قمار پورشه روی سوخت بدون کربن

سوخت بدون کربن پورشه
سوخت بدون کربن پورشه

شرکت پورشه اعلام کرده است خودروهای شرکت کننده در سری رقابت‌های پورشه سوپرکاپ امسال با سوخت «تقریباً بدون کربن» کار خواهند کرد.

آریزو 8 آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، این سوخت در کارخانه هارو اونی در شیلی تولید می‌شود و از طریق سنتز هیدروژن تجدیدپذیر ساخته شده با فرآیند الکترولیز با استفاده از برق بادی ایجاد می‌شود. همچنین دی‌اکسید کربن برای تولید سوخت الکترونیکی (e-fuel) از منابع زیستی استفاده می‌شود. این در حالی است که این سوخت در آینده از فرآیند ترسیب کربن (جداسازی مستقیم کربن از هوا یا DAC) حاصل خواهد شد.

این مسابقات از سال ۲۰۲۱ با استفاده از نسل دوم سوخت‌های زیستی از جمله نوع نیمه مصنوعی برگزار شده است، اما امسال برای اولین بار با سوخت تجدیدپذیر تمام مصنوعی به شکل خالص برگزار خواهد شد. برخلاف پورشه‌های تولیدی، که کامپیوتر کنترل الکترونیکی (ECU) آن‌ها همگی با یک فرآیند ثابت طراحی می‌شوند، واحد کنترل الکترونیکی خودروهای مسابقه به‌صورت دستی طراحی می‌شوند و پورشه می‌گوید آن ها متناسب با سوخت تجدیدپذیر برنامه‌ریزی شده‌اند. خودروهای شرکت‌کننده در این مسابقات به هیچ تغییر مکانیکی دیگری نیاز ندارند.

پورشه سوخت مورد استفاده در این مسابقات را «تقریبا بدون کربن» توصیف می‌کند، اما برای توصیف دقیق، جدای از تولید دی‌اکسید کربن ثانویه، مثلاً از طریق حمل‌ونقل و عوامل دیگر، سوخت خام باید تقریباً تا آن‌جایی که در حال حاضر مقدور است بدون کربن باشد. پس این سوخت چگونه ساخته می‌شود؟

منطقه هارو اونی به این دلیل انتخاب شد که در آن‌جا در تمام طول سال باد می‌وزد و یک توربین در آن‌جا می‌تواند برق بسیار بیش‌تری نسبت به مناطق اروپایی تولید کند. تخمین زده می شود که توربین ۳.۴ مگاواتی این نیروگاه می تواند به طور متوسط ۲۷۰ روز در سال با ظرفیت کامل کار کند، در حالی که، این رقم برای همان توربین در آلمان ۶۶ روز است. الکتریسیته‌ای که این مرکز تولید می‌کند برای الکترولیز آب جهت تولید هیدروژن تجدیدپذیر استفاده می‌شود. هیدروژن و دی‌اکسید کربن با فشار بالا با استفاده از یک کاتالیزور گرم می‌شوند تا متانول تولید شود. متانول خام تقطیر می‌شود تا محتوای آب آن از ۳۶ درصد به ۴ درصد کاهش یابد و سپس به راکتوری وارد می‌شود که اتم‌های کربن موجود در متانول را به یکدیگر پیوند می‌دهد تا زنجیره‌های بلند هیدروکربنی را تشکیل دهد که همان بنزین خام و مصنوعی است. پس از پردازش بیش‌تر، محصول نهایی به عنوان بنزین با اکتان ۹۳ ظاهر می‌شود. پس از ترکیب با مواد افزودنی، درجه اکتان به حداقل ۹۸ افزایش می‌یابد.

پروژه ترسیب کربن، که با گروه بزرگ‌تری شامل فولکس واگن و سایر شرکا روی آن کار می‌شود، هنوز در مرحله «اثبات مفهوم» است. فولکس واگن پنج سال پیش تشخیص داد که جداسازی دی‌اکسید کربن از هوا باید از نظر تجاری کارآمد باشد و با شرکایش HIF Global و MAN Energy Solutions همکاری می‌کند تا نشان دهد که می‌توان این کار را انجام داد. یک نیروگاه ترسیب کربن را می‌توان در هر جایی که منبع برق تجدیدپذیر وجود دارد راه‌اندازی کرد.

مسابقات سوپرکاپ پورشه پشتوانه هشت مرحله از مسابقات فرمول ۱ سال جاری است، که اولین مورد آن در اوایل این ماه در ایمولا واقع در ایتالیا برگزار شد. پیش‌بینی می‌شود ۳۲ خودرو در طول این فصل ۵۰ هزار لیتر سوخت تجدیدپذیر مصرف کنند. این در حالی است که حداکثر تولید سالانه برنامه‌ریزی شده کارخانه هارو اونی که در سال ۲۰۲۲ شروع به تولید در مقیاس کرد، ۱۳۰ هزار لیتر است. پورشه سوخت‌های الکترونیکی را مکمل افزایش سهم خود از خودروهای برقی می‌داند و تا زمانی که تقاضا برای آن‌ها وجود داشته باشد، همچنان به دنبال سهم ۸۰ درصدی خودروهای تمام برقی در تولید جهانی خود تا سال ۲۰۳۰ است.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.