
10 خودروی کوپه برتر دو دهه اخیر در ایران

سالیان متمادی خودرودوستان ایرانی و به خصوص جوان ترها و اشخاصی که دنبال لذت محض رانندگی هستند از داشتن خودروهایی سریع با قابلیت های بی نظیر رانندگی و البته هیجان انگیز محروم بودند. اما با آزادسازی واردات در نیمه های دهه ۸۰ شاهد حضور انواع برندهای معتبر و ناآشنای دنیا در کشورمان بودیم. در این بین، خودروهای در کلاس کوپه نیز وارد کشور شدند تا بار دیگر هیجان را به جاده های کشور تزریق کنند.


البته در این مقاله قصد ما انتخاب و بررسی هیجان انگیزترینِ آن هاست و ویژگی هایی چون دسترسی همگانی یا قیمت و یا فروش مدنظر نبوده و همچنین از بررسی کوپه کروک ها یا رودسترها یا سهدرها خودداری شده و انتخاب میان ارائه کنندگان لذت محض رانندگی است.
امتیازدهی به خودروها بر مبنای توانایی های فنی آن ها، قابلیت های هندلینگی آنان و حس خوبی است که این خودرو به دوستداران رانندگی ارائه می دهند.
۱۰- BMW 420I
کوپه سری جدید «ب ام و» آن قدر جذاب و تو دل برو بود که خیلی از رقبا را کنار بزند و به دهمین جایگاه برسد و خود را در جمع بزرگان ببیند. با داشتن یک موتور ۴ سیلندر خطی با ۱۸۵ اسب بخار قدرت و گشتاور فوق العاده ۲۷۰ نیوتن متری و یک گیربکس ۸ سرعته که توان را به چرخ های عقب می رساند این کوپه شما را در لذت رانندگی به اوج می رساند.

کیفیت ساخت و مونتاژ بالا با رنگ های بی نظیر به خصوص آبی کاربنی آن و تودوزی محشر با امکانات جذابی چون سیستم تهویه اتوماتیک دوگانه، شیفتر پشت فرمان و سیستم صوتی هارمان کاردان و البته قابلیت سفارش سیستم انتقال نیرو به چهار چرخ به انضمام کلی امکانات جذاب دیگر حرفی برای گفتن نمی ماند.

طراحی بدنه آن واقعاً زیباست و این زیبایی و آرامش درون کابین دوچندان است. به محض استارت زدن صدای زیبای آن شما را غافلگیر می کند. قابلیت های مانور و هندلینگ بالای آن هر سخت پسندی را راضی می کند و آن حس رانندگی با خودروهای تجملاتی دیگر را ندارد و درعوض، مسئولیت های بیش تری از رانندگی را بر عهده شما می گذارد و این لذت بخش است.

۹- Mercedes Benz CL500
اگر خود را جوان تر از آن می دانید که سوار یک S کلاس شوید و شور اشتیاق جوانی را همراه با پرستیژ و شخصیت می خواهید شاید بتوان گفت تنها انتخاب شما کلاس cl «بنز» است که در دو نسخه “cl350” و “cl500” در ایران یافت می شود و البته توقف تولید شده است. با این که عمر این خودرو یک دهه است اما طراحی رادیکال آن حالاحالاها کهنه نخواهد شد. نسخه مدنظر ما cl500 است و در مدل های ۲۰۱۲ به بعد کمی ارتقا هم یافته است.

با داشتن یک موتور جذاب خورجینی و ۸ سیلندر با توانایی تولید ۳۸۷ اسب بخار و ۵۳۰ نیوتن متر گشتاور این بنز از پس هر چالشی برخواهد آمد، اما این همه داستان نیست. یک گیربکس ۷ سرعته تیپ ترونیک که نیرو را به چرخ های عقب منتقل می کند هم هست که اگر حواس تان پرت شود قابلیت دود کردن چرخ ها را به طور کامل دارد تا دل تان نخواهد هرگز از این بنز پیاده شوید. با شتابی کمی بیش از ۵ ثانیه بنز قصه ما اصلاً سر به زیر نیست.

طراحی داخلی به نوعی، ترکیبی از طراحی مدرن و سنتی است تا حس تجمل و لوکس بودن را در یک خودروی آماده ورود به پیست بدهد. صندلی ها آن قدر خوب شما را محافظت می کنند تا بتوانید هر پیچی را سریع تر طی کنید و آن قدر راحت هستند تا ترافیک سنگین هر شهری را با آرامش سپری کنید. البته نکته دیگر فهرست بلندبالای امکانات آن است و هر آن چه در S کلاس می یابید در این کوپه خوش استایل هم دیده می شود.

۸- Lotus Elise
اگر واقعاً دنبال یک خودرو با قابلیت های بالا و لذت بی حد رانندگی می گردید، «لوتوس» انتخاب اول و آخر شماست. در دو نسخه کانورتیبل و کوپه موجود است و نسخه مورد نظر ما کوپه است. ناگفته نماند که نسخه سقف ثابت آن یک امکان سفارشی است. هر آن چه قرار است حواس شما را از رانندگی لذت بخش تان پرت کند در این خودرو حذف شده است. به واقع، شما با یک خودروی مناسب پیست مواجه هستید. پس اگر دنبال کمی امکانات هستید از این خودرو دوری کنید اما اگر واقعاً دل تان رانندگی کردن می خواهد لوتوس به شما خوش آمد می گوید.

با داشتن یک موتور ۴ سیلندر پرخوران و توانایی تولید ۲۱۷ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور شاید آن را گزینه هیجان انگیزی ندانید، اما زمانی که به بدنه کامپوزیتی و صندلی های سبک آن می نگرید داستان برای تان عوض می شود. با وزنی کم تر از ۹۵۰ کیلوگرم، «الیزه» آسفالت هر پیست و خیابانی را گاز می زند و با داشتن یک جعبه دنده ۶ سرعته با ضرایب ثابت اسپرت و شتابی ۴ ثانیه ای شما را آماده پیروزی در هر نبردی خواهد ساخت.

خودرو در کمال سادگی و زیبایی است. طراحی بدنه کاملاً هماهنگ و جذاب است و برای خودرودوستان زمانی که به طرح آیرودینامیک و لاستیک های پهن عقب آن نگاه می کنند دوچندان جذاب است. با باز کردن درِ موتور قطعاً دلهره برای هر رقیبی قطعی است. داخل کابین نیز ساده است اما شما را یاد کوپه های دهه ۷۰ می اندازد. همان قدر ساده همان قدر لذت بخش.

فرمان سیستم کمکی ندارد و فنربندی کاملاً سفت است. کلاچ هم سفت است و لذت بی حدی در هنگام تعویض دنده از شما استقبال می کند. این خودرو واقعاً میزبان خوبی برای شخصی است که می خواهد آخر هفته را فقط رانندگی کند.

۷- Porsche 911 carrera s
مگر می شود از خودروهای کوپه و یا سوپراسپرت ها اسمی به میان آورد و «پورشه» در آن جمع نباشد. اتفاقاً یکی از جذاب ترین مدل های آن نیز در خیابان های کشورمان حکم فرمایی خاصی دارد. «۹۱۱» در نسخه “Carrera S” جای هیچ بحثی نمی گذارد. کوپه سریع و فرز با تکنولوژی فوق العاده جذاب و بالایش دارای موتور ۶ سیلندر ۳۸۰۰ سی سی است. این موتور هیجان انگیز با ۴۰۰ اسب بخار قدرت و ۴۴۱ نیوتن متر گشتاور با یک جعبه دنده ۷ سرعته PDK شما را به وجد می آورد.

با داشتن شتاب ۴ ثانیه ای و قابلیت تعویض دنده از پشت فرمان و البته صندلی های مسابقه ای خودش آدرنالین خون شما در کم ترین زمان ممکن افزایش می دهد. این خودرو آن قدر جذاب و تو دل بروست که هر قدر به آن نگاه کنید سیر نمی شوید و طراحی آن حالاحالا ها کهنه نخواهد شد.

امکانات ایمنی و رفاهی آن هم فهرست کاملی دارد تا واقعاً حس کنید سوار یک خودروی آلمانی متشخص هستید. در کنار همه این ها لذت استارت زدن موتور آن بی حد است. البته که این تازه آغاز داستان است و با تعویض دنده فقط و فقط فاصله تکنولوژی بی نظیر پورشه را تأیید خواهد کرد. گیربکس و تقسیم وزن و البته پلت فرم آن به حدی پیشرفته و جذاب است که شما را مدام به سریع تر طی کردن یک پیچ تشویق می کند.

۶- Mercedes Benz SLS Black Series
بنز با طراحی “SLS” یاد و خاطره دهه ۵۰ را زنده کرد و آن قدر این خودرو جذاب شد که «جرمی کلارکسون» هم که منتقد سخت آن است در نهایت اعتراف می کند که SLS یک شاهکار است. SLS در نسخه های پایه هم به قدر کافی جذاب است. خوشبختانه سری بلک یا مشکی آن هم به ایران راه یافته است. پیشنهاد می شود اگر واقعاً یک راننده هستید و صرفاً گواهینامه ندارید این خودرو را به گاراژ خود اضافه کنید.

طراحی بیرونی آن خاص است و سری بلک را با قطعات فیبرکربنی آن به راحتی می توانید از سایر مدل ها تشخیص دهید. بعضی آن را زیبا و بعضی آن را زشت می دانند، اما برای هر طیفی واقعاً قابل احترام است. همین هارمونی و هماهنگی درون کابین نیز یافت می شود. دسته دنده خوش دست و فرمان تقریباً عمودی آن شما را آماده هیجان می کند. فیبرکربن به داخل نیز راه یافته و تودوزی و کیفیت قطعات محشر است. تیر خلاص به آدرنالین شما درهای آن است تا نه تنها شما بلکه هر رهگذری را مجذوب کند.

زیر این پوسته کشیده یک موتور ۸ سیلندر خوابیده است. این نیروگاه توانایی تولید ۶۳۱ اسب بخار قدرت و گشتاور ۶۳۵ نیوتن متری را دارد. جعبه دنده ۷ سرعته و دوکلاچه آن، که روی محور عقب نصب شده است، نشان از تکنولوژی بالای آن دارد تا علاوه بر خاص بودن در بحث تقسیم وزن نیز وظیفه خود را انجام داده باشد. با شتاب ۳.۶ ثانیه غول «مرسدس» از سریع ترین های ایران است و پیشنهاد می شود فکر رقابت با آن را از سر خود بیرون کنید.

۵- Maserati granturismo stradale
خودروی محبوب نگارنده نیز از خاص ترین کوپه های ایران است. «مازراتی» با اشتراک های فراوان با «فراری» در نسخه های پایه هم نیز هیجان انگیز است، اما نسخه «استرادال» آن مخصوص کسانی ساخته شد که خواهان دریافت حس بیش تری از رانندگی بودند. اگر فراری می خواهید اما گران است و به آن دسترسی ندارید پیشنهاد اول و آخر «گرن توریسمو» است. موتور F430 در این نسخه با تغییراتی توانایی تولید ۴۵۰ اسب بخار قدرت و گشتاور ۵۲۰ نیوتن متری را دارد. استفاده از تکنولوژی خودروهای F1 در جای جای این خودرو مشهود است.

استفاده از گیربکس ۶ سرعته سکوئشنال فراری ۵۹۹ GTO با تغییراتی در این نسخه با سرعت تعویض تنها ۶۰ میلی ثانیه این غول ۱۷۰۰ کیلوگرمی را در ۴.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می رساند. تغییرات در سیستم فنربندی نیز این مازراتی زیبا را در پیچ ها سریع تر از هر خودرویی کرده و تقسیم وزن فوق العاده آن نشانگر تکنولوژی بالای آن است که رانندگی را دوچندان لذت بخش کرده است.

درست است که این مازراتی متولد اواخر دهه گذشته است، اما طرح هماهنگ و زیبای آن اصلاً کهنه و قدیمی به نظر نمی رسد و به نظر در بحث طراحی نیز آموزش ها و انتقال تکنولوژی فراری کاملاً مؤثر بوده است. درون خودرو نیز با تودوزی خاص و باکیفیت به همراه قطعات کربنی حس تجمل و هیجان را با هم دارد و شیفترهای پشت فرمان نیز برای لحظاتی شما در رؤیای داشتن یک خودروی فرمول ۱ غرق می کند.

۶- Alfa Romeo 4C
دومین ایتالیایی حاضر در فهرست نیز مانند بسیاری از خودروهای ایتالیایی تلفیقی از هنر و صنعت است. مهد هنر اروپا به واقع در صنعت خودروسازی بیش تر از ساخت خودرو خالق یک اثر هنری است. «آلفارومئو 4C» دلایلی بسیاری برای حضور در رده چهارم این فهرست دارد. خودروی محبوب فرد جنجالی دنیای نقد خودرو، جرمی کلارکسون، با طراحی زیبای خود هر بیننده ای را اغوا می کند. خودرو با شیشه های کوچک خود و با کاپوت عضلانی طرح آیرودینامک و تهاجمی ای دارد.

در نمای عقب نیز چهره اخم آلود آلفا آماده است تا با هر رقیبی خداحافظیِ شیرینی داشته باشد. شاید بتوان زیباترین خودروی این فهرست را همین 4C معرفی کرد. داخل کابین نیز همان قدر که مدرن است خلاقانه و دلنشین نیز هست. مجموعه داشبورد به سمت راننده زاویه گرفته و ارگونومی آن فوق العاده است.

اما این آرامش فقط تا زمانی است که آن را استارت نزده اید. با وزن ۸۵۰ کیلوگرمی، آلفا یک موتور ۴ سیلندر پرخوران دارد که ۲۴۰ اسب بخار قدرت و گشتاور خارق العاده ۳۵۰ نیوتن متری دارد. این قدرت با یک گیربکس ۶ سرعته دوکلاچه به چرخ های عقب منتقل شده است و در مدت ۴.۵ ثانیه کوپه ایتالیایی را از مرز ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت عبور می دهد.

رانندگی با آن فوق العاده دلنشین است و همان هیجان لوتوس را دارد اما شاید سختی های دنده و کلاچ آن را داشته باشد. حس بی نظیری است رانندگی با یک 4C که هر مشکل پسندی را راضی خواهد کرد. ضمن این که، دوستدار طبیعت نیز هست و با تولید ۱۵۷ گرم آلاینده نسبت به توانایی هایش آرام و سبز است.
۳- Toyota GT86
جای تعجب نیست حضور فرزند خلف «تویوتا» بر روی سکو، اگر بدانیم “GT86” حاصل همکاری ب ام و سوبارو و تویوتاست. GT86 آن قدر خوب و محبوب بود که چندین سال در رده بندی ها رتبه های خوب مجلات و برنامه های کارشناسی خودرویی را از آن خود کند. لذت محض رانندگی با GT86 کم ترین هدیه ژاپنی ها به شماست. آن قدر رانندگی با آن دلپذیر است که شاید بتوان دلچسب ترین حس رانندگی در بین خودروهای این فهرست را به GT86 داد.

شاید اگر قیمت گذاری صحیح انجام می شد این کوپه در بازار کشورمان فروش بسیار بهتری را تجربه می کرد. در حقیقت، در بازار جهانی شما با پرداخت ۲۵ هزار دلار در مدل های پایه صاحب آن می شدید تا با صرف هزینه ای اندک هم بتوانید حس ناب یک سواری واقعی را تجربه کنید. با داشتن یک موتور ۴ سیلندر، این خودرو توانایی تولید ۲۰۰ اسب بخار قدرت و ۲۰۵ نیوتن متر گشتاور را دارد و این قدرت توسط یک جعبه دنده ۶ سرعته به چرخ های عقب منتقل می شود. با داشتن شتابی بیش از ۷ ثانیه شاید این تویوتا در این فهرست ضعیف به نظر برسد اما مطمئناً در جاده حرف های زیادی برای گفتن دارد.

طراحی آن جسورانه و پخته است، چشمان شما را اذیت نمی کند و چه با داشتن اسپویلر و چه با نبود آن واقعاً زیباست. حس تهاجمی و جسارت از تک تک اجزای بدنه می بارد و هیجان انگیز است. داخل کابین نیز همان گونه که انتظار دارید طراحی شده است. دسته دنده خوشدست است و نحوه جایگذاری آن بسیار لذت بخش است. فرمان کوچک است و به شما قدرت خوبی در کنترل خودرو می دهد. پایداری و هندلینگ آن بسیار دلچسب است و البته در بعضی از مواقع توانایی های رانندگی شما را به چالش می کشد.

۲- BMW I8
سفینه فضایی ب ام و واقعاً چند سال زودتر به میدان آمد تا باوارایی ها نشان دهند آماده تجاری سازی خودروهای آینده هستند. سوپراسپرت جذاب ب ام و در هر مکانی چشم ها را به خود خیره می کند و با طراحی جلوتر از زمان خود یک خودروی خاص است. امضای ب ام و، یعنی جلوپنجره هایش، عمودی نیستند و در امتداد چراغ ها با گرافیک جذاب شان افقی طراحی شده اند. کاپوت آن نمایی از کوسه درنده دارد و بسیار آیرودینامک طراحی شده است.

در نمای کنری نیز طرح آیرودینامیک و درهای آن، این خودرو را بیش از پیش خاص می کند و نمای عقب خودرو نشان از تکنولوژی بالای آن دارد. “I8” یک خودروی هیبرید و دوستدار طبیعت است. یک موتور برقی به قدرت ۱۲۷ اسب بخار و یک موتور ۳ سیلندر خطی اعجاب انگیز به قدرت ۲۳۳ اسب بخار این کوپه ۱.۵ تنی را در مدت ۴.۴ ثانیه به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می رساند. اعداد و ارقام در مورد این خودروی چهارنفره حیرت انگیز است و با مصرف تنها ۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر توان خروجی حجمی ۱۵۶ اسب بخار بر لیتر را دارد. گشتاور غیرقابل باور ۵۷۰ نیوتن متری آن نیز فقط شما را وادار به تشویق خواهد کرد.

شاید رانندگی با آن به لذت بخش بودن آلفا یا تویوتا نباشد، اما حس خاصی به شما می دهد. ب ام و نشان داد توانایی فنی بالایی دارد و در آینده سوپراسپرت های برقی بی نظیری تولید خواهد کرد. شاید تنها نکته منفی آن هندلینگ و چسبندگی بیش از حد خوب آن باشد! البته نسخه های حاضر در ایران به دلیل تحریم و طی عمر ۳ تا ۵ سال به زودی باید بار سفر به کشورهای همسایه را ببندند تا عملیات نگهداری از باتری های آنان صورت گیرد، در غیر این صورت، تنها زینت بخش پارکینگ ها خواهند بود.

۱- Ferrari 458 Italia
شاید تعجب کنید و به ما نقد وارد کنید که چرا از خودرویی که فقط یک دستگاه از آن در کشور موجود است در این فهرست نام برده شده است، اما نقل قول معروفی از جرمی کلارکسون هست که می گوید: «تفاوتی نمی کند شما در کجا و چه سطحی قرار دارید؛ شما همواره خواهان یک فراری در گاراژتان هستید. تمام سعی “انزو فراری” در ساختن یک خودرو بود. یک خودرو به معنای واقعی کلمه و این تلاش را می توان در تک تک خودروهای این کمپانی دید.»

تفاوتی نمی کند فراری مدل دهه ۸۰ باشد یا ۲۰۲۰؛ یک فراری در هر جای این دنیا چشم ها را خیره خواهد کرد و شما چشمان تحسین برانگیز هر رهگذر که شما را بدرقه می کنند را به وضوح می بینید. شاید هر خودروی خاص دیگری نمی توانست در این فهرست قرار بگیرد، چه «رولزرویس» بود، چه «بنتلی» و یا «کوروت» و «لامبورگینی»، اما فراریِ داستان ما یک فراری “۴۵۸” است که از ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ تولید می شد و با حواشی و افسانه های زیاد یک دستگاه از آن وارد کشورمان شد.

خودروی ۱.۵ تنی جذاب ایتالیایی یک موتور ۴۴۹۷ سی سی دارد که با ۸ سیلندر و آرایش خورجینی، ۵۷۰ اسب بخار قدرت و ۵۴۰ نیوتن متر گشتاور تولید می کند. توان خروجی حجمی آن نیز عدد درخور توجه ۱۲۷ اسب بخار بر لیتر است. سریع ترین خودروی استاندارد پلاک ملی ایران با داشتن یک گیربکس فوق پیشرفته دوکلاچه در مدت زمان فقط ۳.۳ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می رسد تا توانایی رقابت با سوپراسپرت های ۲۰۲۰ را هم داشته باشد. شما با داشتن یک فراری همیشه مدعی هستید.

۴۵۸ طرح زیبایی دارد و اصلاً به نظر نمی رسد متولد دهه قبل است و بیش از ۱۰ سال از طراحی آن می گذرد. درپوش موتور آدرنالین شما را به حداکثر می رساند و با استارت موتور آن هر چه موسیقی جذاب گوش داده اید از ذهن تان پاک خواهد شد. فراری ترکیبی از هیجان رانندگی لوتوس و امکانات cl500 است و فهرست بلندبالای امکانات ایمنی و رفاهی آن حرفی برای گفتن نمی گذارد و با داشتن سیستم تعلیق هوشمند و شاسی طراحی شده از نتایج خودروهای فرمول ۱، تنها عامل بازدارنده برای بیش تر فشار دادن پدال گاز ترس خودتان خواهد بود.

نظرات خود را حتماً برای ما بگذارید. انتخاب شما از این فهرست کدام است؟ چه خودرویی به نظر شما توانایی حضور در این فهرست را دارد؟
علی عشقان ملک
پایگاه خبری اسب بخار
جنسیس کو??????
?????? اون واسه بچه مدرسه ایاس
elx بهتره