن محرکه شرق | 12 |
| 2% | 13099 | 13419 | نیرومحرکه | 13 |
| 2% | 11168 | 12858 | ایران دو چرخ | 14 |
| 16 % | 97248 | 92059 | سایر | 15 |
| 596768 | 464537 | آمار تجمیعی |





اگر برید تمام وسایل یدکی موتور سیکلت رو از مغازه خریداری کنید و جم کنید ،مثل شاسی،باک،انجین طوقه و همه و همه میبینید که به ۱۷ میلیون نمیرسه،منظورم همین ۱۲۵ مال ۵۰ سال پیشه که دارن ۷۰ میلیون میفروشن،معلومه که باید رشد کنه تولیدش ،تعزیرات فقط بلده واسه سیب زمینی پیاز مامور بفرسته،
درصد زیادی از موتورهای بازار تولید بر اساس کپیای از نسخهی اورجینال هستن:
طرح کلیک
طرح باکسر
طرح ADV
طرح آیروکس
و غیره
آمار تولید بالاست ولی تقریبا همه دارن کپی محصولات روز دنیا رو تولید میکنن با کیفیت بسیار پایینتر.
همون کپی ها هم، لوازمش داره از چین میاد. اینها همه مونتاژ کارن نه تولیدکننده!
راستی به جز نیرو محرکه که فقط ۲ درصد سهم بازار رو داره، همه این مونتاژ کاران آشغال ساز خصوصی هستند. یک بار در تاریخ باهاشون مصاحبه چالشی کنید و بپرسید چرا هیچ موتوری طراحی نمی کنند! می کنید؟!
مگه طراحی نکردن؟ همش شده طرح آپاچی طرح کلیک کویر نیو فیس طرح Z طرح های ادونچر . ی سریا ظاهر خوب ولی فنی و دوام افتضاح ک اشغالی بیش نیستن.همون بهتر تولید نکنن