گران ترین خودروهای عضلانی (ماسل کار) آمریکایی

خودروهای عضلانی آمریکا
خودروهای عضلانی آمریکا

بعضی افراد معتقدند خرید خودروهای عضلانی (Muscle Cars) با چنین قیمت‌هایی منطقی نیست، اما بسیاری از طرف‌داران خودرو، این خودروها را به عنوان محصولات نمادین صنعت خودروسازی آمریکا می شناسند و تحسین می‌کنند.

آریزو 8 آریزو 8

امروز تقریباً تمام خودروهای عضلانی دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ با قیمت‌های بالا در شرایط مناسب معامله می‌شوند، اما پنج خودروی جذاب و منحصربه‌فرد، که در ادامه معرفی می‌شوند، با قیمت‌های نجومی در حراجی قرار گرفته اند. این محصولات جذاب مفهوم گران بودن را به سطحی کاملاً متفاوت رسانده اند.

شاید بتوان گفت خودروهای عضلانی دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی به دلیل کمبود امنیت و استانداردهای پایین تولید، مصرف سوخت بالا و توجه کم تر به محیط‌زیست در زمان تولید، امروز مورد انتقاد برخی افراد قرار می‌گیرند، با این حال، هدف اصلی از تولید این خودروها چیز دیگری بود و هنوز هم با دیدن آن‌ها افراد به وجد می‌آیند. یکی از دلایل محبوبیت آن‌ها، قیمت مناسب برای عموم بود که مردم را به خرید آن‌ها ترغیب می کرد، با این حال، بحران سوخت دهه ۷۰ میلادی مردم را به خرید خودروهای کم‌مصرف‌تر با هدف حفظ محیط زیست ترغیب کرد و همین موضوع باعث کاهش ارزش خودروهای عضلانی در آن زمان شد.

در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، خریداران خودرو می توانستند یک خودروی عضلانی را تنها با چند صد دلار خریداری کنند، زیرا بسیاری از مالکان به دنبال فروش خودروهای دست دوم پرمصرف خود بودند تا از شر آن ها خلاص شوند، اما چند دهه بعد و با تولید خودروهای امروزی، علاقه مندان به خودروهای عضلانی دوباره به گذشته بازگشتند و متوجه شدند این خودروها چه‌قدر خاص و محدود هستند و به همین دلیل برای خرید آن ها مبالغ هنگفتی را پرداخت کردند. امروز میلیون ها دلار در حراجی های خودرو در سراسر جهان برای خرید آن ها خرج می شود.

در این فهرست با گران ترین خودروهای عضلانی تاریخ آشنا خواهید شد.

پلیموث سوپر برد

پلیموث سوپر برد
پلیموث سوپر برد
  • مدل: ۱۹۷۰
  • قیمت فروش: ۱.۶۵ میلیون دلار

اولین خودروی فهرست ما به عنوان یکی از کمیاب ترین خودروهای عضلانی تمام دوران شناخته می شود؛ پلیموث سوپر برد (Super Bird)، علیرغم شایستگی هایش، نتوانست فورد تورینو تالادگا را در مسابقه نسکار ۱۹۶۹ شکست دهد. با این حال، مهندسان پلیموث از این موضوع درس گرفتند و نسخه بهبودیافته ای از دوج چارجر دیتونا را برای فصل ۱۹۷۰ تولید کردند. به دلیل رعایت قوانین، نسخه جاده ای این خودرو نیز به تعداد محدود تولید شد و به همین دلیل مدل Super Bird متولد شد. این خودرو از موتور ۷ لیتری همی استفاده می کرد و ۴۲۵ اسب بخار قدرت داشت.

پلیموث سوپر برد با دماغه بلند و بال عقب بزرگ خود به خودرویی محبوب نزد طرف‌داران تبدیل شد. به گفته بسیاری از کارشناسان خودرو، اگرچه تردیدهایی در مورد آمار دقیق تولید این خودرو وجود دارد، اما به گفته بسیاری از کارشناسان خودرو، بیش از ۲۰۰۰ سوپر برد فروخته شده است و حدود نیمی از آن ها هنوز در بازار هستند. یکی از مدل‌های باقی‌مانده، رنگ قرمز خاصی دارد که در شرایط نزدیک به صفر مایل قرار داشت و در حراج برت جکسون در سال ۲۰۲۲ به قیمت ۱.۶۵ میلیون دلار فروخته شد، که بالاترین قیمتی است که تا به حال برای یک سوپر برد پرداخت شده است.

شلبی GT500 سوپر اسنیک

شلبی GT500 سوپر اسنیک
شلبی GT500 سوپر اسنیک
  • مدل: ۱۹۶۷
  • قیمت فروش: ۲.۲ میلیون دلار

کارون شلبی فقید یکی از تأثیرگذارترین افراد روی صنعت خودروی آمریکاست، او مسئول تبدیل پروژه GT40 فورد به خودروی مسابقه‌ای پیروز در لمان بود و اولین نسل موستانگ را به محصولی تقریباً بی‌نقص و پرفورمنس تبدیل کرد. به این فهرست باید تولید شلبی کبراهای مشهور را نیز اضافه کرد که بی‌شک جزو بهترین خودروهای اسپرت تولیدی تاریخ آمریکا در دهه ۶۰ میلادی بوده‌اند.

در سال ۱۹۶۷، کارول شلبی دومین پیروزی متوالی خود را در لمانز با فورد GT40 جشن گرفت و موستانگ نهایی شلبی، GT500، را معرفی کرد. در آن زمان، شلبی به عنوان توزیع کننده رسمی لاستیک های گودیر نیز فعالیت می کرد، برای تبلیغ لاستیک های جدید گودیر، او تصمیم گرفت دو هدف را با یک تیر نشانه بگیرد و به همین سبب در این سال، فورد GT500 را ارائه کرد. شلبی برای نصب موتور ۸ سیلندر GT40 در GT500 درخواست مجوز از فورد کرد و این مجوز از طرف برند فورد صادر شد.

این موتور که قدرتی در حدود ۶۵۰ اسب بخار داشت، باعث شد تا مدل بی نظیر سوپر اسنیک با سرعت ۲۷۳ کیلومتر بر ساعت حرکت کند. اگرچه کارول شلبی بعداً امکان تولید محدود GT500 Super Sneak را بررسی کرد، متأسفانه این امر هرگز محقق نشد. این مدل منحصر به فرد چندین بار بین خریداران فروخته شده است و حدود ۴۲۰۰۰ کیلومتر مسافت پیموده است و استفاده از تایرهای تاندربولتس گودیر، در حراجی در سال ۲۰۱۹ به قیمت ۲.۲ میلیون دلار فروخته شد.

پلیموث همی کودا کانورتیبل

پلیموث همی کودا کانورتیبل
پلیموث همی کودا کانورتیبل
  • مدل: ۱۹۷۱
  • قیمت فروش: ۳.۵ میلیون دلار

همه چیز زمانی تغییر کرد که کرایسلر نسخه جاده ای همی ۴۲۶ نسکار را به خط تولید خود معرفی کرد. این موتور ۸ سیلندر با خروجی ۴۲۵ اسب بخار، خودروهای کرایسلر را در یک خط مستقیم تقریباً شکست ناپذیر می کرد. این موتور در سال ۱۹۶۶ بر روی برخی از مدل های کرایسلر نصب شد و در سال های بعد به باراکودا کوچک تر و سبک تر اضافه شد. حتا پس از تعمیرات اساسی خودرو برای مدل سال ۱۹۷۰، این موتور بهترین انتخاب ممکن در نظر گرفته شد. نسل سوم کودا به عنوان یکی از زیباترین خودروهای عضلانی شناخته می شود و با وجود موتور همی، یکی از قدرتمندترین ها بود. سومین و آخرین نسخه کودا تنها ۷۸۰ دستگاه با موتور همی تولید کرد که تنها ۲۱ دستگاه کانورتیبل بودند. ۱۴ دستگاه از آن در سال ۱۹۷۰ و ۷ دستگاه در سال بعد تولید شد. به دلیل تولید محدود و علاقه طرف‌داران به نسل سوم کودا، این خودرو در میان گران ترین خودروهای عضلانی تاریخ قرار گرفت.

یکی از نسخه های کانورتیبل کودا در سال ۲۰۱۴ با قیمت قابل توجه ۳.۵ میلیون دلار فروخته شد. علاوه بر این، یک مدل ۷۱ دیگر به حراج گذاشته شد و قیمت پیشنهادی به ۴.۸ میلیون دلار رسید، اما مالک از فروش آن خودداری کرد زیرا به دنبال فروش خودروی خود به قیمت حداقل ۶ میلیون دلار بود.

فورد موستانگ GT بولیت

فورد موستانگ GT بولیت
فورد موستانگ GT بولیت
  • مدل: ۱۹۶۸
  • قیمت فروش: ۳.۷۴ میلیون دلار

فورد موستانگ در سال ۱۹۶۴ معرفی شد و اگرچه آمریکایی ها انتظار داشتند این خودرو فروش خوبی داشته باشد، اما در ابتدا این طور نشد. جدا از استایل شیک اروپایی، آپشن های نسبتاً زیاد و قیمت رقابتی، برنامه های بازاریابی قوی فورد نیز در تبدیل شدن موستانگ به پرفروش ترین محصول این برند نقش داشته است. خودروی مورد بحث در تبلیغات و فیلم های هالیوودی مختلف به نمایش درآمده است و برجسته ترین آن ها Bullitt است که یکی از جالب ترین تعقیب و گریزهای ماشینی در تاریخ سینماست.

پشت فرمان این موستانگ، استیو مک کوئین معروف در نقش کارآگاه فرانک بولیت نشسته بود. این موستانگ GT فست بک مدل ۱۹۶۸، به رنگ سبز و دارای موتور ۸ سیلندر ۶.۴ لیتری بود. اصلاحات خودروی مذکور شامل استفاده از فنرها و کمک فنرهای قوی تر، سرسیلندر بهبودیافته، کاربراتور بزرگ تر و سیستم جرقه زنی الکترونیکی بوده است. یکی از بولیت های موستانگ هنگام فیلمبرداری آسیب دید، اما مدل دیگر وضعیت خوبی داشت.

موستانگ بولیت سال ها خودروی مورد استفاده روزمره بود و پس از آن در نقطه ای پارک شده بود و پسر مالک دوباره آن را با بازسازی به جاده ها بازگرداند. همان طور که در عکس مشخص است، این موستانگ هرگز به طور کامل بازسازی نشده و فقط خدمات لازم برای حفظ وضعیت خود را دریافت کرده است. در نهایت، مالک تصمیم به فروش خودوری خود گرفت و در حراج ۲۰۲۰ به قیمت ۳.۷۴ فروخته شد.

شلبی موستانگ GT350

شلبی موستانگ GT350
شلبی موستانگ GT350
  • مدل: ۱۹۶۵
  • قیمت فروش: ۳.۸۵ میلیون دلار

همان طور که گفتیم، کارول شلبی برخی از بهترین عملکردها و خودروهای عضلانی موجود را به نمایش گذاشت، از جمله موستانگ GT350R. شلبی و تیمش علاوه بر فروش مدل های خیابانی GT350 از طریق نمایندگی ها، تعداد محدودی ۳۴ موستانگ مسابقه ای به نام GT350R تولید کردند. این خودرو توانست برای سه فصل متوالی برنده کلاس B تولیدی باشگاه خودروهای اسپرت آمریکا شود و شورولت کوروت را شرمنده کند.

برنامه تولید GT350R با یک نمونه اولیه پیش تولید و آزمایش های گسترده آغاز شد. این نمونه اولیه که Flying Mustang نامیده می شود، براساس موستانگ فست بک اصلی ۱۹۶۵ ساخته شده و تغییرات زیادی در آن انجام شده است، از جمله یک موتور ۸ سیلندر ۴.۷ لیتری با قدرت حدود ۳۵۰ اسب بخار. این موستانگ ۱۱۵۶ کیلوگرم وزن داشت و می توانست در ۵ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت برسد.

نمونه اولیه شلبی موستانگ GT350R، که توسط کن مایلز افسانه ای هدایت می شد، اولین مدلی بود که برنده یک مسابقه رسمی شد. این مدل راه را برای تولید ۳۴ دستگاه دیگر هموار کرد. برخلاف دیگر نمونه های اولیه، GT35.5R002 زنده ماند و دوباره ساخته شد. این خودرو در سال ۲۰۲۰ به قیمت ۳.۸۵ میلیون دلار فروخته شد، اما عجیب این است که دو سال بعد دوباره به حراج آمد و این بار به قیمت ۳.۷۵ میلیون دلار فروخته شد.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.