بررسی ایمنی و تست تصادف مزدا3 + ویدیو و تصاویر
نسل کنونی «مزدا» که در ایران حضور دارد، به عنوان یک خودروی از رده خارج مزدا شناخته می شود و این کمپانی نسل بعدی را با فیس لیفت های مختلف در این سال ها ارائه داده است.
در این مقاله به بررسی ایمنی نسل دوم مزدا ۳، که به عنوان یک سدان جذاب در بازار ما شناخته می شود، می پردازیم.
نسل دوم مزدا ۳ توسط «گروه بهمن» تا امروز در نسخه های ۱٫۶ لیتری دنده ای، اتوماتیک معمولی، اتوماتیک فول آپشن، هاچ بک استیشن و اتوماتیک فیس لیفت به بازار عرضه شده است، اما محبوب ترین نسخه این خودرو مدل ۲ لیتری اتوماتیک تیپ ۳ یا FL فول آپشن است. مزدا۳ گروه بهمن به یک موتور ۲ لیتری تنفس طبیعی مجهز است که قدرت حدود ۱۴۷ اسب بخار را با گشتاور ۱۸۷ نیوتن متر تولید می کند. توان این موتور توسط یک جعبه دنده ۵ سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل می شود. با این قدرت با سدانی با شتاب اولیه نسبتاً بالا طرف هستیم، پس ایمنی در این خودرو اهمیت بسیار دارد. در ایران مزدا ۳ بیش تر انتخاب خانواده هاست و معمولاً در سفرها از این خودروی ژاپنی استفاده می شود، پس این موضوع نیز به اهمیت میزان ایمنی در این خودرو می افزاید.
حتماً بخوانید: همه چیز در مورد نسل دوم مزدا ۳
در بحث امکانات، مزدا۳ چراغ های AFS با قابلیت شست و شوی را دارد و بر روی فرمان آن دکمه های تنظیم دنده وجود دارد. در این خودرو سنسور نور و باران، سانروف، صندلی برقی راننده، گرم کن صندلی های جلو، مانیتور، دوربین و سنسور پارک عقب، آینه تاشوی برقی، استارت دکمه ای، سیستم تهویه دوگانه و… نیز وجود دارد.
حتماً بخوانید: بررسی تست های ایمنی خودرو – مقدمه و تعاریف
در حال حاضر، به دلیل بالا رفتن نرخ ارز از یک طرف و توقف تولید مزدا ۳ از طرف دیگر، این خودرو قیمتی نجومی پیدا کرده است و در محدوده ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان قیمت گذاری می شود. این نسخه از مزدا ۳ در سال ۲۰۰۹ مورد تست های ایمنی مجموعه «یوروانکپ» قرار گرفته است و توانسته در آن سال، پنج ستاره ایمنی را به دست آورد. در این مقاله به بررسی جزییات این تست ها می پردازیم و عملکرد این خودرو را در هر بخش بررسی می کنیم.
در این تست ها نسخه ۱.۶ لیتری و هاچ بک مزدا ۳ مورد تست قرار گرفته که ۱۲۵۷ کیلوگرم وزن دارد و آپشن های استاندارد و پایه در آن موجود است. مزدا ۳ در تست های مجموعه یوروانکپ ۳۰.۸ امتیاز مربوط به بخش ایمنی بزرگسالان را کسب کرده و این یعنی ۸۶ درصد امتیازهای این بخش را به دست آورده است. این امتیازها از مجموع تست های ODB، تست برخورد با خودرو و یا ستون از کنار و تست ضربه ناگهانی از پشت می شود. دقت کنید در این تست ها عملکرد ایربگ ها نیز بسیار مؤثر است. همچنین توجه داشته باشید که این تست ها در سال ۲۰۰۹ انجام شده و در آن سال تست برخورد تمام سطح با مانع سخت جلو هنوز به تست های استاندارد این مجموعه اضافه نشده بود.
تست ODB برای سرنشینان بزرگسال
از آن جا که در اکثر موارد، تصادف های از جلو، آسیب های مالی و جانی بیش تری را دارند تست ODB بسیار پراهمیت است، چراکه این تست میزان ایمنی خودرو در برابر ضربه ناشی از جلو را نشان می دهد. تست ODB، مخفف عبارتOffset-Deformable Barrier، تستی است که در آن، خودرو با سرعت ۶۴ کیلومتر بر ساعت با ۴۰ درصد از سطح تماس جلوی بدنه به مانع ضربه پذیر برخورد می کند. این تست تا سال ۲۰۱۹ مورد استفاده قرار می گرفت و در سال ۲۰۲۰ تست دیگری با مانعِ در حال حرکت جای این تست را گرفت، اما مزدا ۳ نسل ۲ در سال ۲۰۰۹ با همین تست بررسی شده است.
همان طور که در تصویر می بینید، مزدا۳ نسل ۲ در این تست عملکرد قابل قبولی داشته و در تست ضربه آدمک های راننده و سرنشین در بیش تر نواحی رنگ سبز دیده می شود که یعنی میزان آسیب در برخورد از جلو بسیار پایین خواهد بود. اما برای سرنشین یا شاگرد در قسمت بالاتنه رنگ زرد دیده می شود که نشان می دهد عملکرد در این ناحیه کمی ضعیف تر است.
تست برخورد با خودرو و یا ستون از کنار
در آمارهای جانی و مالی تصادف، بیش ترین آمار، پس از ضربه از جلو، ضربه از کنار به خودروست که این ضربه می تواند ضربه از سوی یک خودروی دیگر باشد و یا ضربه خودرو با یک ستون. در هر دو تست، خودروها بسیار آسیب پذیر خواهند بود، اما در مجموعه یوروانکپ ایمنی سرنشینان به دقت در این دو تست بررسی می شوند. در اولین تست، مانع ضربه پذیر نقش خودرویی دیگر را دارد که با سرعت ۵۰ کیلومتر بر ساعت به کنار خودروی ساکن برخورد می کند و در تست دیگر، این خودروست که با زاویه ۱۵ درجه از کنار با سرعت ۳۲ کیلومتر بر ساعت با ستونی به قطر ۲۵۴ میلی متر برخورد می کند.
در نتایج این تست می بینیم که عملکرد مزدا ۳ در این بخش ضعیف تر از ضربه جلویی بوده و در این بخش تنها ۱۳ امتیاز را به دست آورده است. در ضربه از کنار به خودروی کناری، شرایط بسیار مناسب تر است اما در برخورد با ستون، به خصوص در قسمت بالاتنه راننده، عملکرد بسیار ضعیفی را می بینیم و این یعنی در تصادف های از کنار با سطح مقطع کم، مزدا ۳ می تواند خودرویی ناامن باشد.
تست ضربه ناگهانی از پشت
تصور کنید در خودروی خود در حال رانندگی هستید، در این وضعیت غیرقابل پیش بینی ترین تصادف، برخورد از پشت خواهد بود. در این تصادف، راننده و سرنشینان آمادگی لازم برای مواجه شدن با ضربه را ندارند و به همین دلیل بدن حالت تدافعی به خود نمی گیرد و در نتیجه، ممکن است بیش ترین آسیب به قسمت گردن و مهره های کمر وارد شود. آن چه در جلوگیری از آسیب ناشی از این گونه تصادف مهم و مؤثر عمل می کند طراحی صندلی های خودروست. در مجموعه یوروانکپ آدمک مخصوصی برای این نوع تست طراحی شده است که ضربه هایی با سرعت های مختلف روی صندلی های خودرو به این آدمک وارد می شود و نتیجه این تست برای هر خودرو مشخص خواهد شد.
همان طور که در تصویر بالا می بینید، جای تست ضربه برای صندلی های عقب خالی است چراکه در سال ۲۰۰۹ این تست به صورت استاندارد برای خودروها انجام نمی شد و فقط صندلی راننده مورد تست قرار گرفته است. در این بخش ستون مهره برای آدمک شبیه سازی شده به رنگ نارنجی است و این بدان معناست که عملکرد متوسط رو به ضعیف را در ضربه ناگهانی در صندلی ها خواهیم داشت. مزدا ۳ در این بخش ۲.۵ امتیاز را به دست آورده است.
حتماً ببینید: شتاب مزدا۳
بررسی ایمنی مزدا۳ برای سرنشینان خردسال
برای بررسی ایمنی خودروها برای سرنشینان خردسال، همان تست ها برای آدمک های شبیه سازی کودکان بررسی و ارزیابی می شود. در این بخش هم از آدمک های مخصوص و شبیه سازی شده از روی کودکان استفاده می شود که حساسیت بالایی دارد تا نتایج قابل اطمینانی را برای ایمنی خردسالان داشته باشیم. مزدا۳ در بحث ایمنی خردسالان امتیاز ۴۱ را به دست آورده، یعنی ۸۴ درصد امتیازهای کل که امتیاز قابل قبولی برای این خودرو در آن سال محسوب می شود.
حتماً بخوانید: مقایسه هیوندای النترا و مزدا۳
در تست های انجام شده آدمک های خردسال در سنین ۱۸ و ۳۶ ماهه مورد بررسی قرار گرفته اند و در هر دو رده سنی نتایج خیلی خوب بوده است و کم ترین میزان آسیب را به کودکان داشته ایم. البته دقت کنید همان طور که در تصاویر دیده می شود این ایمنی با استفاده از صندلی های مخصوص کودکان سنجیده شده اند و بدون آن ها اعتبار ندارند. در این تست ها همچنین اتصال ایزوفیکس برای صندلی های کودک در نظر گرفته شده که فقط در صندلی جلو و کناری عقب این اتصال ها برقرار می شود.
بررسی ایمنی مزدا ۳ برای عابران پیاده
در مجموعه یوروانکپ افزون بر ایمنی خودرو، ایمنی برای عابران پیاده هم بررسی می شود که در صورت تصادف با عابر پیاده خودروهای مورد تست تا چه میزان ایمن عمل می کنند. اگر بخواهیم برای مزدا ۳ نقطه ضعف ایمنی در نظر بگیریم مربوط به همین بخش است. مزدا۳ در مجموع، ۱۸.۲ امتیاز را از این بخش به دست آورده است، یعنی ۵۱ درصد از امتیاز کل که نتیجه ضعیفی ارزیابی می شود. همان طور که در تصویر می بینید، در بسیاری از نقاط رنگ قرمز را می بینیم که در این قسمت ها برخورد با عابر پیاده بسیار خطرآفرین است.
بررسی سیستم های کمکی ایمنی مزدا۳
در سال ۲۰۰۹، که این تست ها برای مزدا۳ انجام شده است، سیستم های کمکی ایمنی پیشرفت امروز را نداشتند و تست ها محدودتر از امروز بوده است. بر همین اساس، مزدا۳ تنها با سیستم کنترل پایداری و هشدار کمربند ایمنی ۷۱ درصد امتیازهای این بخش را به دست آورده که در آن زمان معقول و ایمن به نظر می رسید.
در مجموع، در سال ۲۰۰۹ براساس تست های فوق مزدا۳ پنج ستاره ایمنی را به دست آورد که برای آن سال امتیاز بالایی بود، اما دقت کنید تست هایی که این خودرو با آن رده بندی شده در حال حاضر بسیار قدیمی به نظر می رسند. از آن سال تا امروز تست های جدیدی به مجموعه یوروانکپ اضافه شده و استانداردهای جدیدی در نظر گرفته می شود. پس دقت کنید در سال ۲۰۲۰ در ایران باید حدود ۱ میلیارد ۲۰۰ میلیون تومان برای خودرویی بپردازید که تا حدودی از رده خارج است و براساس استانداردهای ایمنی جدید می تواند ناایمن هم باشد.
محمدرضا پاداش
پایگاه خبری اسب بخار
نسل دوم مزدا ۳ در سال ۲۰۰۹ مورد تست های ایمنی مجموعه یوروانکپ قرار گرفته و توانسته در آن سال پنج ستاره ایمنی را به دست آورد.
در بحث امکانات، مزدا۳ چراغ های AFS با قابلیت شست و شوی را دارد و بر روی فرمان آن دکمه های تنظیم دنده وجود دارد. در این خودرو سنسور نور و باران، سانروف، صندلی برقی راننده، گرم کن صندلی های جلو، مانیتور، دوربین و سنسور پارک عقب، آینه تاشو برقی، استارت دکمه ای، سیستم تهویه دوگانه و… نیز وجود دارد.
مزدا۳ گروه بهمن به یک موتور ۲ لیتری تنفس طبیعی مجهز است که قدرت حدود ۱۴۷ اسب بخار را با گشتاور ۱۸۷ نیوتن متر تولید می کند. توان این موتور توسط یک جعبه دنده ۵ سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل می شود.
مزدا ۳ خودروی بسیار خوب و محبوبی هست.
اما با این پول میشه خودرو های بهتری هستند از جمله پژو ۲۰۰۸ و تیولی
که پیشنهاد من پژو ۲۰۰۸ هست.
عالیه
سلام آقای دلاور. درسته که تولید مزدا ۳ به طور محدود در گروه بهمن ادامه داره؟
مزدا ۳ استاندارد آلایندگی یورو ۴ داره و طبق قانون به خاطر نداشتن تعهد معوق، امکان تولیدش در سال ۹۹ وجود نداره. مگر اینکه استاندارد آلایندگیش ارتقا پیدا کنه.
سلام خسته نباشید خدا قوت کارتون عالیه ممنون که مشخصات ایمنی ماشینای موجود تو بازار ایران رو می زارید اگر ممکنه ویدیو و تست تصادف چانگان سی اس ۳۵ هم بزارید . ممنون
چطوری روت شد پژو ۲۰۰۸ مسخره رو با مزدا مقایسه کنی مزدا عالیه شک نکنید تو خریدش
عالی بود بیشتر درمورد مزدا بزارید . دستتون درد نکنه 👍