رونمایی از نخستین خودرو برقی با فشار رئیسی
رونمایی از نخستین خودرو برقی با فشار های رئیسی در حالی صورت خواهد گرفت که به نظر می رسد سازمان ملی استاندارد عامل اصلی توقف تولید و توسعه این خودروها بوده است.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، رئیس جمهور ۱۱ اردیبهشت ماه جاری، به مناسب روز کارگر به مپنا رفت و پس از سخنرانی در جمع کارگران، به دیدار از نمایشگاه دستاوردهای این شرکت پرداخت.
در این میان، خودروهای برقی این شرکت از جمله اتوبوس برقی زیما، jac E-js1 ،jac j4، سراتو هیبرید و اسکای ول ET5 و پیکاپ برقی گروه مپنا مورد توجه رئیسی قرار گرفت. مدیرعامل مپنا هم به توضیح درباره کارکرد آن ها پرداخت و توضیح داد: «این خودرو برای هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش ۱۵کیلووات برق نیاز دارد. اگر بخواهیم برق آن را با خورشید تأمین کنیم، قیمت جهانی و آزاد آن ۷ سنت است که تقریباً یک دلار و ۵ سنت می شود.»
استانداردی برای خودروهای برقی در ایران نداریم!
علی آبادی در ادامه در پاسخ به پرسش رئیسی مبنی بر دلیل عدم توسعه با اشاره به همکاری و تعامل سازمان ملی استاندارد گفت: «نمی توانیم در تهران استاندارد بگیریم.»
وی با تأکید بر این که شاخص های لازم را ندارند ادامه داد: «حتا استانداردها را با هم تعامل و تبیین کردیم. در حال حاضر، این خودرو توانسته است از اروپا و چین استاندارد بگیرد، اما هنوز نتوانسته ایم در ایران استانداردها را اخذ کنیم.»
رئیس جمهور نیز با اشاره به این که وقتی کاری به این مهمی انجام می شود گفت: «باید بتوانند استانداردسازی کنند.»
استاندارد خودروهای برقی را از دنیا یاد بگیرید
رئیسی اضافه کرد: «می گویند شاخص ها را ندارد. این شاخص ها را باید از جاهای مختلف دنیا بگیرند. وقتی کار به این مهمی انجام می شود، باید محدوده زمانی تعیین شود. باید کارشناس هایشان بروند و ببینند که دنیا چگونه تولید کرده است و چه شاخص هایی دارد تا بتواند استانداردسازی کنند.»
وی افزود: «۵ سال معطلی و تأخیر هیچ معنا ندارد. من این تأخیرها را تأخیر در کارهای بزرگ در کشور می دانم. به هیچ عنوان قابل توجیه نیست. کشور در حال پیشرفت است و یکی از نمادهای کشور نیز در این جا (خودروی برقی مپنا) دیده می شود.»
واکنش فوری سازمان ملی استاندارد
رئیس سازمان ملی استاندارد به سرعت در یک توییت اعلام کرد که نخستین خودروی برقی تولید داخل با نشان استاندارد تا پایان اردیبهشت رونمایی خواهد شد.
استانداردها مانع توسعه بخش خصوصی؟
این در حالی است که غیر از دو خودروساز بزرگ، دو خودروساز بخش خصوصی نیز از برنامه های خود برای تولید خودروی برقی خبر داده بودند. بخش خصوصی نیز با توجه به نیاز کشور و آینده بازار حرکت به سمت تولید این خودرو را آغاز کرد؛ اسکای ول ET5 و Jac j4 کرمان موتور و آیتو M5 بهمن موتور بخشی از تلاش بخش خصوصی برای تولید این خودروها به شمار می آیند.
با توجه به سرعت و چابکی هر دو خودروساز به نظر می رسید اخبار و اطلاعات بیش تری از تولید این خودروها و زمان معرفی و رونمایی این محصولات منتشر شود. البته آن ها سال ۱۴۰۲ را زمان معرفی این خودروها اعلام کرده بودند. با این حال، به نظر می رسد دلیل عدم انتشار اخبار جدید بیش تر مرتبط با استانداردها بوده است، یعنی از یک سو با تحریم ها خارجی و از سوی دیگر، با محدودیت های داخلی مواجه بودند.
در عین حال می توان امیدوار بود که با توپ و تشر نرم رئیس جمهور، گره تولید خودروهای برقی در کشور باز و سرعت توسعه آن ها بیش تر شود.
آیا اصلاً به وزارت صمت نیازی است؟
هر چند حضور رئیس جمهور در مپنا را می توان به فال نیک گرفت و انتظار افزایش سرعت تولید و توسعه خودروهای برقی را داشت، اما اگر قرار باشد گره های این چنینی به دست رئیس جمهور باز شود، آیا اصلاً به وزارت صمت نیازی است؟ در واقع، این اولین بار نیست که رئیسی مستقیم به صنعت خودروسازی ورود می کند. اسفندماه ۱۴۰۰ نیز دیدار وی از ایران خودرو منجر به صدور ۸ فرمان شد. افزایش کیفیت، افزایش تولید، حرکت به سمت تولید خودروهای برقی، حذف قرعه کشی و تعیین تکلیف سهام مدیریتی بخش از این فرامین بودند که اجرایی شدن آن ها همچنان محل تردید است، چراکه هنوز سایپا و ایران خودرو به روال قبل اداره می شوند، به آمار تولید خدشه وارد است، نام قرعه کشی به اولویت تغییر یافته است و کیفیت همچنان با آن چه که باید فاصله دارد.
کار سخت وزیر صمت جدید
وضعیت امروز صنعت خودروسازی کشور و عدم رضایت در تمام سطوح درگیر با این صنعت نشان می دهد که وزیر صمت جدید کار سختی پیش رو خواهد داشت. در واقع، حضور و دخالت رئیس جمهور نشان می دهد که یا دستگاه ها و نهادهای مرتبط و مسئول فاقد دید کلان نگر بوده و جزیره ای عمل می کنند. یا این که وزارت صمت نتوانسته است با شناسایی دقیق مشکلات، هماهنگی های لازم را به عمل بیاورد.
در هر صورت این بار حضور رئیس جمهور در مپنا، باعث رونمایی از اولین خودروی برقی شد، اما اگر رئیسی متوجه این مسئله نمی شد، همچنان نداشتن شاخص های استانداردها تولید خودروهای برقی را در بن بست قرار می داد؟ آیا همین گونه مسائل، کار را به لابی و پشت پرده و قصه هایی از این دست نمی کشاند؟
این کارا و توپ و تشرا و این که این تاخیر ها معنایی ندارد و در مسیر پیشرفتیم،کارهایی بود که سال ها پیش باید انجام می دادید نه الان
عزیزم به روحانی رای نداده بودین همون سال ها پیش اجرا میشد نه این که روحانی و جهانگیری راست راست کاسه لیسی غربی ها رو انجام میدادن و اخرشم برادرشون اختلاسگر از آب درومد
مگه این حکومت از زمان روحانی شکل گرفته ؟
نتیجه رای شمارو به رییسی رو جاهای دیگه دیدیم ، نتیجه این توپ و تشرهای آبکی رو هم خواهیم دید.
بحث خیلی وقته از این و اون گذشته ولی با اون تعدادی که رئیسی رای آورد من ایشون رو به عنوان رئیس جمهور به رسمیت نمیشناسم . ۱۵ میلیون از ۶۰ میلیون خنده داره … ولی بذار خیالت رو راحت کنم اگه روحانی و رئیسی رقابت میکردن و ریاست جمهوری کارایی داشت قطعا رای من روحانی بود نه یک کلاس هفتمی .
مهم کیفیت هست نه کمیت .دیدیم که بیست و سه میلیون رو که با رای شون چطور کشور رو صد سال عقب بردن .این نشون داد بیست وسه میلیون نفر چقدر ضریب هوشی داشتن
همین روحانی بود که اینترنت رو نگه داشت تا تو بیای عر عر کنی اینجا اگه به ۶ کلاسه شما باشه هوای خدارو هم ممنوع میکنه. کاسه غرب به ز کاسه طالبان و چین و روسیست حداقل آورده داره نه حاتم طایی پول مردم
عامو خود رئیسی هم از عملکرد خودض ناراضیه
فشار مثبتی بوده
اقای طجوزی ! برام جالبه که این چه مدلی تیتر نویسی است ؟ مگر کار بدی اتفاق افتاده ؟ رسانه اسب بخار از کجا تامین میشود که مدام دولت را تخریب میکند ؟
از مافیا؟
مافیای کله گنده خودرو همه جا نفوذ کردن تا جلوی واردات و پیشرفت صنعت خودرو و قیمت گذاری منصفانه گرفته بشه از سازمان استاندارد بگیرید تا مجمع های مختلف …
خواهشن آنقدر بزرگ نمایی نکنید چون نه آن خودروی تولیدی به درد میخوره و نه کاری بزرگی توسط شخص ریس جمهور انجام شده حاصل عبارت تورم بر وضعیت نابسامانی اقتصادی مردم و فقر ملت مساویست با عملکرد ریس جمهور در این مدت کوتاهه هر کس میگه نه پس باید دقت کنه ببینه دلار در زمان روحانی چند بوده و العان چند شده همه چیز به همین نسبت بالا رفته و این یعنی ملتی فقیر شده تا دولتی ادامه بده و جیب های خالی تر بشه آره عزیزم حمایت باید واقع بینانه باشه نه الکی شما کافیه تولیدات ایران خودرو را با چند ده برابر قیمت بخری و موقعه ی استفاده خواهی فهمید. که به چه اشغالی پول دادی خریدی و آنوقت حاصل ضرب به دست میاد .
چرا نمگیی روحانی دلار چند گرفت چند تحویل داد
میگم اسب بخار چقدر نور داره
چطور روتون میشه همینجور ندانسته چاخان کنید
با سلام
بهتر نیست به جای نوشتن واژه رییسی، از عبارات یا کلماتی چون: رییس جمهوری، رییس جمهور محترم، جناب آقای رییسی، سیدابراهیم رییسی یا مواردی مشابه استفاده شود تا هم شما ادب را رعایت کرده باشید و هم به خوانندگان و بازدیدکنندگان نوجوان و جوان، چارچوب و ابعاد “ادب مندی” را آموزش دهید؟؟؟
اگر از آقای رییسی دل خوشی ندارید که بهتر است برگردید و عملکرد افتضاح و ویرانگر جناب روحانی را یک بار دیگر مرور کرده و سپس با کارهای جناب رییسی مقایسه کنید تا متوجه عمق اشتباهات خود شوید.
لطفا منصف و صبور باشید. مشکلات چند ساله با یکی دو سال کار و خزانه خالی و بدهی بالا به این راحتی حل نمی شود.
همینطوره اصول ادب در نگارش باید رعایت بشه شرط میبندم اگه درباره رئیس جمهور آمریکا بخوان خبر بزنن مینویسند: حجت المسیح رئیس جمهور کد خدای جهانی مرد تنهای شب ایستاده در غبار وان تو تری فور جناب دکتر پرزیدنت جو بایدن .
اما اینجا انگار ممد پسر خالشه . دیگه نویسنده روش نشده وگر نه مینوشت : ابی
چشم حاج آقا ، چند سال دیگه میخوای صبر کنیم ؟ چند تا جناب آقای رئیس جمهور ؟ چند تا جناب اقای دکتر ؟
هر چقدر گفتی صبر میکنم تموم که شد میام دوباره همینجا پیام میدم بهتون …
سلام
من به چند تا کامنت یه جا پاسخ بدم
بله کار بدی انجام شده. چون نشون میده مدیران میانی و معاونت های وزارت صمت یا بلند نیستن تصمیم بگیرن یا کلا جنس کار را نمی شناسند.
برای من روحانی و رئیسی مطرح نیستند.دولت قبلی هم نقد کردم.
دوست عزیز نوشتن القاب و کلماتی نظیر جناب آقای اصلا جایی در مطبوعات نداره. رسانه هایی هم که می نویسن،استانداردها رو رعایت نمی کنند.
جناب بهبهانی مطلق ،کاشکی این ادب مندی رو هم از صدا و سیما درخواست میکردید که رییس جمهورهای کشورهای غیر دوست رو ، هر طور که مایلند و با هر برچسبی معرفی میکنند.رسانه ای ملی که با پول مردم اداره میشه و گستره ای به مراتب بزرگتر از رسانه اسب بخار که به صورت خصوصی اداره میشه،به صورت هدفمند به اشخاص خاصی توهین میکند.
فکر نکنم کسی رئیس جمهور به ظاهر سیاه پوست آمریکا رو یادش رفته باشه :)))))
درباره ایستگاه های شارژ در ایران پست بزار و ایستگاه در حال ساخت
متاسفانه وقتی در کرمان ایران خودرو تا دوهفته نوبت برا تعمیرات که جزئ گارانتی هست نمی دهد دیگه توقع دارین برا خودرو برقی کمک کنند هرگز
یه بی سواد فشار آورد قوطی حلبی برقی ساختن
کلا برن ببینن کشورهایی مثل کره جنوبی و ژاپن و چین و ترکیه و عربستان چیکار کردند و چیکار نکردند که اینقدر صنعت و اقتصادشون پیشرفت کرد اینها هم بکنن و نکنن اینقدر هم منم منم نکنن و لاقل برای چند سوال شعار ندن و یکم فقط یکم فکرشده عمل کنند. بدجوری مردم تو منگنه اند و ضررهای هنگفتی سر فرصت سوزی ها به مردم و ایران داره وارد میشه با وضعیت موجود
بقول دوستمون فشار مثبتی بود،یه سری زور بالاسرشون نباشه کاری نمیکنن
سلام دوستان تا وقتی مافیای بنزین تو کشور فعاله صنعت خودروی برقی تو کشور فعال نمیشه
خدا پدرشو بیامرزه تا باشه از این فشارا
نه از اون فشارای حسن کلید که ملت رو پاره کرد
یا خیلی الاغی یا خیلی سرت تو آخور دولته . حسن روحانی سگش به این ۶ کلاسه می ارزید
ادبیات مناسبی در رابطه با رئیس جمهور ندارید که این جای تاسفه اسب بخار بهتره بجای ورود به سیاست اون هم با استفاده از یک روزنامه نگار درجه چندم به اصطلاح اصلاح طلب به همون مطالب تخصصی خودرویی بپردازه و فحاشی و تیکه انداختن و لفاظی های بی ارزش سیاسی رو به همون روزنامه های زنجیره ای رانتی واگذار کنه تو چند خبری که درباره رئیس جمهور کار شده از تیترهای توهین آمیز و دوپهلو استفاده شده که خب زیبنده اعتبار این رسانه خودرویی نیست ما حتی به حسن روحانی که با برنامه های دریافتی از اربابش مشغول زدن ریشه کشور بود هم بددهنی سیاسی نکردیم و این کار رو درست نمیدونیم.
این حرف رییس جمهور که ۵ سال تاخیر به دلیل نبود استاندارد معنایی ندارد کاملا درست است و باید پیگیر باشد تا مشکل حل شود.
جناب آقای دکتر آیتالله سید ابراهیم رییسی رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران….
بعد در امریکا میگن جو یا باراک
اسامی و القاب احترام نمیاره بلکه عملکرد درست باعث احترام به ملت و کشور میشه
یک سری از تیتر های زمان روحانی
فرانسه زدایی از خودروسازی ایران
یکی از مدلهای پراید تا چند روز دیگر از تولید خارج میشود
چرا برخی از قطعات در خودروهای صفر حذف شد؟
واردات خودرو همچنان ممنوع است
آینده قیمت پراید بعد از توقف تولید
قبلا هم گفتم.. متاسفانه تو چهل سال ما رجال سیاسی درست و حسابی تربیت نکردیم که بشه به عنوان یک مهره قوی روش حساب کرد .آقای رئیسی هم مرد خوبیه اما این کاره نیست. اگر تبلیغات و آمارسازی های دولت رو بذاریم کنار و واقع بینانه نگاه کنیم داریم با شتاب به سمت فاجعه میریم.. اگه نفت نداشتیم الان عین مردم سومالی زندگی می کردیم اما پول فروش نفت عملکرد ضعیف دولت ها رو جبران می کنه. تنش بین مجلس و دولت هم بخاطر ترس از آینده کشوره.در باطن، مجلس اصلا از عملکرد و تصمیمات دولت راضی نیست
جناب دکتر حجه الاسلام رییس جمهور !
با لوکوموتیرت از روشون رد شو ! آنگوزمانشون کن !!
این اخبار پورپکانی رو بندازین دور
ازتورموگرانیوعدممهارتورمدرایندولتهمرونماییشد
خدا حفظش کنه انشاالله
عامل شکست پروژه برقی سازی خودرو معصومه یا بهتر بگیم غیر معصوم ابتکار
اولین مخترع وموفق درای ن زمینه در دنیا جمشید آرین
علت مخالفت ابتکار دلال بودن شوهر ابتکار بابت واردات بنزین به کشور
علت فعلی عقب ماندگی پروژه وجود شخص معلوم الحال بنام غلامرضا شریعتی استاندار قبلی خوزستان درسمت ریاست اداره استاندار
مدرک نامبرده دکترای علوم آزمایشگاهی وبیمارستانی وغیر مرتبط
علت گرفتن این سمت زد وبند پشت پرده
قضاوت با شما
اگه یه عده مافیا و گردن کلفت منافع طلب که ظاهر اسلامی و باطن طاغوتی دارن رو اعدام انقلابی کنن همه چی درست میشه خصوصا این اقتصاد غارتی.
دلشان به چین برادر گرم است سریع یه چیز بنجل و ته کاسه ای پیدا میکنن و به اسم خودشون میدن به بازار فکسنی ایران بیچاره