عبور خودروسازی از تولید محصولات ناقص
خالی شدن پارکینگ خودروسازان از خودروهای ناقص، پرتکرارترین خبر یک ماه گذشته بود. این در شرایطی است که با توجه به پایداری مشکلات عمده خودروسازان این سوال مطرح میشود که چه عاملی روند تولید محصولات ناقص را کند و در برخی شرکتها متوقف کرده است؟ بهنظر میرسد ورود دستگاههای نظارتی به این موضوع بر این قضیه موثر بودهاست.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار به نقل از دنیای اقتصاد: خالی شدن پارکینگ خودروسازان از خودروهای ناقص، پرتکرارترین خبر یک ماه گذشته خودروسازان بود. حال با توجه به پایداری مشکلات عمده خودروسازان از جمله کمبود قطعات خارجی، بدهی به قطعهسازان و … این سوال مطرح میشود که چه عاملی روند تولید محصولات ناقص را کند و در برخی شرکتها متوقف کرده است؟ علاوه بر این تکمیل محصولات ناقص در سه خودروسازی بزرگ کشور نیز سرعت گرفته، بهطوریکه برخی از شرکتها مدعی تخلیه پارکینگها از محصولات ناقص هستند. حال «دنیای اقتصاد» برای پاسخ به این سوال که چه رخدادی باعث توقف تولید ناقصها و تکمیل محصولات انباری شده، به سراغ سه کارشناس حوزه خودرو رفته است. هر سه این کارشناسان فشار دولت را دلیل محکمی مبنیبر حذف ناقصها میدانند.
پیش از این مدیران خودروسازی برای توجیه تولید خودروی ناقص عوامل مختلفی را به عنوان مقصر معرفی میکردند، اما به نظر میرسد که هیچیک از این عوامل نهتنها بهبودی پیدا نکرده بلکه در برخی موارد وضعیت بدتری به خود گرفتهاند. به طوری که میزان بدهی خودروسازان به قطعهسازان افزایش یافته است. در آذرماه سال ۱۴۰۰ اصغر خسروشاهی، نایبرئیس انجمن قطعهسازان اعلام کرد که بدهی خودروسازان به این شرکتها حدود ۳۶هزار میلیارد تومان است. با این حال به گفته محمدرضا نجفیمنش میزان این بدهی اکنون به ۴۶هزار میلیارد تومان رسیده است. علاوهبر این، زیان انباشته خودروسازان نیز در این مدت افزایشی بوده است و با زیان ۲۲هزار میلیارد تومانی طی سال ۱۴۰۰، زیان انباشته این شرکتها به ۱۱۵هزار میلیارد تومان رسیده است.
دیدگاه ها