تاگا ؛ تنها پیکاپ وارداتی از بازار حذف شد؟

پیکاپ وارداتی تاگا
پیکاپ وارداتی تاگا

کینگ لینگ تاگا از جمله پیکاپ های بازار ایران بود که در زمان معرفی و رونمایی به علت بهره مندی از زیرساخت های پیکاپ ایسزو دی مکس و از طرفی وعده های شرکت پادران موتور، سر و صدای زیادی به پا کرد، اما اکنون چرا خبری در خصوص این پیکاپ نیست؟

تیگو 8 پلاگین تیگو 8 پلاگین

پیکاپ تاگا یا همان کینگ لینگ تاگا H یکی از پیکاپ های دورگه چینی – ژاپنی وارد شده به ایران است که در میان پیکاپ های دنده‌ای جزو فول ترین ها محسوب می شود. ششم تیرماه ۱۴۰۱ بود که برای نخستین بار این خودرو در ایران رونمایی شد و پس از آن تقریباً در تمام نمایشگاه های خودرویی کشور حضور یافت. اکنون در این محتوا قصد داریم ببینیم تاگا اکنون در چه وضعیتی است.

تاگا و ماجراهایش

تیر ماه سال ۱۴۰۱ نخستین رونمایی تاگا در کشور بود و پس از آن بود که تقریباً تاگا در تمام رخدادهای خودرویی حضور داشت و هر روز صحبت از مونتاژ آن در کشور و تبدیل شدنش به یکی از پرتیراژ ترین پیکاپ های بازار می شد.

در فروردین ماه ۱۴۰۲، مدیر بازاریابی و روابط عمومی گروه پادرا در پاسخ به این که چرا صنایع خودروسازی پادرا اولین قدم را با پیکاپ تاگا برداشته است گفت: «قطعاً انتخاب یک پیکاپ متفاوت در بازار به شدت رقابتی این کلاس، بدون علت و تنها برای عرضه یک محصول نبوده است.»

بالاخره در ۲۰ تیرماه ۱۴۰۲ بود که خبر پلاک شدن نخستین نمونه های تاگا به صورت وارداتی اعلام شد. این پیکاپ به صورت CBU یا به بیان کامل تر، Completely Built Up به کشور وارد شده بود و توسط نمایندگی ها با قیمت حدودی ۲.۴ تا ۲.۵ میلیارد تومان برای فروش آگهی می شد.

در آبان ماه ۱۴۰۲، دومین محوله تاگا که شامل چهل دستگاه از این خودرو بود وارد کشور و راهی نمایندگی ها شد. سپس شرایط فروش این خودرو نیز در نمایشگاه زاهدان اعلام شد. علاوه بر شرایط فروش عمومی این خودرو، تعدادی از آن نیز به نیروهای مسلح سپرده شد. به این ترتیب، با سر و صدای زیاد اکنون شاهد آن هستیم که کم تر از ۳۰۰ دستگاه از این خودرو در دست مشتریان عادی در سطح کشور در حال تردد است و به طور رسمی هیچ خبر دیگری از این پیکاپ تا لحظه انتشار این مطلب، در دست نیست. این درحالی‌ست که اکنون تاگا بازار مناسبی ندارد و افرادی که آن را خریداری کرده اند، بعضاً با مشکلاتی نظیر عدم امکان فروش راحت در نمونه دست دوم و همچنین کمبود برخی قطعات فنی و بدنه دست و پنجه نرم می کنند. نکته دیگر آن که به علت عرضه محدود، عملاً تجهیزات آفرودی و زیربتدی خاصی نیز برای این خودرو در بازار یافت نمی شود. در هر صورت باید دید شرکت پادران موتور در آینده چه برنامه ای برای پیکاپ تاگا دارد؟ آیا به دنبال واردات مجدد این پیکاپ است یا کم کم تاگا را مانند بسیاری دیگر از خودروها باید به دست فراموشی بسپاریم؟

مشخصات فنی و امکانات تاگا

نسخه دیزلی این پیکاپ به پیشرانه ۳ لیتری و چهار سیلندر توربو دیزل مجهز است که ۱۳۸ اسب بخار را با گشتاور ۳۲۰ نیوتن متر تولید می کند. نسخه بنزینی تاگا هم یک پیشرانه ۱.۸ لیتری توربو GDi با توان ۲۲۷ اسب بخار و گشتاور ۳۱۰ نیوتن متر دارد. نسخه بنزینی تاگا به جعبه دنده ۶ سرعته دستی و نسخه دیزلی به جعبه دنده ۵ سرعته دستی مجهز است.

در بحث امکانات رفاهی و ایمنی می توان گفت ایسوزو کینگ لینگ تاگا صنایع خودروسازی پادرا به دو کیسه هوا، تریم داخلی چرم مصنوعی، استارت دکمه ای، نمایشگر لمسی با پنل کنترل روی کنسول، دوربین ۳۶۰ درجه، صندلی ۸ حالته برقی راننده، کروز کنترل، گرم کن صندلی های جلو، زیر آرنجی و شارژر USB ردیف عقب، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، تهویه اتوماتیک، جلوآمپر دیجیتال، دوربین ثبت وقایع، آینه های تاشوی برقی با گرم‌کن، رینگ آلومینیومی، تنظیم الکتریکی وضعیت انتقال قدرت به چرخ ها، رادار خطی و… مجهز است.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.