کارنامه سازی سایپا برای تیموری با دستاوردهای سلیمانی

کارنامه سازی سایپا
کارنامه سازی سایپا

کارنامه سازی سایپا برای تیموری با دستاوردهای سلیمانی نشان می دهد این شرکت در تلاش است برای وعده های محقق نشده مدیرعامل فعلی سایپا سرپوشی بسازد، حتا اگر حقیقت نداشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، سایپا نیوز در گزارشی به بازدید وزیر صمت از این گروه خودروسازی سایپا پرداخته است.

حرکت انقلابی سایپا در حوزه خودروهای برقی

به نوشته سایپا نیوز: «با حضور دکتر علی آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت در شرکت سایپا،‌ مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا گزارش جامعی از روند تولید، افزایش کیفیت، کاهش قیمت محصولات جدید گروه سایپا و حرکت انقلابی که گروه سایپا در حوزه خودروهای برقی انجام داده است و به زودی مردم ثمرات آن را خواهند دید،‌ ارائه کرد.»

در گزارش محمدعلی تیموری، ضمن اشاره به تنوع طراحی، که گروه سایپا در دستور کار خود قرار داده است، به تولید محصولات جدید گروه خودروسازی سایپا، که شامل شاهین اتوماتیک، اطلس، سهند، پی ۹۰، ساینا CNG، شاهین پلاس،‌ سیلک و آریا است،‌ پرداخته  شد؛ این میزان تنوع از محصولات در صنعت خودروسازی بی نظیر بوده است.

در ادامه نیز گزارشی از انقلاب پروژه‌های برقی محصولات جدید گروه خودروسازی سایپا شامل آریا (پلاگین هیبرید)، ساینا برقی و سهند برقی ارائه شد که نشان دهنده رویکرد گروه سایپا بر روی خودروهای برقی است؛ خودروی جدید آریا در حال انجام استانداردهای نهایی است. در این مراسم، مدیرعامل گروه سایپا، افق گروه سایپا در سال‌های آتی به جهت تغییر رویکرد، توسعه محصول به سمت خودروهای هیبرید و برقی با در نظر گرفتن تنوع  طراحی،‌ محصول و تولید خودروهای ایمن‌تر را مطرح کرد.

در بخش دیگری از گزارش سایپا نیوز به عملکرد مالی و کاهش هزینه های سربار و برنامه های وارداتی این گروه اشاره شده است، اما نکته قابل توجه و مهم در این زمینه ثبت دستاوردهای مدیریت قبلی سایپا به نام تیموری است. به بیان ساده تر، بخش عمده ای از محصولاتی که امروز سایپا معرفی کرده و قرار است در کارنامه تیموری ثبت شود دقیقاً به دوره مدیریت جواد سلیمانی مرتبط می شود. این موضوعی است که قابل کتمان نیست، اما در ارائه گزارشی که وی به وزیر صمت داده است جانب انصاف و شرط مروت رعایت نشده است و به عنوان دستاوردهای جدید سایپا در طراحی و تولید معرفی شده اند.

این در حالی است که اواخر آبان سال ۱۴۰۰ جواد سلیمانی در همایش تجلیل از نمایندگی های برتر سایپا با اشاره به این که شاهین از زمستان سال ۹۹ وارد بازار شده است گفت: «گروه خودروسازی سایپا در سه سال آینده، ۹ محصول جدید خواهد داشت، این محصولات با تکنولوژی های روز خواهد بود و با افتخار باید بگویم که مانند خودرو شاهین تمام مراحل طراحی، تولید و ساخت قطعات آن در داخل کشور انجام می شوند.»

وی با تأکید بر این که به زودی کراس اوور آریا و هاچ بک اطلس این مجموعه وارد بازار خواهند شد، افزود: «عرضه و توسعه محصول جدید در شرایط تحریم به خصوص اوایل تحریم بسیار سخت و دشوار بود، اما خوشبختانه تولید خودروی شاهین نشان داد این مجموعه و صنعت قطعه سازی به حدی از بلوغ رسیده است که می تواند در مسیر خوداتکایی گام بردارد.»

با توجه به این که بسیاری از دستاورهای امروز سایپا ریشه در دوره مدیریت قبلی دارد، اول این که تیموری باید بگوید که طی مدت زمانی که فرمان هدایت سایپا را در دست گرفته است، دقیقاً چه کاری کرده، دوم این که چگونه توانسته است تولید و عرضه محصولاتی که آماده بودند را این گونه به تعویق بیاندازد، سوم این که آیا به وزیر صمت توضیح داده که هنوز نتوانسته است وعده های خود مبنی بر عرضه آریا، سهند و اطلس را عملی کند. ضمن این که، ساینا و کوییک نیز در دوران قبل از تیموری به تولید رسیده اند. بنابراین بد نیست محمد علی تیموری دقیق و شفاف بگوید طی مدت زمانی که مدیرعامل سایپا شده است کدام پروژه را کلید زده و واقعاً چه دستاوردی داشته است. مشخص نیست که اگر برنامه ریزی و مدیریت قبلی سایپا وجود نداشت، خروج سه محصول پرتیراژ چه بلایی سر سایپا می آورد. پراید هم خوشبختانه در دوره دیگری از خط خارج شد وگرنه شاید امروز سایپا سرنوشتی دیگری داشت.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.