چرا وزارت صمت علی آبادی بدون تغییر مانده است؟
وضعیت بازار خودرو و موج سنگین تکذیب و تأییدها برای بسیاری این پرسش را به وجود آورده است، که چرا برخلاف دوران فاطمی امین، وزارت صمت علی آبادی بی تغییر مانده است؟ آیا این امر به عملکرد معاونان ارتباط دارد یا موضوع چیز دیگری است؟
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، پس از اتفاقات دومین ماه سال جاری و عزل فاطمی امین، بسیاری در انتظار آغاز تغییر و تحول از سوی دومین وزیر صمت کابینه رئیسی بودند. این مسئله طی سالیان سال از یک سو، به یک رویه معمول و مرسوم بدل شده است و از سوی دیگر، بیش ترین هجمه و انتقاد به فاطمی امین از ناحیه خودرو و خودروسازی و بازار وارد می شد.
وضعیت وخیم بازار، اوضاع نابههنجار کیفیت و لجام گیسختگی قیمت، بلاتکلیفی واردات و عدم توجه به بخش خصوصی و همچنین محقق نشدن وعده های خودرویی به طور کلی، باعث افزایش موج انتقادات به وزیر سابق صمت شده بود.
این موضوعات باعث شده بود که وی پس از اتمام ماه عسل دولت و مجلس به راه رفتن روی لبه تیغ عادت کند. ضمن این که، یکی دو بار نیز توانسته بود از تندی تیغ عبور کند، اما سرانجام تندی انتقادها، بند پیوند او با خیابان سمیه و صدارت و ساختمان دو شیر را برید.
بندبازی خودرویی فاطمی امین
نکته قابل تأمل در بندبازی خودرویی فاطمی امین ایجاد معاونت صنایع حمل و نقل بود. پیش تر بیشتر امور از سوی دفتر کل خودرویی وزرات صمت پیش برده می شد و سیاست گذاری و ترسیم چشم انداز هم توسط ایدرو صورت می گرفت؛ سازمانی که با معاونت جدید و تفویض اختیار، دیگر ورودی به حوزه خودرو نداشت و در مقابل تمام امور در وزارت صمت متمرکز شد. با این وجود، طی مدت زمانی که از عمر دولت سیزدهم گذشته است، این وزارت نمره قابل قبولی در زمینه خودرو نمی گیرد.
نمره منفی خودرویی دولت
برخلاف آمارها و ادعاها این دولت در تمام زمینه های مرتبط با حوزه خودرو نمره منفی می گیرد. هنوز موفق به کنترل قیمت ها، افزایش کیفیت، تولید و رقابت نشده اند. هنوز موفق نشده اند که با یک روش فروش معقول، اصولی و حساب شده، چالش عرضه های مستمر را برطرف کنند. هنوز هم وزارت صمت از عدم هماهنگی رنج می برد.
فاطمی امین قربانی تیم خودرو وزارت
در این میان، بسیاری فاطمی امین را قربانی تفکر خودرویی وزارت صمت می دانند. بخشی که توسط منوچهر منطقی و عبدالله توکلی به عنوان معاونت صنایع حمل و نقل و مدیر کل دفتر خودرویی وزارت صمت اداره می شود. البته در حد فاصله انتخاب وزیر صمت جدید تلاش هایی برای تطهیر از سوی این معاونت های دیده می شد. با این حال، پایه و اساس تصمیمات خودرویی وزارت صمت با ابداع، تفکر و امضای این دو نفر ابلاغ می شود.
پاشنه آشیل فاطمی امین، بدون تغییر
با این شرایط، پرسش این است که چرا علی آبادی، نقطه ضعف و پاشنه آشیل فاطمی امین را بدون تغییر گذاشته است. این در حالی است که یکی از اولین اقدامات وزرای سابق صمت پس از رأی اعتماد و جایگیر شدن بر صندلی وزارت آغاز تغییر در معاونت ها و مدیریت های جاده مخصوص بود، اما علی آبادی نه تنها دست به تغییر و تحول نزده است، بلکه با کلی گویی خودرویی بلافاصله جای خالی را با برقی سازی پر می کند.
در این جا پرسش دیگری مطرح می شود؛ اگر عملکرد خودرویی وزارت صمت، که با الگوهای فکری منطقی و توکلی تطبیق یافته مناسب و درست بوده است، پس چرا فاطمی امین را معزول کردند؟ اگر هم نامناسب و مخرب و بی فایده بوده است، پس چرا شاهد تغییر در تفکر خودرویی وزارت صمت نشده ایم؟
وجود یک جریان حامی؟
این مسئله به نوبه خود پرسش های دیگری را به میان می آورد؛ آیا اصلاً وزیر صمت احساسی به تغییر نمی بیند یا نمی تواند به ترکیب فعلی دست بزند؟ شاید علی آبادی به نکات دیگری توجه می کند. به عنوان مثال، وقتی برای ایجاد یک معاونت جدید در ساختار وزارت صمت، یک سازمان با تجربه را بلااستفاده می گذارند؛ یا وقتی تمام راهکارهای تیم فعلی خودرویی وزارت صمت بی نتیجه مانده است و منجر به عزل وزیر می شود، آیا نباید به جریان های حامی فکر کرد؟ آیا علی آبادی هم به این مسئله فکر می کند؟ آیا همچنان به راهکارهای تیم فعلی اعتقاد دارند؟ آیا در شرایط فعلی تغییر را به صلاح نمی دانند؟ آیا خود علی آبادی به عنوان وزیر صمت، فقط مسئولیت پروژه خودروهای برقی را به عهده گرفته است؟ شاید هم خود وزیر صمت برای مصون ماندن از انتقادات در سایه اقدامات مغز خودرویی وزارت صمت خانه امنی پیدا کرده است تا بتواند در باقی مانده عمر دولت سیزدهم همچنان وزیر بماند. اما هر چه است اوضاع مردم چه در زمان فاطمی امین و چه در زمان علی آبادی تغییر نکرده و فعلاً با حربه واردات آتش زیر خاکستر مانده است.
هواپیما ، موشک ، صدها جان بیگناه ، کتمان حقیقت ، اعتراف ، پر رویی ، ارتقا درجه .
حالا چهارتا فرغون رو گرون فروختن و بی عرضگی که این همه داد و هوار و قیل و قال نداره !! انتظار داشتید مدیران عوض بشن ؟ کی بیاد جاشون بشینه ؟ مگه نگفتند هرچه بگردید بهتر از ما کسی برای حاکمیت پیدا نمیکنید ؟
شما از سازمانی صحبت کردید که خودش کانون فساد رانت هست و از صلبیت فرایندها و عدم کفایت مدیرانش با آن تفکرات قدیمی و کهنه رنج می برد (ایدرو) حداقل گروه مپنا در دهه اخیر توانمندی ها و شایستگی های خودش رو نشون داده و در همایش های تخصصی واقعا حرفا برای گفتن داره؛در عمل هم همین رو نشون داده – حالا عملکرد ایدرو رو با مپنا در این سالها مقایسه کنید.
جریان حامی آقایان منطقی و توکلی، حضرت آقای آقامحمدی هستند.