بسترن B50F یا لیفان 820؟

بسترن B50F یا لیفان 820؟
اگر قصد خرید خودرویی در بازه ۸۰ میلیون تومان را داشته باشید و احیاناً نمی توانید به سراغ خودروهای کارکرده بروید، باید خودرویی چینی را برای گذران زندگی انتخاب کنید. حال ممکن است که از بین چینی ها، کراس اوور یا سواری را انتخاب کنید. در بحث کراس اووها قبلا به این موضوع پرداختیم که کدام شاسی بلند چینی زیر ۱۰۰ میلیون تومان محبوبیت بیشتری را دارد و کدام ارزش ریالی واقعی تری را برای خود انتخاب کرده است. در این بخش به این مسئله می پردازیم که در بین سواری های چینی، کدام را در بازار صفر انتخاب کنیم. وقتی بودجه ۸۰ میلیون تومانی وسط می آید، اولین گزینه ها که به ذهن هر کسی می رسد، لیفان ۸۲۰ و فاو بسترن B50F ملقب به آسا است. این روزها آسا در خیابان ها و جاده های کشور تردد داشته و به مراتب بیشتر از لیفان ۸۲۰ دیده می شود. حال مسئله این است که با ورود رقیب قیمتی جدید، هنوز بسترن پیروز باقی می ماند یا لیفان است که با ۸۲۰، قلمرو ۸۰ میلیون تومانی ها را به خود اختصاص می دهد؟
– بسترن را دیگر همه می شناسند
بسترن B50F یا لیفان 820؟
برند فاو در بازار سواری های ایران سهم آنچنانی ندارد. ولی با حضور اندک خود زاویه دید جدیدی را برای مشتریان ایرانی ایجاد کرده است. برندی چینی که با همکاری با خودروسازان بزرگ جهان، توان تولید محصولاتی را دارد که در بازار چین برخی رقبای غیر وطنی را شکست داده و در کشورهای در حال توسعه مورد استقبال خریداران قرار گرفته است. B50F یا آسا خودرویی سواری است که به عنوان با کیفیت ترین محصول فاو در ایران عرضه شده است و این روزها از نظر کیفی با سراتو سایپا ۹۰ میلیون تومانی رقابت می کند. فاو اولین حضور خود را با سواری B50 در ایران تجربه کرد که با موتور ۱.۶ لیتری عرضه می شد. واقعیت این است که از این مدل استقبال خوبی نشد و در نهایت با ورود B50F تولید این خودرو به پایان رسید. B50F با اینکه نسخه فیس لیفت B50 بود به مراتب با جذابیت بیشتری به بازار آمد و اینبار با موتور ۱.۸ لیتری سری L مزدا توانست عملکرد خوبی از فاو را در صنعت خودرو نشان داد.
بسترن B50F یا لیفان 820؟
این موتور بر خلاف نسخه قبلی توانمندی به مراتب بیشتری را دارد و با توجه به فناوری مزدا، توان تولید ۱۴۲ اسب بخار را با گشتاور ۱۷۲ نیوتون متر دارد. گیربکس این خودرو از نوع AF21 کمپانی Aisin ژاپن است که از مطرح ترین کمپانی های تولید کننده گیربکس بوده و با برندهای به نام دنیا فعالیت می کند. یکی از مزیت های بسترن همین موتور و گیربکس است که هماهنگی بسیار خوبی را با هم دارند و در تخت گاز رفتن ها با پر کردن تا هفت هزار دور موتور در دقیقه، رضایت خوبی را برای راننده فراهم می کند. طراحی ظاهری خودرو هم کمک زیادی را به فروش این ماشین کرده است. B50F محبوبیت این روزهای خود را مدیون دگردیسی است که مهندسان فاو بر روی B50 انجام دادند. طراحی داخلی و بیرونی خودرو به سبک خودروهایی است که حتی در سال ۲۰۱۶ همچنان به روز به نظر می رسند. از نظر ایمنی بسترن با شاسی H3 و M1 طراحی شده است که مقاومت خوبی را دارد و در تصادفات واکنش مناسبی را از خود نشان می دهد. وجود چهار کیسه هوا و سیستم کنترل هرزگردی هم مزید بر علت می شود که بسترن B50F به نسبت برخی رقبا در بازه قیمتی خود امنتر باشد. پلتفرم مزدا۶ مدل ۲۰۰۲ هم باعث شده تا ایمنی اصولی تر در این خودرو چینی ایجاد شود و در کنار ایمنی، فضای اتاق مناسب را به سرنشینان بدهد. مسئله ای که در مورد B50F وجود دارد، کیفیت مونتاژ است که گاهی مورد انتقاد قرار می گیرد. البته به گفته گروه بهمن و سازمان ملی استادارد، کیفیت این خودرو افزایش یافته و کمتر شاهد گزارش مشکل مونتاژ از خریداران هستیم.
بسترن B50F یا لیفان 820؟
تودوزی ترم داخلی دو رنگ خودرو باعث شده که بسیاری این طرح را بپسندند و افرادی از خرید آن امتنا کنند. زیرا افرادی هستند که تریم تک رنگ مخصوصا مشکی را بیشتر از رنگ مشکی- کِرِم می پسندند. امکاناتی مثل سانروف، سیستم تهویه اتوماتیک، صندلی راننده برقی، کروزکنترل، چراغ های جلو با نور لنزی و… سطح آپشنی بسترن را بالا برده و خیلی از مالکین این خودرو را بهترین گزینه موجود در بازار می دانند. نرمی سواری و صندلی های به نسبت راحت از ویژگی هایی است که خیلی از خانواده های ایرانی به آن اهمیت می دهند. ارتفاع کم خودرو به نسبت ماشین هایی مثل سراتو باعث شده تا افراد ساکن در برخی شهرستان ها کمتر به سراغ این خودرو بروند. زیرا اعتقاد دارند که در هر دست انداز شهری، جلو و کف ماشین گیر می کند و به مرور زمان آسیب جدی به خودرو می زند.
با همه این ویژگی ها، بسترن B50F قیمت ۷۶ میلیون و ۷۱۰ هزار تومانی را در سال ۹۴ تجربه کرده است و توانسته در بازه بین ۸۰ میلیون تومانی ها به عنوان یک خودرو چینی اما با کیفیت، فروش خوبی را در بازار ایران تجربه کند.
– لیفان ۸۲۰، خودرویی که در هر زمان تهدید به حساب می آید
بسترن B50F یا لیفان 820؟
نمی توان گفت که کمپانی لیفان یک خودروساز با کیفیت است. زیرا ما ایرانیان سابقه ۵۲۰ و ۶۲۰ را داریم و به هر حال با این خودروها نمی توانیم ادعای با کیفیت بودن لیفان را بپذیریم. ولی لیفان تصمیم دارد که با عرضه محصولی جدید نظر خیلی از ایرانیان را تغییر دهد. لیفان ۸۲۰، لوکس ترین محصول لیفان است که با قیمت ۸۲ میلیون تومانی، این روزها باعث شده که خیلی ها برای خرید آن دست نگه دارند. لیفان ۸۲۰ از هر زاویه تصویری متفاوت از خود به نمایش می گذارد. برخی آن را کمری، برخی دیگر سوناتا و حتی بعضی آن را به آلمانی هایی مثل ب ام و ۵۲۸ و آئودی A6 تشبیه می کنند. ولی واقعیت این است که طبق گفته کمپانی لیفان، پلتفرم این خودرو از تویوتا خریداری شده و مهندسان لیفان، ۸۲۰ را بر مبنا کمری XV50 طراحی کرده اند. با این که کد موتور ۸۲۰ با LF شروع می شود، ولی خیلی ها از جمله مهندسان اعتقاد دارند که موتور ۲.۴ لیتری ۱۵۸ اسب بخاری لیفان، نسخه «های کپی» موتور ۲AZ تویوتا بوده که بیشتر با گشتاور ۲۲۱ نیوتون متری خود ایفای نقش می کند. گیربکس لیفان شش سرعته اتوماتیک است که تا حد زیادی هماهنگی خوبی را با موتور دارد و با خاموش کردن ESP، می توانید صدای کاتاف موتور را به وسیله لغو عملگرهای کنترلی بشنوید. خاموش کردن این سیستم پایداری بهای گرانی را دارد. زیرا با لغو ESP، می توانید کم فرمانی زیادی را شاهد باشید. ولی وقتی که سیستم کنترل پایداری فعال است، فرمان را زیر دستان خود حس می کنید که خودرویی چینی را تا چه حد قابل کنترل کرده است. در کنار هندلینگ مناسب، وجود شش کیسه هوا هم به ایمنی خودرو می افزاید. سیستم های مثل سیستم شروع حرکت در سربالایی اتوماتیک، کنترل هرزگردی ابتدایی و… نشان می دهد که لیفان پارامترهای ایمنی را در این خودرو خوب رعایت کرده است. کیفیت داخلی و خارجی ۸۲۰ در حد یک ماشین ۸۲ میلیون تومانی مناسب است.
بسترن B50F یا لیفان 820؟
ولی نباید فکر شود که چون شبیه کمری طراحی شده است، باید کیفیتی مثل آن را داشته باشد. سانروف، صندلی برقی راننده با گرمکن، کروزکنترل، مانیتور، دوربین عقب، سیستم تهویه اتوماتیک، استارت دکمه ای و… نشان می دهد که این خودرو از نظر امکاناتی در سطح بالاتری از رقبا قرار دارد. عملکرد و نرمی ۸۲۰ هم یکی از دلایلی است که باعث می شود این ماشین امروز در ایران با فاو بسترن B50F رقابت کند. طراحی زیبا این خودرو و فضای دلباز کابین، نکته ای دیگر است که می توان خرید این خودرو را به جای رقبا پیشنهاد کرد. همچنین گارانتی ۵ سال یا ۱۵۰ هزار کیلومتری این خودرو یکی از ویژگی هایی است که با تعداد زیاد نمایندگی های کرمان موتور تکمیل می شود و باعث شده تا این خودرو با خدمات بهتری در ایران به فروش برسد.
بسترن B50F یا لیفان 820؟
اگر چه لیفان ۸۲۰ و فاو بسترن B50F خودروهایی در یک کلاس به حساب نمی آیند، ولی قیمت نزدیک این دو خودرو باعث شده تا این روزها کسانی که قصد خرید خودرویی ۸۰ میلیون تومانی را داشته باشند، بین ۸۲۰ و B50F دو به شک باشند. هر خودرو مزیت خود را داشته و برای گروهی خاص طراحی شده است. بدیهی است که اعلام نظر یک طرفه در مورد این ماشین ها کاری سخت و دشوار بوده و باعث می شود تا واقعیت ها دور شویم. ولی باید در نظر گرفت که با توجه به نحوه فعالیت کرمان موتور، بزودی حجم انبوهی از ۸۲۰ به بازار تزریق می شود و آن موقع است که جایگاه بسترن به خطر می افتد. افرادی که آپشن را در کنار اتاق بزرگ می خواهند به راحتی سمت ۸۲۰ می روند. جوانانی هم که به دنبال خودروی جذابتر می گردند، راحت تر به خرید B50F اقدام می کنند. به هر حال می توان نتیجه گرفت که کم و بیش این خودروها در سال ۱۳۹۵ فروش خود را ادامه خواهند داد. فقط سوالی که مطرح می شود این است. اگر لیفان ۸۲۰ و بسترن B50F در یک بازه زمانی عرضه می شدند، آن موقع استقبال عمومی از کدامشان صورت می گرفت؟
همچنین میتوانید مطالب “ویدیو: تست و بررسی لیفان ۸۲۰” و “ویدیو: بررسی جک جی ۵ و بسترن B۵۰f” رو نیز مشاهده نمایید.
حسین دلاور و محمدمهدی تفضلی- روزنامه دنیای خودرو

آریزو 8 آریزو 8
۵ امتیاز از ۱ رای

های بانک های بانک

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.