دوو پریما؛ مشخصات فنی + معرفی

این تصویر دارای صفت خالی alt است؛ نام پروندهٔ آن daewoo-prima-1-900x506.jpg است

دوو یکی از خودروسازان خوشنام کره‌ای است که در حیطه ساخت خودروهای کار و تجاری هم فعالیت ویژه‌ای دارد اما شاید کمتر کسی از این مورد مطلع باشد. دوو پریما یکی از جدیدترین کشنده های این برند در ایران بوده که توسط کاسپین خودرو وارد کشور شده است.

آریزو 8 آریزو 8

بازار خودروهای کشنده در ایران همیشه داغ و‌ مهیج بوده است. از ده ها سال قبل که کشنده هایی همچون مان، داف و ولوو وارد بازار ایران شدند رقابت تنگاتنگی میان کشنده ها بوجود آمد و تنوع این کلاس از خودروهای کار و تجاری سنگین روز به روز افزایش یافت. اما در میان تمام برند های مطرح اروپایی و آمریکایی موجود در بازار کشور برندی آسیایی اما سوای چینی ها وارد ایران شده تا شانس خود را امتحان کند. این برند دوو بوده که محصولات سواری اش در ایران در دهه ۷۰ و ۸۰ شمسی بسیار محبوب و پرطرفدار بود و حالا کشنده پریما آن نیز توسط کاسپین خودرو وارد کشور شده است. 

گروه خودروسازی دوو همانطور که اشاره کردیم یک برند کره‌ای بوده که از سال ۲۰۰۸ به صورت رسمی وارد ساخت خودروهای کار و تجاری شده. این برند اکنون یکی از زیرمجموعه‌ های شرکت بزرگ تاتا موتورز هند محسوب شده و محصولاتش در کشور های مختلفی خصوصا کشور های آسیایی و آفریقایی عرضه می شود. در محصولات کار و تجاری سنگین دوو مانند بسیاری از محصولات دیگر برندها از خودروهای اروپایی الگو برداری شده اما نسبت به برخی از شرکت‌ های چینی محصولات دوو چندان کپی برداری محسوب نمی شوند. شاید این مورد را بخاطر این دانست که شرکت مادر این خودروساز یعنی تاتا موتورز سابقه‌ای در ساخت و تولید خودروهای کار و تجاری نداشته اما قطعا در آینده در صورت مالکیت تاتا موتور بر دوو شاهد خواهیم بود که این خودروساز نیز در محصولات خود به بلوغ طراحی برسد.

طراحی ظاهری

دوو پریما

همانطور که اشاره کردیم خودروهای دوو از نظر طراحی با اینکه بسیار ساده و بی آلایش هستند اما نمی توان کوی کاری را در آن دید. چراغ‌ های اصلی با چراغ‌ های مه‌ شکن به صورت یکپارچه طراحی شده و خطوط شکسته زیادی طراحی شده که نمای جسورانه را به پریما بخشیده اند. همچنین چند ورودی هوا و جلو پنجره باریک و کشیده برای این خودرو طراحی شده که با خطوط کرومی همراه شده‌اند. 

نوع طراحی این خودروها بیشتر به سمت آیرودینانیکی‌ بودن پیش رفته و در اصل می‌توان گفت خط و خطوط جذاب و اغواگر و همچنین سبک طراحی بروز فدای طراحی آیرودینامیکی آن شده است. همچنین عبارت DAEWOO نیز به سبک بسیاری از کشنده ها زیر شیشه جلو داخل یک قاب مشکی رنگ قرار گرفته همچنین آینه های جانبی هم به صورت یکپارچه داخل یک قاب بزرگ مستطیلی شکل قرار گرفته اند. لازم به ذکر است که پنجره‌ای برای قسمت عقب کابین در نظر گرفته نشده و در دو طرف فضایی بسته را شاهدیم. 

کابین

دوو پریما

با ورود به کابین کشنده پریما دوو مانند نمای بیرونی با یک طراحی بسیار ساده به دور از هر گونه طراحی اغوا کننده روبرو هستیم. طراحی داشبورد و اتاق دوو کاملا کاربردی بوده اما متاسفانه امکانات چندان زیادی درون آن استفاده نشده است. نسخه‌ هایی که به ایران عرضه شده اند نسخه های سقف بلند این خودرو بوده که به همین خاطر فضای جادار و با ارتفاع مناسبی را دارند.

در بخش داشبورد ساده ترین ادوات کنار یکدیگر قرار گرفته و داشبورد میانی هم با کمترین زاویه ممکن طراحی شده است. سمت راننده ابتدا یک سیستم پخش ساده قرار گرفته و زیر آن هم یک فضای کوچک و پنل دستی کنترل تهویه مطبوع تعبیه شده اند. کنترل سایر ادوات نیز از طریق کلیدهایی است که در اطراف این دو قسمت قرار گرفته اند. مقابل راننده یک صفحه کیلومتر شمار آنالوگ قرار گرفته که تنها میزبان یک کامپیوتر سفری کوچک است. همچنین فرمان نیز به صورت چهارشاخه به همراه برخی کلیدهای کنترلی طراحی شده است. 

مشخصات فنی

دوو پریما کاسپین خودرو در بخش فنی با اینکه کشنده‌ای در حد و حدود بسیاری از کشنده های مونتاژی است اما برخلاف آن ها پیشرانه‌ای مختص خود را دارد. قلب تپنده این کشنده کره‌ای تازه وارد یک پیشرانه ۶ سیلندر ۱۱ لیتری خورجینی ساخت کمپانی دوسان کره جنوبی بوده که توانایی تولید ۴۵۰ اسب بخار قدرت ۲۱۰۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. این پیشرانه مجهز به استاندارد آلایندگی یورو ۶ و سیستم کاهنده آلایندگی EEV بوده و به ترمز موتور تک زمانه نیز تجهیز شده است. 

گیربکس کشنده دوو از نوع ۱۲ سرعته اتوماتیک ساخت شرکت ZF بوده و بدون ریتاردر گیربکس است. سیستم تعلیق کشنده دوو پریما در محور عقب از نوع بادی مجهز به بالن بوده، که این بالن‌ها قابلیت تنظیم ارتفاع را از داخل کابین از طریق کلیدهای جداگانه کنار صندلی داشته و تعلیق محور هم جلو سوار بر فنر و کمک فنر است. وزن خالص این کشنده حدود ۷۸۰۰ کیلوگرم بوده و مجموع وزن ناخالص مجاز آن نیز ۴۴ تن است. سیستم ترمزهای پریما دوو در تمام چرخ ها دیسکی بوده و البته ترمز موتور تک زمانه هم برای این کشنده در نظر گرفته شده است. 

امکانات رفاهی و ایمنی

دوو پریما در بخش امکانات اصلا کشنده پر آپشنی نیست و سطح امکانات آن بار ارفاق معمولی است! از جمله امکانات این کشنده مواردی همچون بخاری درجا، دریچه سقف برقی، تنظیم آینه و شیشه‌های برقی، تنظیم جفت صندلی‌ها بادی، تخت خواب بالا، سیستم تهویه مطبوع، ضبط با قابلیت اتصال بلوتوث و USB بوده که نسبت به بسیاری از رقبا اصلا حرفی برا زدن ندارد. 

رقبا

دوو پریما در بازار کشور رقبای زیادی از نظر فنی دارد که بیشتر آن ها کشنده های چینی مونتاژی و یا وارداتی هستند. تمامی این کشنده ها با دوو پریما در یک محدوده فنی قرار گرفته اما از نظر فنی واقعا دوو پریما یک کشنده دست خالی نسبت به سایر رقبا است. البته چیزی که واضح است استهلاک پایین این کشنده بوده و دوو پریما را در سطح یک کشنده اقتصادی جان سخت جای داده است. 

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.