آمارهای اشتباه علی آبادی ؛ لزوم خانه تکانی در وزارت صمت

آمارهای اشتباه وزارت صمت
آمارهای اشتباه وزارت صمت

دلایل ارائه اطلاعات غلط از سوی وزیر صمت در هیئت دولت در خصوص واردات خودرو به طور حتم باید از سوی نهادها و مراجع ذی صلاح واکاوی و بررسی و با عوامل آن برخورد شود. در عین حال، آمارهای اشتباه علی آبادی لزوم خانه تکانی را در وزارت صمت بیش از پیش ضروری کرده، چراکه این گزارش برای وی تهیه شده است.

آریزو 8 آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، به نظر می رسد ارائه گزارش های اشتباه و دروغین به یک امر رایج و مرسوم در وزارت صمت بدل شده است؛ وزیر صمت سابق نیز در مقطعی اقدام به ارائه اشتباه آمار تولید کرده بود که با انتقاد و اعتراض نمایندگان مجلس همراه شده بود.

جانشین فاطمی امین نیز در جلسه اخیر هیئت دولت، پا در همان مسیر گذاشت و آماری عجیب و غریب کرد. به گفته علی آبادی: «۱۵۰۰ دستگاه خودروی خارجی تا امروز تحویل مردم شده است. از ماه آینده ۱۰ هزار و تا آخر سال ۶۰ هزار دستگاه تحویل خواهد شد.»

در خصوص ادعای وی مبنی بر واردات ۶۰ هزار دستگاه تا پایان سال به اندازه کافی صحبت شده است. همچنین پروسه روند صدور مجوزها و مراحلی که باید تا شماره گذاری طی شود، تا امروز نشان می دهد علی آبادی هم سنگ بزرگ را می شناسد و صرفاً برای خوشایند رئیس الوزرا حرفی زده است. این سکه روی دیگری نیز دارد و آن افرادی هستند که این گزارش ها را به وزرا می دهند. به طور طبیعی، وزیر صمت نمی تواند و نباید خودش به دنبال جمع آوری آمار و گزارش ها باشد، بلکه وی باید براساس استراتژی و برنامه ای مدون هدف گذاری را مشخص و امور را از طریق معاونان و بخش های مختلف وزارت خانه پیگیری کند.

در واقع، وزیر صمت باید به طور روزانه به رصد و پیگیری کارها بپردازد، باید بداند برنامه ها چگونه پیش می روند؛ درصد تحقق، سرعت، کندی، موانع و چالش ها چیست تا بتواند با توجه به اختیار و تعهداتی که دارد در پی رتق و فتق امور باشد.

بنابراین معاونت ها و معاونان مختلف وزیر صمت هر یک به تنهایی در بخشی که مسئولیت دارند خودشان وزیر محسوب می شوند. همین افراد هستند که دستور العمل های اجرایی را تعیین می کنند، راهکار ارائه می دهند و تلاش می کنند مأموریت محول‌شده را به بهترین وجه انجام بدهند. در بخش خودرو نیز همین قضیه صادق است. به همین علت است که امور خودرویی و موارد مرتبط با آن توسط معاونت صنایع حمل و نقل، سازمان توسعه تجارت و دفترکل خودرویی وزارت صمت پیگیری و اجرا می شود. همین معاونت ها هستند که برای صنعت خودروسازی کشور چارچوب می چینند. این افراد هستند که روش فروش را تعیین می کنند.

 اما آیا تکرار اشتباه های یکسان، عدم تغییر وضعیت تولید و بازار و حتا عدم پیگیری دستور مستقیم رئیس جمهور اتفاقی است؟ آیا حوداثی که در بازار خودرو رخ داده است به اتفاقات زمان فاطمی امین بی شباهت نیست؟ آیا وزیر صمت که در هفته دولت شخصاً و به صورت نمادین اقدام به تحویل خودروهای وارداتی کرد، به هیچ وجه از واقعیت خبر ندارد؟ یا این که اعتماد و اعتقاد به معاونان باعث شده است گزارش ها و سخنان و آمارهای آنان را باور داشته باشد و در جلسه هیئت دولت قرائت کند؟ آیا نمی داند که هنوز تعداد خودروهای وارداتی تحویل شده به شدت کمتر از آماری است که وی به رئیسی گفته است؟ آیا علی آبادی از اشتباه بودن این آمار مطلع بوده است؟ آیا وضعیت در دولت به نحوی است که باید اطلاعات دروغ داده شود؟  آیا این آمار تعمدی به دست وزیر صمت رسیده است؟ هدف‌شان چه بوده است؟ قصد تخریب وزیر بوده یا این که قرار است ابتدا تا ۱۵۰۰ دستگاه خودرو به از ما بهتران برسد؟

آیا وضعیت امروز تولید، واردات و بازار خودرو به هیچ وجه وزیر صمت، معاون اول و رئیس جمهور و حتا نمایندگان مجلس را به این فکر نیانداخته که اشکال از جای دیگر است؟ عمر وزارت علی آبادی هنوز به ۶ ماه نرسیده است، اما مغز متفکر خودرویی وزارت صمت که دو سال بر کار سوار هستند، پس چرا وزیر صمت تغییر می کند اما تفکر خودرویی حاکم بر وزارت صمت ثابت و بدون تغییر می ماند؟ آیا واقعاً این افراد انتخاب شده و بهترین گزینه های ممکن هستند یا این که بنا به دلایلی نمی توان به آن ها دست زد؟ یا این که تمام کسانی که در ساختن آمار دروغ از واردات و تولید دست دارند، سهمی از رانت های پنهان و آشکار دارند؟

با توجه به وضعیت امروز صنعت خودروسازی کشور و نارضایتی مردم از عملکرد خودرویی دولت، آیا پس از فاطمی امین تیم جدیدی از معاونان نباید جایگزین شود؟

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.