همه نسل های تویوتا کرولا؛ تاریخچه پرفروش ترین خودرو دنیا
تویوتا کرولا، محصولی از برند ژاپنی محبوب تویوتا و پرفروش ترین خودروی تاریخ بوده که فروش آن از هفتاد میلیون دستگاه هم عبور کرده است. در این محتوا به سراغ معرفی نسل های این خودرو رفته و آن ها را معرفی خواهیم کرد.
فهرست محتوا
- کرولا نسل اول E10 مدل ۱۹۶۶
- کرولا نسل دو E20 مدل ۱۹۷۰
- کرولا نسل سه (E30 – E40 – E50 – E60) مدل ۱۹۷۴
- کرولا نسل چهار E70 مدل ۱۹۷۹
- کرولا نسل پنج E80 مدل ۱۹۸۳
- کرولا نسل شش E90 مدل ۱۹۸۷
- کرولا نسل هفت E100 مدل ۱۹۹۱
- کرولا نسل هشت E110 مدل ۱۹۹۵
- کرولا نسل نه (E120 – E130) مدل ۲۰۰۰
- کرولا نسل ده (E140-E150) مدل ۲۰۰۶
- کرولا نسل یازده (E160 – E170 – E180) مدل ۲۰۱۳
- کرولا نسل دوازده E210 مدل ۲۰۱۸
خودروهای سدان یکی از پرطرفدارترین و محبوب ترین کلاس های خودرویی در سراسر دنیاست و مدل های مختلفی را شامل می شوند. در این میان خودروهای سدان اقتصادی به دلیل قیمت مناسب تر نسبت به سایر مدل ها و همچنین استهلاک پایین تر بیشتر مورد توجه افراد قرار دارد. سوای این در تاریخ خودروسازی دنیا هم نام یک سدان اقتصادی است که به چشم می خورد. خودرویی که توانسته حالا به تولید بیش از ۷۰ میلیون دستگاه رسیده و رکورد فروش را از آن خود کند.
کرولا، نام این خودروی محبوب و پرفروش بوده که سال ها در صدر فروش بازارهای مهمی همچون آمریکا و کشورهای حاشیه خلیج فارس است. در اواسط دهه ۶۰ میلادی تویوتا با توجه به نیاز بیشتر بازارهای دنیا به فکر ساخت خودرویی اقتصادی در کلاس سدان افتاد و سرانجام در اواسط دهه ۶۰ خودرویی متولد شد که توانست در دسته محبوب ترین و پرفروش ترین خودروهای تاریخ قرار گیرد. در ایران هم چند نسل این خودرو حضور پرشوری داشته و اتفاقا بسیار هم محبوب است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
کرولا نسل اول E10 مدل ۱۹۶۶
نسل اول این سدان محبوب برای اولین بار در سال ۱۹۶۶ معرفی شد و ابتدا در بازار ژاپن عرضه گردید. تا قبل از عرضه نسخه نهایی کرولا، مهندسان تویوتا کارهای زیادی بر روی توسعه این خودرو انجام دادند تا علاوه بر ساخت خودرویی اقتصادی حداقل آپشن های ممکن را هم در محصول خود استفاده کند. نسل اول کرولا که از اتفاق با استقبال خوبی هم روبرو شد در ۴ سال روی خط تولید ماند و سرانجام در سال ۱۹۷۰ به پایان خط رسید.
این نسل کرولا از نظر ظاهری طراحی بسیار ساده و بی آلایشی داشت و بیشتر شبیه به خودروهای اروپایی در آن سال ها بود. در بخش فنی هم که پیشرانه های مختلفی بر روی این خودرو به کار رفته بود که که از جمله آنها می توان به پیشرانه ۱.۲ لیتری و ۱.۱ لیتری تویوتا اشاره کرد. ضمنا کرولا نسل ۱ علاوه بر نسخه سدان تیپ های کوپه و استیشن را هم دارا بود که البته از نمونه اپلی فروش کمتری داشتند.
کرولا نسل دو E20 مدل ۱۹۷۰
نسل دوم تویوتا کرولا بلافاصله پس از نسل اول وارد خط تولید شد و کاملا واضح بود که تویوتا تنها نقص های نسل اول را در این نسخه بهبود داده است. از نظر ظاهری نسل دوم کرولا در اصل فیس لیفتی را نسبت به قبل تحربه کرده و کمی طراحی بهتری پیدا کرده بود. همچنین بدنه هم نسبت به نسخه قبلی ابعاد بزرگتری داشت. اما همچنان سادگی در چهره این خودرو حرف اول را می زد و شاید همین مورد سبب می شد تا کرولا ماندگاری بهتری نسبت به رقبا داشته باشد.
کرولا نسل دو در بخش فنی هم دستخوش تغییرات مثبتی شده بود و این تغییرات سبب شده تا قدرت و گشتاور سدان اقتصادی تویوتا افزایش پیدا کند. قلب تپنده های این نسل از انواع ۱.۴ لیتر و ۱.۶ لیتری بود که دو کاربرات هم بودند. مانند قبل هم این نسل به صورت سدان، کوپه و استیشن ساخته و وارد بازار شد. این نسخه از کرولا در کشورهای آسیایی بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
کرولا نسل سه (E30 – E40 – E50 – E60) مدل ۱۹۷۴
سومین نسل از محبوب ترین سدان ژاپنی دنیا سال ۱۹۷۴ دیده به جهان گشود. تویوتا همچنان به جای ارائه یک خودروی متفاوت نسبت به قبل اقدام به فیس لیفت کردن و انجام برخی بروزرسانی ها بر روی کرولا شد. به همین خاطر علاوه بر ابعاد خودرو بخش های مانند جلو پنجره و سپر هم تغییر پیدا کردند. این نسل کرولا بسیار شبیه به خودروهای آمریکایی شده و عضلانی تر از قبل شده بود. همچنین در بخش داخلی هم داشبورد از متریال با کیفیت تری ساخته شد.
در بخش فنی نسل سوم تویوتا کرولا نسبت به قبل تغییر چندانی پیدا نکرد و در اصل از نظر قوای فنی مانند نسل پیشین خود بود اما نکته قابل توجه اینجاست که حالا پس از سه نسل تویوتا طیف وسیع تری از لحاظ اتاق را برای خودروی خود در نظر گرفت. حالا کرولا با تیپ های مختلفی از جمله سدان، استیشن، هاچ بک، لیفت بک و … تولید و وارد بازارها شد. این نسل کرولا توانست با فروش نزدیک به ۴ میلیون دستگاه رکورددار فروش شود.
کرولا نسل چهار E70 مدل ۱۹۷۹
کرولا نسل چهار یکسال پس از پایان عمر سومین نسل توسط تویوتا معرفی شد تا بالاخره پس از گذشت چهار نسل شاهد تغییراتی کلی و البته مهم در محصول پرطرفدار این برند ژاپنی باشیم. طراحی کرولا در این نسل کاملا متفاوت از قبل شده و حالا ظاهری نسبتا مکعبی شکل و به دور از ظواهر قبلی حکم فرماست. در بخش داخلی هم تغییرات فراوانی رخ داده و ارگونومی کابین هم افزایش چشمگیری پیدا کرده بود.
نسل چهارم تویوتا کرولا در بخش فنی هم علاوه بر گزینه های قبلی به یک پیشرانه جدید ۱.۵ لیتری هم مجهز شده بود و با اینکه قدرت چندان بالایی نداشت اما به عنوان یک خودروی اقتصادی نقش مصرف سوختش را به درستی ایفا می کرد. ضمنا برای اولین بار تویوتا از قلب تپندهای دیزلی هم بر روی این محصول استفاده کرد تا در مجموع به فروش نزدیک به ۵ میلیون دستگاه رسیده و همچنان در صدر فروش با قدرت باقی ماند.
کرولا نسل پنج E80 مدل ۱۹۸۳
نسل پنجم تویوتا کرولا که در سال ۱۹۸۳ وارد بازار شد توانست بیشتر از قبل دل قشر جوان را بدست آورد، خصوصا نسخه اسپرت ۳ درب آن. طراحی این نسل کرولا با اینکه بسیار شبیه نسل قبل بود اما تغییرات اندکی که در فرم کلی خودرو و قطعاتی همچون چراغ ها و سپر ها صورت گرفت آن را جوان پسند تر کرد. داخل کابین این نسل هم مدرن تر از گذشته شد و همچنین ارگونومی نیز بهبود های چشمگیری پیدا کرد.
کرولا نسل پنجم در بخش فنی طیف وسیعی از پیشرانه ها را شامل می شد که پرطرفدارترین آن پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری بود. در این نسل کرولا هم برای اولین بار یک جعبه دنده اتوماتیک ۴ سرعته به کار رفت تا آسودگی در یک خودروی اقتصادی بیشتر شود. با اینکه فروش این نسل نتوانست بالاتر از باقی نسل ها شود اما در مجموع فروش کرولا را همچنان در اوج نگه داشت.
کرولا نسل شش E90 مدل ۱۹۸۷
تویوتا کرولا که در اواخر دهه ۸۰ همچنان داشت به راه موفقیت آمیزش ادامه میداد در نسل ششم بالاخره به ظاهری آیرودینامیک تر و مدرن نزدیک شد تا انقلابی در طراحی ظاهری آن بوجود آید. کرولا نسل شش حالا با ابعادی بزرگ و ظاهری کشیده به بازار عرضه شد تا با اینکه همچنان در دسته سدان های اقتصادی قرار داشت اما جلوهای نسبتا لوکس داشته باشد.
در این نسل تویوتا کرولا بخش فنی هم دستخوش تغییراتی شد که از مهمترین آن می توان به انژکتور شدن موتور البته به صورت سفارشی اشاره کرد. همچنین جعبه دنده اتوماتیک هم بر روی این سدان اقتصادی قابل سفارش گذاری بود. ضمن اینکه در این نسل بالاخره کرولا به صورت استاندارد به صورت دیفرانسیل جلو تولید شد. از این نسل در ایران تعداد زیادی حضور داشته که در همان سال ها هم خودرویی بسیار محبوب بود.
کرولا نسل هفت E100 مدل ۱۹۹۱
هفتمین نسل از پرطرفدارترین سدان دنیا خیلی زود جایگزین نسل قبل شد تا همچنان روزهای خوب کرولا ادامه پیدا کند. طراحی ظاهری این نسل تفاوت زیادی نسبت به قبل پیدا نکرد و در واقع فیس لیفتی نسبتا بزرگ بر روی این نسل رخ داد. طراحی داخلی و داشبورد اما در این نسل نسبت به قبل تغییرات بزرگی را تجربه کرد و دیگر خبری از خطوط تند و تیز در آن نبود. ضمن اینکه فضای داخلی هم افزایش چشمگیری پیدا کرد تا بیش از پیش کرولا به یک خودروی خانوادگی تبدیل شود.
تویوتا کورولا نسل هفت در بخش فنی علاوه بر بهره مندی از پیشرانه های قبل این بار به یک پیشرانه ۲ لیتری تنفس طبیعی هم مجهز شده بود که توان و گشتاور بالاتری نسبت به دیگر پیشرانه ها را از خود به جا می گذاشت. همچنین یک گیربکس ۶ سرعته دستی هم بر روی این نسل قابل سفارش بود. در ایران هم این تویوتا کرولا توانست با عدد قابل توجهی وارد شده و همچنان مورد پسند بسیاری از عاشقان تویوتاست.
کرولا نسل هشت E110 مدل ۱۹۹۵
هشتمین نسل از پرطرفدارترین و محبوب ترین محصول تویوتا سال ۱۹۹۵ معرفی شد. این خودرو که حالا بیش از پیش نشان دهنده یک محصول مدرن بود از نظر طراحی بسیار آیرودینامیک تر از قبلی ها به نظر می رسید. دماغه کشیده با ابعادی بزرگ، بدون حتی یک خط تند و تیز! کرولا نسل هشت که با کد اتاق E110 شناخته می شد تا زمان توقف تولید چند فیس لیفت را هم تجربه کرد تا کامل تر از قبل شود.
علاوه بر بحث طراحی و بهبود هایی که در سدان خانوادگی تویوتا صورت گرفته بود حالا از این نسل به بعد دیگر خبری از موتورهای کاربراتوری نبود و تمامی مدل ها به قلب تپندهای انژکتوری مجهز شده بودند. این نسل نیز با مدل های مختلفی غیر از سدان از جمله هاچ بک و استیشن ساخته شد تا بازار هدفش گسترده مانده و همچنان در بحث فروش پر قدرت ظاهر شود. از این اتاق تعداد زیادی وارد ایران نشد و نمونه های موجود تمیزش اکنون قیمتی بسیار بالا دارند.
کرولا نسل نه (E120 – E130) مدل ۲۰۰۰
نهمین نسل کرولا سال ۲۰۰۰ به بازارهای جهانی معرفی شد. تویوتا که این محصول پرفروشش را با خود به قرن جدید آورده بود دوباره در طراحیاش تحولی بزرگ را رقم زد. این نسل از نظر ظاهری طراحی تخم مرغی شکل را به خود گرفته بود و نسبت به قبل ابعاد نسبتا کوچکتری هم داشت اما این کوچک شدن ابعاد چندان در فضای کابینش نکته منفی را رقم نزده و همچنان کرولا مناسب خانواده ها بود. در این نسل کابین و داشبورد هم تغییرات بزرگی را تجربه کرده و همچنین امکانات متعددی به آن اضافه شد.
در بخش فنی نیز مطابق انتظار مانند قبل کرولا با تیپ ها و نسخه های مختلفی تولید شد اما مهمترین تغییر فنی آن نسبت به قبل مجهز شدن پیشرانه های آن به VVTi بود. همچنین گیربکس های دستی و اتوماتیک مختلفی هم برای این نسل قابل سفارش گذاری بودند. این نسل تویوتا توانست به صورت شرکتی با ایرتویا به تعداد زیاد وارد کشور شده و بسیار محبوب شود. نکته جالب توجه اینجاست که تویوتا رکورد ۳۰ میلیون دستگاه کرولا را با این نسل جشن گرفت.
کرولا نسل ده (E140-E150) مدل ۲۰۰۶
کرولا در سال ۲۰۰۵ میلادی به ایستگاه دهم در نسل های خود رسید. خودرویی که از نظر طراحی بسیار جذاب تر از نسل قبلی خود شد و از یک خودروی ساده اقتصادی نجات پیدا کرد. کرولا نسل ده در قسمت داشبورد و اتاق هم دستخوش تغییرات مختلفی شد که همین تغییرات سبب شد تا در رقابت با رقبای هموطن و البته اروپایی خود سربلند باشد. در بخش فنی هم این نسل تویوتا شاهد یک اتفاق بزرگ بود.
کرولا نسل ده سرانجام اولین نسل از این سدان بود که در بخش فنی نسخهای هیبرید هم دارا بود که مشخصاتی همسان با تویوتا پریوس نسل اول داشت. همچنین گیربکس اتوماتیک CVT نیز برای اولین بار توسط تویوتا بر روی این خودرو اعمال شد تا هزینه ها کاهش پیدا کنند. این نسل نیز توسط ایرتویا، نماینده رسمی تویوتا توانست با فیس ها و تیپ های مختلفی وارد کشور شده و به همچنان به فروش موفقیت آمیزش ادامه دهد.
کرولا نسل یازده (E160 – E170 – E180) مدل ۲۰۱۳
کرولا با اینکه یکسال زودتر در ژاپن رونمایی شد اما در سال ۲۰۱۳ بار دیگر پوست انداخت و رسما وارد نسل جدید شد تا تویوتا نشان دهد که همچنان محصولی ارزشمند را تولید می کند. این نسل کرولا از نظر ظاهری بسیار متفاوت از قبل بود و حالا شاهد یک چهره اخم آلود و طراحی جسورانه از این سدان اقتصادی خانوادگی هستیم. داخل کابین هم که ارگونومی بالایی حکم فرماست و متریال به کار رفته نشان از کیفیت همچنان بالای این خودروست در صورتی که اصلا سدان لاکچری و رده بالایی نیست.
در بخش فنی یازدهمین نسل تویوتا کرولا در بیشتر تیپ ها به یک پیشرانه ۲ لیتری تنفس طبیعی مجهز شده بود که می توانست حداکثر ۱۴۳ اسب بخار و ۱۸۷ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. همین تیپ فنی هم توسط ایرتویا، نماینده اصلی تویوتا در آن زمان وارد ایران شد که توانست راه موفقیت آمیز نسل قبل را ادامه دهد. نقطه قوت دیگر این نسل در کنار استهلاک بسیار پایین و کیفیت قطعات بالا مصرف سوخت معقول آن بود که در کمتر سدانی در آن دسته دیده می شد، ضمن اینکه قلب تپندهاش هیچ حساسیتی به کیفیت بد بنزین همانند بنزین کشورمان نداشت.
کرولا نسل دوازده E210 مدل ۲۰۱۸
آخرین نسل تویوتا کرولا محبوب و دوست داشتنی هم در سال ۲۰۱۸ رونمایی شد و تا کنون فیس های مختلفی را هم تجربه کرده است. این نسل تویوتا کرولا برخلاف نسل های قبلی حالا طراحی اسپرت و پویا را تجربه می کند که باید گفت واقعا بهتر از قبل شده و این را می توان از استقبال بالای آن در سراسر دنیا دریافت. در بخش کابین اما برخلاف نمای بیرونی شاهد طراحی خاص و مدرنی نبوده و همچنان تویوتا تلاش کرده تا سادگی را سرلوحه کابین کرولا قرار دهد اما کیفیت و دقت در مونتاژ همچنان بالاست و می توان این نسل را هم یک خودرو با عمر بالا دانست.
این نسل تویوتا کرولا برای اولین بار نسخهای اسپرت را هم دارد که در لاین GR تویوتا بوده و با یک موتور ۳ سیلندر توربو آتش بازی های زیادی به پا کرده است. پس از گذشت چند سال از توقف عرضه کرولا در ایران به سبب ممنوعیت واردات خودرو حالا دوباره با باز شدن واردات شاهدیم که آخرین نسخه های کرولا توسط شرکت های خصوصی وارد کشور شده و تحویل مشتریان نیز شدهاند. نکته جالب توجه اینست که در این نسل کرولا بالاخره پیشرانه هیبرید و توربو شارژ هم مورد استفاده قرار گرفت که نسخه های مختلفی از آن وارد ایران هم شدهاند.
دیدگاه ها