مقایسه ام وی ام ۳۱۵ پلاس با پژو 207i اتوماتیک مدل ۹۹

امروز انحصارگرایی محض و بسته بودن بازار، خودرو را در بازار ایران تبدیل به یک سرمایه کرده است. از این رو، خرید خودرو برای مردم هم سخت و هم انتخابی حساس شده است.

تیگو 8 پلاگین تیگو 8 پلاگین

شاید تا همین دو سه سال پیش با بودجه ای بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان می توانستید خودرویی بسیار ارزشمندتر، به روزتر و از کمپانی های خیلی معتبرتر بخرید. یا نه خیلی دور؛ همین یک دهه پیش می توانستید به روزترین خودروهای اروپایی را داشته باشید. اما امروز انتخاب های شما محدود به ساخته های بی کیفیت وطنی یا بی کیفیت چینی می شود. آن هم نه چینی های مجهز بلکه کلاس های کوچک و ابتدایی چینی. در این مقاله قصد داریم دو خودرویی که در بازار رقیب مستقیم یکدیگر هستند را بررسی کنیم. «پژو  207i اتوماتیک» در برابر «ام وی ام ۳۱۵ پلاس».

طراحی ظاهری

پژو 207i یا بهتر بگوییم پژو ۲۰۶ پلاس، در حقیقت، فیس لیفتی خوب و پخته از پژو ۲۰۶ خودمان است. پژو با تداوم فروش خوب ۲۰۶ تصمیم گرفت با یک فیس لیفت آن را در رقابت جهانی حفظ و این هاچ بک کهنه کار را به محصولات روز خود نزدیک کند. این خودرو با توجه به محبوبیت ۲۰۶ در ایران به بازار کشور هم رسید و شاید اگر قیمت گذاری ها منطقی تر بود، ۲۰۶ را هم پشت سر می گذاشت. در ۲۰۷های جدید که فیس لیفتی از مدل قبلی است همچنان سنت پژو حفظ شده است.

مقایسه ام وی ام ۳۱۵ پلاس با پژو 207i اتوماتیک مدل ۹۹

در نمای روبه‌رو ۲۰۷ همچنان خشن و تهاجمی است، چراغ های روز بزرگ و در امتداد دماغه نیز زبان طراحی نسل پیش پژوست و بسیار جلب توجه می کند. سپر ۲۰۷ را می توان نقطه قوت آن دانست سپری عضلانی و جذاب با ورودی های هوای حساب شده. در نمای کناری پروفیل های ۲۰۶ را به راحتی می یابید. گلگیرها انگار کمی فرم دهی شده اند، اما خیلی محسوس نیست و همان نمای تکراری شما را دلزده می کند. فرم آینه ها اما جذاب و زیباست و شاید تنها نکته هیجان انگیز هم باشد. در نمای عقب بیش از پیش ۲۰۶ را می بینید و حس می کنید و تنها به تغییر چراغ ها و سپر بسنده شده است و انصافاً زیباتر نشده و شاید همان چهره ۲۰۶ معمولی قابل قبول تر باشد.

در آن سوی میدان هم ام وی ام ۳۱۵ پلاس حضور دارد. خودرویی که نزدیک به یک دهه از حضورش در بازار ایران می گذرد و حالا نامی آشنا برای ایرانیان است. خودرویی که از همان ابتدای حضور رقیب مستقیم ۲۰۶ و خانواده وابسته اش بود. هر چند در بخش صندوق دار شکست سختی خورد و از بازار محو شد، اما نسخه هاچ بک آن به هر زحمتی بود در بازار ماند و در سال ۹۹ هم فیس لیفت جدیدی از آن به بازار معرفی شد. در بخش ظاهری در فیس لیفت جدید بیش ترین تغییرات در بخش جلویی است. سپر به کلی بازطراحی شده و حقیقتاً جذاب است. سپری عضلانی با ورودی های بزرگ هوا و چراغ های روز که برخلاف کلیت طرح، عمودی هستند. جلوپنجره هم می توانست زیباتر باشد اما خوب با طرح کاپوت و چراغ هماهنگ است.

مقایسه ام وی ام ۳۱۵ پلاس با پژو 207i اتوماتیک مدل ۹۹

چراغ ها و گرافیک شان زیبا نیستند و به نظر پس از فیس لیفت اول این قسمت تبدیل به پاشنه آشیل ۳۱۵ شده باشد. در نمای کناری پروفیل ها تغییر چندانی ندارند، اما خوشبختانه پلاستیک های بی کیفیت روی گلگیر و رکاب حذف شده اند که باعث زیباتر شدن و لوکس تر جلوه دادن ۳۱۵ شده است. ریل های روی سقف نیز، با کارایی مجهول، زیبایی و کیفیت چندانی ندارند و به نظر اگر حذف می شدند بهتر بود. به رسم طرح ایرانی – چینی هم یک حجم روی گلگیر عقب ایجاد شده است که معلوم نیست دلیلش چیست و فقط کار تعمیرات احتمالی را سخت می کند.

مقایسه ام وی ام ۳۱۵ پلاس با پژو 207i اتوماتیک مدل ۹۹

در نمای عقب تغییرات چندانی یافت نمی شود و شما همچنان همان نسخه اولیه ۳۱۵ را می بینید که واقعاً تکراری است اما خُب حداقل زشت نیست. سپر در ادامه همان حجم مجهول گلگیر عقب فرم دهی شده و به کلیت جثه خودرو نمی خورد. خروجی های اگزوز و مه شکن و شبرنگ ها نیز این قسمت را بیش از حد شلوغ کرده اند اما همان طور که گفته شد زشت نیست.

مقایسه ام وی ام ۳۱۵ پلاس با پژو 207i اتوماتیک مدل ۹۹

کابین

کابین ۲۰۷ ساده و بدون تجملات و شلوغ کاری اما زیبا و دوست داشتنی است. فضا با تریم مشکی و قسمت های آلومینیومی حساب شده ای خانوادگی و دارای آرامش است. ارگونومی کابین قابل قبول است. تنها نکته این که، زاویه دهی مانیتور خودرو چندان مهندسی شده نیست. البته مشکل دیگر، دریچه های تهویه در قسمت میانی است که هم بیش از حد ساده طراحی شده اند و هم انگار کارایی لازم را ندارند. فرمان نسبت به نسخه های قبلی جذاب تر است و با کلیدهای دسترسی و کنترل کننده به نظر تکمیل می رسد.

مقایسه ام وی ام ۳۱۵ پلاس با پژو 207i اتوماتیک مدل ۹۹

اما نقطه قوت 207i را قطعاً در سقف پانورامای آن باید بدانیم. برگ برنده ای که به نظر باز طراحی ستون ها را توجیه می کند. درست است سقف شیشه ای باز نمی شود و مکانیزم پرده آن دستی است، اما تا حدی این ویژگی متمایز به چشم می آید. فضاسازی در قسمت جلو خوب اما در قسمت عقب چنگی به دل نمی زند. صندوق بار هم برای یک سفر کوتاه آخر هفته کافی به نظر می رسد. صندلی ها نیز در قسمت سرنشینان جلو خوب نیستند و به خوبی شما را در بر نمی گیرند، اما خیلی هم ناراحت نیستند. کیفیت مواد و مونتاژ کابین هم کاملاً معمولی است و نباید توقع زیادی نسبت به ۲۰۶ داشته باشید.

مقایسه ام وی ام ۳۱۵ پلاس با پژو 207i اتوماتیک مدل ۹۹

در آن سوی میدان، اسپرت پسندها لذت بیش تری می برند. کابین ۳۱۵ پلاس به کابین برادران بزرگ تر «چری» و به خصوص “x22” نزدیک شده است. ترکیب رنگ های شاد و مهیج و به خصوص نارنجی و مشکی را می توان از نقاط قوت ۳۱۵ پلاس دانست. نمایشگر خودرو در موقعیتی مناسب تر نسبت به رقیب قرار دارد و ارگونومی هم به نسبت خوب است، اما فرمان به خوش دستی رقیب نیست. طرح کلی داشبورد زیباست اما دریچه های کناری کمی بیش از حد ابتدایی اند. رودری ها نیز انصافاً با وجود کیفیت پایین زیبا و به روز هستند.

مقایسه ام وی ام ۳۱۵ پلاس با پژو 207i اتوماتیک مدل ۹۹

صندلی ها نسبت به رقیب یک کلاس پایین تر هستند و همان راحتی نسبی ۲۰۷ را هم ندارند، اما فضاسازی بهتر است، به خصوص در قسمت عقب. صندوق هم مناسب است. کیفیت ساخت نیز آنچنان بالا نیست و در حد رقیب است و شاید در بعضی قسمت ها پایین تر، اما مونتاژ به نظر کمی بهتر باشد البته باید میانگین در نظر گرفت.

مقایسه ام وی ام ۳۱۵ پلاس با پژو 207i اتوماتیک مدل ۹۹

در مجموع، کابین ۳۱۵ پلاس زیباتر است اما کابین ۲۰۷ را می توان دوست داشتنی تر و همه‌پسندتر دانست.

امکانات ایمنی و رفاهی

207i را می توان جزو پرامکانات ترین خودروهای تولید «ایران خودرو» دانست. شما با خرید یک ۲۰۷ امکاناتی همچون سقف شیشه ای پانورامیک با محافظ دستی، تهویه اتوماتیک، فرمان کمکی برقی EPS، کروزکنترل، کفی اتاق سه بعدی، کیسه های هوای جلو، رینگ آلومینیومی، سنسور پارک و دوربین دنده عقب، نمایشگر ۷ اینچی، سیستم ABS  و EBA، ترمز های دیسکی جلو و عقب و… خواهید داشت، اما همچنان جای خالی امکاناتی همچون سیستم کنترل پایداری، کنترل شروع حرکت در سربالایی و چند امکان دیگر به شدت حس می شود.

مقایسه ام وی ام ۳۱۵ پلاس با پژو 207i اتوماتیک مدل ۹۹

اما رقیب هم چندان دست و پا بسته نیست و ۳۱۵ پلاس امکاناتی همچون سامانه ترمز ABS و EBA، سامانه کنترل پایداری، سانروف، نمایشگر لمسی، سنسور پارک به همراه دوربین عقب، تریم چرمی، سنسور نور، سامانه فشار باد لاستیک، کروزکنترل، دو کیسه هوا دارد. ۳۱۵ نیز توانست در چند آزمون ایمنی در نهایت، چهار ستاره ایمنی را کسب کند.

مقایسه ام وی ام ۳۱۵ پلاس با پژو 207i اتوماتیک مدل ۹۹

ویژگی های فنی

207i پانوراما در این روزهایی که سری اول آن تحویل خریداران شده با همان موتور tu5 و گیربکس ۵ سرعته دستی در بازار حضور دارد. موتور به حجم دقیق ۱۵۷۸ سی سی و با ۱۰۵ اسب بخار قدرت و گشتاور ۱۴۲ نیوتن متری و ۱۶ سوپاپ که موتور آشنا برای ایرانی و ایران خودروست. با مصرفی بیش از ۸ لیتر در صد کیلومتر و باکی ۵۰ لیتری، ۲۰۷ در کلاس خود بیش تر از میانگین جهانی مصرف می کند. اما آبی ها قرار است در آینده ۲۰۷ اتوماتیک را با پیشرانه ارتقایافته tu5، که موسوم به “ec5” است، عرضه کنند. این موتور با افزایش حجم به ۱.۶ لیتری قدرتی معادل ۱۱۰ اسب بخار و گشتاوری برابر ۱۵۰ نیوتن متر در دور ۴۵۰۰ دور بر دقیقه ارائه می دهد که با مجهز بودن به استاندارد یورو ۵ از مصرف کم تری هم برخوردار است. ادعا می شود این موتور مصرفی کم تر از ۷ لیتر به صورت ترکیبی در صد کیلومتر خواهد داشت. این موتور با یک گیربکس دستی ۵ سرعته و ۴ سرعته اتوماتیک ( احتمال شش سرعته AMT هم وجود دارد) قوای محرکه 207i ارتقا یافته تشکیل خواهد داد.

پژو 207i صندوق دار

اما ۳۱۵ پلاس با یک پیشرانه کم حجم تر ۴ سیلندر عرضه می شود. یک موتور با حجم ۱۴۹۷ سی سی و خطی که قابلیت تولید ۱۰۷ اسب بخار و گشتاور ۱۴۰ نیوتن متری را دارد. برای انتقال قدرت پیشرانه هم یک جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک در نظر گرفته شده است.

نتیجه گیری

هر چند ۳۱۵ همچون بسیاری از چینی های دیگر با انبوهی از امکانات و شرایط فروش خوب سعی در جذب بازار دارد، اما به نظر می رسد اگر شرایط فروش 207i و آبی های جاده مخصوص از این وضع اسفناک خارج شود ۳۱۵ هیچ شانسی برای پیروزی نخواهد داشت. به نظر پژو 207i با ظاهری هماهنگ تر و گستره مناسبی از امکانات و مشخصات فنی بهتر و البته شبکه خدمات پس از فروش بهتر (فقط نسبت به ام وی ام) انتخاب معقول تری باشد، ضمن این که، از بازار دست دوم به مراتب بهتری نسبت به هر چینی دیگری برخوردار است.

نظر شما بین این دو خودرو کدام است؟

علی عشقان ملک

پایگاه خبری اسب بخار

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.