
مقایسه رنو مگان ۲۰۰۰ و جیلی امگرند ۷

شاید مقایسه یک خودرو چینی با رنو مگان ۲۰۰۰، به عنوان خودرویی قابل اعتماد، اندکی عجیب به نظر برسد! اما امگرند ۷، محصولی ممتاز و نسبتا باکیفیت از جیلی است که نسل اول آن در سالهای گذشته، توسط شرکت جیلیران موتور وارد کشورمان شد.


به گزارش وبلاگ خودروچی، گاه قیمت بالای خودروهای صفر کیلومتر، خریداران را به سمت انتخاب گزینه های کارکرده مشابه سوق می دهد. در بازار کارکرده ها هم، برخی مدل ها هستند که امتحان خود را به خوبی پس داده اند.
خودروهایی که از خوش نام های بازار به شمار می روند و حتی با گذشت سالها از توقف تولید، باز هم طرفداران خاص خود را در مدل های دست دوم دارند. رنو مگان به جرئت یکی از همین خودروهاست. سدانی خانوادگی از برند با سابقه و شناخته شده رنو که در زمان تولید، محبوبیت فراوانی در نزد مردم داشت. اکنون هم با گذشت سالها از توقف تولیدش، همچنان گزینه ای مطمئن و قابل اعتماد برای مشتریان است. مگان های مونتاژ ایران، نسل دوم این خودرو بودند که در دو مدل ۱۶۰۰ و ۲۰۰۰ با جعبه دنده های دستی و اتوماتیک، توسط پارس خودرو به مونتاژ رسیدند. شاید قرار دادن یک خودرو چینی در برابر مگان به عنوان خودرویی قابل اعتماد، اندکی عجیب به نظر برسد! اما با اندکی پرس و جو از بازار و مالکان آن، می توان دریافت که چندان هم جای تعجب ندارد. امگرند ۷، محصولی ممتاز و نسبتا با کیفیت از جیلی است که نسل اول آن در سالهای گذشته، توسط شرکت جیلیران موتور وارد کشورمان شد. خودرویی که از اولین محصولات دوران شراکت جیلی با ولوو بود و اولین خودرو چینی بود که توانست ۴ ستاره ایمنی را از موسسه اروپایی یورو انکپ، دریافت کند. امگرند ۷ که ابتدا تحت عنوان جیلی EC۷ به بازار آمد، به تدریج توانست با اثبات کیفیت ساخت و ایمنی متفاوت خود با دیگر هم وطنانش، اسم و رسمی پیدا کند و خود را به عنوان یک گزینه چینی قابل تامل در بازار جا بیندازد.
در این مقاله به مقایسه رنو مگان ۲۰۰۰ و جیلی امگرند ۷ می پردازیم.
مقایسه رنو مگان ۲۰۰۰ و جیلی امگرند ۷ در طراحی ظاهری

امگرند ۷ در دو نوع هاچ بک و سدان به کشور ما وارد شده است. مشخصا در این مقایسه، گونه سدان را برگزیدیم. آنچه در طراحی خارجی امگرند ۷، آشکارا به نظر می رسد، یکسان بودن پلت فرم و ساختار کلی این خودرو با محصولات قدیمی تویوتا از جمله نسل های پیشین کرولا است. در نمای جلو، چراغ های کشیده امگرند ۷ که پس زمینه مشکی هم دارند، به چشمانی خشمگین می مانند که با پوشش پلاستیکی مشکی پیرامون جلو پنجره، ترکیب جذابی پیدا کرده اند. بر روی جلو پنجره، خطوط باریک کرومی و لوگوی دو رنگ زیبای جیلی را می توان مشاهده کرد. طراحی سپر نسبتا ساده است و در طرفین آن هم، پروژکتور های دوگانه نصب شده اند.

مگان نسل دو، در نمونه فیس لیفتش به ایران آمد. مگان ظاهر پویا و جذابی دارد و با گذشت سالها از زمان طراحی، همچنان جوان و تازه به نظر می رسد. قطعا جذاب ترین المان طراحی مگان، جلو پنجره دو قسمتی است که هر قسمت از آن در امتداد یکی از چراغ های جلو قرار دارد. گرافیک چراغ ها همچون جیلی ساده است و تنها یک لنز متمرکز کننده نور در آن دیده می شود. بر روی سپرها، زه های غیر هم رنگ با بدنه نصب شده اند که این المان در مقایسه با امگرند ۷، اندکی رنگ و بوی قدیمی به ظاهر مگان داده است. دو مه شکن کوچک هم درون سپر مگان به چشم می خورند.

در نمای کناری، امگرند ۷ ذات مشترک خود با خودروهای تویوتا را نمایان می کند. فرم کلی طراحی ستون ها و درها، تقریبا با کرولا یکسان است. طراحان با ایجاد یک خط شانه تیز سراسری، سعی بر جذاب تر کردن ظاهر خودرو داشته اند. آینه ها طراحی شیکی دارند و دستگیره درها هم برای ایجاد حس لوکسی بیشتر، با کاور کرومی تزئین شده اند. رینگ های ۶ پره امگرند ۷، ظاهر ساده و اسپرتی دارند.

بسیاری از افراد، نمای عقب امگرند ۷ را زیبا ترین بخش طراحی آن می دانند. جایی که با الگو برداری از خودروهای لوکسی همچون مرسدس بنز کلاس S خلق شده است. چراغ ها فرمی تقریبا عمودی دارند و با LED تزئین شده اند. این دو چراغ دقیقا به سبک S کلاس، به وسیله یک نوار کرومی به یکدیگر متصل می شوند. در پایین سپر هم دو چراغ مه شکن افقی را می توان مشاهده کرد. مگان در نمای کناری، یک سدان شیک اروپایی است که سبک طراحی منحصر به فرد خود را دارد. بر روی بدنه مگان بر خلاف امگرند ۷، خبری از خطوط تیز نیست و همه چیز با خطوط نرم و منحنی شکل گرفته است. آینه های مگان ظاهری ساده و ارزان قیمت دارند. مگان در نسخه ۲۰۰۰ که رقیب امگرند ۷ اتوماتیک به حساب می آید، به رینگ های ۱۶٫۰ اینچی چند پره مجهز است که ظاهری شیک دارند. در نمای عقب، چراغ های مگان عمده دلیل جذابیت آن هستند. چراغ ها هر چند گرافیکی قدیمی دارند، اما در ترکیب با خطوط روی درب صندوق عقب، ظاهری دوست داشتنی به این نما بخشیده اند.

طراحی کابین رنو مگان ۲۰۰۰ و جیلی امگرند ۷

درون کابین، جیلی تقریبا موفق به ارائه طرحی مستقل و قابل دفاع برای تریم داخلی امگرند ۷ شده است. کنسول مرکزی به شکلی باریک و قائم طراحی شده است. البته لازم به ذکر است که جیلی در همان سالهای اولیه، یک فیس لیفت جزئی برای کابین EC۷ در نظر گرفت که بیشتر مدل های موجود در کشورمان هم از این طرح برخوردار اند. دریچه ها تهویه با نواز های کرومی تزئین شده اند. در بالاترین قسمت کنسول، نمایشگر ساعت و دیگر اطلاعات ضروری به چشم می خورد. پایین دریچه های مرکزی، نمایشگر چند رسانه ای را می توان دید که به صورت فابریک بر روی امگرند ۷ نصب می شد. غربیلک فرمان نسبتا بزرگ است و دکمه های کنترلی را بر روی خود دارد. صفحه کیلومتر هر چند با یک تم آبی طراحی شده، اما ظاهری نسبتا قدیمی دارد.

در مگان، کابین به سبک دیگر ساخته های رنو تعریف شده است. همچون جیلی، کنسول مرکزی به شکل یک مستطیل قائم طراحی شده و داشبورد مقابل سرنشین هم از یک سطح صاف و ساده تشکیل یافته است. در بالای کنسول، همچون پژو ۲۰۶ می توان یک نمایشگر افقی کوچک را مشاهده کرد. دکمه های سیستم تهویه در قالب سه دایره بر روی کنسول تعبیه شده اند. از نکات عجیب طراحی داخلی مگان، شیب منفی کنسول است که دسترسی به پنل سیستم صوتی و سایر کلیدهای کنسول را مستلزم چشم برداشتن راننده از جاده می کند. دسته دنده اندکی بلند و زمخت طراحی شده است. اما فرمان بسیار خوش دست به نظر می رسد. البته که متاسفانه در مگان های مونتاژی، کلید های اینتر فیس از روی فرمان برداشته شدند! صفحه کیلومتر مگان، طراحی جوان پسندتری از امگرند ۷ دارد، اما نور پردازی آن به جذابیت جیلی نیست و با یک نور سفید معمولی در شب روشن می شود.
مقایسه امکانات رفاهی و ایمنی رنو مگان ۲۰۰۰ و جیلی امگرند ۷

۶ کیسه ایمنی هوا، ترمز های دیسکی در چهار چرخ، فرمان چرمی مجهز به کلید های کنترلی، ستون فرمان قابل تنظیم، تهویه مطبوع اتوماتیک، نمایشگر ۶٫۵ اینچی لمسی، پخش DVD، صندلی برقی راننده با تنظیم ۸ حالته، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ های جلو، روشن و خاموش شدن اتوماتیک چراغ ها، مه شکن های جلو و عقب، باک بنزین ضد انفجار با شش لایه مواد پلیمری، سنسور های پارک عقب، سان روف برقی، نمایشگر فشار باد تایرها، چراغ روشنایی روز (کنار مه شکن جلو)، لامپ هالوژن جلو، چراغ بدرقه، ۶ بلندگو، دوربین عقب، نویگیشن، پشت سری های فعال شونده در تصادف، صندلی های تاشو دو تکه عقب، خروجی برق ۱۲ ولت، روکش چرم صندلی ها، سیستم ایزو فیکس صندلی های عقب، شیشه بالابر های آنتی ترپ و گرم کن آینه های جانبی، فهرست امکانات استاندارد امگرند ۷ اتوماتیک را تشکیل می دهند.

اما مگان ۲۰۰۰ e۲ نیز به عنوان فول ترین تیپ مگان در ایران، با امکاناتی از قبیل سنسور باران، سنسور نور، مه شکن های جلو و عقب، لامپ هالوژن جلو، فرمان الکتریکی حساس به سرعت، ۴ بلندگو، کنترل سیستم صوتی از پشت فرمان، ۲ کیسه ایمنی هوا، کارت کلید هوشمند رنو، استارت دکمه ای، تهویه مطبوع اتوماتیک، تنظیم دستی صندلی های جلو، گرم کن آینه های جانبی، شیشه بالابر های آنتی ترپ و پرده عقب عرضه شده است. مشخصا در چنین خودروهایی که سابقه تولید آنها به بیش از یک دهه می رسد، نباید انتظار وجود آپشن های روز را داشت. نکته دیگر اینجاست که اگرچه مگان در آزمون های یورو انکپ، ۵ ستاره دریافت کرده و ذاتا باید ایمن تر از امگرند ۷ باشد، اما مگان های مونتاژ ایران تنها ۲ ایربگ دارند که از ایمنی آنها در برابر جیلی با ۶ ایربگ، می کاهد! از طرفی فراموش نکنیم که محصول جیلی چند سال دیرتر از مگان به یورو انکپ رفت و استاندارد های این سازمان هر سال، سخت گیرانه تر از سال قبل می شوند.
مقایسه رنو مگان ۲۰۰۰ و جیلی امگرند ۷ در تجربه رانندگی

جیلی از یک پیشرانه ۱٫۸ لیتری تنفس طبیعی در امگرند ۷ استفاده کرد. پیشرانه ای که در بهترین حالت، قادر به تولید ۱۳۸ اسب بخار قدرت و ۱۷۲ نیوتن متر گشتاور است. قطعا این اعداد و ارقام، امگرند ۷ را بیش از هر زمان به رنو مگان به عنوان یکی از اصلی ترین رقبای داخل ایران، نزدیک می کنند. جیلی خوش بختانه در این محصول بر خلاف اکثر چینی های هم دوره اش، به سراغ جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک نرفته و از یک گیربکس ۶ سرعته استفاده کرده است. جیلی امگرند ۷ را باید از لحاظ توانایی های حرکتی در میانه بازار قرار داد. خودرویی که نه آنقدر کم جان است که آه راننده را در جاده های کوهستانی و مسیر های پر شیب، بلند کند، و نه آنقدر سریع و آتشین که رانندگی با آن هیجان انگیز باشد. یک انتخاب کاملا خانوادگی با شتاب گیری معقول. رنو مگان در نسخه ۲۰۰۰، با ۱۳۶ اسب بخار قدرت و ۱۸۸ نیوتن متر گشتاور به میدان می آید. انتخاب رنو برای انتقال این قدرت به چرخ های جلو، گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک است. همان گیربکسی که در ساندرو و تندر ۹۰ اتوماتیک هم یافت می شود. مگان با مشخصات ذکر شده، عملکرد مشابهی با جیلی دارد. شتاب گیری اولیه در مگان، اندکی فدای قدیمی بودن تکنولوژی گیربکس شده است. اما در شتاب گیری ثانویه، کمبود خاصی مشاهده نمی شود. در واقع باز هم باید گفت که قدرت و توانایی های مگان به همان اندازه جیلی امگرند، مناسب برای مصارف خانوادگی به نظر می رسد.

کیفیت سواری امگرند ۷ را متوسط ارزیابی می کنیم. در این سدان شرقی با یک فنر بندی نسبتا نرم سر و کار داریم که تنها در برخی دست اندازهای عمیق و فقط در صندلی های عقب، با کوبش و خشکی همراه می شود. این میزان از خشکی را می توان در یک سدان چینی میان رده با اندکی ارفاق، قابل قبول دانست. در بحث پایداری، فراموش نکنید که امگرند ۷ با تمام آپشن های نسبتا خوبی که دارد، از نبود سیستم کنترل پایداری (ESP) رنج می برد. بنابراین سعی کنید که همواره رانندگی آرام و بی حاشیه ای با آن داشته باشید! جعبه فرمان امگرند ۷ از نرمی مناسبی برخوردار است. هر چند که قطعا از این نظر به گرد پای فرمان الکتریکی مگان هم نمی رسد. اما این فرمان نمی تواند چندان حس دقیقی از جاده را به دستان راننده انتقال دهد. در رنو مگان، کیفیت سواری زبانزد است. مگان تعلیق خوب و پیشرفته ای دارد، اما تصور نکنید که نرمی یک تویوتا کرولا را به شما ارائه خواهد داد! در مگان نیز کم و بیش می توان شاهد انتقال ضربات مسیر به کابین بود. در بحث پایداری، مگان هم به مانند امگرند ۷، فاقد ESP است. اما این موضوع به معنای عدم ایمنی یا هندلینگ ضعیف، تعبیر نمی شود. می توان گفت که از لحاظ چسبندگی، حداقل وضعیت بهتری از رقیب چینی دارد. حال آنکه انحراف قسمت عقب بدنه در جیلی امگرند ۷ بارها دیده شده است.
رنو مگان ۲۰۰۰ اتوماتیک
کلاس بدنه | سدان کامپکت خانوادگی |
ابعاد بدنه (mm) | ۴۴۹۸*۱۷۷۷*۱۴۶۰ |
فاصله محوری (mm) | ۲۶۹۰ |
تعداد سیلندر | ۴ |
حجم موتور (cc) | ۱۹۹۸ |
تعداد سوپاپ | ۱۶ |
حداکثر قدرت (hp) | ۱۳۶ |
حداکثر گشتاور (n.m) | ۱۸۸ |
گیربکس | ۴ دنده اتوماتیک |
ترمز جلو | دیسکی |
ترمز عقب | دیسکی |
نوع فرمان | الکتریکی |
وزن خالص (kg) | ۱۳۷۰ |
مصرف سوخت ترکیبی (lit/۱۰۰ km) | ۷٫۵ |
ظرفیت باک (lit) | ۶۰ |
جیلی امگرند ۷ اتوماتیک
کلاس بدنه | سدان کامپکت خانوادگی |
ابعاد بدنه (mm) | ۴۶۳۵*۱۷۸۹*۱۴۷۰ |
فاصله محوری (mm) | ۲۶۵۰ |
تعداد سیلندر | ۴ |
حجم موتور (cc) | ۱۷۹۲ |
تعداد سوپاپ | ۱۶ |
حداکثر قدرت (hp) | ۱۳۸ |
حداکثر گشتاور (n.m) | ۱۷۲ |
گیربکس | ۶ دنده اتوماتیک |
ترمز جلو | دیسکی |
ترمز عقب | دیسکی |
نوع فرمان | هیدرولیک |
وزن خالص (kg) | ۱۲۸۰ |
مصرف سوخت ترکیبی (lit/۱۰۰ km) | ۷٫۲ |
ظرفیت باک (lit) | ۵۰ |
رنو مگان ۲۰۰۰ اتوماتیک
نقاط مثبت: طراحی زیبا، ایمنی مناسب، فرمان الکتریکی، کابین جادار، خدمات پس از فروش گسترده
نقاط منفی: کمبود برخی امکانات رفاهی، خرابی های زیاد در بخش های الکترونیکی، قطعات یدکی گران قیمت
جیلی امگرند ۷ اتوماتیک
نقاط مثبت: طراحی زیبا و عامه پسند، امکانات رفاهی مناسب، ایمنی تایید شده در اروپا، کیفیت ساخت نسبتا خوب، استهلاک نسبتا پایین پیشرانه، هماهنگی پیشرانه و جعبه دنده
نقاط منفی: کیفیت ضعیف متریال کابین، فضای پای نه چندان زیاد برای سرنشینان، نفوذ زیاد صدای پیشرانه به کابین، خدمات پس از فروش ضعیف، کمبود قطعات یدکی در شهرهای کوچک
آخر خودتون فهمیدید چیشد یه بار میگید کیفیت خوب متریال کابین یه بار میگید کیفیت پایین متریال کابین
مگان کجاش زیباست؟
الکی فقط میخواستین نکات مثبتش رو زیاد کنین خخخ
سلام ولی خودرو های مگان مدل ۹۰ تا۹۱ به مانیتور مجهز شده اند.
واقعا تو بحث طراحی داخلی و بیرونی مگان خیلی قدیمی و از مد افتاده است، و حرفی برای گفتن در برابر طراحی به روز تر جیلی رو نداره!!
جالبه که شماهم هیچ اشاره ای به زشت بودن مگان نکردید….
واقعا یه تشبیه بود نه یه دیدگاه کارشناسانه
خودرو مگان در زمان خودش برای دوسه سال خوب بود ولی با توجه بهواردات خودروهای بهتر از بورس خارج شد
جیلی به علت سفارش دزدانداخلی سیستم های تعلیق و espاز روش حذف شد و خیلی اپشن های دیگه
و واقعا به عنوان یه سدان خانواده راحت و قابل قبول تر از مگانه
جلوی مگان از لحاظ تصادف بسیار اسیب پذیر وپر هزینست
و واقعا خودرویی که تو ایرانتولیدبشه باید از چرخه استاندارد حذف بشه
در کل جیلی قابل مقایسه نیست