مقایسه P9 و ولوو FH500 نیوفیس ؛ غول سوئدی یا چینی تازه‌وارد؟

کامل P9 و ولوو FH500 نیوفیس
کامل P9 و ولوو FH500 نیوفیس

در این محتوا قصد داریم به مقایسه دو کشنده پر سر و صدای بازار بپردازیم؛ کشنده کامل P9 که جدیدترین عضو این دسته در بازار کشور است و لقب قوی‌ترین کشنده بازار را یدک می‌کشد و ولوو FH500 نیوفیس که یکی از محبوب‌ترین و بی حاشیه‌ترین کشنده‌های بازار است.

آریزو 8 آریزو 8

بازار خودروهای کار و تجاری طی سال‌های اخیر میزبان خیل عظیمی از خودروهای کشنده مختلف اروپایی و البته چینی بوده است. در این سال‌ها کشنده‌های متعددی با مشخصات مختلف روانه بازار ایران شده است و هر کدام طرف‌داران خاص خود را پیدا کرده‌اند. گاهی نیز دیده شده است کشنده‌هایی مشترک با دو نام و شرکت متفاوت وارد شده و به رقابت با دیگر نمایندگان این دسته پرداخته‌اند. کشنده کامل P9 جدیدترین کشنده بازار ایران است که برای اولین بار در نمایشگاه بین المللی خودرو مشهد ۱۴۰۲ رونمایی شد. این کشنده تاکنون لقب قوی‌ترین کشنده بازار را از آن خود کرده است و باید دید بازار چه رویی به آن نشان می‌دهد. در مقابل اما کشنده‌ای حضور دارد که شاید قدرت کم تری از کامل P9 را داشته باشد، اما از برندی است که از نظر کیفیت سال هاست جزو بهترین‌های بازار بوده و بسیار محبوب و پرطرف‌دار است. ولوو FH500، که اخیراً نمونه فیس لیفت آن وارد بازار شده است، در کنار باطنی جذاب حالا با یک ظاهر دلربا آماده رقابت با دیگر کشنده‌ها خصوصاً اتباع چینی است. 

کامل P9 در اصل کشنده‌ای چینی از برند مطرح XCMG است و HANVAN P9 نام دارد. نام XCMG برای ایرانیان تقریباً ناشناخته است، اما باید بگوییم این شرکت، بزرگ ترین تولیدکننده ماشین آلات ساختمانی و سنگین بازار چین است و در جهان هم رتبه سوم را در اختیار دارد. از این نظر می‌توان گفت با یک کشنده با اصل و نسب چینی روبه‌رو هستیم. مونتاژ و عرضه این کشنده در ایران بر عهده کامل دیزل است. کامل دیزل جزو برندهای نوپا در صنعت ایران است که فعالیت خود را از پاییز سال ۱۴۰۱ آغاز کرد. اولین محصول کامل دیزل همین کشنده کامل P9 است که قرار است به‌زودی فروش آن آغاز گردد. 

کامل P9 و ولوو FH500 نیوفیس

این سوی میدان رقابت، ولوو اما برندی شناخته شده در سراسر دنیا مخصوصاً ایران است که کشنده‌های مختلفش طی چند دهه اخیر در بازار کشور به صورت انبوه و البته گاه محدود عرضه شده و محبوبیت بسیار زیادی را کسب کرده‌اند. سری FH ولوو در ایران با نسل‌ها و نسخه‌های متعددی حضور داشته است و حالا نسل‌های جدید آن با پسوند نیوفیس وارد بازار شده‌اند. FH، مخفف عبارت Forward Control High Entry، و اعداد کنار آن هم نشان دهنده قدرت پیشرانه است. نکته جالب توجه این است که بیش از ۴۰۰ هزار دستگاه از سری FH ولوو از سال ۱۹۹۳ تاکنون در سراسر جهان به فروش رفته است.

کامل P9 و ولوو FH500 نیوفیس

مقایسه ولوو FH500 نیوفیس و کامل P9 در بخش فنی

همان طور که پیش‌تر اشاره کردیم، کشنده کامل P9 تاکنون به عنوان قوی‌ترین کشنده تک محور بازار شناخته شده است و به همین دلیل، از ولوو قدرت نسبتاً بالاتری دارد، اما باید دید در بلندمدت چگونه عمل خواهد کرد. قلب تپنده کامل P9 یک پیشرانه ۱۳ لیتری ۶ سیلندر خطی توربوشارژ ساخت شرکت یوچای (YUCHAI) است که حداکثر توان ۵۶۰ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰۰ نیوتن متری را دارد. گیربکس این کشنده جدید نیز از نوع اتوماتیک FAST است و ۱۶ دنده جلو و ۲ دنده عقب را دارد. پیشرانه این خودرو مجهز به سیستم تزریق سوخت بوش (Bosch)، سیستم پیش گرم کن سوخت و گرم کن ادبلو (Adblue) است. همچنین دو باک برای P9 در نظر گرفته شده است، که یکی ۸۰۰ لیتر و دیگری ۲۵۰ لیتر گنجایش دارد. اتاق و شاسی این کشنده کاملاً سوار بر بالن‌های بادی است که در کشنده‌های روز امری رایج است. از طرفی، ظرفیت بار این کشنده نیز نزدیک به ۴۵ تن اعلام شده و وزن خود کشنده هم حدود ۷.۵ تن است. 

کامل P9 و ولوو FH500 نیوفیس

ولوو FH500 نیوفیس زیر اتاق خود یک پیشرانه ۶ سیلندر خطی ۱۳ لیتری توربوشارژ را دارد که می‌تواند در نهایت، ۵۰۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۰۰ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. گیربکس این کشنده نیز مختص خود ولوو و از نوع I-Shift با کد AT2612F است. این جعبه دنده از نوع اتوماتیک است و ۱۲ دنده جلو و ۴ دنده عقب دارد. گیربکس I-Shift ولوو جزو بهترین گیربکس‌ کشنده‌هاست و سال‌ها عنوان بهترین گیربکس را از آن خود کرده است. در این کشنده نیز دو باک با ظرفیت‌های ۶۱۰ و ۴۹۰ لیتر در نظر گرفته شده است و در مجموع می‌توان ظرفیت مخزن سوخت این کشنده را ۱۱۰۰ لیتر اعلام کرد، اما برخلاف کشنده کامل دیزل، تعلیق ولوو FH500 نیوفیس در چرخ‌های جلو از نوع فنر پارابولیک با کمک فنر و میل موج‌گیر و در چرخ‌های عقب از نوع بادی با چهار بالون دارای حافظه به قابلیت تنظیم ارتفاع از داخل اتاق به همراه میل موج‌گیر هستند. ظرفیت بار مجاز این کشنده ۴۴ تن اعلام شده و وزن خالص آن نیز نزدیک به ۷۵۹۰ کیلوگرم است. 

مقایسه ولوو FH500 و کامل P9 از نظر ظاهر

طراحی ظاهری در میان خودروهای سواری یک مورد بسیار مهم و تأثیرگذار در فروش است. در خودروهای کار و تجاری نیز طی این سال‌های اخیر طراحی‌ها به شدت زیبا شده است و اکنون شاهد تولید کشنده‌هایی زیبا و خوش رخ هستیم. ولوو FH500 نیوفیس از نظر ظاهری کشنده‌ای بسیار زیبا و چشم نواز است. کشنده‌های نسل جدید ولوو تراکس همان طور که از پسوندشان مشخص است دچار فیس لیفت شده است و نسبت به نسخه قبل مدرن‌تر شده‌اند. چراغ‌های اصلی اکنون به شکل حرف L انگلیسی درآمده است و در برخی نسخه‌ها تکنولوژی‌های بسیار کارآمد و مهمی را نیز با خود به همراه دارند. بخش متمایز ولووهای جدید با نسخه‌های قبلی نیز به همین مورد بازمی‌گردد. جلوپنجره به صورت مشبک با قسمت‌های مختلفی تشکیل شده و بر روی سپر نیز چراغ‌های باریک مه‌شکن قرار گرفته‌اند. آینه‌ها نیز به صورت بدون فریم است و دید خوبی نیز دارند. 

در طرف مقابل، کشنده P9 کامل دیزل نیز طراحی زیبا و قابل قبولی دارد، اما نسبت به ولوو چندان کشنده مدرن و به‌روزی محسوب نمی‌شود. چراغ‌های اصلی به صورت مستطیلی طراحی شده اند و گرافیک داخلی نسبتاً ساده اما قابل قبولی دارند. زیر چراغ‌های اصلی چراغ‌های مه‌شکن به صورت باریک تعبیه شده‌اند. جلوپنجره این کشنده نیز مانند بسیاری دیگر از کشنده‌ها به صورت دوتکه طراحی شده است و بر روی آن خطوطی کرومی و موازی جا گرفته‌اند. بر روی بخش‌های کناری نیز چندان از خطوط تند و تیز و برجسته استفاده نشده است تا ظاهر P9 همچنان محافظه کارانه و عامه پسند باشد. 

مقایسه ولوو FH500 نیوفیس و کامل P9 از نظر کابین

در قسمت داخلی با ورود به کابین ولوو FH500 نیوفیس داشبورد تغییرات زیادی نسبت به نسخه قدیمی کرده و بسیار به‌روزتر و کارآمدتر از قبل شده است. داشبورد میانی، که مانند دیگر کشنده‌ها کمی مایل به سمت راننده کشیده شده است، ابتدا میزبان یک صفحه نمایش بزرگ و عریض بوده که بیرون زده از داشبورد طراحی شده است. بخش زیری نیز پنل کنترل تهویه مطبوع، پنل کنترل سیستم مالتی مدیا و کلیدهای دیگری که مربوط به آپشن‌های ایمنی کشنده است قرار دارند. غربیلک فرمان نسبت به قبل تغییر چندانی نداشته است، اما کلاستر خودرو در بسیاری از نسخه‌ها به صورت تمام دیجیتال است. فضای کلی کابین کاملاً جادار و ارگونومیک طراحی شده و کیفیت متریال به کاررفته در تمام بخش‌ها بالاست. 

در این سوی ماجرا داخل کابین کامل P9 نیز شاهد یک طراحی قابل قبول اما کمی ساده هستیم. برخلاف ولوو درون داشبورد میانی این کشنده صفحه نمایش سیستم مالتی مدیا به همراه پنل کنترل سیستم تهویه مطبوع و کلیدهای کنترل آپشن‌های دیگر کشنده تعبیه شده‌اند. فرمان این کشنده نیز ظاهری بسیار ساده دارد و همچنین کلاستر به صورت تمام دیجیتال وظیفه انتقال اطلاعات را به راننده دارد. نسبت به ولوو متریال به کاررفته در کابین سطح متوسطی دارد و مشخص است با یک کشنده اقتصادی البته در بازارهای جهانی روبه‌رو هستیم. اما فضای کابین تقریبا با ولوو یکی بوده و جادار و قابل قبول است. مانند بسیاری از کشنده‌ها نیز کامل P9 و ولوو FH500 نیوفیس دو جای خواب را داخل کابین خود دارند. 

مقایسه امکانات رفاهی و ایمنی

ولوو FH500 نیوفیس با سطوح مختلفی از امکانات وارد ایران شده است، اما نسخه فول این خودروی کار و تجاری به امکانات بسیار خوبی مانند هشدار نقطه کور، سیستم DAS رادار خوان، سنسور ترمز اضطراری، سیستم دوربین نقطه کور زیر آینه، سیستم سنجش درجه باد تایرها و سیستم هشدار باز شدن درِ باک، قفل کن دیفرانسیل، ترمز ضد لغزش، ترمز تپه و کلید تنظیم ارتفاع، ترمز تپه، بوق دنده عقب، رادار خط خوان، چراغ های جلو، یخچال، مایکروفر، قهوه ساز، پرژکتور سپر، کولر درجا، رینگ های استیل، حجم باک‌ها، چهار و یا دو باتری بودن، اینتاردر گیربکس، نوع بادگیر و مخزن ادبلو به روی باک سوخت و چراغ‌های جلو با تنظیم پرتاب نور اتوماتیک مجهز شده است.

این سوی میدان نیز کامل P9 جزو پر آپشن‌ترین کشنده‌های چینی بازار است و امکاناتی نظیر تشخیص میزان خستگی راننده (DFMS)، دوربین ۳۶۰ درجه با کیفیت تصویر خوب، سیستم پایش فشار تایرها (TPMS)، رادار بین خطوط، ترمز اضطراری، دی لایت، سنسور باران و برف پاک کن اتوماتیک، استارت دکمه، استارت از راه دور موتور، گرم‌کن و سردکن صندلی راننده، شارژر وایرلس، اتاق برگردان برقی، کروز کنترل، بخاری درجا، کولر درجا، مولتی مدیا ۱۰ اینچی، کلاستر کاملاً دیجیتال، یخچال و فریزر ۳۰ لیتری، دستگاه آب سردکن و آب جوش، صندلی راننده پنوماتیکی، صندلی شاگرد با قابلیت چرخش ۹۰ درجه، میز غذاخوری قسمت شاگرد، قفل دیفرانسیل، سیستم تهویه تمام اتوماتیک و تخت سوپرکامفورت اشاره کرد. 

کامل P9 چه مشخصاتی دارد؟

کشنده کامل دیزل به یک پیشرانه ۶ سیلندر خطی ۱۳ لیتری توربوشارژ مجهز شده است که توانایی تولید ۵۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۰۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. این قدرت از طریق یگ گیربکس FAST اتوماتیک با ۱۶ دنده جلو و ۲ دنده عقب به چرخ‌ها منتقل می‌شود. 

ولوو FH500 نیوفیس چه مشخصاتی دارد؟

ولوو FH500 نیوفیس یک پیشرانه ۱۳ لیتری ۶ سیلندر خطی توربوشارژ را دارد که توانایی تولید ۵۰۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۰۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. همچنین جعبه دنده آن نیز از نوع I-Shift اتوماتیک بوده و ۱۲ دنده جلو و ۴ دنده عقب دارد. 

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.