پژو 508 + قیمت، مشخصات فنی و تصاویر

پژو 508

پژو ۵۰۸ سدان متوسط کمپانی پژو است که به صورت محدود وارد بازار ایران شد، اما هیچ وقت نتوانست آن طور که باید موفق باشد. در این مقاله به بررسی این سدان فرانسوی می پردازیم.

فونیکس تیگو 7 پلاگین هیبرید فونیکس تیگو 7 پلاگین هیبرید

فهرست مطالب

پژو ۵۰۸ نخستین بار در سال ۲۰۱۱ معرفی شد و قرار بود این خودرو جانشینی برای مدل های ۴۰۷ و ۶۰۷ پژو باشد. این خودرو در پلتفرم و مشخصات فنی با دیگر محصول آن زمان PSA، یعنی سیتروئن C5، مشترک است اما طراحی کاملاً متفاوتی را در بدنه دارد. همچنین در اروپا نسخه استیشن از پژو ۵۰۸ به دلیل سلیقه بازار معرفی شد که البته عرضه آن را در بازارهای دیگر نداشتیم. در سال ۲۰۱۵ بود که این خودرو فیس لیفت شد و ظاهر جذاب تری به خود گرفت. طراحی نسل اولیه معرفی شده از ۵۰۸ بسیار شبیه به ۴۰۷ بود و پژو با فیس لیفت کردن این خودرو توانست طراحی متمایزتری را برای این سدان رقم زند. در سال ۲۰۱۸ نسل جدید پژو ۵۰۸ معرفی شد که این خودرو طراحی انقلابی و متفاوتی داشت و با سبک جدید طراحی های پژو به بازار آمد. در مجموع، با بررسی تاریخ نه چندان قدیمی این مدل می بینیم که این خودرو هیچ وقت نتوانست آن چه PSA از آن انتظار داشت را در بازار عملی کند و بهترین عملکرد را در آخرین نسخه آن در طراحی و مشخصات فنی می بینیم که البته هیچ وقت به بازار ایران نیامد.

پژو ۵۰۸، تلاش بی ثمر پسابرجامی

پژو 508

در ایران عموم مردم برند پژو را با خودروهای اقتصادی مثل ۲۰۶ و یا ۴۰۵ می شناسند و همین باعث می شود ورود این نشان به عرضه سدان متوسط و نسبتاً لوکس کار آسانی نباشد. اگر پژو ۲۰۰۸ را از محصولات پژو فاکتور بگیریم، می توان گفت پژو به جز فروش محصولات اقتصادی، در ایران اصلاً موفق نبوده است. در سال ۲۰۱۶ و پس از عرضه نسخه فیس لیفت از ۵۰۸، ایکاپ تصمیم گرفت نسخه فیس لیفت این خودرو را در ایران به صورت وارداتی عرضه کند. قرار بود این خودرو جایگرین موفقی برای ۴۰۷ در ایران باشد، اما تقریباً همان سرنوشت ۴۰۷ را برای این خودرو هم دیدیم و سدان لوکس پژو هرگز نتوانست موفقیت چندانی در بازار ایران داشته باشد. البته در نظر داشته باشید که عرضه پژو ۵۰۸ بخشی از برنامه های بلندمدت پژو در ایران بود و قطعاً اگر برجام کنار نمی رفت و تحریم ها اعمال نمی شد عرضه این خودرو در نسل جدید را در ایران می دیدیم و قطعاً پژو ۵۰۸ نامی آشناتر و جذاب تر در بازار ایران می شد.

طراحی پژو ۵۰۸

 همان طور که اشاره شد، نسخه فیس لیفت از نسل اول ۵۰۸ به بازار ایران آمد و طراحی این خودرو به مراتب نسبت به نمونه اولیه جذاب تر شده بود، اما آیا پژو ۵۰۸ نسبت به رقبا در ایران زیباتر است؟ قطعاً نه! سبک کلی طراحی پژو ۵۰۸ همان سبکی است که به نوعی در محصولات آن زمان پژو نظیر ۲۰۰۸ و حتا ۳۰۱ می بینیم، اما برای یک خودروی سگمنت D و با توجه به قیمت، سطح امکانات و مشخصات فنی، در این خودرو چهره چندان جذاب و مدرنی نمی بینیم و اصلاً همین باعث شد کمپانی پژو در سال ۲۰۱۸ نسل جدید این خودرو را با طراحی انقلابی عرضه کند. در نمای جلو، چراغ های کشیده ال ای دی را در دو طرف داریم و در وسط جلوپنجره کرومی قرار دارد. چراغ های روشنایی روز با الگوی L و در گوشه های سپر قرار گرفته اند و خطوط روی کاپوت و گلگیرها باعث شده است بدنه عضلانی تر را در این خودرو داشته باشیم و خودرو پهن تر به نظر برسد. در مجموع، طراحی جلو آراسته و جذاب است، اما نه به جذابیت خودروهایی مثل تلیسمان و یا پاسات که رقیب این خودرو هستند.

پژو 508

یکی از نقاط ضعف در طراحی پژو ۵۰۸ پروفیل کناری این خودروست که بیش از حد ساده است. در نمای کناری این خودرو به جز دو خط در بالا و پایین در، تقریباً هیچ المان خاص دیگری مشاهده نمی شود. در نمای عقب هم سعی شده است سبک به کاررفته در طراحی جلو را داشته باشیم و این یعنی چراغ های کشیده و برجستگی روی گلگیرها در عقب دیده می شود، در مجموع، طراحی عقب نه به سادگی طراحی کناری، اما به جذابیت طراحی جلو هم نیست و همین باعث می شود طراحی خیلی جذابی را در پژو ۵۰۸ نداشته باشیم. طراحی مناسب برای یک خودروی تشریفات و البته استفاده خانوادگی است، اما اگر بخواهیم آن را با دیگر رقبای هم‌رده مقایسه کنیم طراحی مدرن و زیبایی در این خودرو دیده نمی شود.

کابین و امکانات

کابین پژو 508

طراحی داخلی در ۵۰۸ جذاب و البته با متریال باکیفیت انجام شده است. در این خودرو انبوهی از دکمه ها را می بینیم که نشان می دهد این خودرو امکانات و آپشن های زیادی دارد. رنگ زمینه در طراحی کابین مشکی است و در قطعاتی طرح پیانویی را می بینیم. روکش چرم روی رودری ها و صندلی ها دیده می شود و طراحی صندلی ها در داخل به گونه ای است که راحتی را برای راننده و سرنشینان در هنگام سواری این خودرو می بینیم. البته در قسمت عقب فضای پای کافی برای سرنشینان عقب دیده نمی شود و انتقادهایی هم به ارگونومی کلی در طراحی داخلی وارد است، اما در کل، طراحی داخلی راضی کننده تر از طراحی بدنه به نظر می رسد.

پژو ۵۰۸ در رده سدان های متوسط و لوکس بازار قرار می گیرد و بر همین اساس، فهرست طویلی از آپشن ها را در این خودرو می بینیم. در این سدان لوکس فرانسوی امکاناتی نظیر کروز کنترل، محدودکننده سرعت، ۶ کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری، ترمز پارک برقی، شیفتر دنده پشت فرمان، فرمان الکترو هیدرولیک، سیستم تهویه چهارگانه در عقب و جلو، سنسور نور، نوربالای هوشمند، سانروف، سیستم ورود بدون کلید، رینگ ۱۸ اینچی آلومینیومی، حافظه صندلی، ماساژور صندلی جلو، گرم‌کن صندلی جلو، هدآپ، سنسور باران، سنسور نقطه کور، سنسور فشار باد لاستیک TPMS، سنسور پارک جلو و عقب و دوربین پارک عقب را داریم. با این تفاصیل، از نظر آپشن پژو ۵۰۸ خودرویی پرآپشن و قابل قبول است.

مشخصات فنی پژو ۵۰۸

پیشرانه 508

 پژو ۵۰۸ در ایران با پیشرانه مشابه پژو ۲۰۰۸ و سیتروئن C3 عرضه شد و همان پیشرانه ۱.۶ لیتری توربو را در این خودرو داریم که توان تولید نهایت قدرت ۱۶۳ تا ۱۶۵ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۴۰ تا ۲۴۵ نیوتن متر را دارد. انتقال قدرت در این خودرو از طریق جعبه دنده ۶ سرعته AT به چرخ های جلو انجام می شود. در سال ۲۰۱۱ و براساس استاندارد ایمنی همان سال در تست های یوروانکپ این خودرو توانست ۵ ستاره ایمنی را کسب کند. گرچه استانداردها حالا به روزتر شده اند، اما باز هم در قیاس با خودروهای داخل بازار ایران با خودرویی ایمن طرف هستیم.

قیمت و رقبای پژو ۵۰۸

پژو 508

در حال حاضر، نسخه های صفر و محدود از این خودرو را می توان با قیمتی حدود ۱ میلیارد و ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون خریداری کرد و البته کارکرده های تمیز این خودرو از ۱ میلیارد تا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان قیمت گذاری می شوند. اگر بخواهیم مقایسه ای با رقبا داشته باشیم کافی‌ست به آگهی های رنو تلیسمان نگاهی داشته باشیم تا ببینیم که تلیسمان در نسخه های صفر نزدیک به ۲ میلیارد و دویست میلیون تومان می رسد.

پس پژو ۵۰۸ در کلاس خودش اقتصادی ترین قیمت را دارد و برای استفاده خودرویی بسیار منطقی به نظر می رسد، اما در مقابل، باید به این موضوع هم دقت کرد که این خودرو بازار چندان داغی نسبت به رقبا ندارد و همین موضوع فروش این خودرو را کمی مشکل می سازد. در بازار ایران این خودرو رقیب اصلی خودروهایی مثل رنو تلیسمان، کیا اپتیما، هیوندای سوناتا، فولکس واگن پاسات و تویوتا کمری محسوب می شود و همان طور که پیداست بازاری ضعیف تر نسبت به همه آن ها دارد.

مزایا و معایب پژو ۵۰۸

معایب

بازار فروش ضعیف

  • عرضه محدود
  • طراحی نه چندان مدرن
  • قطعات کمیاب و گران قیمت بدنه

مزایای

  • قیمت اقتصادی نسبت به رقبا
  • قطعات فنی مشترک با پژو ۲۰۰۸ و C3
  • گیربکس AT و مشخصات فنی قابل قبول
  • سواری نرم نسبت به رقبا

محمدرضا پاداش

پایگاه خبری اسب بخار

پژو ۵۰۸ چه مشخصات فنی‌ای دارد؟

پژو ۵۰۸ در ایران به پیشرانه ۱.۶ لیتری توربو مجهز است که توان تولید نهایت قدرت ۱۶۳ تا ۱۶۵ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۴۰ تا ۲۴۵ نیوتن متر را دارد.

رقبای پژو ۵۰۸ چه خودروهایی هستند؟

در بازار ایران این خودرو رقیب اصلی خودروهایی مثل رنو تلیسمان، کیا اپتیما، هیوندای سوناتا، فولکس واگن پاسات و تویوتا کمری محسوب می شود.

معایب پژو ۵۰۸ چیست؟

از جمله معایب پژو ۵۰۸ می توان به بازار فروش ضعیف، عرضه محدود، طراحی نه چندان مدرن، قطعات کمیاب و گران قیمت بدنه اشاره کرد.

۳ امتیاز از ۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.