پژو ۲۰۷؛ تاریخچه ته تغاری ایران خودرو
پژو ۲۰۷ را همه ایرانیها می شناسند، خودرویی در کلاس برادر بزرگترش یعنی پژو ۲۰۶ که حالا همچنان روی خط تولید ایران خودرو با تیپ های مختلف بوده و همچنان در بازار می تازد. اما می خواهیم ببینیم این خودروی پرحاشیه از کجا بوجود آمد؟
پژو ۲۰۶ جزو مدل هایی در صنعت خودروسازی دنیاست که محبوبیت بی چون و چرایی داشته و بیش از یک دهه روی خط تولید پژو فرانسه در کشورهای مختلف رسما حضور داشت. در ایران هم این خودرو توانست سر و صدای زیادی به پا کرده و از همان بدو ورود به کشور نه تنها قشر جوان بلکه دل تمام اقشار جامعه را بدست آورد. پژو ۲۰۶ جزو خوش شانس ترین خودروهایی بود که از همان سال های اولیه تولید توانست توسط شریک تجاری پژو در ایران یعنی ایران خودرو وارد کشور شود.
پژو ۲۰۶ از سال ۱۹۹۸ متولد شد و در سال ۱۳۸۰ رسما توسط ایران خودرو در ایران عرضه شد. نکته جالب این است که ایران خودرو ابتدا به سراغ مونتاژ پژو ۲۰۵ رفته بود اما بلافاصله پس از عرضه ۲۰۶ و محبوبیت بالای آن سریعا ۲۰۶ را جایگزین پژو ۲۰۵ کرد. ابتدا پژو ۲۰۶ با تیپ ۱ وارد میدان شد اما خیلی زود تیپ ۲ جایش را در سبد محصولات ایران خودرو گرفت. پس از آن تیپهای ۳، ۴، ۵ و در نهایت ۶ به متقاضیان ۲۰۶ محبوب معرفی و عرضه شدند. اما این نهایت پژو ۲۰۶ نبود و کار همچنان ادامه دار بود.
ایران خودرو که سندروم رها نکردن پلتفرم یک خودروی پرفروش را از همان سالها داشت با همکاری پژو اقدام به رونمایی نسخه صندوقدار پژو ۲۰۶ کرد! پژو ۲۰۶ SD نام این نسخه سدان از ۲۰۶ بود که البته هیچ هماهنگی ظاهری میان نماهای مختلف آن دیده نمی شد، گویی یک صندوق از خودرویی دیگر را به انتهای ۲۰۶ چسبانده و آن را راهی بازار کردهاند. البته این خودرو نه تنها در ایران بلکه در ده ها کشور سراسر دنیا عرضه شد تا تبدیل به یک نسخه سدان نسبتا محبوب شود.
پژو ۲۰۶ اما در سال ۲۰۰۸ یک فیس لیفت اساسی و بزرگ را با نام پژو ۲۰۶+ تجربه کرد تا همچنان به فروش موفقیت آمیزش ادامه دهد. البته پژو ۲۰۷ اصلی نیز در همان محدوده زمانی وارد بازار شد اما باید گفت که ۲۰۶ و ۲۰۶+ همچنان محبوبتر بودند. پایان کار پژو ۲۰۶ و ۲۰۷ فرانسوی نیز با معرفی نسل جدید یعنی ۲۰۸ در بیشتر کشورها رقم خورد اما در ایران همچنان تولید ۲۰۶ تا بعد از سال ۱۴۰۰ نیز ادامه یافت!
پژو ۲۰۷ اما در ایران کاملا از نسخه اصلی جداست و در واقع پژو ۲۰۷ تولید ایران خودرو فیس لیفت پژو ۲۰۶ یا همان ۲۰۶+ است که بنا به دلایلی با نام ۲۰۷ در ایران به فروش رسید. این خودرو در سال ۱۳۸۹ در دو تیپ دستی و اتوماتیک رونمایی شد و تنها دو سال توانست به حیاتش در کشور ادامه دهد تا اینکه سرانجام تحریم ها گریبانش را گرفت و خیلی زود از خط تولید ایران خودرو کنار رفت. اما با این حال پس از گذشت نزدیک به ۶ سال در سال ۱۳۹۵ ایران خودرو نسخه جدیدی از پژو ۲۰۷ خود را با نام ۲۰۷i رونمایی کرد.
پژو ۲۰۷i در اصل فیس لیفتی از همان پژو ۲۰۷ ناکام ایران خودرو بود که البته بدون دخالت پژو فرانسه توسط ایران خودرو طراحی و تولید شد تا بیش از پیش مردم را شیفته زیباییاش کند. باید این حقیقت را پذیرفت که ایران خودرو با اینکه خودش به تنهایی در تولید ۲۰۷i دست داشته اما واقعا محصول جذاب و بازار پسندی را رونمایی کرد. ۲۰۷ جدید یا همان پژو ۲۰۷ آی از همان سال وارد بازار شد و خیلی زود گوی رقابت را از ۲۰۶ گرفت.
پژو ۲۰۷i اکنون با تیپ های بسیار زیادی بر روی خط تولید ایران خودرو حضور دارد و حتی در برههای نسخه صندوقدار آن نیز تولید شد که البته خیلی زود از خط تولید بار سفر بست. ۲۰۷ همچنان مانند برادر بزرگترش از جمله محبوبترین هاچ بک های بازار بوده که هیچ رقیبی نتوانسته حتی به گرد پایش در بازار برسد. حتی با فضایی بزرگتر و یا امکاناتی بیشتر، پژو ۲۰۷ ایران خودرو یکه تاز بازار هاچ بک هاست.
ایران خودرو در طی سال های اخیر برای اینکه بتواند محصول پرطرفدارش را به فروش برساند تیپ های بسیار مختلفی را از آن تولید کرده است. برخی از این تیپ ها عادی به نظر می رسند اما برخی دیگر عبارات خنده داری در بازار به خود گرفته اند. از جمله این تیپ های ۲۰۷ عجیب می توان به پژو ۲۰۷ دندهای فول پانورامای ارتقا یافته اشاره کرد! بگذریم، پژو ۲۰۷i ابتدا تنها با پیشرانه محبوب TU5 در دو نسخه اتوماتیک با همان گیربکس خنگ AL4 و نسخه دستی وارد بازار شد.
به مرور زمان ایران خودرو سقف مونروف یا همان شیشهای را هم بر روی این خودرو اعمال کرد تا با همین تغییر فروش ۲۰۷ را چندین برابر کند. پسوند سقف شیشهای یا پانوراما به تیپ های جدید داده شد و پس از آن هم پیشرانه های TU5 پلاس و البته TU3 نیز بر روی این خودرو قرار گرفت! علاوه بر این، ۲۰۷ یک نسخه دو رنگ نیز دارد که به مولتی کالر یا MC شناخته شده و با رنگ های مشکی – قرمز و یا سفید – قرمز تولید شد.
یکی از اتفاقات مثبت فنی اعمال شده در ۲۰۷ های جدید گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته AT است که خنگی جعبه دنده قبلی را نداشته و واقعا سواری بهتری از نسخه های قبل دارد. همچنین استفاده از موتور TU5 پلاس هم سبب شده تا شتاب این هاچ بک ایران خودرو در نسخه های دندهای بهتر از قبل شده و استهلاک و مصرف نیز بهبود پیدا کند.
هنوز مشخص نیست ایران خودرو تا چه زمانی تولید ۲۰۷ را ادامه خواهد داد اما با توجه به شواهد موجود فعلا که باید تا سال ها شاهد حضور این خودرو مانند دیگر اعضای خانوادهاش در سبد محصولات ایران خودرو باشیم. البته این امکان وجود دارد که نسخه صندوقدار ۲۰۷ هم دوباره به خط تولید بازگشته و دوباره شاهد نسخه سدانی از ۲۰۷ آی باشیم.
۲۰۷ آی ؛ ۲۰۷ نیست و ۲۰۶ فیس لیفته.اینو خواهشا ۲۰۶ پلاس سوارها هضم کنن
این تا یک قرن دیگه هم تولید میشه
ایرانخودرو وقتی ببینه یه خودرو پرفروش مگه ولش میکنه الان مطمئن هستم خانواده ۲۰۷ رو تا سال ۱۴۱۰ حداقل تولید میکنه تازه میخواد نسخه صندوق دارش رو هم دوباره برگردونه به خط تولید ، یه پروژه TF21 هم تعریف کرده بودن که ارتقا یافته همین خانواده ۲۰۶ و ۲۰۷ بود که معلوم نشد چی شد اصلا بنظرم باید از روی پلتفرم و طراحی به روز پژو توی ۲۰۸ استفاده میکردن و یه خودرو هاچبک با ویژگی ها و طراحی جدید به بازار عرضه میکردن بهترین گزینه هم همون ۲۰۸ هستش مدل ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ از اون استفاده کنن خیلی عالیه و حداقل موتور TU5 PLUS رو هم که روش بزارن باز هم خودرو پر مشتری خواهد شد نمیدونم چی شد اون پروژه ای که گفتن تا سال ۱۴۰۳ به اتمام میرسه و به بازار عرضه میشه فعلا که خبری نیس ، تارا که فیس لیفتی از پژو ۳۰۱ بود ، ریرا هم که از ۲۰۰۸ استفاده کردن میمونه فقط بازار هاچبک ها که ۲۰۸ بود که اون پروژه رو هنوز به جایی نرسوندن حیفه واقعا تو این بازار واقعا میطلبه یه خودرو جدید و امکانات به روز ۲۰۷ از لحاظ فضای سرنشینان به خصوص عقب واقعا ضعف داره ولی توی ۲۰۸ این مشکلات حل شده کاش ایرانخودرو یه برنامه ای برای اون داشته باشه