تست درایو تیگو ۷ پرو e پلاس در پیست آیلند + ویدیو

تیگو ۷ پرو e پلاس
تیگو ۷ پرو e پلاس

روز گذشته، برای نخستین بار، تیگو ۷ پرو e پلاس را در پیست آیلند به چالش کشیدیم.

تیگو 8 پلاگین تیگو 8 پلاگین

در پی پیشرفت چینی ها در زمینه تولید خودروهای هیبریدی و برقی، مونتاژکاران ایرانی تصمیم گرفتند در راستای هدف گذاری وزیر صمت، جدا از نسخه های بنزینی برخی خودروها، نسخه های هیبریدی و پلاگین هیبریدی آن ها را هم به ایران بیاورند. در این زمینه، مدیران خودرو اولین گام را برداشت و تیگو ۸ پرو پلاگین هیبرید یا تیگو ۸ پرو E پلاس را معرفی کرد. پس از تیگو ۸ پلاگین هم نوبت به آریزو ۵ برقی رسید. اکنون قرار است پای تیگو ۷ پرو پلاگین هیبرید یا همان تیگو ۷ پرو e پلاس نیز به خیابان ها و جاده های ایران باز شود.

ویدیو تست درایو

طراحی ظاهری تیگو ۷ پرو e پلاس

در نمای جلوی خودرو یک قاب کرومی به جلوپنجره اضافه شده که تا زیر چراغ ها امتداد یافته است؛ این قاب را پیش تر در تیگو ۷ پرومکس نیز دیده بودیم. جدا از اضافه شدن قاب کرومی، پوسته سپر جلو نیز کاملاً عوض شده است و دیگر خبری از دو خط LED برای دی لایت نیست و یک خط LED طولانی تر با قاب کرومی جای دی لایت های قبلی را گرفته است. در زیر محل قرارگیری پلاک یک قسمت مربعی به چشم می خورد که نشان می دهد این خودرو قرار است با آپشن های کمکی راننده مانند رادار و کروز کنترل تطبیقی به بازار عرضه شود.

دو پلیت با خطوط آبی رنگ در دو طرف سپر تکمیل کننده نمای جلو و نشانی بر پلاگین بودن این خودرو و در واقع، پاک تر بودن آن نسبت به سایر خودروهای بنزینی هستند. در نمای جانبی رینگ ها تغییر کرده اند و شکل و شمایل آیرودینامیک به خود گرفته اند. نمای عقب همان طراحی پرومکس است و فقط در قسمت بال شیشه عقب، دو نوار آبی رنگ کار شده است.

کابین و امکانات تیگو ۷ پرو e پلاس

تیگو ۷ پرو e پلاس
تیگو ۷ پرو e پلاس

در بخش کابین با داشبوردی شبیه به تیگو ۸ با کلاستر و مانیتور یکپارچه مواجه هستیم. علاوه بر این، پنل تنظیمات تهویه نیز به طور کامل لمسی شده است.

از امکانات ایمنی و رفاهی تیگو ۷ پرو e پلاس می توان به مواردی همچون سیستم ترمز ضد قفل، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم توزیع نیروی ترمز، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی و کمکی حرکت در سراشیبی، سیستم کنترل فشار باد تایرها، سیستم آنتی ترپ شیشه ها و سانروف و درِ صندوق، کروز کنترل تطبیقی، دی لایت، سنسور نور و باران، کرنرینگ لایت، چراغ همراهی، تریم داخلی چرمی، کلاستر و مانیتور یکپارچه هر یک با ابعاد ۱۲.۳ اینچ، قطب نما، اپل کارپلی و اندروید اتو، سیستم صوتی SONY با هشت اسپیکر، خروجی برق ۱۲ ولت، فرمان برقی با قابلیت تنظیم در چهار جهت و روکش چرمی، صندلی های جلوی برقی، تنظیم گودی کمر صندلی راننده، گرم‌کن و سردکن صندلی های جلو، گرم کن صندلی های عقب سیستم تهویه اتومات، کول باکس، نورپردازی داخلی با ۶۴ رنگ، سیستم ورود و استارت بدون کلید، اتو استارت/ استاپ، سقف پانورامیک، کیسه هوای جلو و کناری و پرده ای، دوربین ۳۶۰ درجه، سنسور پارک جلو و عقب، سیستم های کمکی رانندگی موسوم به ADAS به طور کامل، روف رک و… اشاره کرد.

مشخصات فنی

تیگو ۷ پرو e پلاس

برای تیگو ۷ پرو e پلاس از همان پیشرانه و مشخصات فنی تیگو ۸ پرو e پلاس استفاده شده است و این دو خودرو از نظر فنی فرقی با هم نخواهند داشت.

به این ترتیب، در چری تیگو هفت پرو پلاگین هیبرید یک پیشرانه ۱.۵ لیتر ۴ سیلندر توربو را خواهیم داشت که در کنار دو پیشرانه برقی (سوار بر محور جلو) تولید قدرت انجام می دهند. نهایت قدرت ترکیبی در این کراس اوور به ۳۲۶ اسب بخار می رسد و نهایت گشتاور هم حدود ۵۱۰ نیوتن متر است. قدرت در این خودرو از طریق جعبه دنده ۳ سرعته DHT (جعبه دنده مخصوص خودروهای هیبرید) به چرخ های جلوی این کراس اوور می رسد و از آن جایی که وزن این خودرو از تیگو ۸ پرو پلاگین هیبرید کم تر است می تواند شتاب گیری بهتری نسبت به آن داشته باشد.

پک باتری این کراس اوور ظرفیت ۱۹.۲۷ کیلووات ساعتی دارد و شارژ آن حدود ۴ ساعت زمان می برد. مصرف سوخت در حالت بنزینی حدود ۸.۲ لیتر به ازای هر صد کیلومتر است و در صورت فعالیت پیشرانه الکتریکی به صورت همزمان، مصرف سوخت این کراس اوور ۵ نفره چینی به ۱.۸ لیتر به ازای هر صد کیلومتر می رسد. موتورهای برقی این کراس اوور دارای قدرت ۵۵ و ۷۰ کیلووات هستند و خروجی گشتاور آن ها نیز به ترتیب ۱۶۰ و ۱۵۵ نیوتن متر اعلام شده است. این خودرو دارای حالت های رانندگی EV+NORMAL ،HEV+NORMAL ،HEV+SPORT ،EV+ECO ،HEV+ECO است.

این خودرو به علت وزن کم تر نسبت به تیگو ۸ پرو پلاگین (۱۶۹۶ کیلوگرم) در حالت تمام برقی قادر به پیمایش ۸۰ کیلومتر است که این یعنی حدود ۵ کیلومتر پیمایش آن در مود ev افزایش یافته است.

تجربه سواری

تیگو ۷ پرو e پلاس
تیگو ۷ پرو e پلاس

پشت فرمان خودرو قرار می گیریم. به علت برخورداری از کابینی تقریباً مشابه با سایر محصولات چری، اتمسفری آشنا اطراف شما را فراگرفته است. ارگونومی کابین و کیفیت متریال مناسب ارزیابی می شود. شتاب خودرو بسیار خوب است و به نظر می رسد اسب بخار و گشتاور سر چرخ ها، اعدادی نزدیک به اعداد اعلامی روی کاغذ باشند. به علت فاصله محوری کم تر، خودرو در پیچ ها کش نمی آید، حال آن که، در تیگو ۸ پرو e پلاس، هنگام پیچیدن کاملاً متوجه کش آمدن خودرو می شوید. سواری این کراس اوور با توجه به سگمنتی که در آن قرار گرفته، نرم و متعادل است که البته استفاده از تعلیق مولتی لینک هم در این مورد بی تأثیر نیست. عملکرد سیستم ترمز از صد به صفر مسافتی در محدوده ۴۰ متر است، که خوب است، و سیستم کنترل پایداری هم عملکرد بی نقصی دارد. این خودرو و تیگو ۸ پرو e پلاس از آن دسته خودروهایی هستند که پیش از تحویل به مشتری، باید آموزش های کوچکی به ایشان ارائه شود، چراکه در بدو حرکت هرزگردی زیادی دارند و حتا گاهی به علت قدرت بالا ممکن است کنترل فرمان در شروع حرکت نیز سخت باشد. البته اگر با این خودروها آشنا باشید، هیچ یک از این مشکلات را نخواهید داشت.

سخن پایانی

تیگو ۷ پرو e پلاس
تیگو ۷ پرو e پلاس

در پایان به نظر می رسد با توجه به عملکرد، امکانات، ظاهر و صد البته قیمت، که نسبت به تیگو ۸ پرو e پلاس کم تر خواهد بود، این خودرو می تواند روی بازار تیگو ۸ پلاگین تأثیر بگذارد و مشتریان علاقه مند به خودروهای برقی – بنزینی را به سمت خود بکشاند.

گالری تصاویر

عکس: بهزاد اویسی

سوالات متداول

تیگو ۷ پرو e پلاس چه مشخصاتی دارد؟

در چری تیگو هفت پرو e پلاس یک پیشرانه ۱.۵ لیتر ۴ سیلندر توربو را خواهیم داشت که در کنار دو پیشرانه برقی (سوار بر محور جلو) تولید قدرت انجام می دهند. نهایت قدرت ترکیبی در این کراس اوور به ۳۲۶ اسب بخار می رسد و نهایت گشتاور هم حدود ۵۱۰ نیوتن متر است. قدرت در این خودرو از طریق جعبه دنده ۳ سرعته DHT (جعبه دنده مخصوص خودروهای هیبرید) به چرخ های جلوی این کراس اوور می رسد.

تیگو ۷ پرو e پلاس چه امکاناتی دارد؟

از امکانات ایمنی و رفاهی تیگو ۷ پرو e پلاس می توان به مواردی همچون سیستم ترمز ضد قفل، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم توزیع نیروی ترمز، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی و کمکی حرکت در سراشیبی، سیستم کنترل فشار باد تایرها، سیستم آنتی ترپ شیشه ها و سانروف و درِ صندوق، کروز کنترل تطبیقی، دی لایت، سنسور نور و باران، کرنرینگ لایت، چراغ همراهی، تریم داخلی چرمی، کلاستر و مانیتور یکپارچه هر یک با ابعاد ۱۲.۳ اینچ، قطب نما، اپل کارپلی و اندروید اتو، سیستم صوتی SONY با هشت اسپیکر، خروجی برق ۱۲ ولت، فرمان برقی با قابلیت تنظیم در چهار جهت و روکش چرمی، صندلی های جلوی برقی، تنظیم گودی کمر صندلی راننده، گرم‌کن و سردکن صندلی های جلو و..‌. اشاره کرد.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.