ناگفته هایی درباره آلفارومئوی 4C
اگر جزو افراد متمول جامعه باشید، احتمال آن زیاد است که دنبال خرید خودرویی اسپرت بروید. البته خرید خودروی اسپرت شرایط روحی و جسمی خاصی را میطلبد. یا باید جوانی شاداب باشید یا فردی که روحیات جوانی خود را با گذران زمان از دست نداده است. چند وقتی میشود که آلفارومئو 4C به بازار ایران ورود کرده است و یک دستگاه آن پلاک شده است. شاید شما هم مایل باشید این خودرو را خریداری و به عنوان ماشینی تک در خیابانها از آن استفاده کنید. ولی شاید بهتر باشد به نکاتی در مورد این خودرو دوست داشتنی بدانید. آلفا 4C به موتور ۱۷۵۰ سیسی توربوشارژ مجهز است که حدود ۲۴۰ اسببخار قدرت تولید و با وزن زیر یک تن، شتاب صفر تا ۱۰۰کیلومتر را در ۴.۵ ثانیه ثبت میکند. حال طراحان این خودرو برای حفظ باطن یک خودروی اسپرت، موتور را در عقب خودرو قرار دادند و در همان جا فضای صندوق کمتر از ۵۰ لیتر برای این ماشین در نظر گرفتهاند. جلوی خودرو هم به طور کل پلمپ بوده خبری از جایی برای باز شدن نیست. برخی منتقدین به این مسئله اشاره دارند که فضای بار مناسبی در این خودرو به خاطر کاهش وزن حذف شده است. حتی به خاطر بازشو نبودن کاپوت خودرو، فرمان برقی نبوده و سیستم هیدورلیک ساده را در خود جای داده است. طبق گفته شرکت آلفارومئو در برنامه How is made Dream cars، فناوری موتور این خودرو به حدی بالاست که توسط روبات موتور خودرو مونتاژ میشود. حال مسئله این است که طبق اعلام شرکت، بنزین خودرو باید در سطح کیفی بالایی باشد و مسلما برای رانندگی در ایران نیاز به اوکتان مناسب و شراط نگهداری خوب نیاز است. بحث خدمات این خودرو هم برای حفظ سلامت و تازهنفس بودن 4C بسیار مهم است. به طوری که طبق اعلام آلفارومئو ایتالیا، برای هر مرحله تعمیر و نگهداری خودرو، باید طبق دستورالعملهای ذکر شده و ابزار دقیق خود آلفا استفاده شود. ریچارد هموند، مجری سابق برنامه Top Gear، در قسمت دوم فصل ۲۱ این برنامه، وقتی سفری را با آلفارومئو 4C تجربه کرد، به نکاتی جالب در خصوص این خودرو اشاره کرد که میتواند برای هر خریداری جالب باشد. پهنای بیش از حد متعارف این خودرو به نظر این کارشناس خودرو برای رانندگی شهری کمی غذابآور است. از طرفی امکاناتی که شما در یک خودرو به نسبت گرانقیمت دارید، اصلا در شان خودرو نیست. مثلا سیستم تهویه بسیار ساده طراحی شده و حتی تنظیم ورود باد از خارج خودرو، به صورت دستی انجام میشود. او در شرح کیفیت داخل خودرو اینطور میگوید که شما در داخل خودرویی گرانقیمت، با کیفیت یک خودرو ارزان طرف هستید. جنس داشبورد، دکمهها و صندلی اصلا در حد خودروی ۴۵ هزار پوندی نیست.
مسئله دیگر در مورد قرارگیری و جایگیری ادوات خودرو در کابین است. به نظر برخی کارشناسان، دسته راهنما و برفپاککن، ترمز دستی، سیستم تهویه و سیستم صوتی میتوانست در جای بهتری باشد. همین مسئله میتواند برای خیلی از مالکین ناخوشایند به نظر برسد. رنگ آلفا 4C هم به سبک خودروهای اسپرت معمولا خاص در نظر گرفته میشود. با توجه به جنس خاص بدنه و نحوه رنگپاشی اولیه، در صورت بروز خسارت به بدنه، باید هزینه بیشتری برای رنگکاری و جبران خسارت پرداخت شود. در برخی تعمیرگاههای خودروهای خاص مثل استون مارتین در شرایطی مثل تبله کردن رنگ، به جای تعویض و رنگ قطعهای خودرو، کل خودرو به واحد رنگکاری سپرده میشود تا ماشین با رنگی ثابت به دست مشتری تحویل داده شود.
مسئله دیگر در مورد این خودرو قیمت آن است. طبق اعلام سایت آلفارومئو قیمت نسخه ۲۰۱۶ 4C از ۵۵ هزار و ۹۰۰ دلار آغاز میشود. این در حالی است که در روزهای اول این خودرو با قیمت ۴۹۰ میلیون تومان به صورت ثبتنامی به فروش میرسید و بعد از آن تا ۹۸۰ میلیون تومان را در بازار آزاد تجربه کرد. امروز قیمت آلفارومئو 4C مدل ۲۰۱۵ در بازار تهران ۵۷۰ میلیون تومان اعلام میشود. همین حاشیه سود بالا باعث شده است این خودروی خاص در ایران به شکلی خاصتر ظاهر و با قیمتی غیرمنطقی برای فروش گذاشته شود.
به هر حال آلفا 4C این روزها جذاب ظاهر شده است و نسخه پلاک این خودرو در خیابانهای تهران چشمنوازی میکند. ولی مسئله مهم این است که چقدر ارزش این خودرو به قیمت بازار ایرانش نزدیک است و بعد از مدتی، چه سطحی از خدمات واقعی را دریافت میکند.
حسین دلاور- روزنامه دنیای خودرو
آقای دلاور گفته های شما درست ولی مگه یادتون نیس که ریچارد هموند توی همون قسمت گفت که : آلفا رو باید دوست داشت این یه قانونه ❤❤❤❤