
سوءاستفاده از انتظار مردم برای خودروهای وارداتی

در حالی که بازار به دلیل عدم ورود خودروهای جدید خارجی با رکود همراه شده است برخی رسانه ها به سوءاستفاده از انتظار مردم برای خودروهای وارداتی پرداخته اند و آن را نشانه ای از بی میلی برای خرید خودروهای مونتاژی می دانند.


به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، براساس اطلاعیه پنجم سامانه یکپارچه خودرو، از ۲۰ تا ۲۳ شهریورماه با توجه به اجرای مرحله اول تخصیص خودرو از محل ظرفیتهای خالی موجود برخی شرکتهای خودروساز و نظر به عدم استقبال و تکمیل نشدن ظرفیتهای موجود، متقاضیانی که در سامانه ثبتنام کردند و دارای پروفایل کاربری بودند میتوانستند مجدداً با شرایط جدید و از طریق سامانه یکپارچه نسبت به ثبتنام اقدام کنند. برخی از متقاضیان و واجدین شرایط نیز از این فروش سامانه ای استقبال نکرده اند.
این مسئله بهانه ای شده است که برخی رسانه ها از این فرصت برای تخریب خودروهای مونتاژی استفاده کنند و آن را به عدم تمایل مردم نسبت بدهند. آما آیا واقعاً این موضوع صحت دارد؟
برای رسیدن به پاسخ به این پرسش باید به ابتدای سال جاری بازگشت؛ یک هفته بعد از عزل فاطمی امین از سکانداری صمت کشور، شورای رقابت در اقدامی غیرمعمول و مرسوم فهرست قیمت جدید خودروهای مونتاژی را اعلام کرد.
این قیمت ها درست در زمانی اعلام شد که فضای ذهنی جامعه و بازاربه شدت درگیر جریان ها و اتفاقات روز استیضاح بود. در آن روز به دفعات از مافیا و رانت و رانت خواری و نفوذ آن ها نام برده شد. ضمن این که، داستان شاسی بلندهای مجلسی نیز این مسئله را داغ نگه داشته بود. بنابراین فضای فکری سمت و سوی دیگری یافته بود.در این شرایط، فهرست قیمت ها اعلام و به شدت با انتقاد و اعتراض خودروسازان همراه شد. عدم پذیرش قیمت های جدید، عزل وزیر صمت و انتساب آن به لابی مافیا، صعودی شدن نرخ های بازار در فروردین ماه و نگرانی و استرس مردم از فردای بازار باعث شد موج جدید علیه خودروسازان شکل بگیرد.
برخی مسئولان نیز به سرعت موج سواری کردند و علاوه بر قرار گرفتن در جبهه مردم، به طور کلی، مسیر پرسش ها را تغییر دادند. به بیان ساده، در حالی که، تصمیمات حکمرانی اقتصادی و راهکارهای اشتباه بازار را به دریای رانت تبدیل کرده بود، پشت انتقاد و انتظار به جای و به حق مردم پنهان شدند. در لابهلای بازی موش و گربه، به طور هدفمند و یکباره بحث واردات خودروهای دست دوم مطرح شد. پیش از آن، بسیاری نسبت به ورود این خودروها اعلام نارضایتی کرده بودند و آن را در شأن مردم نمی دانستند. مخالفان دلایل متعددی مطرح می کردند، از جمله این اعتراض ها می توان به نامشخص بودن صحت و سلامت بودن این خودروها، ضربه و لطمه که به تولید داخل وارد می شود، تحمیل هزینه ارزی و همچنین تأمین قطعات اشاره کرد. با این حال، ماجرا به گونه ای پیش رفت که مردم احساس کردند مونتاژکاران مانع خودرودار شدن آن ها هستند، اما واقعیت چیزی دیگری بود. با این حال، مونتاژکاران و مردم رودروی هم قرار گرفتند و شرایط برای طرح و برنامه مدنظر فراهم شد.
با مطرح شدن واردات خودروهای دست دوم و حمایت گسترده مردم، دیگر مخالفت خاصی دیده نشد و این طرح به سرعت پیش رفت. در خلال این بحث، مرحله دوم فروش سامانه ای بدون مشخص بودن قیمت های قطعی و براساس فهرست غیر قطعی شورای رقابت آغاز شد. بسیاری از مردم با توجه به فاصله قیمت معنادار بازار و کارخانه اقدام به ثبت نام کردند، اما بعد از دو ماه و مذاکرات متعدد و ارائه اسناد و اصلاح سال پایه محاسبات، این شورا قیمت ها را بازنگری کرد و فهرست جدید را منتشر کرد. فهرست دوم، این بار علاوه بر مونتاژکاران، با اعتراض مصرف کنندگان هم همراه شد. با این حال، دو طرف داستان چاره ای جز پذیرش نداشتند. خودروسازان قیمت های جدید را هم عامل زیان خود می دانستند. خریداران نیزتمایلی به تکمیل وجه نداشتند و ترجیح دادند انصراف بدهند.
خلاصه داستان این است و در مرحله جدید نیز تنها و اصلی ترین علت، فقط و فقط چشم انتظاری برای واردات است، وارداتی که تنها برنده آن حکمرانی اقتصادی کشور خواهد بود. البته نباید فراموش کرد که این بار هم پشت مردم پنهان شده اند. به بیان ساده، افرادی و تفکری که موجب بروز وضعیت فعلی شده اند، با پیچی ماهرانه در نقش یک قهرمان فرو رفته اند. در واقع، عدم تمایل به خرید را می توان ادامه رکود بازار دانست. این رکود هیچ دلیلی جز چشم انتظاری برای ورود خودروهای جدید ندارد، چراکه با تزریق خودروهای وارداتی بازار سمت و سوی دیگری پیدا خواهد کرد. با توجه به وضعیت ارزی و نحوه عرضه این خودروها کسی نمی تواند آینده بازار را پیش بینی کند.
بله کاملا درسته خودشون بازار خودشون رو خراب کردن با ندونم کاری وقتی تصمیم میگیری واردات ماشین خارجی کنی دیگه کسی واسه چینی ها مونتاژیها صف نمی بنده پولشم خرج اینا نمیکنه همین الان میبینی کرمان خودرو و مدیران خودرو شروع کردن شرایطی دادن (حتی شرایطی هم استقبال نشده و نمیشه) چرا چون واردات دارید میکنید یا جلوشو بگیرید یا ضرر زیان شرکت های مونتاژی و داخلی روبرو هستید کنار بیایید.وسلام…
نگران نباشید . سر و ته این واردات واردات هم با همین چانگان ها و چند صد دانه خودروی لوکس برای برو بچه های فامیل و آقازاده ها هم خواهد آمد .
حق ترین حرفی که اخیراً شنیدم
فقط مردم باید بیدار بشن و خرید نکنند تا اینها به خودشون بیان
اگر متقاضیان خرید خودروی صفر چند ماه تا آخر سال رو دوام بیارن و خودرو نخرن ، سال ۱۴۰۳ به احتمال زیاد شاهد اتفاقات مثبت زیادی در حوزه بازار خودرو خواهیم بود
راستش پول نداریم برای خرید. در این وضعیت اقتصادی، برای عدهای جمع کردن ۳۰۰ میلیون تومن برای خرید ماشینهایی که همه میدونیم چه کیفیتی دارن هم سخت هست 🙁
بله دقیقآ درسته.بهمن موتور که قراره فیدلیتی پرستیژ تولید کنه،قیمت فیدلیتی پرایم به شدت شقوط خواهد کرد و طبق شواهد موجود و اخبار سیاسی در حوزه سیاست خارجی و صلح و تعامل با غرب و احیای برنامه هسته ای قطعآ روند کاهشی رو در پی خواهد داشت.الان زمان خرید نیست و خرید در این مقطع تنها جو و شوک روانی پاره ای سایتها و دلالهاست.
اینا راه ش رو بلدن یه جوری درست کردن که ن میشه یه قدم جلو بریم ن عقب فقط باید شل باشیم که کمتر دردمون بگیره
در هیچ جای دنیا خودرو مسئله حادی نیست و با اقتصاد آزاد و پذیرفتن اف ای تی اف شرکت هایربزرگ مثل فولکس جنرال موتورز تویوتا کیا هیوندای بصورت منطقه ای شروع به عرضه و ساخت مدل های خودشون میکنند با شرایط اقساط بلند مدت و مشوق های خرید و ..تنها در ایران که در هر جیزی مشکل وجود داره یعنی شما نمیدونید کالا یا خدمات یا هر چیزی نام ببرید که مشکلی در اون نباشه فکر نمیکنم خودرو به سال ۹۶ برگرده الان قیمت ها ۱۵ تا ۲۰ برابر شده و کاهش ۱ تا ۵ ملیونی بیشتر شبیه نسیمی در گردباده
نفهمیدیم شما چکاره هستید ،یک روز به نعل میزنید، یک روز به میخ ،تکلیف رو روشن کنید .ببینید مهمترین مشکل کشور نبود ثبات در بخش ارزی کشور هست و همین ثبات چند ماه باعث شد کسی به طرف خرید خودرو نرود ،درصد زیادی از مردم فقط به علت بی ارزش شدن سرمایه شون به طرف خرید خودرو میروند، وگرنه توجیه دیگر ندارد ،الان به حدی خودرو در انبارها و پارکینگ ها هست به اندازه بازار هست .ولی بازار باید درست باشد ،هر نوع خودرو با تعرفه درست وارد شود و قانون مدت دار باشد نه اینکه شش ماه دیگر عوض شود یک قانون درست با واردات همه نوع خودرو و مونتاژی هاو تولید کننده هم باشد .آنوقت بازار روی روال درست قرار میگیرد
بازار خودرو با آزار و اذیتش فقط سرگرمیه مردمه.
باسلام.
اگر قیمت خودروها را بادقیمت دلار و به نسبت سال ۱۳۹۴مقلیسه کنیم به اعداد بسیار جالبی می رسیم.
اون زمان خودروهایی مثل هیوندایی توسال مدل سال در حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ میلیون بود که اگر در عدد ۱۵ ضرب کنیم الان باید همبن خودرو مدل ۲۰۲۳ را با عدد ۲۴۰۰ تا ۲۷۰۰ وارد و به دست مردم برسونند.
درصورتیکه همین خودروی مدل ۲۰۱۸ صفرش رو در بازار کنونی در حدود ۵ تا ۶ میلیارد دارند می فروشند!!!
حالا متوجه می شیم که عدم واردات و بسته بودن بازار تا چه حد فشار روی مردم وارد می کنه و این همه بنگاه های دلالی ماشین مثل قارچ در سطح کشور رشد کردند و خون مردم را می مکند!
زنده باد اقای کوشکی تنها نماینده مردم که به فکر مردمه و برای ما گلوی خودش رو پاره می کنه که ای داد و بی داد از این همه ندانم کاری و ظلم…..
تنها راه خروج از این وضعیت اینه که ما مردمبه این درک و فهم برسیم که لیاقت هر ملتی بقول مرحوم شریعتی، حکومت آن ملت است.
اندتزه ژاپنی ها و آلمانی ها کار نمیکنیم، عین امریکایی ها مسئولیت اجتماعی و نگرانی برای مکانی که �ههای ما در آنجا زندگی خواهند کرد ، نداریم و مثل �انسویها قانون اساسی کشورمون رو از حفظ نیستیم تا برای اجرای اون دست به هر کاری بزنیم و مثل اکراینیها برای آزادی و بهرهمندی از فضای اقتصادی گلوبال، از منتخبمون در هر شرایط حمایت نمیکنیم و فداکاری رو برای بقیه میخوائم و نه خودمون، و با تلفات چند نفریاز تظاهرات فرار میکنیم ، یک بار قانون اساسی کشورمون رو نخوندیم تا بدونیم چه حقی داریم و چه وظیفهای،
فرق بین رژیم یم و نظام رو نمیدونیم و در هر تظاهرانی میزاریم هرکس که خ است، ما و بهرطرف ببره، و…. ولی انتظاراتمون ازونها بیشتره.
پس کو واردات سه ساله مردم رو فریب میدند که ا فلان تاریخ رسما وارد میشه پس چی شد چقدر این مردم نجیب وفقیر وفلک زده رو بازی میدید شرم آور هیچ کشوری مثل ایران چنین رفتار تحقیر آمیزی با ملتش نداره
لعنت به مسوولین مزدور و غارتگر و دروغگو
بشینید تا وارد بشه بزک نمیر بهار میاد خیار و خربزه با هم میاد . چقدر ساده اید