مقایسه آئودی TT و ب ام و ۶۳۰

مقایسه آئودی TT و ب ام و ۶۳۰

به دهه هشتاد شمسی باز می گردیم. زمانی که زمزمه های از سر گیری واردات خودرو شنیده می شد. سرانجام هم از سال ۱۳۸۳، طیف وسیعی از خودروهای خارجی با تنوع برند های گوناگون، وارد بازار کشورمان شدند.

آریزو 8 آریزو 8

به گزارش وبلاگ خودروچی، در آن زمان، عطش بازار پس از یک دوره ممنوعیت چند ساله واردات، آنقدر بالا بود که تقریبا از هر کلاس و سگمنتی، وارد کنندگان اقدام به ثبت سفارش خودرو کردند. یکی از کلاس هایی که کمبود آن بسیار در کشور احساس می شد، کلاس خودروهای اسپرت بود که بازار ایران در این بخش، همواره با فقری شدید دست و پنجه نرم می کرد. اکثر کوپه ها و کروک های موجود در کشور، خودروهایی قدیمی و کارکرده بودند و نمی توانستند نیاز بازار را بر طرف کنند. در دور جدید واردات خودرو، شاهد اولین جرقه های حضور خودروهای اسپرت در ایران بودیم. بدون شک یکی از تاثیر گذار ترین خودروهای اسپرت دهه هشتاد، نسل دوم ب ام و سری ۶ بود که عمدتا در نمونه کروک با سقف برزنتی بازشو، به کشورمان وارد شد. اکثر سری ۶ های وارد شده به ایران از نوع ۶۳۰ بودند. ۶۳۰ تا سالها به عنوان نمادی از اتومبیل های قشر جوانان مرفه شناخته می شد و رد پای آن را در بسیاری از فیلم های سینمایی آن سالها هم می توان دید. این خودرو به شکلی گسترده برای کارناوال های جشن های عروسی به اجاره در می آمد و به همین ترتیب، تبدیل به یکی از ماندگار ترین کروک های سالهای اخیر ایران شد. به گونه ای که امروزه پیدا کردن یک دستگاه ۶۳۰ کم کارکرد و سالم، کاری بس دشوار است. در آن سو، آئودی TT هم دیگر خودرو اسپرت تاثیر گذار در دهه هشتاد بود. خودرویی که جزو معدود آئودی هایی است که بعد از انقلاب، در تعدادی زیاد، موفق به دریافت پلاک ملی شده است. آئودی TT هم به مانند ب ام و ۶۳۰، در دو نسخه کروک و کوپه به کشورمان راه یافته است.

طراحی ظاهری

ب ام و 630i
ب ام و ۶۳۰i

مشخصا زمانی که درباره طراحی دو خودرو با قدمت بیش از ۱۵ سال صحبت می کنیم، نباید انتظار وجود المان های روز طراحی را در ظاهر آنها داشته باشیم. اما حساب ب ام و ۶۳۰ از ابتدا جدا از دیگر ب ام و ها بود! خودرویی که شاهکار طراح سرشناس، کریس بنگل، به حساب می آمد. سری ۶ چه در نسل دوم و چه نسل سوم، یک برداشت صنعتی از کوسه به حساب می آید. به گونه ای که بسیاری از افراد در ایران و دنیا، سری ۶ را با نام ” کوسه ” صدا می زنند! ظاهر ساختار شکن این خودرو در آن سالها، بر خلاف پیش بینی کارشناسان، بسیار به دل طرفداران ب ام و خوش نشست. در نمای جلو خبری از چراغ های کشیده دیگر ب ام و ها نبود. چراغ هایی جمع و جور را با همان گرافیک همیشگی چراغ های ب ام و، می توان بر صورت سری ۶ مشاهده کرد. خطوط کاپوت به شکلی عضلانی و زیبا طراحی شده اند. جلو پنجره کلیوی ب ام و نسبت به محصولات امروزی این شرکت، ابعاد کوچکتری دارد. سپر جلو کاملا ساده و بی آلایش طراحی شده است. در واقع چهره سری ۶، آن افسونگری سری ۳ یا ۵ را ندارد، اما از آن چهره های خنگ دوست داشتنی به شمار می رود!

آئودی tt
آئودی tt

آئودی TT های موجود در ایران هم، وضعیت مشابهی با ۶۳۰ دارند. آنها نیز از نسل دوم خود به بازار ما راه پیدا کردند. البته TT نسل دو، دو سال دیرتر از ۶۳۰ طراحی شد. آئودی در طراحی TT، ریسک کمتری نسبت به ب ام و کرده است و از همان الگوی موجود در دیگر محصولاتش، پیروی کرده است. با این حال، این موضوع را نمی توان به معنای منحصر به فرد نبودن TT تفسیر کرد! TT هم نسبت به سایر آئودی ها، کاراکتر جوان پسندتری دارد. گویا خبری از آن خشکی همیشگی طراحی های آئودی در آن نیست. چراغ های جلو، نسبت به سری ۶ زیباتر اند و یک ردیف LED نیز داخل آنها، به کار رفته است. TT کاپوت کوتاه تری دارد، چرا که اساسا خودرو کوچکتری از ۶۳۰ است. جلو پنجره بزرگ آئودی هم هیجان انگیزتر از شبکه های کلیوی ب ام و می تواند باشد. البته قطعا اسپرت تر بودن ظاهر TT، چیزی از ارزش های سری ۶ کم نمی کند.

ب ام و 630i
ب ام و ۶۳۰i

سری ۶، کشیدگی بیشتر و هیکل عضلانی تر خود را در نمای جانبی آشکار می کند. پنجره بزرگ عقب، قوس زیبای سقف، حجم پردازی منطقی گلگیرها و رکاب، طویل بودن کاپوت و بازی حساب شده با خطوط، همه و همه، یک طراحی ناب و اصیل آلمانی را به نمایش می گذارند. به همین دلیل است که با عبور یک سری ۶ از خیابان، چند ثانیه به آن خیره می شوید و با گذشت سالها از زمان طراحی آن، هنوز هم دوست دارید که ساعت ها به تماشایش بنشینید. آبشش روی گلگیر جلو و آینه های مکعب شکل، از توجه به جزئیات در ظاهر ۶۳۰، حکایت دارند.

آئودی tt
آئودی tt

اما TT در نمای جانبی، نمی تواند همچون نمای جلو، جذابتر از سری ۶ ظاهر شود. در واقع کمتر بودن طول و فاصله محوری TT، هرگز آن ابهت بالای سری ۶ را تصویر سازی نمی کنند. البته قوس سقف TT از سری ۶ بیشتر است و طراحی کوپه های پورشه را به یاد می آورد. همین قوس زیاد سبب شده که شیشه عقب TT با درب صندوق آن بالا رود و حالتی شبیه به خودروهای فست بک را برای آن، ایجاد کند. در واقع اگر سری ۶ را افزون بر جوانان، یک پیرمرد اهل دل هم بتواند سوار شود، TT هرگز این طور نیست و کلا برای ۳۰ سال به بالا توصیه نمی شود! گلگیرهای برجسته و آینه های پایه دار، از جذابیت های اصلی نمای جانبی TT هستند.

ب ام و 630i
ب ام و ۶۳۰i

در نمای عقب ۶۳۰، شاهکار طراحی آلمانی ها را می توان به چشم دید! شاید نمای جلوی این خودرو را هر کسی نپسندد، اما بدون شک، کمتر کسی می تواند از کنار چراغ های دلبرانه عقب سری ۶، به سادگی بگذرد! چراغ ها کاملا از نوع LED هستند که برای آن سالها، تکنولوژی مدرنی به حساب می آمده است. هندسه خاص چراغ ها هم از دلایل ماندگاری سری ۶ است. چرا که همچون چراغ های جلو، طول کمی دارند و شبیه به هیچ ب ام و دیگری نیستند. درب صندوق عقب کوتاه است و انحنا های زیبایی بر روی آن، وجود دارند. برجستگی لبه صندوق هم جای خالی اسپویلر را پر کرده است. چراغ های دنده عقب و مه شکن به شکل نوار هایی بر روی سپر تعبیه شده اند. در برخی نسخه های سری ۶، چراغ ترمز بزرگی هم بر روی لبه صندوق، اضافه می شود.

آئودی tt
آئودی tt

آئودی TT را نیز در نمای عقب می توان دلربا تر از جلو دانست. طول کوتاه درب صندوق و پیوستگی آن با شیشه عقب، ظاهری منحصر به فرد به TT بخشیده اند. چراغ ها گرافیک زیبا اما ساده تری نسبت به سری ۶ دارند و با یک زاویه رو به آسمان نصب شده اند که جذابیت آنها را بیشتر می کند. در پایین سپر هم یک دیفیوزر اسپرت به چشم می خورد که سر اگزوزها را در بر می گیرد.

طراحی کابین

کابین ب ام و 630i
کابین ب ام و ۶۳۰i

هر چقدر ب ام و در خاص طراحی کردن نمای بیرونی سری ۶، توانمند بوده است، در طراحی داخلی عملا هیچ کار جدیدی انجام نداده است و ۶۳۰ در داخل کابین، بیش از هر زمان به ب ام و های دیگر، شبیه تر شده است. همان دریچه های تهویه مستطیلی، مانیتور بالای کنسول، دسته دنده خم دار و اهرم موس کنترلر تجهیزات، به عنوان فرمول همیشگی ب ام و در طراحی داخلی، در سری ۶ هم به کار رفته اند. البته طراحی کنسول بین دو صندلی اندکی خاص تر از سایر ب ام و هاست و پنل دسته دنده به وسیله یک خط مورب از سمت سرنشین در جهت راننده، جدا می شود. دسته دنده خوش دست است و برای ترمز پارک هم از اهرم دستی سنتی استفاده شده است. صفحه کیلومتر به سبک دیگر تولیدات ب ام و است و باب میل جوانان می تواند باشدو غربیلک فرمان فرم سه شاخه دارد و در نوع خودش، جذاب است.

کابین آئودی tt
کابین آئودی tt

اما درست در نقطه مقابل، آئودی خلاقیت بیشتری در کابین TT به خرج داده است. اولین ساختار شکنی در کابین، نصب سه دریچه کولر در وسط داشبورد است. فرم دایره ای دریچه ها هم به خودی خود، متفاوت و جذاب به نظر می رسند. پنل سیستم صوتی و سایر ادوات کنسول، جذاب تر از ۶۳۰ طراحی شده اند. پنل دسته دنده و تجهیزات کنسول وسط هم توسط یک دیواره کوتاه از فضای پای شاگرد، جدا می شود. صفحه کیلومتر TT در مقایسه با ۶۳۰، به مراتب هیجان انگیزتر است. غربیلک فرمان هم از طرح D کات بهره می برد، حال آنکه اکنون بعد از گذشت بیش از یک دهه، بسیاری از خودروسازان تازه به استفاده از چنین فرمان هایی روی آورده اند! اصلا از روی کابین TT آنطور به نظر می آید که گویی آئودی، چندین سال دیرتر از ب ام و به فکر تولید این خودرو افتاده است. حال آنکه سری ۶ فقط دو سال زودتر از TT به بازار آمده است!

امکانات رفاهی و ایمنی

ب ام و 630i
ب ام و ۶۳۰i

کروز کنترل، سیستم های کنترل پایداری و کنترل کشش، سیستم تعلیق هوشمند، سنسور های هشدار دهنده جلو و عقب، سنسور باران، نمایشگر فشار باد تایرها، ترمز کمکی، سنسور نور، نور بالای اتوماتیک، سیستم تنظیم اتوماتیک ارتفاع نور چراغ ها، چراغ های مه شکن جلو و عقب، سیستم چرخش چراغ ها در پیچ، شستشو دهنده چراغ های جلو، چراغ های بای زنون جلو، چراغ خوش آمد گویی، چراغ بدرقه، فرمان الکتریکی حساس به سرعت، روکش چرمی فرمان و صندلی ها، پدال های تعویض دنده پشت فرمان، اینتر فیس، گرم کن فرمان (سفارشی)، سیستم صوتی مجهز به بلوتوث و نمایشگر ۶٫۵ اینچی (نمایشگر ۸٫۵ اینچی و چنجر ۶ تایی سفارشی)، نویگیشن (سفارشی)، هد آپ دیسپلی، ۶ کیسه هوا، پشت سری های فعال شونده، سیستم ورود بدون کلید، استارتر دکمه ای، تهویه اتوماتیک دو منطقه ای، تنظیم ۸ حالته برقی صندلی های جلو، حافظه صندلی راننده، گرم کن صندلی های جلو، ایزو فیکس در صندلی های عقب، سامانه وکیوم دربها، آینه الکترو کرومیک وسط، آینه های جانبی تاشو برقی همراه با گرم کن و سقف سافت تاپ جمع شونده برقی (در مدل های کروک)، فهرست امکانات ۶۳۰ را تشکیل می دهند.

آئودی tt
آئودی tt

کروز کنترل، سیستم های کنترل پایداری و کنترل کشش، سیستم نگه دارنده در شیب، سیستم تعلیق الکترو مغناطیسی، سیستم لانچ کنترل، سنسور های هشدار دهنده عقب، نمایشگر فشار باد تایرها، ترمز کمکی، سنسور نور، دی لایت، سیستم تنظیم اتوماتیک ارتفاع نور چراغ ها، چراغ های مه شکن جلو و عقب، شستشو دهنده چراغ های جلو، چراغ های بای زنون جلو، چراغ خوش آمد گویی، چراغ بدرقه، فرمان الکتریکی حساس به سرعت، روکش چرمی فرمان و صندلی ها، پدال های تعویض دنده پشت فرمان (سفارشی)، اینتر فیس، سیستم صوتی مجهز به ۹ بلندگو و چنجر ۶ تایی (سیستم صوتی حرفه ای Bose با ۱۲ بلندگو سفارشی)، نمایشگر ۶٫۵ اینچی لمسی، نویگیشن (سفارشی)، دوربین عقب (سفارشی)، قطب نما، ۶ کیسه هوا، پشت سری های فعال شونده، سیستم ورود بدون کلید، تهویه اتوماتیک، تنظیم ۱۰ حالته برقی صندلی های جلو، حافظه صندلی راننده، قابلیت تاشوندگی دو تکه صندلی های عقب، گرم کن صندلی های جلو، پدال های آلومینیومی، آینه الکترو کرومیک وسط، آینه های جانبی تاشو برقی همراه با گرم کن، اسپویلر هوشمند عقب و سقف سافت تاپ جمع شونده برقی (در نسخه کانور تیبل) هم از مهم ترین آپشن های آئودی TT هستند.

تجربه رانندگی

کابین ب ام و 630i
کابین ب ام و ۶۳۰i

نسل دوم سری ۶ تنها در نسخه ۶۳۰  به بازار کشورمان راه یافت. ب ام و ۶۳۰ از پیشرانه ای ۶ سیلندر به حجم ۳٫۰ لیتری برخوردار است که ۲۷۲ اسب بخار قدرت و ۳۱۵ نیوتن متر گشتاور، تولید می کند. ۶۳۰ یک کوپه اسپرت دیفرانسیل عقب است و چیزی از این کمتر هم از برند ب ام و انتظار نمی رود. قدرت موتور در این ۶۳۰ به وسیله یک جعبه دنده ۶ سرعته به چرخ های عقب، انتقال می یابد. صدای پیشرانه ۶۳۰ در استارت اولیه، چندان خشمگین و هیجان انگیز نیست. اما با فشردن بیشتر پدال گاز، ناگهان کوسه باواریایی از خواب بلند می شود و سرنشینانش را بر روی صندلی های اسپرت خود، میخکوب می کند. استفاده از پدال های شیفتر دنده در پشت فرمان هم شما را به سرعت گیری بیشتر با این کوپه دلربا، ترغیب خواهد کرد و در نهایت، با ۶۳۰ می توانید شتاب ۰ تا ۱۰۰ را در کمتر از ۷٫۰ ثانیه، تجربه کنید. سواری ۶۳۰ همان چیزی است که باید باشد! قطعا نباید انتظار نرمی سری ۷ را از آن داشت! یک کوپه اسپرت با فنر بندی نسبتا خشک که در شهر های پر دست اندازی همچون تهران، چندان سواری نرم و بی آزاری را ارائه نمی دهد. اما برگ برنده ۶۳۰ مانند هر ب ام و دیگری، هندلینگ مثال زدنی در برابر رقباست. علاوه بر استفاده از شاسی آلومینیومی تقویت شده، سیستم آنتی رول بار هم در ۶۳۰ به چشم می خورد که در کنار سیستم های کنترل پایداری و کنترل لغزش، چسبندگی بی نظیری را به سری ۶، هدیه کرده اند. سیستم کنترل هوشمند سفتی فرمان در سرعت های مختلف هم در ارتقای هندلینگ ۶۳۰، نقش موثری ایفا می کند.

آئودی tt
آئودی tt

آئودی TT های وارد شده به ایران در تمام مدل ها بدون استثنا، از پیشرانه ۲٫۰ لیتری توربو شارژ بهره می برند. این پیشرانه جمع و جور، میراث فولکس واگن برای آئودی است و بد نیست بدانید که در گلف GTI نیز از نسخه ارتقا یافته همین پیشرانه استفاده شده است. گیربکس نصب شده بر روی TT، یک نمونه DSG S-Tronic است که امکان تعویض دنده ها را هم به صورت خودکار و هم دستی، به راننده می دهد. شیفتر های دنده پشت فرمان هم در برخی مدل های TT به چشم می خورند که افزایش لذت رانندگی را به دنبال دارند. اما پیشرانه TT، قدرت و گشتاور معادل با ۲۱۱ اسب بخار و ۳۵۰ نیوتن متر تولید می کند که این اعداد و ارقام برای یک موتور ۲۰۰۰ سی سی، واقعا قابل توجه است. تنها نقطه ضعف TT های موجود در ایران را عدم برخوردار از سیستم چهار چرخ محرک آئودی باید دانست. چرا که TT های وارد شده به کشورمان، عموما از نوع دیفرانسیل جلو هستند. این یک امتیاز منفی برای TT در مقابل ۶۳۰ به حساب می آید. چرا که عبارت ” کوپه دیفرانسیل جلو” شاید چندان ترکیب خوش آوازه ای برای خریدار یک خودرو اسپرت نباشد! با این حال، عملکرد عالی گیربکس DSG بر روی TT، آنقدر راننده را سر ذوق می آورد که دیفرانسیل جلو بودن این کوپه را به کل، فراموش می کند. TT با توجه به نسبت عالی قدرت به وزنی که دارد، یکی از سریع ترین کوپه های اسپرت بازار است و در مدت زمانی بین ۶٫۰ تا ۶٫۵ ثانیه، قادر است خود را از سرعت ۰ به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، برساند. سواری TT همچون ۶۳۰، خشک و اسپرت است. در بحث هندلینگ هم شاید به پای سری ۶ نرسد، اما سیستم تعلیق آئودی این قابلیت را دارد که وضعیت فنرها را با شرایط جاده تطبیق دهد و چسبندگی قابل قبولی میان لاستیک ها و آسفالت، به وجود بیاورد.

ب ام و ۶۳۰

کلاس بدنهکوپه اسپرت
ابعاد بدنه (mm)۴۸۲۰*۲۰۶۰*۱۳۷۴
فاصله محوری (mm)۲۷۸۰
تعداد سیلندر۶
حجم موتور (cc)۲۹۹۶
تعداد سوپاپ۲۴
حداکثر قدرت (hp)۲۷۲
حداکثر گشتاور (n.m)۳۲۰
گیربکس۶ دنده اتوماتیک
ترمز جلودیسکی
ترمز عقبدیسکی
نوع فرمانالکتریکی
وزن خالص (kg)۱۶۱۵
مصرف سوخت ترکیبی (lit/۱۰۰ km)۸.۱
ظرفیت باک (lit)۷۰

آئودی TT

کلاس بدنهکوپه اسپرت
ابعاد بدنه (mm)۴۱۷۸*۱۸۴۲*۱۳۵۲
فاصله محوری (mm)۲۴۶۸
تعداد سیلندر۴
حجم موتور (cc)۲۰۰۰
تعداد سوپاپ۱۶
حداکثر قدرت (hp)۲۱۱
حداکثر گشتاور (n.m)۳۵۰
گیربکس۶ دنده اتوماتیک DSG
ترمز جلودیسکی
ترمز عقبدیسکی
نوع فرمانالکتریکی
وزن خالص (kg)۱۳۷۵
مصرف سوخت ترکیبی (lit/۱۰۰ km)۶.۱
ظرفیت باک (lit)۶۵

ب ام و ۶۳۰

نقاط مثبت: طراحی زیبا و با پرستیژ، موتور قدرتمند، شتاب بالا، هندلینگ عالی، امکانات مناسب، جایگاه محبوب در بازار
نقاط منفی: سواری خشک، استهلاک بالا، هزینه نگهداری بالا

آئودی TT

نقاط مثبت: طراحی خاص و جوان پسند، موتور قدرتمند، شتاب بالا، هندلینگ مناسب، امکانات مناسب
نقاط منفی: سواری خشک، قطعات یدکی نایاب، عدم برخورداری از نمایندگی خدمات رسمی، بازار خرید و فروش کم رونق

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.