
دیما صفر یا مان کارکرده؛ با بودجه برابر کدام کشنده مناسب خواهد بود؟

دیما و مان TGX دو کشنده موجود در بازار کشورمان بوده که یکی از دیار چین و دیگری از آلمان میهمان جاده های ایران هستند. در این محتوا به سراغ مقایسه میان این دو کشنده رفته تا ببینیم کارکرده اروپایی بهتر است یا صفر چینی؟


خودروهای کار و تجاری مانند خودروهای سواری طیف بالایی از محصولات و کلاس ها را شامل می شوند که کشنده ها یکی از همین کلاس ها است. کشنده ها در بازار با مدل های مختلفی تولید می شوند که دو نوع رایج آن ها کشنده های تک محور و جفت محور بوده که مدل تک محور برای بار های سبک تر استفاده شده و کشنده های جفت هم برای بارهای سنگین و تناژ های بالا مورد استفاده قرار می گیرند. در ایران هم این کشنده ها بیشترین حضور را داشته و سال هاست که برندهای مختلفی کشنده های خود را وارد کشور کرده اند، از برندهای مطرح آمریکایی و اروپایی تا این چند سال اخیر که کشنده های چینی نیز با قدرت بازار داخل را هدف قرار داده اند.

دیما یکی از جدیدترین و تاکنون پرفروش ترین کشنده های چینی بازار ایران بوده که توسط گروه مایان در سال های اخیر وارد کشورمان شده است. این کشنده در واقع محصولی از برند شناخته شده جک محسوب شده که در ایران تحت نام دیما تولید می شود. این کشنده به سبب کیفیت مناسب و امکانات قابل قبول تبدیل به یکی از چینی های خوب بازار شده و فروش بسیار خوبی را تجربه کرده است.

مان TGX از جمله پیشتازان کشنده های این برند آلمانی است که در چند سال اخیر در بازارهای مختلف خصوصا اروپا توانسته به عناوین مهمی همچون کامیون برتر سال، کشنده سبز اروپا و برترین طراحی دست پیدا کند. این کشنده تاکنون به صورت کارکرده وارد بازارمان شده و شیران دیزل وظیفه خدمات پس از فروش آن را بر عهده دارد.
طراحی ظاهری
از نظر چهره و طراحی ظاهری چندان نمیتوان یکی از این دو رقیب را برتر دانست چراکه در رابطه با ظاهر سلیقه هر شخص متفاوت است. اما به هرحال کشنده دیما به مراتب چهره بروزتری از نماینده مان داشته و این هم بخاطر این است که مان TGX در این مقایسه با نسل قبل خود بوده و طراحی آن برای چند سال پیش است.


دیما در نمای جلو چراغ هایی ساده را داشته اما به خاطر اینکه فرمی که گرفته چهره کشنده را خشن کرده است. جلوپنجره دیما به صورت خطوط موازی به حالت مشبک طراحی شده و نشان دیما در قسمت بالای آن قرار گرفته است. همچنین حجم پردازی ها و خطوط زیادی در بخش جلو و جانبی این کشنده طراحی شده تا ضریب آیرودینامیکی آن بهبود پیدا کند.


کشنده مان اما به مراتب ظاهر ساده تری داشته اما به این معنی نیست که با یک کشنده ساده و یا زشت روبرویید بلکه اصالت آلمانی در آن کاملا هویداست. چراغ های جلو به صورت مستطیلی و بزرگ طراحی شده و جلوپنجره هم به صورت دو تکه است. بخش بالا به صورت یک قاب مشکی رنگ با خطوط و نشان کرومی مان و بخش دیگر میان چراغ ها در امتداد آن طراحی شده است، ضمن اینکه بر روی مان TGX نیز خطوط مختلفی تعبیه شده تا آیرودینامیک بهتر شود.
کابین
درون کابین هر دو کشنده تقریبا طراحی یکسانی وجود داشته و تفاوت ها میان این دو محصول به حداقل خود رسیده است. حتی از نظر کابین و ابعاد نیز تقریبا کشنده های این مقایسه مشابه همدیگر بوده و تنها انتخاب بر اساس سلیقه است.


دیما در داخل کابین خود مشابه کشنده های دیگر داشبورد میانی با زاویه به سمت راننده کشیده شده و در سمت راست سیستم مالتی مدیا، پنل تهویه مطبوع و برخی کلیدهای کنترلی قرار گرفته و در مقابل راننده نیز یک فرمان چهار شاخه مولتی فانکشن و یک کلاستر آنالوگ – دیجیتال تعبیه شده است. دیما در قسمت پشت صندلی های نیز میزبان دو تخت خواب بوده و فضای داخل کابین هم جادار و قابل قبول است.


مان در داخل کابین خود اما داشبوردی نسبتا تخت داشته که مشابه رقیب بوده و علاوه بر سیستم مالتی مدیا و پنل تهویه باقی ادوات با کلیدهای فیزیکی مختلف قابل دسترسی و کنترل هستند. مقابل راننده هم همچنان یک فرمان مولتی فانکشن خوشدست به همراه یک کلاستر دوگانه آنالوگ دیجیتال تعبیه شده است. فضای کابین کشنده مان TGX بسیار جادار بوده و مانند کشنده دیما به صورت سقف بلند و جای خواب دار به بازار کشورمان عرضه شده است.
در مجموع در هر دو کشنده همانطور که اشاره کردیم هم فضای تقریبا یکسانی وجود داشته و هم داشبورد مشابهی. همچنین از نظر متریال به کار رفته در جای جای کابین این دو کشنده آلمانی و چینی کیفیت مطلوبی داشته و قابل قبول هستند.
مشخصات فنی

کشنده دیما در بخش فنی به یک پیشرانه ساخت کامینز مجهز شده که در برهی دیگر از کشنده های چینی نیز به کار رفته است. پیشرانه این کشنده از نوع Cummins ISGe5 بوده که حدود ۱۲ لیتر حجم داشته و طبعا به توربوشارژ نیز مجهز است. این پیشرانه بر روی دیما توانایی تولید ۴۹۰ اسب بخار قدرت و ۲۳۰۰ نیوتن متر گشتاور را دارد.
گیربکس کشنده دیما نیز تحت لیسانس ZF آلمان بوده که البته در چین تولید شده و از نوع ۱۲ سرعته اتوماتیک است. ضمن اینکه ریتاردر ۵ مرحلهای نیز در دیما وجود دارد که یک نکته مهم و بسیار مثبت است.
تعلیق اتاق دیما سوار بر ۴ بالون بوده و محور جلو این کشنده نیز از تعلیق فنر شمش پارابولیک به همراه میل موجگیر و کمک فنر است اما تعلیق محور عقب هم به صورت بادی با دو بالن به همراه میل موجگیر می باشد. استاندارد آلایندگی دیما یورو ۵ بوده و مخزن ادبلو نیز در آن به کار رفته است. حجم باک دیما هم ۱۲۰۰ لیتر بوده و حداکثر وزن ناخالص دیما هم ۴۵ تن است.

مان TGX نیز در بخش فنی مدل های مختلفی داشته که بیشتر نمونه های وارد شده به کشورمان در یک رنج قرار دارند. قلب تپنده این کشنده آلمانی از نوع MAN D2676 بوده که یک پیشرانه ۱۲.۴ لیتری ۶ سیلندر توربو دیزل است. این موتور توانایی تولید حداکثر ۵۰۰ اسب بخار قدرت و ۲۶۰۰ نیوتن متر گشتاور را دارد.
گیربکس مان TGX هم از نوع ۱۲ سرعته اتوماتیک ساخت ZF بوده که هماهنگی بسیار خوبی با موتور آن دارد. همچنین مشابه رقیب چینی این کشنده آلمانی کارکرده نیز به ریتاردر ۵ مرحلهای مجهز شده که در رانندگی و البته کاهش استهلاک کشنده بسیار موثر است.
تعلیق اتاق مان سوار بر بالون بوده و تعلیق عقب این آلمانی کارکرده هم به صورت بادی است اما در محور برخلاف رقیب همچنان تعلیق بادی بوده تا در کل سواری مان نرم تر از دیما باشد اما در بلند مدت به مراتب هزینه نگهداری بیشتری هم خواهد داشت. حجم باک مان هم در مجموع ۱۳۰۰ لیتر بوده و استاندارد آلایندگی این کشنده هم یورو ۵ است.
سلام من به عنوان یه راننده بیابون که شب و روز تو جادها هستم صد درصد مان رو انتخاب میکنم هم به خاطر اصالت هم کارایی و کیفیت که داره ماشین چینی روش نباید اصلا حساب باز کرد مخصوصا واسه کسانی که مسافتهای دور رو پیمایش میکنند
احسن مان .همون مان بنز.پدرم فکر کنم جزو ده نفر اول ترانزیت تو ایران بوده .از سال ۶۰که یادم میاد ترانزیت داشتیم..دیپلم افتخار رانندگی هم داره…من چند بار شنیدم که مان تعریف کرده اصلا این دوتا کشنده قابل قیاس نیستن .هر چند خودم هیچی تو دنیا رو با رانندگی اکسور عوض نمیکنم….ولی حرف دلم هر چی بخرید غیر کامیون ..ظلمی که به کامیون دار میشه..کمسیونهای که باربری ها میگیرن.تقریبا نصف کرایه …چند روز پیش کرایه ۲۰ملیون .کمسیون ۹ملیون تازه بارنامه هم زورشون میاد با اسنب بفرستن .عکسش میفرستن..
درود بر شما دقیقا همینطوره الان باربری ها نصف کرایه رو برمیدارن و نمیدونم این ظلم به راننده ها تا کی قراره ادامه پیدا کنه! ای کاش اسب بخار پیگیر این قضیه بشه و ی پستی بذاره یا با مسولین مرتبط ی گفت و گویی بکنن تا شاید وعده های تن کیلومتر و بارنامه آنلاین سیستمی و… عملی شد.ممنوون
سلام و درود
صحبتم با نگارنده این مطلب هست
دوست عزیز ضمن خسته نباشید باید عرض کنم که قیاسی که انجام دادید از بیخ اشتباه هست کیفیت و متریال و تکنولوژی این دو کشنده از زمین تا کره مریخ با هم اختلاف داره
به نظرم بهتره اول کشنده های المانی رو با هم سوئدی رو هم با هم و… مقایسه کنید
همین که کامیون آلمانی رو با یه آشغال چینی مقایسه میکنید، یعنی سواد کافی رو ندارید.
وقتی مغزت فقیر باشه نتیجه میشه این
سلام دارید میگید دیما صفر با مان کارکرده باز هم مان خیلی سرتره نصبت به دیما ماشین اروپای تا ۱۰سال کار میکنن انگار صفر هستن ولی چینی ها دوسال بعد نگاه میکنی انگار ۲۰ساله ماشین هستن این کیفیت قطعات رو نشون میده بازم میگم توی جاده فقط ماشین اروپایی جواب میده البته با این وضع چاده های ما که خاکی باشه بهتره تا اسفالت متاسفم برای وضعیت حمل و نقل جاده ای خودمون
من دی ماه داشتم ولی به نظرم مان بهتره
به نظر من من ما ن دارم مان بهتره
به نظر من هر دوتاش خوبه
به نظر من هر دو تا شخوبه
البته ببخشید این حرف و میزنم بعد میگن چرا حرس میخوری آمدی گوزو داری با لویی ویتون مقایسه می کنید مان بعد از یه عمر کار کردن یه قطره روغن ریزی ندارد بعد این اشغال یه سال نگذشته از کار کردنش خودش هیچ برو قیافه رانندشو ببین دور از جون و شخصیت راننده هامون مثل کارتن خواب ها شدن
شکی در اون نیست که کلاس و کیفیت مان قابل مقایسه با دیما نیست ولی شرایطی که دیما از نظر خدمات و گارانتی و سازگاری با گازوییل و جاده های ایران را دارد به نظر بنده دیما به لحاظ نو بودن انتخاب بهتری است
سلام دوست عزیز به ظاهر کارشناس یه ریزه اطلاعات بگیر آگاهی خودتو ببر بالا بعد بیا نظر بده آخه مان آلمان رو میشه با یه ماشین چینی مقایسه کرد داستان هممون داستان لندکروز پرایده
من دیما داشتم اونم صفر دو ماه کار کرد فروختم الان هم مان ۵۰۰ دارم اصلا و ابدا این دو قابل مقایسه نیستند از نظر کیفیت سواری و قطعات و نرمی و هندلینگ و قدرت موتور و شتاب و سادگی خلاصه از هر حیث مان یه سر و گردن از دیما و برادران چینیش بالاتره و در آخر باید بگم که ای کاش نگارنده عزیز قدری مطالعه و اطلاعات میداشت .