قیمت بنزین و بی اعتمادی مردم به حاکمیت اقتصادی

قیمت بنزین و حاکمیت اقتصادی
قیمت بنزین و حاکمیت اقتصادی

روزانه به دلیل مصرف بیش از اندازه سوخت، میلیاردها تومان دود می شود و از بین می رود. با این حال فعلاً حاکمیت توان تغییر این رویه را ندارد. چرا آن‌ها نمی توانند این رویه نادرست را اصلاح کنند؟ این مسئله را باید در بی اعتمادی مردم به حاکمیت اقتصادی جست‌وجو کرد.

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، مصرف روزانه بنزین و ناترازی تولید و مصرف در کنار نیاز به واردات و اتلاف شدید منابع ملی و همچنین تنگناهای ارزی و ریالی دولت را بر آن داشته است که برای اصلاح قیمت ها خیز بردارد.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و مسیر که طی سال های اخیر با تکیه بر تصمیمات پوپولیستی طی شده، فعلاً دولت را به حالت نیم‌خیز نگه داشته است. در این حالت آن‌ها نه توان تحمل فشار را دارند و نه می توانند قد راست کنند، اما افزایش فشارها و ناترازی های موجود باعث شده است دولت در ماه های اخیر نسبت به این مسئله واکنش نشان بدهد.

به عنوان مثال، رئیس جمهور در آخرین اظهارات خود گفته است که معادل ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه پنهان حامل‌های انرژی پرداخته می‌شود. از یک منظر نمی توان به سادگی از کنار این رقم عبور کرد و از سوی دیگر این پرسش پیش می آید که آیا با افزایش و واقعی کردن قیمت بنزین تمام مشکلات برطرف خواهد شد؟ آیا فقط باید از دید دولت و حاکمیت به این موضوع نگاه کرد؟ آیا تمام عوامل و شرایط درست شده و تنها اصلاح قیمت حامل های انرژی از جمله بنزین باقی مانده است؟

به باور برخی از کارشناسان، در شرایط فعلی افزایش قیمت بنزین منجر به تشدید تورم، افزایش فشار بر اقشار کم‌درآمد، افزایش شکاف هزینه‌های زندگی و درآمد و افزایش قیمت تمام شده تولید خواهد شد.

با این حال همچنان توزیع بنزین یارانه ای یک بخش پنهان و تاریک نیز دارد که منجر به توزیع ناعادلانه سوبسید بنزین نیز شده است. به گفته وزیر اقتصاد، عبدالناصر همتی: «۵۰ درصد مردم خودرو ندارند و این ۵۰ درصد چه نفعی از پایین بودن قیمت بنزین می‌برند؟ کسانی نفع می‌برند که چندین خودرو داشته باشند. برای افزایش قیمت بنزین باید تدبیر شود به طوری که منافع افزایش قیمت بنزین به ۵۰ درصد مردمی برسد که فاقد خودرو هستند و باید بر روی این مسئله فکر شود.»

البته افرادی که خودرو ندارند نیز به این مسئله فکر می کنند، اما به نظر می رسد به دلیل بی اعتمادی به حاکمیت اقتصادی و ترس از بدتر شدن اوضاع و احوال مالی و معیشتی مانع از همراهی آنان به دولت شده است. بنابراین پیش از هر اقدامی دولت باید زمینه های بازگشت اعتماد را فراهم کند. باید ثابت کند که درآمدها و منابع حاصل موجب کاهش فشارها و سرعت گرفتن چرخ اقتصاد کشور می شود. در واقع، مردم باید به این نتیجه برسند که اصلاح قیمت ها و تغییر شیوه پرداخت یارانه می تواند منجر به بهبود وضعیت آن‌ها شود، اما تا امروز چنین اتفاقی روی نداده است.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.