اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل سرانجام استاندارد شد

اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل
اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل

درست ۲۰ روز پس از انتقاد رئیس جمهور از تأخیر در ارائه مجوزهای استاندارد به خودروهای برقی در بازدید از مپنا، اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل ای آتروس (e-Atros) سرانجام استاندارد شد.

تیگو 8 تیگو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، امروز ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل که در ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۰ رونمایی شده است و قرار بود در سال ۱۴۰۱ عرضه شود سرانجام استاندارد شد. البته پیش از آن، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران قول داده بود تا پایان اردیبهشت ماه، اولین خودروی برقی ملی رونمایی شود.

اولین خودروی برقی با نشان ملی استاندارد

سرانجام این وعده عملی شد و عصر امروز آیین اعطای نخستین نشان ملی استاندارد اتوبوس برقی داخلی با حضور رئیس سازمان ملی استاندارد، مهدی اسلام پناه، عظیمی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، علیمردان عظیمی، و برخی نمایندگان مجلس از جمله تالارپشتی، شریفیان و همچنین مدیرعامل ایران خودرو دیزل، جواد توسلی مهر، اتوبوسی که ۲۲ اسفند سال ۱۴۰۰ رونمایی شده بود، موفق به دریافت نشان ملی استاندارد اولین خودروبرقی ساخت داخل شد. 

اتوبوسی با استانداردهای ۸۵گانه

اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل
اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل

در همین رابطه مدیرعامل ایران خودرو دیزل با اشاره به این که همکاری با سازمان استاندارد همواره وجود داشته تصریح کرد: «این همکاری در نهایت منجر به اعطای نخستین مجوز تولید اتوبوس برقی با استانداردهای ۸۵گانه شده است.»

توسلی مهر اضافه کرد: «ظرفیت تولید سالیانه ۴۱ هزار دستگاه خودرو تجاری است. البته این ظرفیت در دهه ۹۰ با سقوط آزاد مواجه شد و بزرگ ترین تولیدکننده خودروهای تجاری در خاورمیانه با زیان سنگین مواجه شد.»

وی اضافه کرد: «به نحوی که، در  سال ۹۹  زیان ۶ هزار میلیارد تومانی بری ایران‌خودرو دیزل ثبت شد، اما این روند در سال ۹۹ تغییر کرد و با افزایش تولید رکورد تولید ۶۳ساله در ایران‌خودرو دیزل شکسته شد.‌ تولید ما طی سال گذشته بیش از ۹۰ درصد رشد داشت. سال گذشته یک ماه با تولید ۲ هزار دستگاه به  اندازه یک سال تولید کردیم.»

مدیرعامل ایران خودرو دیزل ادامه داد: «در حال حاضر، ارزش بازار ما به بیش از ۴۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. ارزش بازار ما نزدیک به یک میلیارد دلار است. در سال ۱۴۰۱ شش هزار پانصد میلیارد تومان سود تولید کرده‌ایم. روند رشد سودآوری شرکت ما صعودی است و نسبت به سایر خودروسازان تجاری شرایط بسیار بهتری داریم.»

توسلی مهر تأکید کرد: «فاصله تولید ایران خودرو دیزل با سایر تجاری‌سازان افزایش پیدا کرده است و در حال حاضر، ما رهبر تجاری‌سازان هستیم. نسبت به سایر صنایع هم ما بیش از ده برابر رشد داشته‌ایم. در بحث خدمات پس از فروش از رتبه ۳ به رتبه ۲ کاهش پیدا کردیم.»

تولید نمونه های برقی تمام محصولات 

اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل

وی با اشاره به این که در حوزه استاندارد محصولات ما وضعیت مطلوبی دارد ادامه داد: «فرآیند استانداردسازی را با سرعت طی کرده‌ایم و تا پایان سال محصولات و موارد بیش تری از محصولات ما به سمت استانداردهای ۸۵گانه حرکت می‌کند.»

وی تأکید کرد: «امسال تقریباً نمونه برقی تمام محصولات ایران خودرو تولید خواهد شد. ضمن این که دامپتراک ۱۰۰ تن برقی را هم رونمایی خواهیم کرد.»

مصرف سوخت و آلودگی، دو نیروی محرک

مهدی بالو در خصوص توسعه اتوبوس برقی داخلی گفت: «روند کلان در حوزه بازار خودروهای تجاری تا سال ۲۰۳۰ به سمت برقی شدن حرکت می‌کند. تا پایان این سال، ۶۸ درصد اتوبوس‌های برقی در دنیا برقی خواهند شد. مراکز تحقیق و توسعه در شرکت‌های مطرح دنیا به سمت برقی سازی حرکت کرده‌اند.‌ خوشحالیم که ما هم کار را در این حوزه آغاز و پروژه‌های خوبی را پیش می‌بریم و نخستین شرکتی هستیم که اتوبوس برقی تولید کرده‌ایم. بحث آلودگی و مصرف سوخت هم دو نیرومحرکه قوی برای ما به منظور شروع پروژه تولید اتوبوس برقی بوده است. با استفاده از پلتفرم داخلی قیمت تمام شده ما ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد. در صورتی که، برای واردات باید بیش از ۳۰۰ هزار دلار هزینه انجام می‌شد. دانش برقی سازی در ایران‌خودرو دیزل داخلی شده است و در حال حاضر، توانایی کامل برای تولید این خودروها را داریم. موتور برقی هم داخلی سازی خواهد شد و از سال آینده موتور برقی داخلی استفاده خواهیم کرد. موتور اتوبوس برقی ما ۳۰۰ کیلو وات ساعت است. شیب‌روی ۲۰ درصد از جمله ویژگی‌های این محصول است. پیمایش این اتوبوس ۲۵۰ کیلومتر است. این اتوبوس استانداردهای ۸۵گانه را پاس کرده است. طی یک هفته گذشته حدود ۱۲ استاندارد جدید را پاس کردیم. تا پایان سال جاری نیز تمام استانداردها را در تمام محصولات متن خواهیم داشت.»

اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل

رئیس سازمان ملی استاندارد نیز در ادامه این مراسم تأکید کرد: «رشد تولید باید با مقیاس اقتصاد تولید همراه باشد. یعنی باید از مرزها عبور کنیم. بنابراین وقتی صحبت از تولید می‌کنیم از تولید کیفی صحبت می‌کنیم. تولیدی که بتواند صادرات داشته باشد. در موضوع کیفیت نباید کوتاه بیاییم. در سالی که رشد تولید نام‌گذاری شد ما بسته ۴۶ ماده‌ای را تدوین کرده‌ایم تا رشد کیفی در سال جاری داشته‌ باشیم. این بسته در سه فصل واردات، تولید داخلی و صادرات تدوین شده است.»

مهدی اسلام پناه اضافه کرد: «امروز روز بسیار ارزشمندی برای مردم است و ما توانستیم حرکت هوشمندانه‌ای انجام بدهیم. این خودرو برقی که امروز رونمایی شد مصداق بارز توان کیفی در صنعت خودرو کشور است.»

وی افزود: «امیدواریم با بالا بردن درصد داخلی سازی در این خودرو، عقب ماندگی‌های قبلی را جبران کنیم‌. ما باید عقب‌ماندگی‌هایمان را نسبت به دیگر رقبای خارجی جبران کنیم. کشورهای دیگر هدف‌گذاری بسیار بالایی برای تولید و عرضه این خودروها دارند. برای کشور ما این خودروها بسیار اهمیت دارند، چراکه باعث ایجاد هوای پاک و ذخیره انرژی که معضل بزرگ کشور است می‌شوند.»

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.